-
Καλησπέρα παιδιά,
ήρθε η ώρα να άλλάξουμε αυτοκίνητο γιατί οι ανάγκες αυξήθηκαν. Μετά απο 12 χρόνια επιτυχημένης συμβίωσης με το Honda Jazz αποφασίζουμε να κρατησουμε τη γνωστή επιτυχημένη και αξιόπιστη συνταγή, Made in Japan γάρ, και απλά να πάμε σε ένα πιο μεγάλο κινητήρα και αμάξωμα. Έχω καταλήξει σε τρία αυτοκίνητα βενζινοκινητα με σειρά προτίμησης:
- Subaru Levorg, πρωτο στις προτιμήσεις μου καθότι θεωρω οτι ειναι πιο πλήρες λόγω 4x4 και αυτόματο κιβώτιο. Εδώ θα ήθελα τις εμπειριες και τις απόψεις των Subarακηδων σε οτι αφορα αξιοπιστία, οδηγική εμπειρία κλπ. γενικά για Subaru καθοτι το Levorg ειναι πολυ φρεσκο μοντελο και δύσκολο να το εχει δοκιμασει καποιος.
- Mazda 6, πολύ ομορφο το θεωρώ εξωτερικα, μεγαλοι χωροι, δεν το εχώ οδηγησει ακομα και δεν εχω αποψη για τον κινητηρα 2.0 (165hp) και το αυτοματο κιβωτιο. Κάθε εμπειρία δεκτή.
- Honda HRV , δεν είναι βέβαια made in Japan αλλα ευελπιστω οτι η αξιοπιστια του θα ειναι οπως ολα τα Honda υψηλή. Είναι άλλο είδος αυτοκινητου crossover, μοντέρνο σχήμα θεωρώ, μικρότερο απο τα αλλά δύο, και με φρέσκο οικονομικο τουρμποκιινητηρα 130hp.
Εσωτερικά τα έχω δει και τα τρια, το Mazda πιο ποιοτικο απο τα αλλα δυο, το Subaru πολύ βελτιωμενο σε σχέση με παλιότερα μοντέλα ενώ το HRV παρότι μοντέρνο και πρακτικο το εσωτερικό του δεν μου πολυαρεσε.
Σκοπεύω να κάνω και test drive, κοιτάω μόνο για βενζίνη και η αγορα του αυτοκινητου θα γίνει στη Γερμανία.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις, προτάσεις, παρατηρήσεις και εμπειρίες σας για να μπορέσω να καταλήξω κάπου.
Σταύρος
-
Καλησπέρα παιδιά,
ήρθε η ώρα να άλλάξουμε αυτοκίνητο γιατί οι ανάγκες αυξήθηκαν. Μετά απο 12 χρόνια επιτυχημένης συμβίωσης με το Honda Jazz αποφασίζουμε να κρατησουμε τη γνωστή επιτυχημένη και αξιόπιστη συνταγή, Made in Japan γάρ, και απλά να πάμε σε ένα πιο μεγάλο κινητήρα και αμάξωμα. Έχω καταλήξει σε τρία αυτοκίνητα βενζινοκινητα με σειρά προτίμησης:
- Subaru Levorg, πρωτο στις προτιμήσεις μου καθότι θεωρω οτι ειναι πιο πλήρες λόγω 4x4 και αυτόματο κιβώτιο. Εδώ θα ήθελα τις εμπειριες και τις απόψεις των Subarακηδων σε οτι αφορα αξιοπιστία, οδηγική εμπειρία κλπ. γενικά για Subaru καθοτι το Levorg ειναι πολυ φρεσκο μοντελο και δύσκολο να το εχει δοκιμασει καποιος.
- Mazda 6, πολύ ομορφο το θεωρώ εξωτερικα, μεγαλοι χωροι, δεν το εχώ οδηγησει ακομα και δεν εχω αποψη για τον κινητηρα 2.0 (165hp) και το αυτοματο κιβωτιο. Κάθε εμπειρία δεκτή.
- Honda HRV , δεν είναι βέβαια made in Japan αλλα ευελπιστω οτι η αξιοπιστια του θα ειναι οπως ολα τα Honda υψηλή. Είναι άλλο είδος αυτοκινητου crossover, μοντέρνο σχήμα θεωρώ, μικρότερο απο τα αλλά δύο, και με φρέσκο οικονομικο τουρμποκιινητηρα 130hp.
