Όχι .... Όλοι το ίδιο πληρώνουμε, απλά σε μια διαδρομή πλέον πιο πολλά ειναι τα έξοδα διοδίων παρά καυσίμου
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα. 20 κατι χρονια που πληρωνω βενζινη το ιδιο βιολι. Πεφτει αργα η τιμη και ανεβαινει σφαιρα.
Σε εμένα αναφέρεσαι;(Γιαννης γαρ)
δεν ηξερα οτι σε λενε Γιαννη. Ειναι κατι που το λεμε.
-
Γιατί ενώ η τιμή του πετρελαίου πέφτει διεθνώς εμείς πληρώνουμε ακριβά καύσιμα; - Τι απαντάει η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
http://tilegrafima.gr/allcategories/said/item/17785-giati-eno-i-timi-tou-petrelaiou-peftei-diethnos-emeis-plironoume-akriva-kaysima-ti-leei-i-proedros-venzinopolon-attikis -
Εχθές το πρωϊ, έβαλα πετρέλαιο EKO Avio, με τιμή 0,987/λίτρο!...
Την προηγούμενη φορά (χοντρικά πριν από περίπου 20 ημέρες), είχα ξαναβάλει με τιμή 1,12/λίτρο..
Εντυπωσιακό, αν μή τι άλλο... -
Κρίμα να μην υπάρχει χρόνος και λεφτά για καμιά εκδρομή.... Πιο πολλά τα διόδια πλέον και επισήμως για εμάς τους diesel
-
Τι ακριβως εννοεις?? Υπηρχε περιοδος που οι diesel-αδες πληρωνανε λιγοτερα διοδια απο τους βενζιν-αδες ??
-
Όχι .... Όλοι το ίδιο πληρώνουμε, απλά σε μια διαδρομή πλέον πιο πολλά ειναι τα έξοδα διοδίων παρά καυσίμου
-
:lol: δεν ηξερα οτι σε λενε Γιαννη. Ειναι κατι που το λεμε.
just joke
Τι ακριβως εννοεις?? Υπηρχε περιοδος που οι diesel-αδες πληρωνανε λιγοτερα διοδια απο τους βενζιν-αδες ??
Οτι τα diesel πλεον πληρώνουν λιγότερα σε καύσιμα παρα σε διοδια για καποια διαδρομη....ισως και καποιες 'βενζίνες'....
-
Δείτε τη διαφορά κόστους της βενζίνης σε άλλες χώρες...
Το τελευταίο εξάμηνο το πετρέλαιο έχει μειωθεί 70% και στην μόνη χώρα που δεν συνέβη κάτι τέτοιο είναι η Ελλάδα.
Τώρα όσο αφορά την βενζίνη τα 20 ευρώ που δίνει κανείς για να βάλει βενζίνη, τα 13 ευρώ είναι για τους φόρους και τα υπόλοιπα είναι η αξία του καυσίμου.
Κάποιες χώρες έχουν ως προτεραιότητα όμως να βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητα τους με λίγα χρήματα.
Η χώρα που το κάνει αυτό είναι η Αμερική όπου η βενζίνη τους κοστίζει ένα δολάριο το γαλόνι (3,78 λτ), πωλείται 78 σεντς και αντιστοιχεί 0,19 ευρώ ανά λίτρο.
http://voicenews.gr/index.php/voice-money/56552-deite-ti-diafora-kostous-tis-venzinis-se-alles-xores.html
Ειναι δυνατον να συγκριθουμε με μια χωρα που κανει εξορυξη πετρελαιου; Τεσπα. Ενταξει Ελλαδα ειμαστε. Δλδ η χωρα του παραλογου. - topic:timeago_later,12 days
-
Την αύξηση όμως στα καύσιμα την μεταφερουν στις αντλίες σε χρόνο dt!!!!
