-
μα εσυ λες για το λογικο και κατά την δικη μου αποψη σωστο!! Σαφως και να το σχολιασουμε και να ειμαστε και ικανοποιημενοι που η επιλογη μας, μας δινει αυτο που περιμεναμε.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Κανείς δεν κοιτάει μόνο την κατανάλωση καυσίμου, οι εποχές όμως έχουν αλλάξει. Όταν το 2002 έδινα 35€ και έβαζα 50lt βενζίνη, προφανώς και δεν με ένοιαζε η κατανάλωση. Ακόμη θυμάμαι τις ατελείωτες βόλτες που έκανα σχεδόν κάθε βράδυ, χωρίς να με νοιάζει ούτε καν το πόσο θα κάψω. Συν το γεγονός πως οι καταναλώσεις ήταν ψιλό στάνταρ για ένα μέσο αυτοκίνητο (γύρω στα 7-8 lt) ενώ για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν υπήρχε έτσι και αλλιώς άλλη εναλλακτική (αέριο, πετρέλαιο).Οπότε και δεν ήταν ενδιαφέρον θέμα συζήτησης το πόσο καίει ο καθένας.
Σήμερα όμως που η τιμή του καυσίμου έχει ανέβει αρκετά (ΟΚ, έχει πέσει τώρα τελευταία), που οι οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων δεν είναι η καλύτερη -για να το πω ευγενικά- και που πλέον υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές στην αγορά (downsized βενζινοκινητήρες, αξιοπρεπέστατα πετρέλαια και τοποθέτηση αερίου), τότε προφανώς οι συζητήσεις για την κατανάλωση έχουν την αξία τους.
Όταν γνωρίζω πως με τα χιλιόμετρα που κάνω το QQ πετρέλαιο θα με γλιτώνει 1000€ τον χρόνο σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνης, τότε θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου.
Όταν επιλέξαμε αυτοκίνητο κοιτάξαμε μόνο αυτό; Εννοείται όχι. Κατά την διαδικασία επιλογής έκανα test drive το Focus 1.0 125hp το οποίο ήταν πραγματικά πολύ ωραίο αυτοκίνητο. Οδήγησα το ίδιο και σε πετρέλαιο, το οποίο όμως δεν είχε καμιά σχέση με την βενζίνη, βαρύ και πολύ θορυβώδες κατά την επιτάχυνση. Αν κοιτούσαμε μόνο τις καταναλώσεις πιθανότατα να είχαμε επιλέξει αυτό.
Από την άλλη, δεν μπορώ παρά να εκπλήσσομαι ευχάριστα όταν προχθές ήπια το αίμα στο QQ και μου έβγαλε μέση κατανάλωση 6.5lt. Ούτε που θέλω να φαντάζομαι τι καταναλώσεις θα έβγαζε το Focus με τα 125 στις ίδιες συνθήκες. Πως να το κάνουμε, ο συνδυασμός καλών επιδόσεων με χαμηλές καταναλώσεις είναι εντυπωσιακός, και εδώ στην Ελλάδα τώρα το μαθαίνουμε. Να μην το σχολιάσουμε;
-
Κιου - Κιου το νέο υπερατού
-
Παροτι λεει ο iceman ειδα σημερα ενα μαυρο QQ με φιμε, ραγες οροφης και 19αρες και ηταν πολυ ωραιο και πηγαινε και σφαιρα...σε αυτην την εκδοση λεει...
-
Η κατανάλωση από τότε που ανέβηκε η τιμή των καυσίμων για όποιον κάνει πολλά χλμ αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής οχήματος. Εξαίρεση μπορεί να αποτελούν δύο περιπτώσεις:
- Βγάζεις τόσα που το κόστος των καυσίμων παραμένει αμελητέο.
- Θέλεις να είσαι αιμοδότης των πρατηρίων.
Υπό άλλες συνθήκες ούτε εγώ θα επέλεγα diesel παρά το γεγονός ότι μπορώ να καλύψω το κόστος της βενζίνης. Αλλά σέβομαι τον 'ιδρώτα' και τις 12-14 ώρες καθημερινής δουλειάς μου. Δεν θα δουλεύω σαν σκυλί για να ταιζω ούτε το κράτος ούτε τους βενζιναδες...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παροτι λεει ο iceman ειδα σημερα ενα μαυρο QQ με φιμε, ραγες οροφης και 19αρες και ηταν πολυ ωραιο και πηγαινε και σφαιρα...σε αυτην την εκδοση λεει...Εκδοση Τέκνα... όμορφη (αν εξαιρέσουμε τη καγκουριά των 19ιντσων τροχών) αλλά πάνω από 27.000 και πάνω!
Θα τα έδινες για Νισσαν; -
Εγω οχι, αλλα παλαιοτερα θα τα εδινα για Ινφινιτι. Παντως εσυ τα εδωσες...!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εγω οχι, αλλα παλαιοτερα θα τα εδινα για Ινφινιτι. Παντως εσυ τα εδωσες...!Αλλο το ινφίνιτι, τι συγκρίνεις;; (δεν είναι και lexus βέβαια!)
