Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
    • 1
    • 2
    • 280
    • 281
    • 282
    • 283
    • 284
    • 753
    • 754
    • 282 / 754
    Αντίλογος
    255
    15080
    176311
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      stormold last edited by

Ο χρήστης Sbr έγραψε:

Δεν διαβασες ή δεν καταλαβες το αρθρο του Χατζηνικολαου.

Δεν ασχολούμαι με Αυριανιστές και ανθρώπους του Κουρή. Ξέρουμε τι εστί Κουρής και τι αντιπροσωπεύει.

Ειδικά ο σοβαροφανείς Χατζητέτοιος που προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κουρή ώστε να παραμείνει στην εξουσία ο Αλέξης (της καρδιάς τους).

Σόρυ, αλλά εγώ δεν γουστάρω την αριστερά.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sbr last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:

Δεν διαβασες ή δεν καταλαβες το αρθρο του Χατζηνικολαου.

Δεν ασχολούμαι με Αυριανιστές και ανθρώπους του Κουρή. Ξέρουμε τι εστί Κουρής και τι αντιπροσωπεύει.

Ειδικά ο σοβαροφανείς Χατζητέτοιος που προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κουρή ώστε να παραμείνει στην εξουσία ο Αλέξης (της καρδιάς τους).

Σόρυ, αλλά εγώ δεν γουστάρω την αριστερά.

Δεν ειναι κακο να μην πηγαινεις την αριστερα, την δεξια κλπ. Και εμενα δεν μου αρεσουν καποιοι νεοφιλελευθεροι διαδικτυακοι τοποι, τους διαβαζω ομως γιατι παντου υπαρχει μια δοση αληθειας, μικρη ή μεγαλη.

Ο Κουλης που λετε οταν λεει για ισχυρη αντιπολιτευση εννοει πιεση για συγκυβερνηση η οικουμενικη που φαινεται ισως ποιο προσιτο. Εκλογες δεν θα επιδιωξει στην παρουσα. Οσον αφορα την ασκηση της αντιπολιτευσης και των εντυπωσεων νταξει. Το μονο ευκολο.
        Εχετε υποψη σας πως ο Κυριακος αν βγει πρωθυπουργος θα κοψει κ....λους σε ολα τα επιπεδα. Θα απολυσει κοσμο θα βαλει και νεα φορολογια και θα τον πιουμε αγκαλια ολοι μαζι. Θα κερδισει την εμπιστοσυνη των δανειστων και ισως μετα δωσει ανασα στον κοσμο.
        Θα μου πειτε δε γινεται διαφορετικα. Ναι . Αφου ο Τσιπρας εφερε cc και νεες μειωσεις σε συνταξεις (123 ευρω κατω στην τελευταια μισθοδοσια του πατερα μου) + οτι ερχεται φορολογικα θα τον δοκιμασουν κι αυτον..... Ετσι θα γινει . Ενας φαυλος κυκλος αλλαγης κυβερνησεων και πολιτικων ψευτων και λαοπλανων.
        Και η καβατζα του χρηματος καλα κρατει. Και συνεχιζουμε δυνατα....

Κατι τετοιο Θαναση. Το εργο ειναι πεγμενο πολλες φορες και τα αποτελεσματα γνωστα. Κριμα που δεν μαθαινουμε απο τα λαθη μας. Ο Κυριακος ξερει τι κανει. Οι ανεργοι ειναι πανω απο 1,5 εκατομυρια ψηφοι. Εκει θα πονταρει + τους συνταξιουχους. Ομως, το κανει με εναν τροπο που δαιμονοποιει τους ΔΥ και φερνει εργασιακο διχασμο. Ξερω και νευριαζω και εγω με το οτι για τους ιδιωτικους υπαλληλους και τους ανεργους κανεις, μα κανεις δεν μιλαει μεσα στην βουλη. Και αυτοι ειναι ανθρωποι, εχουν ονειρα, θελουν να εργαστουν. Αλλο ειναι να τους υποστηριζεις και αλλο να τους εκμεταλλευεσαι για να παρεις την ψηφο τους και μετα να τους πεις την γνωστη ιστορια, η οικονομια ειναι χαλια, καντε υπομονη για 3 χρονια και τον 4ο που θα ειναι προεκλογικη περιοδος θα σας δωσω ψιχουλα για να με ξαναψιφησετε, για αν βγω ξανα κυβερνηση και τοτε να σας βοηθησω. Ζησε Μαη μου δλδ να φας τριφυλι. Και το μοιραζουν το τριφυλι με τριαξονικα γιατι ο κοσμος θελει να το τρωει και να βλεπει το δεντρο και να χανει το δασος. Να βλεπει το τυρακι και να χανει την φακα που το εχει.

