-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Πριν μερικές μέρες μια φίλη μου κόπηκε στην εξέταση του διπλώματος. Αρχικά ο δάσκαλος της είπε να φέρει 200 € για λάδωμα, αλλά την ημέρα της εξέτασης της είπε ότι ο ένας εξεταστής δεν λαδώνεται, πράγμα που την έκανε να τρέμει από το άγχος της. Με το που μπήκε στο αμάξι της έκαναν και ερωτήσεις που δεν την είχε προετοιμάσει αυτός ο Μπόκολης και κάηκε τελείως. Τώρα της είπε και καλά να του δώσει μετρητά 160 € για να πληρώσει το παράβολο - και καλά κατευθείαν στο υπουργείο. Googlarontas είδα ότι το παράβολο κάνει μόλις 10€ και μπορεί να το πληρώσει online. Επίσης, δεν της έχει δώσει την απόδειξη (ακόμα) από τα λεφτά που της πήρε για τα μαθήματα. Μπορεί να αλλάξει δάσκαλο για την επανεξέταση?? κάτι μου είπαν ότι μπορεί να της κάνει χουνέρι αυτός και να μην μπορεί να δώσει πάλι μέχρι να λήξει το δικαίωμα της για επανεξέταση... Επίσης, ξέρει κάποιος σίγουρα πόσο είναι το κόστος της επανεξέτασης?? -
Πριν μερικές μέρες μια φίλη μου κόπηκε στην εξέταση του διπλώματος. Αρχικά ο δάσκαλος της είπε να φέρει 200 € για λάδωμα, αλλά την ημέρα της εξέτασης της είπε ότι ο ένας εξεταστής δεν λαδώνεται, πράγμα που την έκανε να τρέμει από το άγχος της. Με το που μπήκε στο αμάξι της έκαναν και ερωτήσεις που δεν την είχε προετοιμάσει αυτός ο Μπόκολης και κάηκε τελείως. Τώρα της είπε και καλά να του δώσει μετρητά 160 € για να πληρώσει το παράβολο - και καλά κατευθείαν στο υπουργείο. Googlarontas είδα ότι το παράβολο κάνει μόλις 10€ και μπορεί να το πληρώσει online. Επίσης, δεν της έχει δώσει την απόδειξη (ακόμα) από τα λεφτά που της πήρε για τα μαθήματα. Μπορεί να αλλάξει δάσκαλο για την επανεξέταση?? κάτι μου είπαν ότι μπορεί να της κάνει χουνέρι αυτός και να μην μπορεί να δώσει πάλι μέχρι να λήξει το δικαίωμα της για επανεξέταση... Επίσης, ξέρει κάποιος σίγουρα πόσο είναι το κόστος της επανεξέτασης?? -
Μια γυναίκα λιγότερη στο δρόμο δεν το λες και άσχημο.... Λολλλλλ.
-
ναι ρε φίλε... άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο. Ο τύπος ήδη έχει πληρωθεί και της ζητάει κι άλλα λεφτά. Το θέμα είναι πώς το διαχειριζόμαστε τώρα. Ισχύει το 150€ που ζητάει ή ψαχνόμαστε για καταγγελία?