Εστειλε επιστολή αλλά μην περιμένετε απάντηση.....
http://www.iefimerida.gr/news/245564/pratirioyhoito-petrelaio-peftei-ta-kaysima-anevainoyn-na-paremvei-i-epitropiΚαι η επαλήθευση των όσο λέμε,τη βδομάδα που πέρασε το πετρέλαιο (βαρέλι)πηγε απο τα 30$ στα 33$...φυσικά στο Ελλάντα η αύξηση ήταν ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ!!!!
-
Την αύξηση όμως στα καύσιμα την μεταφερουν στις αντλίες σε χρόνο dt!!!!
Εστειλε επιστολή αλλά μην περιμένετε απάντηση.....
http://www.iefimerida.gr/news/245564/pratirioyhoito-petrelaio-peftei-ta-kaysima-anevainoyn-na-paremvei-i-epitropiΚαι η επαλήθευση των όσο λέμε,τη βδομάδα που πέρασε το πετρέλαιο (βαρέλι)πηγε απο τα 30$ στα 33$...φυσικά στο Ελλάντα η αύξηση ήταν ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ!!!!
Φυσικο δεν ειναι; Ο καθε βενζινας θα κοιταξει να βγαλει οσο μπορει περισσοτερο κερδος Γιαννη. Αν πεσει η τιμη και δει οτι οι αλλοι δεν την κατεβαζουν οσο θα επρεπε και εκεινος θα την κατεβασει λιγο. Σου λενε, ελευθερη οικονομια, νομος προσφαρας και ζητησης. Δεν ειναι ομως ετσι. Υπαρχει αρμοδια υπηρεσια που κανονικα θα επρεπε να ελεγχει απο το δυιληστηριο ποσο φευγει το καυσιμο και να βαραει στο κεφαλι με προστιμα για αισχροκερδια ή εναρμονηση τιμων.
Ομως, στην Ελλαδα της λαμογια και της διαπλοκης και τα επομενα 20 χρονια τα ιδια θα γραφει ο κοσμος.
Αντε για να παρηγορηθουμε υπαρχει η επιτροπη ανταγωνισμου. Ειναι οι καλοι που ελεγχουν την ελευθερη αγορα και πιανουν τους κακους. Επηδει λενε πως στην ελλαδα δεν υπαρχει καπιταλισμος. Τοτε γιατι υπαρχει απο το 1995 αυτη η επιτροπη; Τεσπα. Αυτη η επιτροπη που υπαρχει αλλα ντρεπεται να φανει στην αγορα (ειναι μικρουλα ακομη, θελει καμια 30αρια χρονια μεχρι να μεγαλωσει, γιατι τοσο πισω ειμαστε σε θεμεατα οικονομικα σε σχεση με τα ανεπτυγμενα κρατη) υπαρχει παρακατω και λεει απο τι μας 'προστατευει':
http://www.epant.gr/content.php?Lang=gr&id=16
Παντως οι ατιμοι ειναι ψαρωτικοι οταν τους διαβαζεις. Λες ρε παιδι μου, πωπω, θα μας σωσουν, θα τους περιποιηθουν καλα οσους μας εκμεταλευονται σαν καταναλωτες, μας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Ενταξει τουλαχιστον λεμε οτι εχουμε ρε παιδι μου τον Ζορο υπερ των θυματων της ελευθερης οικονομιας να μας προστατευσει. Μονο που ο καημενος καπου ξεχασε το ξιφος του και το αλογο του κυνηγαει μια φοραδα και ο ανθρωπος ερχεται με τα ποδια για να βαλει ταξη στην αγορα, κρατοντας μια σφεντονα. -
Κατα τους βενζιναδες το καπελο ερχεται απο το διηληστηριο,οσο αφορα τους ελεχγους δεν υπαρχει και δεν λειτουργει τιποτα,ειμαστε στο ελεος μαλλον καποιου θεου και οτι αγοραζουμε και καταναλωνουμε γινεται με δικη μας ευθυνη...οσο αφορα το ζορο εχει χαθει το δρομο
-
Κατα τους βενζιναδες το καπελο ερχεται απο το διηληστηριο,οσο αφορα τους ελεχγους δεν υπαρχει και δεν λειτουργει τιποτα,ειμαστε στο ελεος μαλλον καποιου θεου και οτι αγοραζουμε και καταναλωνουμε γινεται με δικη μας ευθυνη...οσο αφορα το ζορο εχει χαθει το δρομοΑυτοματος πιλοτος Γιαννη. Και στα καυσιμα και σε πολλα αλλα. Ο Ζορο...Ναι, αγνοειται
-
Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποιο ποιοτικό πρατήριο δυτικά, περιοχή Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη; Ως τώρα έβαζα από ρέτσο αλλά κάτι δε μου κάθεται καλά σχετικά με κάποια άλλα.