• I
          insanedriver last edited by

Εγώ γενικά δεν είμαι υπέρ να κάνουμε εκλογές κάθε 1-2-2.5 χρόνια.
          Όπως έλεγα ο Σαμαράς να εξαντλήσει 4ετία έτσι θέλω και ο Τσίπρας να κυβερνήσει 3-4 χρόνια.

Μακάρι όμως να σκεφτόμασταν έτσι όλοι...γιατί οι όψιμοι Συριζαίοι αν και ομολογούν ότι δεν βελτιώνει την κατάσταση ο Τσίπρας, δεν θέλουν εκλογές.
          Αν όμως κάπου στραβώσει το παραμύθι και κάνει κυβέρνηση η Ν.Δ με άλλα κόμματα, τότε θα θέλουνε εκλογές από τον 1ο μήνα...

Νομίζω δεν πρέπει να λέμε ποτέ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ στην πολιτική, σχετικά με το ποιος μπορεί να γίνει πρωθυπουργός ή όχι...
          Χαζό λέγαμε τον Γιώργο που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά, προδότη τον Σαμαρά, ο Τσίπρας που δεν ήξερε να μιλάει αγγλικά λίγο έλειψε να αφήσει το κόμμα του εκτός βουλής και πριν 3 μήνες λέγαμε ότι θα κυβερνάει 8 χρόνια.
          Εγώ πιστεύω ότι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει πολύ εις βάρος του Τσίπρα.

Αν προχωρήσει το ασφαλιστικό όπως σχεδιάζεται με 3πλασιασμό εισφορών για τους αγρότες και κατακόρυφη αύξηση εισφορών στον ΟΑΕΕ, ενώ ταυτόχρονα διορίζει κόσμο σε δημόσιο και κάνει αυξήσεις, μην ξαφνιαστείτε αν συσπειρωθεί όλος ο ιδιωτικός-αγροτικός τομέας πίσω από ρητορική Μητσοτάκη ''τέρμα πια οι θυσίες για το υπερτροφικό κράτος-ΔΕΚΟ κτλπ''...
          Θα γίνει μέτωπο δημόσιο-ιδιώτες και εκεί θα αλλάξουν άρδην οι ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό.

Υ.Γ: Γιάννη ο πατέρας μου περίμενε 2.5 χρόνια να βγει η σύνταξή του, και δεν έχει μέτρο σύγκρισης από το παρελθόν.
          Προφανώς και οι μειώσεις που έγιναν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων ήταν μεγαλύτερες από τα 60 που κόπηκαν πριν 2 μήνες. Αλλά πάντα υπάρχει χρόνος για νέα ρεκόρ...

• D
            dap last edited by

Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:

Υ.Γ: Γιάννη ο πατέρας μου περίμενε 2.5 χρόνια να βγει η σύνταξή του, και δεν έχει μέτρο σύγκρισης από το παρελθόν.
            Προφανώς και οι μειώσεις που έγιναν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων ήταν μεγαλύτερες από τα 60 που κόπηκαν πριν 2 μήνες. Αλλά πάντα υπάρχει χρόνος για νέα ρεκόρ...