-
Με συγχωρεις που θα φανω κακος αλλα αφου πηγε να παρει διπλωμα με λαδωμα καλα να παθει. Τοσο εγω οσο και ολοι οι συνομιληκοι συγγενεις μου που δωσαμε για διπλωμα την τελευταια επταετια δεν δωσαμε για λαδωμα συνειδυτα. Εγω μαλιστα θυμαμαι ειχα και ενα αγχος με τις ιστοριες για αγριους που ειχα ακουσει ολα αυτα τα χρονια σε οσους δεν λαδωνανε. Η διαδικασια της πορειας και οι ερωτησεις υποτυπωδεις και απολυτα αναγκαιες. Το ιδιο και στους συγγενεις μου σε διαφορετικες νομαρχιες κιολας. Και αναρωτιεμαι καποιος που δεν ειναι σε θεση να περασει τις εξετασεις κανονικα ποσο στοκος μπορει να ειναι και ποσο δημισιος κινδυνος; Ακομα πιο ελεεινοι εκεινοι που λαδωνουν ακομα και στα σηματα. Τον κινδυνο τον διαπιστωνω στα 7 χρονια που οδηγω ειδικα απο γυναικες, νταλικιερηδες και μηχανακια καθως και απο εκεινους που εχιυν την λογικη του λαδωματος. Και αν αφορουσε την παρτη τους σκορδοκαιλα μου. Αυτοι ομως που θετουν την δικη μου περιουσια σε κινδυνο και ακομα χειροτερα την ζωη μου θελουν κρεμασμα αναποδα. Να πεις την γνωστης σου λοιπον αγαπητε φιλε οτι το αυτοκινητο ειναι στα χερια του ασχετου μια δολοφονικη μηχανη που κλεινει σπιτια. Θρηνω στην οικογενεια μου δυο ατομα ενα 19 χρονων και ενα 37 γιατοι βρειηκαν δυο μαλακες που περασαν στοπ χωρις καν να επιβραδυνουν αν οχι να σταματησουν τελειως οπως προβλεπεται. Να της πεις λοιπον να αλλαξει δασκαλο και να στρωσει τον απαυτο της κατω και βα περασει χωρις λαδωμα τις εξετασεις. Και αν δεν μπορει να τις περασει ειναι ακαταλληλη για τιμονι και να παιρνει ταξακι η λεωφορειο. Και φυσικα αυτο ισχυει οχι μονο για την γνωστη σου αλλα και για τον καθε επικυνδυνο εγκληματια που θελει να παρει αδεια με αυτο τον τροπο. Πριν 40 χρονια δηλαδη που δεν υπηρχε η ξεφτιλα με τα λαδωματα στα διπλωματα οδηγοι δεν υπηρχαν δηλαδη;
-
Το παράβολο για την πρακτική εξέταση είναι 160€.
Να κάτσει στον ίδιο δάσκαλο και να ξαναδώσει με ηρεμία χωρίς λαδώματα. Ηρεμία σημαίνει να κλείσει τα αυτιά και το στόμα της σε ότι υποτιμητικό και προσβλητικό σχόλιο ακούει από τους εξεταστές.Και είναι ευθύνη του δασκάλου να προστατεύει τους μαθητές του και, σε τελική ανάλυση, τη δική του δουλειά.
Η συμπεριφορά κάποιων εξεταστών είναι πραγματικά ύποπτη. Είναι τόσο ακραία επιθετικοί, αγενείς και προσβλητικοί με τον εξεταζόμενο που είναι πολύ λογικό να σκεφθεί ότι συμπεριφέρονται έτσι επειδή θέλουν να αισθανθεί ότι δεν πρόκειται να περάσει όσο καλά κι αν οδηγεί.
Ειδικά νέους ανθρώπου και κοπέλες που δεν ξέρουν τι καθίκια υπάρχουν στη κοινωνία, τους κάνουν το ηθικό και τα νεύρα κουρέλια ... και τραβώντας την εξέταση όσο θέλουν θα βρουν τρόπο να τους κόψουν. Μέχρι που θα σηκωθείς να φύγεις μόνος σου!Αυτά ήταν προσωπική εμπειρία πριν πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς άκουσα μια ίδια ιστορία πολύ πρόσφατα!
Για να γλυτώσουμε από αυτή τη γάγγραινα της αυθαιρεσίας ή διαφθοράς, οι εξετάσεις έπρεπε να βιντεοσκοπούνται ή τουλάχιστον να ηχογραφούνται.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Το παράβολο για την πρακτική εξέταση είναι 160€.
Να κάτσει στον ίδιο δάσκαλο και να ξαναδώσει με ηρεμία χωρίς λαδώματα. Ηρεμία σημαίνει να κλείσει τα αυτιά και το στόμα της σε ότι υποτιμητικό και προσβλητικό σχόλιο ακούει από τους εξεταστές.Και είναι ευθύνη του δασκάλου να προστατεύει τους μαθητές του και, σε τελική ανάλυση, τη δική του δουλειά.
Η συμπεριφορά κάποιων εξεταστών είναι πραγματικά ύποπτη. Είναι τόσο ακραία επιθετικοί, αγενείς και προσβλητικοί με τον εξεταζόμενο που είναι πολύ λογικό να σκεφθεί ότι συμπεριφέρονται έτσι επειδή θέλουν να αισθανθεί ότι δεν πρόκειται να περάσει όσο καλά κι αν οδηγεί.