Εγώ μπορεί να τα έδωσα (μαζί με επεκτάσεις εγγύησης, 9H, δέρματα και αξεσουάρ όχι σκέτο αμάξι, ειπαμε μ@λ@κας αλλα όχι και τόσο!) αλλά παραδέχθηκα τη μ@λ@κία μου, 'απολαμβάνω (?) υπεύθυνα' και δεν χρυσώνω το χάπι !!! -
Δηλαδή με τον εξοπλισμό του Techna με 27.000 τι αγοράζετε?
Infiniti και Lexus θέλουν άλλα τόσα.... -
Οσοι έχετε FIAMM μπαταρία να είστε προσετικτοί.
Υπάρχουν πολλές αναφορές και στο ελληνικό και πολλές περισσότερες στο αγγλικό φόρουμ για προβληματικό υλικό και πολλά προβλήματα με start / stop και λοιπά ηλεκτρονικά μεχρι που το αμάξι σε αφήνει!
Σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση εντός εγγυήσης αλλά θα ήταν προτιμότερο μιας και είναι ευρεώς γνωστό να γίνει και κάτι προληπτικά!
Το αμάξι έχει πολλά ευαίσθητα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά για να βασίζεται σε προβληματική μπαταρια!
http://www.qashqaiforums.co.uk/viewtopi ... y&start=10
http://www.qashqaiforums.co.uk/viewtopi ... =29&t=2445 -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Παροτι λεει ο iceman ειδα σημερα ενα μαυρο QQ με φιμε, ραγες οροφης και 19αρες και ηταν πολυ ωραιο και πηγαινε και σφαιρα...σε αυτην την εκδοση λεει...
Εκδοση Τέκνα... όμορφη (αν εξαιρέσουμε τη καγκουριά των 19ιντσων τροχών) αλλά πάνω από 27.000 και πάνω!
Θα τα έδινες για Νισσαν;19αρες ζαντες! Πω ρε μαγκα. Για τα δικα μου γουστα, αυτο ειναι υπερβολη για τις διαστασεις του QQ. H cadillac escalade με μοτερ 6,2lt 8κυλινδρο φοραει λιγο μεγαλυτερες. 20αρες. Η escalade ομως ειναι σαν φορτηγακι. Δλδ η ζαντα καπου κουμπωνει στο μεγεθος του αμαξωματος. Συγκεκριμενα φοραει 275/55R20
http://www.edmunds.com/cadillac/escalade/2016/features-specs/ -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
19αρες ζαντες! Πω ρε μαγκα. Για τα δικα μου γουστα, αυτο ειναι υπερβολη για τις διαστασεις του QQ.
Υπερβολικές και κακόγουστες....
-
...και πανάκριβα τα ελαστικά όταν έρθει η ώρα της αλλαγής τους.
μην αναφέρω τυχόν εμβόλιμη αλλαγή (σκίσιμο κλπ.) -
Nissan X-Trail 1,6 dCi X-Tronic CVT
http://www.autotriti.gr/agora/data/news/Nissan-X-Trail-1%2C6-dCi-X-Tronic-CVT_130209.asp
Ωραιο αυτοκινητο και επιβλητικο. -
Παιδιά μία ερώτηση... Όταν σηκώνετε το δαχτυλίδι για να βάλετε όπισθεν ακούγεται ένα μπιπ και ανοίγει η οθόνη με την κάμερα για να δείτε πίσω; Διότι από τότε που αλλαξα μπαταρία σταμάτησε να ακούγεται το μπιπ όταν σηκώνω το δαχτυλίδι για να βάλω όπισθεν. Εχω την τέκνα έκδοση 1.5 diesel
-
Στην απλή έκδοση χωρίς κάμερα ακούγεται το μπιπ....Παρεμπιπτόντως γιατί άλλαξες μπαταρία;
-
γιατί είχα θέμα με το start/stop ! έβγαζε system fault και διάβασα στο uk site πως κάποια είχαν θέμα με την μπαταρία και στην αλλάζουν επιτόπου ! δεν έφτανε στο 100%. Εγώ τους είπα πως πριν έκανε μπιπ μόλις έβαζα όπισθεν και μετά την αλλαγή μπαταρίας όχι... και με έβγαζαν τρελό πως δεν κάνει μπιπ !!! ποια έκδοση έχεις; την accenta;
https://www.youtube.com/watch?v=vqNZ-3q ... e=youtu.be
Sto 3:24-3:26 ακούγεται το μπιπ αν παρατηρήσεις.
Άλλος κάτοχος QQ να μου δώσει τα φώτα του;;;;
-
Εγώ είμαι με accenta Premium. Θα το δω το πρωί και θα σου πω
-
τέλεια ! γιατί έχω κλείσει ραντεβού αύριο το μεσημέρι να πάω σε άλλο συνεργείο γιατί θα με τρελάνουν οι δικοί μου....
-
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
τέλεια ! γιατί έχω κλείσει ραντεβού αύριο το μεσημέρι να πάω σε άλλο συνεργείο γιατί θα με τρελάνουν οι δικοί μου....Καλημέρα.δεν μου κάνει κανένα ήχο μολις βάζω όπισθεν και ανοίγει η κάμερα.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]