Αν θελετε να κανετε συγκρισεις.....Απο νουμερα που εχω μπροστα μου......

Δεκεμβριος 2004: καθαρο ποσο συνταξης: 1267.58
            Ιανουαριος 2011: : 1874.71
            Ιανουαριος 2012: : 1780,64
            Ιανουαριος 2013: : 1651.11
            Ιανουαριος 2014: : 1141.57
            Δεκεμβριος 2015: : 1050.89

Εγω ποιον να ψηφισω μου λετε;

• C
              coupeas last edited by

Μια χαρα συνταξεις βλεπω. Αυτοι με τα 680 η τα 480?

• D
                dap last edited by

Αγαπητε αρχισα να δουλευω με ενσημα απο το 1963, χρονιά που λιγοι εδω μεσα εισαστε γεννημενοι.....Απο τοτε μηνα μηνα και εγω και οι εργοδοτες μου τα σκαγαμε κανονικα μεχρι το 2004 (εξαιρουνται οι 24 μηνες στρατευσης φυσικα και κατι μηνες ανεργιας )......
                Ας μου πουν αυτοι που μνημονευεις απο ποτε και ποσα εδιναν.....

• realzeus
                  realzeus last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:

Το μόνο καλό με την εκλογή του Κούλη είναι ότι δεν θα βγει ποτέ η ΝΔ ξανά κυβέρνηση. Όχι ότι ο Τσίπρας είναι και πολύ καλύτερος δηλαδή, αλλά τόσο νειφιλελε δεν είναι.

Ας δούμε τους ανταγωνιστές:

1. Καταληψίας Αλέξης (Μπα με τίποτα. Αυτός με ελικόπτερο θα φύγει.)
                  2. Κυρά Φώφη (καλά, εντάξει αύριο.)
                  3. Μπαρμπα Σταύρος (βλέπω να μπαίνει στη ΝΔ ή να συνεργάζεται με τη ΝΔ)
                  4. Κιμ Γιονγκ Κουτσούμπας (δεν θέλει, το έχει πει)
                  5. ΦραπόΛεβέντης (αυτός θέλει μόνο οικουμενική. Μόνο για αυτό ζει)
                  6. Γαβ-γαβ κυρΝίκος (Δεν νομίζω... εκτός αν υπάρξει γενικό σαλτάρισμα)
                  7. ΨεΚαμμένος (αυτός θέλει να είναι υπουργός με στολή)
                  8. Λαφαζάνωφ (Πάει αυτός. Τελείωσε.)

Από ποιον θα χάσει ο Κυριάκουλας;

1. Ο Αλέξης θα βγαίνει άνετα. Το έχουμε δει το έργο και με τον Αντρέα παλιότερα...
                  2. Το μόνο κοινό του Κουτσούμπα με τον Κιμ είναι ότι έχουν διαβάσει και οι δύο Μαρξ και Λένιν. Και για τον Κιμ δεν ειμαι και τόσο βέβαιος. Επίσης αν ο Κουτσούμπας είναι Κιμ, ο Κυριάκος είναι... Θάτσερ... Μπρρρ, ανατριχίλα!!!
                  • S
                    stormold last edited by

Θάτσερ; Καλό!...

Αν είναι να ξαναβγεί ο Αλέξης της καρδιάς τους, ένα μας απομένει.
                    Να βγάλουμε διαβατήρια ή να μπούμε σε καμιά βάρκα να πάμε σε άλλες παραλίες...

• I

Ο χρήστης coupeas έγραψε:
                      Μια χαρα συνταξεις βλεπω. Αυτοι με τα 680 η τα 480?