Ειδικά νέους ανθρώπου και κοπέλες που δεν ξέρουν τι καθίκια υπάρχουν στη κοινωνία, τους κάνουν το ηθικό και τα νεύρα κουρέλια ... και τραβώντας την εξέταση όσο θέλουν θα βρουν τρόπο να τους κόψουν. Μέχρι που θα σηκωθείς να φύγεις μόνος σου!Αυτά ήταν προσωπική εμπειρία πριν πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς άκουσα μια ίδια ιστορία πολύ πρόσφατα!
Για να γλυτώσουμε από αυτή τη γάγγραινα της αυθαιρεσίας ή διαφθοράς, οι εξετάσεις έπρεπε να βιντεοσκοπούνται ή τουλάχιστον να ηχογραφούνται.
Η βιντεοσκοπηση ειναι καλη λυση αλλα χαλαει την πιατσα. Το παραβολο ειναι οσο το ειδε ο φιλος στο ιντερνετ. Μπορει να το πληρωσει η κοπελα. Θα την πει ο δασκαλος 'Εξοδα Παραστασεως'. Κατι θα βρει να της πει. Και μια φιλη μου τα ιδια ηταν. Κοκαλωνε οταν ηταν να δωσει εξετασεις και επεσε το λαδακι και ολα καλα. Ευτυχως ομως δεν επιασε τιμονι.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Το παραβολο ειναι οσο το ειδε ο φιλος στο ιντερνετ. Μπορει να το πληρωσει η κοπελα. Θα την πει ο δασκαλος 'Εξοδα Παραστασεως'. Κατι θα βρει να της πει.Τελικά το σύστημα είναι πολύ πιο βρώμικο από όσο φανταζόμουν!
Εξεταζόμενος έλεγε ότι το παράβολο είναι 10 € για τις γραπτές εξετάσεις και 160 € για την πρακτική άσκηση! Αλλά σύμφωνα με όσα γράψατε και το παρακάτω site το παράβολο φαίνεται να είναι 10 €!http://www.dikaiologitika.gr/arxeio/605 ... ti-allazei
........
Άρθρο 7 Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών
.................
3. Ο προγραμματισμός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς γίνεται από την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, αφού προσκομισθεί το Δελτίο Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) του υποψηφίου, από τον ίδιο ή από το νόμιμο εκπρόσωπό του και προσκομιστεί απόδειξη της Εθνικής Τράπεζας για την καταβολή του προβλεπόμενου ποσού για την εξέταση ύψους δέκα (10) ευρώ υπέρ του ειδικού λογαριασμού του ν.δ. 638/1970, όπως ισχύει (όπως εμφανίζεται στον συνημμένο Πίνακα 3 του Παραρτήματος V). Το ποσό αυτό καταβάλλεται για κάθε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.
.....................Αν δεν άλλαξε το παράβολο τελευταία και ισχύουν τα 10 €, τα 150 € χωρίς απόδειξη, που φαίνεται να είναι ταρίφα, ποιός τα τσεπώνει ?
Υ.Γ. Τελικά πολλοί είμαστε πολύ αφελείς! Το θέμα είχε ξανασυζητηθεί στο 4τφ, με διαφορά ότι το 2011 δεν υπήρχε ούτε 10 € παράβολο!
viewtopic.php?f=5&t=17315&start=165 -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Λοιπόν ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά διότι γράφονται διάφορα κ χάνετε η μπάλα .
Όταν γραφτείς σε μια Σχόλη οδηγών πληρώνεις τα όποια παράβολα του κράτους που αφορούν γιατρούς, εφορία, παράβολο χαρτοσήμου, και παράβολο έκδοσης διπλώματος,μόνον στην αρχή!
Αυτά και δεν πληρώνεις τίποτα άλλο στο κράτος όσες φορές και να κοπεις σε πρακτικό κ θεωριτικό επίπεδο για τα επόμενα 3 χρόνια ισχύος τις καρτέλας που έχει εκδοθεί.
Λανθασμένα πολλοί εκπαιδευτές ερμηνεύουν την λεγόμενη ''παράσταση εξετάσεων'' ως παράβολο.