-
Ο χρήστης kotsos4u έγραψε:
... αλλά κάτι δε μου κάθεται καλά σχετικά με κάποια άλλα.Δηλαδή?
-
Ορισμένες φορές με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και διαδρομές πολύ γρήγορη κατανάλωση
- topic:timeago_later,12 days
-
Ρε παιδια χθες που πηγα να βαλω βενζινη σε ενα πρατηριο ΕΚΟ το ματι μου ειδε κατι πολυ παραξενο. Και δεν ξερω αν ειναι υποπτο για κλεψια.
Το πρατηριο εχει 2 σειρες με αντλιες. Στην πρωτη πηγα να βαλω εγω αυτη που ειναι κοντα στο καταστημα.
Οπως ηρθε ο υπαλληλος (τον παρατηρουσα καθολη την διαρκεια του γεμισματος) πηρε το πιστολι να μου βαλει βενζινη και με ενα μαραφετι μαυρο το οποιο το ακουμπησε μπροστα στο πιστολι, το οποιο πιστολι μπροστα ειχε και αυτο ενα σαν μηχανισμο μαυρο, κατι εκανε και μετα σβησαν ολες οι ενδειξεις στους μετρητες και ξαναεγραφαν μετα ολοι κανονικα. Σαν ενα reset φανηκε να ηταν.
Ομως εμενα μου μου μπηκαν ιδεες γιατι παρατηρησα και τα αλλα πιστολια και ολα τα αλλα πιστολια της σειρας που ημουν ειχαν το μαυρο εκεινο μπροστα. Ενω της αλλης σειρας τα πιστολια δεν το ειχε κανενα αυτο το μαυρο πραγμα.Ξερετε τι ακριβως ηταν αυτο που εκανε και τι ειναι αυτο το μαυρο πραγμα που εχουν μπροστα τα πιστολια?
Παντως εμπειρικα και απο αλλα γεμισματα φαινεται οτι μπηκαν τα σωστα λιτρα... δηλαδη ο δεικτης αν και δεν ειχα σταγονα μεσα πηγε σε αναμενομενο επιπεδο απο αλλες φορες που εχω τσεκαρει.
Τι πιστευετε εσεις?
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ρε παιδια χθες που πηγα να βαλω βενζινη σε ενα πρατηριο ΕΚΟ το ματι μου ειδε κατι πολυ παραξενο. Και δεν ξερω αν ειναι υποπτο για κλεψια.Το πρατηριο εχει 2 σειρες με αντλιες. Στην πρωτη πηγα να βαλω εγω αυτη που ειναι κοντα στο καταστημα.
Οπως ηρθε ο υπαλληλος (τον παρατηρουσα καθολη την διαρκεια του γεμισματος) πηρε το πιστολι να μου βαλει βενζινη και με ενα μαραφετι μαυρο το οποιο το ακουμπησε μπροστα στο πιστολι, το οποιο πιστολι μπροστα ειχε και αυτο ενα σαν μηχανισμο μαυρο, κατι εκανε και μετα σβησαν ολες οι ενδειξεις στους μετρητες και ξαναεγραφαν μετα ολοι κανονικα. Σαν ενα reset φανηκε να ηταν.
Ομως εμενα μου μου μπηκαν ιδεες γιατι παρατηρησα και τα αλλα πιστολια και ολα τα αλλα πιστολια της σειρας που ημουν ειχαν το μαυρο εκεινο μπροστα. Ενω της αλλης σειρας τα πιστολια δεν το ειχε κανενα αυτο το μαυρο πραγμα.Ξερετε τι ακριβως ηταν αυτο που εκανε και τι ειναι αυτο το μαυρο πραγμα που εχουν μπροστα τα πιστολια?