Κοίτα...αν κάποιοι πληρώνανε ένσημα γα 10-15-20 χρόνια και πήρανε κατώτατη ή χαμηλή σύνταξη ή δίνανε εισφορές στον ΟΓΑ αστείες(200 ευρώ το δίμηνο), πρέπει να να πάρουνε χιλιάρικο;

Δηλαδή εμένα ο πατέρας μου με 37 χρόνια ένσημα μισά μισά ΙΚΑ και ΟΑΕΕ πρέπει να πάρει 700 ευρώ;

DAP από περιέργια πως το 2004 έπαιρνες 1267 και το 2011 1874;
                      Με τις αυξήσεις έφτασε το ποσό εκεί ή προστέθηκε κάποιο επικουρικό στην πορεία που δεν το είχες πάρει αρχικά;
                      Δεκεμβριος 2004: καθαρο ποσο συνταξης: 1267.58
                      Ιανουαριος 2011: : 1874.71

Dap εσύ πρέπει να ψηφίσεις αυτόν που θα μπορέσει να δώσει σύνταξη και στα παιδιά σου-εγγόνια σου.
                      Γιατί η γενιά σου(όχι εσύ ίσως) και η γενιά του πατέρα μου(όχι αυτός ίσως) ξεζούμισε την αγελάδα και τώρα εμείς έχουμε τόσο πολύ σιγουρευτεί ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη, που αν αύριο υπήρχε νόμος που έκανε προεραιτική την ασφάλιση θα τρέχαμε να κάνουμε μόνοι μας διαχείρηση των χρημάτων μας για τα γεράματά μας και αυτομάτως το κράτος δεν θα είχε να πληρώνει τις συντάξεις που τρέχουν τώρα...

Άποψή μου είναι ότι τα 2χιλιαρα 3χιλιαρα στις συντάξεις τα είχαμε κάνει καραμέλα.

Για μένα από την 1η ημέρα που πτώχευσε η χώρα έπρεπε να μπει πλαφόν 2000 καθαρά στις συντάξεις και να μην υπάρχουν 3πλοσυνταξιούχοι.

Από εκεί ξεκινάς και κόβεις και όχι από τα χαμηλά εισοδήματα.

• S
                        sbr last edited by

Ξεκινας και κοβεις απο τα ψηλα στις συνταξεις, αλλα στις υψηλες συνταξεις πολλοι ηταν απο τις ΔΕΚΟ. Τολμαει κανεις να τους πειραξει; Σχετικα με την συχνοτητα των εκλογων, στα χαλια που ειναι η Ελληνικη οικονομια και με την ανικανοτητα που δερνει τους Ελληνες πολιτικους, το λογικο ειναι να εχουμε συχνα εκλογες.

• I

Ο χρήστης Sbr έγραψε:
                          Ξεκινας και κοβεις απο τα ψηλα στις συνταξεις, αλλα στις υψηλες συνταξεις πολλοι ηταν απο τις ΔΕΚΟ. Τολμαει κανεις να τους πειραξει; Σχετικα με την συχνοτητα των εκλογων, στα χαλια που ειναι η Ελληνικη οικονομια και με την ανικανοτητα που δερνει τους Ελληνες πολιτικους, το λογικο ειναι να εχουμε συχνα εκλογες.

Αυτονόητο το γιατί δεν ξεκίνησαν από ψηλά τις περικοπές...

Το θέμα είναι ότι υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι πρέπει να γίνονται εκλογές κάθε 2 χρόνια, ότι ο επόμενος που τους τάζει τα πάντα θα είναι καλύτερος και δεν μπορεί να πάνε χειρότερα τα πράγματα, ενώ το παρών δείχνει ότι υπάρχει και χειρότερο τελικά... , που επίσης με ευκολία λέει να φύγουμε από το Ευρώ γιατί σίγουρα θα πάμε καλύτερα και όταν φύγουμε θα χορεύουν στο Σύνταγμα, θα πανηγυρίζουν, θα χορτάσουν αξιοπρέπεια και μετά από λίγο θα δούμε όλοι μας ότι υπάρχει και χειρότερο τελικά, αλλά το πουλάκι(όχι της χούντας ) θα έχει πετάξει.