Στη πραγματικότητα είναι ένα ποσό που έχει καθορίσει η ομοσπονδία μας ως αντίτιμο σε κάθε πρακτική επανεξέταση του υποψηφίου. Η τιμή του ''παράβολου'' αυτού δεν είναι προκαθορισμένη και ποικίλει από νομό σε νομό.
Ενδεικτικά κυμαίνεται από 100-200 ευρωΕιναι απο το http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=17315&start=165 που εβαλες Adriver. Οπως τα γραφει τα ξερω και εγω. Η κοπελα μπορει να παει να ζητησει την καρτελα της που ισχυει τρια χρονια. Δεν μπορει η σχολη να μην την δωσει. Εκτος αν χρωσταει χρηματα. Δεν κοβουν αποδειξη γιατι κλασικα. Ηλεκτρολογοι, υδραυλικοι κλπ που πρεπει να δωσουν αποδειξη παροχης υπηρεσιων εχουν ξεχασει τι ειναι αυτο το πραγμα. Αφου κανεις δεν τους κυνηγαει; Το κρατος εννοω. Η κυβερνηση δλδ.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Με συγχωρεις που θα φανω κακος αλλα αφου πηγε να παρει διπλωμα με λαδωμα καλα να παθει. Τοσο εγω οσο και ολοι οι συνομιληκοι συγγενεις μου που δωσαμε για διπλωμα την τελευταια επταετια δεν δωσαμε για λαδωμα συνειδυτα. Εγω μαλιστα θυμαμαι ειχα και ενα αγχος με τις ιστοριες για αγριους που ειχα ακουσει ολα αυτα τα χρονια σε οσους δεν λαδωνανε. Η διαδικασια της πορειας και οι ερωτησεις υποτυπωδεις και απολυτα αναγκαιες. Το ιδιο και στους συγγενεις μου σε διαφορετικες νομαρχιες κιολας. Και αναρωτιεμαι καποιος που δεν ειναι σε θεση να περασει τις εξετασεις κανονικα ποσο στοκος μπορει να ειναι και ποσο δημισιος κινδυνος; Ακομα πιο ελεεινοι εκεινοι που λαδωνουν ακομα και στα σηματα. Τον κινδυνο τον διαπιστωνω στα 7 χρονια που οδηγω ειδικα απο γυναικες, νταλικιερηδες και μηχανακια καθως και απο εκεινους που εχιυν την λογικη του λαδωματος. Και αν αφορουσε την παρτη τους σκορδοκαιλα μου. Αυτοι ομως που θετουν την δικη μου περιουσια σε κινδυνο και ακομα χειροτερα την ζωη μου θελουν κρεμασμα αναποδα. Να πεις την γνωστης σου λοιπον αγαπητε φιλε οτι το αυτοκινητο ειναι στα χερια του ασχετου μια δολοφονικη μηχανη που κλεινει σπιτια. Θρηνω στην οικογενεια μου δυο ατομα ενα 19 χρονων και ενα 37 γιατοι βρειηκαν δυο μαλακες που περασαν στοπ χωρις καν να επιβραδυνουν αν οχι να σταματησουν τελειως οπως προβλεπεται. Να της πεις λοιπον να αλλαξει δασκαλο και να στρωσει τον απαυτο της κατω και βα περασει χωρις λαδωμα τις εξετασεις. Και αν δεν μπορει να τις περασει ειναι ακαταλληλη για τιμονι και να παιρνει ταξακι η λεωφορειο. Και φυσικα αυτο ισχυει οχι μονο για την γνωστη σου αλλα και για τον καθε επικυνδυνο εγκληματια που θελει να παρει αδεια με αυτο τον τροπο. Πριν 40 χρονια δηλαδη που δεν υπηρχε η ξεφτιλα με τα λαδωματα στα διπλωματα οδηγοι δεν υπηρχαν δηλαδη;φίλε με συγχωρείς και μένα αλλά είσαι εκτός θέματος.... Οκ, μας είπες τον πόνο σου και τις απόψεις σου και μάλιστα μέχρι ένα σημείο συμφωνώ (σχετικά με το ανήθικο του λαδωματος) αλλά το παρατραβάς. Έγραψες και μαργαριτάρια τύπου ' Τον κινδυνο τον διαπιστωνω στα 7 χρονια που οδηγω ειδικα απο γυναικες, νταλικιερηδες και μηχανακια καθως και απο εκεινους που εχιυν την λογικη του λαδωματος'.