Παντως εμπειρικα και απο αλλα γεμισματα φαινεται οτι μπηκαν τα σωστα λιτρα... δηλαδη ο δεικτης αν και δεν ειχα σταγονα μεσα πηγε σε αναμενομενο επιπεδο απο αλλες φορες που εχω τσεκαρει.
Τι πιστευετε εσεις?
παλια το ειχαν αυτο τα ΕΚΟ και ειχε να κανει με εταιρικους στολους.
(Αν θυμαμαι καλα) τα στομια τωων εταιρικων ειχαν το ιδιο τσιπακι, οποτε απελευθερονωταν η αντλια και εβαζε καυσιμο.Αν πηγαινε αυτοκινητο χωρις το τσιπακι, την ιδια δουλεια την εκανε το 'μαυρο μαραφετι' που αναφερεις
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
παλια το ειχαν αυτο τα ΕΚΟ και ειχε να κανει με εταιρικους στολους.
(Αν θυμαμαι καλα) τα στομια τωων εταιρικων ειχαν το ιδιο τσιπακι, οποτε απελευθερονωταν η αντλια και εβαζε καυσιμο.Αν πηγαινε αυτοκινητο χωρις το τσιπακι, την ιδια δουλεια την εκανε το 'μαυρο μαραφετι' που αναφερεις
Χμμ δεν το ηξερα φιλε μου.
Ετσι οπως το ειδα εκεινη την ωρα υποψιαστηκα στο full. Λεω τωρα μου την εφερε. Ειπα κατσε να δω και τον δεικτη της βενζινης και θα δειξει. Ομως φανηκε να εβαλε την αναμενομενη ποσοτητα καυσιμου.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ρε παιδια χθες που πηγα να βαλω βενζινη σε ενα πρατηριο ΕΚΟ το ματι μου ειδε κατι πολυ παραξενο. Και δεν ξερω αν ειναι υποπτο για κλεψια.Το πρατηριο εχει 2 σειρες με αντλιες. Στην πρωτη πηγα να βαλω εγω αυτη που ειναι κοντα στο καταστημα.
Τι πιστευετε εσεις?
Απλά με αυτό το μαραφέτι ξεκλειδώνει την τρόμπα και 'χρεώνεται' τα λεφτά που σου έβαλε για να τα αποδώσει στο τέλος της βάρδιας του.Μην βλέπουμε παντού παράξενα!!
- topic:timeago_later,9 days
-
Στο φιατ κουπε μου βαζω παντα 100ρα βενζινα. Πριν την βελτιωση στον κινητηρα εβαζα 95ρα. Ενω πριν διαπιστωνα σε συγκεκριμενα πρατηρια οτι συγκεκριμενες τρομπες τους δεν εβαζαν τα σωστα λιτρα στο τεποζιτο μου τωρα με την 100ρα διαιστωνω πως στα ιδια πρατηρια οι 100ρες τρομπες δουλευουν σωστα.
Εν τω μεταξυ η γυναικα που βαζει 95ρα στο δικο της εχει αλλαξει τουλαχιστον τρια πρατηρια τον τελευταιο μηνα. Η εβαζαν λιγοτερο η ειχαν νερο μεσα η σκουπιδια . Και τσεκαρισμενο το αμαξι στην αντιπροσωπεια για τυχον προβλημα μια και δυο φορες.
Αφορμη που τα γραφω αυτα πηρα γιατι σημερα εκανε διακοπες παλι το αμαξι της και του εβαλα 100ρα στην πορεια. Απο αλλο παλι πρατηριο. Αφου εκαψε την παλια βενζινη σταματησε να κομπιαζει ο κινητηρας. Ολα οκ. .....Παμε για αλλο πρατηριο γυναικα.....
Τι γινεται...? Χαμος!!!!!