• S
                            sbr last edited by

Μεταρρυθμιστικη κοπωση. Αυτος ειναι ο λογος που πανε σε εκλογες και ας μην δειχνουν οτι το θελουν. Ο Σαμαρας μετα τις ευρωεκλογες που ειδε χαμηλα τα ποσοστα δεν πηρε επωδυνα μετρα και δεν εκλεισε η αξιολογηση που μεταφερθηκε στον Τσιπρα. Ο Τσιπρας στο τριτο μνημονιο πρεπει να εφαρμοσει μετρα που μονον ψηφιστικαν στα προηγουμενα μνημονια. Γκρινιαζει ο κοσμος, αυτο μεταφερεται στους βουλευτες που και αυτοι γκρινιαζουν γιατι βλεπουν πως χανουν ψηφους. Μπορει να μεινει ορθια κυβερνηση που θα μειωσει μισθους, συνταξεις, θα επελευθερωσει τις απολυσεις στον ιδιωτικο τομεα, θα απολυσει δημοσιους υπαλληλους και θα κανει ιδιωτικες τις ΔΕΚΟ; Ποιοι θα τα ψηφισουν αυτα τα μετρα και ποιοι θα τα δεχτουν χωρις να σηκωσουν τον κοσμο στο ποδι (και δικαιολογημενα). Ποια κυβερνηση θα πιασει οσους ειναι σε λιστες για να γεμησει τα δημοσια ταμεια;
                            Το να φυγεις απο το ευρω δεν σημαινει απαραιτητα καταστροφη. Με αυτα που βλεπουν χωρες που θελουν να ενταχθουν στο ευρω, το αναβαλουν. Μια απο αυτες μου φαινεται ειναι η Ουγγαρια. Τεσπα, μπορει να υπαρχει και παραλληλο εσωτερικο νομισμα για εσωτερικες συναλλαγες. Το θεμα ειναι να συνοδευτει απο αναπτυξη στον αγροτικο και μεταποιητικο τομεα. Δεν ειναι ιδεολογικο το θεμα εντος ή εκτος ευρω. Ειναι οικονομικο με οικονομολογους να λενε πως δεν μπορει μια χωρα σε χρεωκοπια να ειναι σε ενα σκληρο νομισμα. Και το ευρω τι ειναι; Ειναι ενα μεταλλαγμενο Μαρκο που λειτουργει υπερ της Γερμανικης οικονομιας.

• I
                              iceman7 last edited by

...και τώρα εμείς έχουμε τόσο πολύ σιγουρευτεί ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη, που αν αύριο υπήρχε νόμος που έκανε προεραιτική την ασφάλιση θα τρέχαμε να κάνουμε μόνοι μας διαχείρηση των χρημάτων μας για τα γεράματά μας και αυτομάτως το κράτος δεν θα είχε να πληρώνει τις συντάξεις που τρέχουν τώρα...

Αμήν και πότε! Ειδικά στον τομέα ασφάλισης υγείας με τα λεφτά που πληρώνω στο ΤΠΔΑ θα είχα ιδιωτική ασφάλιση ΤΟΠ!!!

Άποψή μου είναι ότι τα 2χιλιαρα 3χιλιαρα στις συντάξεις τα είχαμε κάνει καραμέλα.
                              Για μένα από την 1η ημέρα που πτώχευσε η χώρα έπρεπε να μπει πλαφόν 2000 καθαρά στις συντάξεις και να μην υπάρχουν 3πλοσυνταξιούχοι.
                              Από εκεί ξεκινάς και κόβεις και όχι από τα χαμηλά εισοδήματα.

Μακάρι να ειχαν γίνει τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα.... μακάρι! Αλλά δυστυχώς πάντα βλέπουμε και σκιαμαχούμε με το δένδρο και χάνουμε το δάσος!

• S
                                stormold last edited by

Ο χρήστης iceman7 έγραψε:

...και τώρα εμείς έχουμε τόσο πολύ σιγουρευτεί ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη, που αν αύριο υπήρχε νόμος που έκανε προεραιτική την ασφάλιση θα τρέχαμε να κάνουμε μόνοι μας διαχείρηση των χρημάτων μας για τα γεράματά μας και αυτομάτως το κράτος δεν θα είχε να πληρώνει τις συντάξεις που τρέχουν τώρα...