Επίσης, άντε και χωρίς λάδωμα (το οποίο το ζητάει στεγνά πλέον κάθε δάσκαλος οδήγησης) το υπόλοιπο πρόβλημα το διάβασες?? οτι δλδ είναι 10 € το παράβολο για επανεξέταση και της ζητάνε 160??
Και για να κλείσω, μιας και είσαι της άποψης του καλά να πάθει και μου το πετάς έτσι για μια φίλη μου, θελω να σου ευχηθώ στην καινούρια χρονιά να σου πάνε όλα καλά και να μην σε βρούν αναποδιές. Αν τώρα τύχει να κάνεις κάποιο λάθος (άνθρωποι είμαστε) και να βρεί αφορμή κάποιος να σε εκμεταλευτεί, θέλω να ξέρεις ότι σου αξίζει και καλα να πάθεις, γιατί αυτή είναι η λογική σου.
-
Ο χρήστης Esti έγραψε:
Με συγχωρεις που θα φανω κακος αλλα αφου πηγε να παρει διπλωμα με λαδωμα καλα να παθει. Τοσο εγω οσο και ολοι οι συνομιληκοι συγγενεις μου που δωσαμε για διπλωμα την τελευταια επταετια δεν δωσαμε για λαδωμα συνειδυτα. Εγω μαλιστα θυμαμαι ειχα και ενα αγχος με τις ιστοριες για αγριους που ειχα ακουσει ολα αυτα τα χρονια σε οσους δεν λαδωνανε. Η διαδικασια της πορειας και οι ερωτησεις υποτυπωδεις και απολυτα αναγκαιες. Το ιδιο και στους συγγενεις μου σε διαφορετικες νομαρχιες κιολας. Και αναρωτιεμαι καποιος που δεν ειναι σε θεση να περασει τις εξετασεις κανονικα ποσο στοκος μπορει να ειναι και ποσο δημισιος κινδυνος; Ακομα πιο ελεεινοι εκεινοι που λαδωνουν ακομα και στα σηματα. Τον κινδυνο τον διαπιστωνω στα 7 χρονια που οδηγω ειδικα απο γυναικες, νταλικιερηδες και μηχανακια καθως και απο εκεινους που εχιυν την λογικη του λαδωματος. Και αν αφορουσε την παρτη τους σκορδοκαιλα μου. Αυτοι ομως που θετουν την δικη μου περιουσια σε κινδυνο και ακομα χειροτερα την ζωη μου θελουν κρεμασμα αναποδα. Να πεις την γνωστης σου λοιπον αγαπητε φιλε οτι το αυτοκινητο ειναι στα χερια του ασχετου μια δολοφονικη μηχανη που κλεινει σπιτια. Θρηνω στην οικογενεια μου δυο ατομα ενα 19 χρονων και ενα 37 γιατοι βρειηκαν δυο μαλακες που περασαν στοπ χωρις καν να επιβραδυνουν αν οχι να σταματησουν τελειως οπως προβλεπεται. Να της πεις λοιπον να αλλαξει δασκαλο και να στρωσει τον απαυτο της κατω και βα περασει χωρις λαδωμα τις εξετασεις. Και αν δεν μπορει να τις περασει ειναι ακαταλληλη για τιμονι και να παιρνει ταξακι η λεωφορειο. Και φυσικα αυτο ισχυει οχι μονο για την γνωστη σου αλλα και για τον καθε επικυνδυνο εγκληματια που θελει να παρει αδεια με αυτο τον τροπο. Πριν 40 χρονια δηλαδη που δεν υπηρχε η ξεφτιλα με τα λαδωματα στα διπλωματα οδηγοι δεν υπηρχαν δηλαδη;
φίλε με συγχωρείς και μένα αλλά είσαι εκτός θέματος.... Οκ, μας είπες τον πόνο σου και τις απόψεις σου και μάλιστα μέχρι ένα σημείο συμφωνώ (σχετικά με το ανήθικο του λαδωματος) αλλά το παρατραβάς. Έγραψες και μαργαριτάρια τύπου ' Τον κινδυνο τον διαπιστωνω στα 7 χρονια που οδηγω ειδικα απο γυναικες, νταλικιερηδες και μηχανακια καθως και απο εκεινους που εχιυν την λογικη του λαδωματος'.