Εσωτερικά τα έχω δει και τα τρια, το Mazda πιο ποιοτικο απο τα αλλα δυο, το Subaru πολύ βελτιωμενο σε σχέση με παλιότερα μοντέλα ενώ το HRV παρότι μοντέρνο και πρακτικο το εσωτερικό του δεν μου πολυαρεσε.
Σκοπεύω να κάνω και test drive, κοιτάω μόνο για βενζίνη και η αγορα του αυτοκινητου θα γίνει στη Γερμανία.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις, προτάσεις, παρατηρήσεις και εμπειρίες σας για να μπορέσω να καταλήξω κάπου.
Σταύρος
-
Καλησπέρα παιδιά,
Σταύρος
-
Ηρθαν τα mazda επισημα Ελλαδα ?!
-
......κοιτάω μόνο για βενζίνη και η αγορα του αυτοκινητου θα γίνει στη Γερμανία.
-
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.
Το 6 είναι με διαφορά το πιο σπορ και καλό εντός δρόμου, αλλά προφανώς δεν κάνει για δύσκολες συνθήκες (χιόνια κλπ). Το Levorg είναι η μέση λύση με κορυφαία τετρακίνηση αλλά όχι μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Το HRV έχει το look του crossover και λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αλλά είναι δικίνητο.
Προσωπικά θα έπαιρνα το Mazda λόγω συμπεριφοράς στον δρόμο. Αν ήθελα δυνατότητες για χιόνια θα κοιτούσα και το Subaru. Το Honda δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι, εκτός από το στυλ SUV (για όποιον ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο).
-
Έχει σημασία βέβαια και σε τι τιμή / επίπεδο εξοπλισμού τα βρίσκεις στη Γερμανία, αλλά αν το subaru είναι ανταγωνιστικό σε αυτό ή αν δε σε ενδιαφέρει το κόστος, το προτιμώ από τα άλλα δύο.
-
Το περίεργο είναι ότι έχεις ως επιλογές 3 αμάξια από 3 διαφορετικές κατηγορίες...Έχεις ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ανάγκες σου κ για τι χρήση το θέλεις το αμάξι; Από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
......κοιτάω μόνο για βενζίνη και η αγορα του αυτοκινητου θα γίνει στη Γερμανία.Καλα δε παιζομαι..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.Το 6 είναι με διαφορά το πιο σπορ και καλό εντός δρόμου, αλλά προφανώς δεν κάνει για δύσκολες συνθήκες (χιόνια κλπ). Το Levorg είναι η μέση λύση με κορυφαία τετρακίνηση αλλά όχι μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Το HRV έχει το look του crossover και λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αλλά είναι δικίνητο.
Προσωπικά θα έπαιρνα το Mazda λόγω συμπεριφοράς στον δρόμο. Αν ήθελα δυνατότητες για χιόνια θα κοιτούσα και το Subaru. Το Honda δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι, εκτός από το στυλ SUV (για όποιον ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο).
Συμφωνώ με τον Δία, αν και νομίζω ότι σε κάθε κατηγορία υπάρχουν και άλλες - για να μην πω καλύτερες - προτάσεις από τις επιλογές αυτές...
-
Καλησπέρα Σταύρο!Το ''τρίλλημά'' σου ακούγεται ως ευχάριστος πονοκέφαλος αλλά σ'ένα ελληνικό forum είναι κάπως δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος διότι ελάχιστοι Έλληνες οδηγοί έχουν οδηγήσει τα τρία συγκεκριμένα αυτοκίνητα για τους προφανείς λόγους!Τα specs και τις τιμές τους εικάζω πως τα γνωρίζεις ήδη οπότε μάλλον εσύ θα μας διαφωτίσεις επί του πρακτέου όταν τα οδηγήσεις στη Γερμανία πριν πάρεις την απόφασή σου.
Δεν ξέρω αν προσφέρει κάτι στην κουβέντα αλλά πέρα από τη συμπάθειά μου στη Subaru,είδα από κοντά στην Αυτοκίνηση το Levorg και μου άρεσε αρκετά.
Aγορά οικογενειακού: Subaru Levorg Vs Mazda 6 Vs Honda HRV