Αμήν και πότε! Ειδικά στον τομέα ασφάλισης υγείας με τα λεφτά που πληρώνω στο ΤΠΔΑ θα είχα ιδιωτική ασφάλιση ΤΟΠ!!!

Σκεφτόμουν να το γράψω και εγώ αυτό, αλλά φοβόμουν ότι θα βγουν οι αριστερούλιδες του φόρουμ και θα με ξεκινήσουν στα 'φασίστες', 'γερμανοτσολιάδες', 'χουντικοί' και όλες αυτές οι ταμπέλες που ψάχνουν αφορμή για να τις ξεστομίσουν.

Καταριέμαι την ώρα και στην στιγμή που αυτό το βρωμοκράτος με το έτσι θέλω με υποχρέωσε να μπω στην δημόσια ασφάλιση πριν 20 χρόνια. Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΝΟΣ που μόνο να τρώει ξέρει.

• I

Aν γινόταν αυτό την άλλη μέρα δεν θα πληρωνόντουσαν οι σημερινοί συνταξιούχοι.

Δεν ξέρω πόσα πληρώνεις στο ΤΠΔΑ αλλά όλοι έχουμε συνεισφέρει στα προνομιούχα ταμεία σας μέσα από ειδικές εισφορές και χρεώσεις προς τα ταμεία νομικών.
                                  Αντίστοιχα των δημοσιογράφων με αγγελιόσημο και πάει λέγοντας.
                                  Άπειρες οι κατηγορίες προνομιούχων...

Δείτε τι πληρώνουν οι αγρότες και τι συντάξεις παίρνουν https://lawyalty.wordpress.com/2014/11/ ... %B1%CE%BD/

Είναι δυνατόν με 160 ευρώ τον μήνα εισφορά στην μεγαλύτερη κλάση να παίρνεις 1300 σύνταξη;
                                  Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;

Εγώ πάντως βαρέθηκα να πληρώνω συντεχνίες και προνόμια...

Kαι το θέμα δεν το θέτω στα πλαίσια του να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου, αλλά πρέπει σε αυτή την χώρα να συμφωνήσουμε επιτέλους όλοι πρέπει να ζούμε ανάλογα με αυτά που μας αναλογούν και όχι ο ένας να ζει εις βάρος του άλλου.

• I

Aν γινόταν αυτό την άλλη μέρα δεν θα πληρωνόντουσαν οι σημερινοί συνταξιούχοι.

Δεν ξέρω πόσα πληρώνεις στο ΤΠΔΑ αλλά όλοι έχουμε συνεισφέρει στα προνομιούχα ταμεία σας μέσα από ειδικές εισφορές και χρεώσεις προς τα ταμεία νομικών.
                                    Αντίστοιχα των δημοσιογράφων με αγγελιόσημο και πάει λέγοντας.
                                    Άπειρες οι κατηγορίες προνομιούχων...

Δείτε τι πληρώνουν οι αγρότες και τι συντάξεις παίρνουν https://lawyalty.wordpress.com/2014/11/ ... %B1%CE%BD/

Είναι δυνατόν με 160 ευρώ τον μήνα εισφορά στην μεγαλύτερη κλάση να παίρνεις 1300 σύνταξη;
                                    Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;

Εγώ πάντως βαρέθηκα να πληρώνω συντεχνίες και προνόμια...

• limited_one
                                      limited_one moderator last edited by

Kαι το θέμα δεν το θέτω στα πλαίσια του να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου, αλλά πρέπει σε αυτή την χώρα να συμφωνήσουμε επιτέλους όλοι πρέπει να ζούμε ανάλογα με αυτά που μας αναλογούν και όχι ο ένας να ζει εις βάρος του άλλου.