Επίσης, άντε και χωρίς λάδωμα (το οποίο το ζητάει στεγνά πλέον κάθε δάσκαλος οδήγησης) το υπόλοιπο πρόβλημα το διάβασες?? οτι δλδ είναι 10 € το παράβολο για επανεξέταση και της ζητάνε 160??
Και για να κλείσω, μιας και είσαι της άποψης του καλά να πάθει και μου το πετάς έτσι για μια φίλη μου, θελω να σου ευχηθώ στην καινούρια χρονιά να σου πάνε όλα καλά και να μην σε βρούν αναποδιές. Αν τώρα τύχει να κάνεις κάποιο λάθος (άνθρωποι είμαστε) και να βρεί αφορμή κάποιος να σε εκμεταλευτεί, θέλω να ξέρεις ότι σου αξίζει και καλα να πάθεις, γιατί αυτή είναι η λογική σου.
Και όμως θεωρώ πως εχει δίκαιο , Αν χτυπήσει ( χτύπα ξύλο ) η φίλη σου κανέναν η ή ιδια μονο τότε θα καταλάβεις τι ζώα ειμαστε πού μέχρι τώρα λαδώνουμε για να πάρουμε το δίπλωμα ! Αν ειναι δυνατόν , ναι ξέρω το κύκλωμα φέτος έδωσα για δίπλωμα και επειδή δεν λάδωσα με δυσκόλεψε πολύ σε σύγκριση με αλλους φίλους ακομα και με άτομα που δίναν με τον ιδιο την ιδια ημερα αλλά στα @@@@ . Αν ολοι σταματήσουν να λαδώνουν σε 1 χρόνο θα εχει φύγει αυτό το φαινόμενο αλλα που ? Οταν ο αλλη-ος ( ναι ξέρω φίλους μου ) φοβάτε να πιάσει το τιμόνι και να παει πανω απο 50 παίρνει δίπλωμα !
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
φίλε με συγχωρείς και μένα αλλά είσαι εκτός θέματος.... Οκ, μας είπες τον πόνο σου και τις απόψεις σου και μάλιστα μέχρι ένα σημείο συμφωνώ (σχετικά με το ανήθικο του λαδωματος) αλλά το παρατραβάς. Έγραψες και μαργαριτάρια τύπου ' Τον κινδυνο τον διαπιστωνω στα 7 χρονια που οδηγω ειδικα απο γυναικες, νταλικιερηδες και μηχανακια καθως και απο εκεινους που εχιυν την λογικη του λαδωματος'.
Και όμως θεωρώ πως εχει δίκαιο , Αν χτυπήσει ( χτύπα ξύλο ) η φίλη σου κανέναν η ή ιδια μονο τότε θα καταλάβεις τι ζώα ειμαστε πού μέχρι τώρα λαδώνουμε για να πάρουμε το δίπλωμα ! Αν ειναι δυνατόν , ναι ξέρω το κύκλωμα φέτος έδωσα για δίπλωμα και επειδή δεν λάδωσα με δυσκόλεψε πολύ σε σύγκριση με αλλους φίλους ακομα και με άτομα που δίναν με τον ιδιο την ιδια ημερα αλλά στα @@@@ . Αν ολοι σταματήσουν να λαδώνουν σε 1 χρόνο θα εχει φύγει αυτό το φαινόμενο αλλα που ? Οταν ο αλλη-ος ( ναι ξέρω φίλους μου ) φοβάτε να πιάσει το τιμόνι και να παει πανω απο 50 παίρνει δίπλωμα !