Αυτο που λες ειναι το σημαντικότερο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• S
                                        sbr last edited by

Η ιδιωτικη ασφαλιση εχει τα ρισκα της. Στο συνταξιοδοτικο ειπαμε εγινε με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ παρτι δινοντας συνταξεις μεγαλυτερες απο οσο επρεπε. Η ΝΔ επεξε τα αποθεματικα στα δομημενα ομολογα και οπως παντα κανεις δεν ηταν ενοχος. Το προβλημα στο συνταξιοδοτηκο δεν ειναι μονον οι μη αναλογιστικες συνταξεις. Ειναι το οτι δεν πληρωνονται εργοδοτικες εισφορες και η μαυρη εργασια. Τι να κανουμε; Υπαρχουν επιχειρηματιες που χρωσταν στο δημοσιο εισφορες αλλα δεξιοι και αριστεροι πολιτικοι τους προσκυνανε. 40 χρονια τα κλεψανε καλα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τωρα ερχεται ο λογαριασμος.

• S
                                          stormold last edited by

+1

• S
                                            sbr last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:
                                            +1

Πλακα μου κανεις.
                                            John μπορει να ειμαι κεντροαριστερος, δεν ειμαι ομως πορομενος, να υποστηριζω πολιτικες που στο ονομα του σοσιαλισμους, κανανε λαμογιες. Και εξηγουμαι. Τα καλα παιδια που κεβερνησαν επι ΠΑΣΟΚ αλλα και της ΝΔ που δεν αλλαξαν τα κακως γραμμενα κειμενα τι εκαναν εδω και 40 χρονια;
                                            Βασικα ειχαν σαν χρονια για να βγεις στη συνταξη, τα 24 και 30 ή καπου εκει πανω κατω. Με αυτα τα χρονια δινανε κατι συνταξεις που δεν αναλογουσαν στις προσφορες των δημοσιων υπαλληλων. Ενω επρεπε να παιρνουν 800 ευρω τους δινανε 2000 ευρω. Μετα τους ειχαν 35 χρονια και εβλεπες συνταξιουχους στα 55 τους το πολυ οι οποιοι ανοιγαν και ενα μαγαζι στο ονομα της γυναικας τους και εργαζοταν παρανομα. Ή βγαινανε στα 45 τους στην συνταξη με 2000 ευρω συνταξη. Απαραδεκτο. Παμε μετα στις γυναικες που βγαινανε μεν με μειωμενη αλλα για ψηφοθηρικους λογους παιρνανε και αυτες κατι τρελες συνταξεις που δεν ανταποκρινοταν στα ενσημα που κολλουσαν. Ετσι τα ταμεια πληρωναν περισσοτερα απο οσο επρεπε στους δημοσιους υπαλληλους.
                                            Αυτο γιατι γινοταν; Γιατι τα συνδικατα στον δημοσιο τομεα κοβανε και ραβανε με τις εκαστοτε κυβερνησεις για να τις στηριζουν με τις ψηφους τους. Αυτο βεβαια δεν ειναι σοσιαλιστικο. Δεν ειναι γιατι δεν ειναι στο πνευμα του σοσιαλισμου να υπαρχουν προνομιακες ομαδες εργαζομενων που ζουν εις βαρος των αλλων.
                                            Ποιοι ηταν οι αλλοι. Ηταν οι υπαλληλοι τους ιδιωτικου τομεα, που εβγαιναν πολυ αργοτερα στην συνταξη και με μικροτερες συνταξεις. Το ΠΑΣΟΚ εκανε ενα μεγαλο κακο στην σοσιαλιστικη ιδεολογια. Την μετετρεψε σε λαμογιακη. Επισης δεν κυνηγησε ως οφειλε την μαυρη εργασια με αποτελεσμα να μην προστατευει τον εργαζομενο, να τον αφηνει εκτεθιμενο στις ορεξεις της εργοδοσιας η οποια γλυτωνε τις εργοδοτιες εισφορες. Και αυτο δεν ειναι σοσιαλιστικη ιδεολογια. Ειναι περισσοτερο φιλελευθερη οπου το κρατος κανει πλατες στους επιχειρηματιες.