Στο ότι είναι ανήθικο, παράνομο και επικίνδυνο να δίνουν διπλώματα με λάδωμα συμφωνώ. Το ότι κάποιος επιτήδειος χρησιμοποιεί την κατάσταση που υπάρχει για να τρομοκρατήσει και να εκμεταλευτεί μια κοπέλα επειδή την είδε μικρή? πώς σου φαίνεται??? Σκέψου ότι ο ίδιος δάσκαλος που ζητάει το λάδι είναι αυτός που πρέπει να την προετοιμάσει για την εξέταση... ξέρω ανθρώπους που παρόλο που το είχαν (περισσότερο από μένα) στην οδήγηση, τους ζητήθηκε και λάδωσαν. Εγώ που δεν το είχα και το πήρα χωρίς να λαδώσω, με την πρώτη, στα Γιάννενα, όχι στην Αθήνα...
-
Δεν το λές ακριβώς εκμετάλευση , ναι το ξέρω οι καιροί ειναι δύσκολοι αλλα γιαυτό ακριβώς τον λόγο κάνουμε Ερευνα πριν πάμε κάπου που ξέρουμε οτι θα δώσουμε λευτά , ενδεικτικά ρώτησα 7 σχολές στις οποιές Εξαρχης μου είπαν οτι η επανεξέταση ειναι 160 ευρώ και φυσική τις απέρριψα , ρώτησα όμως οχι μόνο αυτό αλλα και να καταλάβω την νοοτροπία τους στο λάδωμα . Βρήκα μιά με 50 ευρώ επανεξέταση οπου και τελικά πήγα και τέλειωσε η ιστορία
-
Δεν το λές ακριβώς εκμετάλευση , ναι το ξέρω οι καιροί ειναι δύσκολοι αλλα γιαυτό ακριβώς τον λόγο κάνουμε Ερευνα πριν πάμε κάπου που ξέρουμε οτι θα δώσουμε λευτά , ενδεικτικά ρώτησα 7 σχολές στις οποιές Εξαρχης μου είπαν οτι η επανεξέταση ειναι 160 ευρώ και φυσική τις απέρριψα , ρώτησα όμως οχι μόνο αυτό αλλα και να καταλάβω την νοοτροπία τους στο λάδωμα . Βρήκα μιά με 50 ευρώ επανεξέταση οπου και τελικά πήγα και τέλειωσε η ιστορίαΣυγχαρητήρια λοιπόν, έκανες τη σωστή επιλογή και η κοπέλα έκανε τη λάθος... Αυτό ήθελες να ακούσεις?? πρέπει να είσαι πολύ μάγκας τελικά.
Εσύ δεν το λες και εκμετάλλευση ?? μάλιστα.... από περιέργεια, πώς θα το έλεγες? Θα έλεγες ας πούμε ότι ο δάσκαλος έχει και δίκιο, αφού η κοπέλα δεν πέρασε από 7 σχολές να ρωτήσει τι θα γίνει αν κοπεί?
Τελικά βγήκα και εγώ εκτός θέματος απαντώντας σε βλακείες...
-
Απαντάω με αυτόν τον τρόπο γιατι δεν καταλαβαίνω Εδώ στο Forum γιατί εγραψες για να βρίσουμε ολοι μαζοί τον δάσκαλο ? Ο δάσκαλος δεν κάνει κάτι το παράξενο , κάνει οτι κάνει και το 90% των συναδέλφων του . Εμεις τον στηρίζουμε που πάμε , εμείς φονάζουμε απο πάνω
-
Απαντάω με αυτόν τον τρόπο γιατι δεν καταλαβαίνω Εδώ στο Forum γιατί εγραψες για να βρίσουμε ολοι μαζοί τον δάσκαλο ? Ο δάσκαλος δεν κάνει κάτι το παράξενο , κάνει οτι κάνει και το 90% των συναδέλφων του . Εμεις τον στηρίζουμε που πάμε , εμείς φονάζουμε απο πάνωέγραψα στο forum για να πάρω μια συμβουλή για το πως να διαχειριστώ (έμμεσα) την κατάσταση που περιέγραψα. Αν κάποιος ξέρει ότι ας πούμε 160€ είναι το κόστος επανεξέτασης, τοτε οκ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το παράξενο και παράνομο που κάνει ο δάσκαλος είναι ότι εκτοξέυει το κόστος της επανεξέτασης από 10€ + (εργατοώρα του με απόδειξη) σε 10€ +150€ χωρίς απόδειξη. Επίσης το ότι ζήτησε λάδωμα για τους εξεταστές (και για τον ίδιο), πάλι μαύρα λεφτά.
Για να μην κάνει κάτι παράξενο όπως λες, θα έπρεπε να προετοιμάσει το μαθητή του για την εξέταση και αν δει ότι δεν είναι έτοιμος να του πει 'πρεπει να κάνουμε άλλα 5 μαθήματα και να εξεταστείς μετά - άλλα 150€' ας πουμε.Έτσι οκ. Αν ήταν πραγματικά έτοιμος ο μαθητής αλλά του έκατσε κακή στιγμή και κόπηκε δεν του λέει 10€ το παράβολο + 150€ μαύρα, άλλα να χρέωνε την ώρα του πάλι σε μαθήματα/εξέταση.
-
Τα οσα γραφω παρακατω δεν σημαινει πως λεω 'μπραβο' σε οποιον φοροδιαφευγει. Δειχνει την παρανοια της καθε κυβερνησης που αντι να κυνηγησει τον φοροφυγα, κανει τον νομιμο να το σκεφτεται ποσο μλκας ειναι.
Λοιπον. 150 ευρω παρασταση αν κοψει αποδειξη θα εισπραξει: 150 ευρω - 23%ΦΠΑ δλδ 35 - 15% ΜΣΚΚ (μοναδικος συνταλεστης καθαρου κερδους, που παιζει αναλογα με το επαγγελμα, βαζω ενδεικτικα 15% δεν ξερω ποσο ειναι ακριβως) δλδ 23 = 92 ευρω θα παρει στο χερι. Τα 60 ευρω πανε στο κρατος. Απο αυτα τα 92 ευρω θα πρεπει να πληρωσει το ΤΕΒΕ του, ρευμα, ασφλαιεα αυτοκινητου, συντηρηση, ΚΤΕΟ, λογιστη και οτι μεινει μετα παει για τις προσωπικες του αναγκες.
Ποιο πανω αν θυμαμαι ο δασκαλος πηρε απο 4 μαθητες απο 150 ευρω για εξοδα παραστασης; Αν εκοβε αποδειξεις θα εδινε 240 ευρω στο κρατος. Αν οι φοροι δεν ηταν τοσο μεγαλοι, θα εκλεβαν γενικα οσοι δεν κοβουν αποδειξεις (γιατροι, υδραυλικοι, μηχανικοι αυτοκινητων κλπ); Ο καθενας ας το σκεφτει. Δεν δικαιολογω τον φοροφυγα. Δεν δικαιολογω ομως και το κρατος που σε αρμεγει.
Και για να μπειτε λιγο στο πνευμα τι σημαινει φορολογια στις απολαβες απο παροχη υπηρεσιων, δειτε εδω ποσο τοις εκατο παιρνει το κρατος για μια αποδειξη που κοβει ο καθε επαγγελματιας:
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/5450 -
Καλώς που βρήκα αυτό το θέμα και επιβεβαίωσα ότι το παράβολο είναι μονο 10 euro και όχι 150. Έχω δίπλωμα αμαξιού εδώ και 4 χρονια και θέλω να πάρω μηχανής. Το αμάξι το πήρα με την δεύτερη χωρίς λάδωμα. Αλλα τα 150 'έξοδα παράστασης' τα πλήρωσα οποτε μια η άλλη. Έχω ψάξει πολλές σχολες και όλες μου λένε 150 euro η επανεξέταση. Σκέφτομαι να πάω επαρχία να δω τι λέει εκεί. Δεν πρόκειται να δώσω 140 euro παραπάνω επειδή με περνάνε για κορόιδο. Εδικά με το ποσο δύσκολα βγαίνουν 140 ευρώ στις μέρες μας. Δυστυχώς σε τέτοιτες περιπτώσεις έχω παρα πολύ άγχος και τα σκατώνω αλλα στο δρόμο είναι 100% κομπλέ 30.000 χιλιόμετρα χωρίς κανένα ατύχημα με μεγάλο sedan.
-
Δυστυχώς, σε αυτήν την πανέμορφη χώρα γεμάτη αεριτζήδες και κλέφτες
και ο παπάς της ενορίας να γίνει πρωθυπουργός,
αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ θέματα,
δεν έχουμε καμιά ελπίδα ως έθνος.
Επανεξέταση διπλώματος οδήγησης