                                            Προνομια. Αν δουλευες στον ΟΤΕ, ΔΕΗ, ειχες προνομια σε τηλεφωνικους λογαριασμους. Και αυτο δεν ειναι σοσιαλιστικο γιατι οπως ειπα παραπανω, παραβιαζεις την ισοτητα των εργαζομενων και δημιουργεις προνομιουχεις, ταξεις. Ο ιδιωτικος τομεας, με την καλυψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ηταν και ειναι, το κοροιδο που τραβαει την αμαξα της οικονομιας. Δεν προστατευονται μισθολογικα οι εργαζομενοι, δεν προστατευονται σε επιπεδο συνθηκων εργασιας, δικαιωματων για αυξησεις μισθων. Παλια με τις 3ετιες οι εργοδοτες δεν τις αναγνωριζαν και οι εποπτικοι οργανισμοι κανανε τα στραβα ματια. Ποιος λοιπον φταιει; Η ιδεολογια ή η κομματικη συμπεριφορα των κυβερνωντων, οι οποιοι προκειμενου να εξασφαλισουν την παραμονη τους στην βουλη, ξοδεψαν δημοσιο χρημα, χρεωκοποντας την χωρα;
                                            Τα ιδια κανει σημερα και ο Συριζα και γιατι οχι και ο Κυριακος αυριο; 40 χρονια ακουω για προστασια της εργατικης ταξης και 40 χρονια βλεπω προστασια του πολιτικου συστηματος. Για αυτο δεν θελω κανεναν. Γιατι ειναι στο DNA των ελληνων πολιτικων να ειναι Λαμογια.
                                            Και να συμπληρωσω. Απο μια σοσιαλιστικη κυβερνηση, οπως το ΠΑΣΟΚ, περιμενα, συχνοτατους ελεγχους με κλιμακια για μαυρη εργασια, για το αν κοβονται αποδειξεις και τιμολογια, για αν γινονται υπερωριες χωρις να πληρωνονται, για ο εργοδοτης κολουσε 22 - 25 ενσημα οπως επρεπε στον εργαζομενο και οχι 10 ενσημα τον μηνα, ενω ο εργαζομενος δουλευε 20 μερες. Να βαζει βαρια προστιμα στους εισφοροφυγαδες μικρους - μεσαιους - μεγαλους επιχειρηματιες. Να δινει επιδοματα αλλα με Εισοδηματικα κρητιρια. Να ελεγχει τα επιδοτουμενα δανεια αν πηγαιναν εκει που επρεπε και οχι στην Βουλγαρια. Αυτο λεει ο σοσιαλισμος. Προστασια του εργαζομενου απο την εργοδοσια και οχι προστασια της εργοδοσιας απο οσα λεει ο νομος πως πρεπει να κανει. Και αυτο εκαναν οι 'σοσιαλιστες' ελληνες. Προστατευαν τους εργοδοτες απο το νομο. Πως;
                                            Σβηνοντας προστιμα που τους εριχναν στο κεφαλι η εφορια, η πολεοδομια (χτιζανε εργοστασια μεγαλυτερα απο οτι επιτρεποταν), σβηνοντας προστιμα που τους εριχνε στο κεφαλι η επιθεωρηση εργασιας, σβηνοντας προστιμα που τους εριχνε στο κεφαλι το υγειονομικο. Ξερω πληστες ποσες περιπτωσεις που εργοστασιαρχες πιαστηκαν με τις παραπανω παραβασεις και οι υποθεσεις δεν φτασανε ποτε στο δικαστηριο. Αυτα Δεν ειναι σοσιαλισμος. Ειναι λαμογια.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 280
                                            • 281
                                            • 282
                                            • 283
                                            • 284
                                            • 753
                                            • 754