-
Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο (και ίσως τζάμπα έξοδα) δεν πρέπει να κάνει κάποιος αποδοχή κληρονομιάς? Γιατί κατάλαβα ότι δεν κάνατε συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής. Οπότε το 50% σε ποιον ανήκει? Αυτό που ουσιαστικά έληξε είναι η δυνατότητα αποποίησης κληρονομιάς.
-
Για αυτό το λόγο έκανα την ερώτηση αλλά βλέποντας τα έντυπα των τελών κυκλοφορίας πως χρειάζονται το όνομα ενός δικαιούχου σκέφτηκα πως το ίδιο ισχύει και στην περίπτωσή μου
-
Βασικά δεν μπορείς να κυκλοφορείς αυτοκίνητο που η άδεια κυκλοφορίας του αναφέρει θανόντα.
-
Καλώς ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Βασικά δεν μπορείς να κυκλοφορείς αυτοκίνητο που η άδεια κυκλοφορίας του αναφέρει θανόντα.Πως προκύπτει αυτό; μέχρι δηλ. να οριστικοποιηθεί η κληρονομιά το αμάξι θα είναι ακίνητο; υπεύθυνοι είναι οι κληρονόμος του οπότε αυτοί προκύψουν...
-
OK ας πούμε ότι έχεις δίκιο και μπορεί να το κυκλοφορεί. Πως είναι ασφαλισμένο αυτό το αυτοκίνητο? Σε ποιον? Τα Τέλη σε ποιον χρεώνονται? Το 50% των Τελών σε ποιον πάει αφού δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει το μισό? Σε κανέναν? Κλπ
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βασικά δεν μπορείς να κυκλοφορείς αυτοκίνητο που η άδεια κυκλοφορίας του αναφέρει θανόντα.
Πως προκύπτει αυτό; μέχρι δηλ. να οριστικοποιηθεί η κληρονομιά το αμάξι θα είναι ακίνητο; υπεύθυνοι είναι οι κληρονόμος του οπότε αυτοί προκύψουν...
Kai egω ετσι τα ξερω. Ειχα φιλο μου που μεχρι να γινει η αποδοχη κληρονομιας κυκλοφορουσε το αμαξι του πατερα του που σχωρεθηκε. Μεχρι να γινει αποδοχη κληρονομιας το αμαξι το κυκλοφορει οποιος θελει. Αλλα αυτο ειναι το νομιμο ή κατι που συνηθιζεται χωρις ομως αυτο να σημαινει πως ειναι και νομιμο; Σε ενα ατυχημα αν πανε στα δικαστηρια ο οδηγος δεν θα εχει ευθυνη που οδηγουσε αμαξι ιδιοκτητη που ειναι εκτος ζωης;
Δεν ξερω τωρα αν το κανουν. Παλια αν πουλουσες ενα μηχανακι και για χ, ψ λογους ο αγοραστης δεν μπορουσε να κανει μεταβιβαση συντομα, καναμε μια υπευθυνη δηλωση πως του το πουλησα. Αν ομως ο αγοραστης εκανε καμια ζημια η υπευθυνη δηλωση δεν ειχε αξια στο δικαστηριο. Ηταν συνηθισμενη πρακτικη, αλλα δεν σε καλυπτε νομικα. -
Γνωστός μου σκοπεύει να πουλήσει το αυτοκίνητο του και έμπορος του ζητάει να του πληρώσει κανονικά το ποσό, αλλά αντί για μεταβίβαση να υπογράψει απλά μια εξουσιοδότηση.
Ρίχνοντας μια ματιά και στην αρχή του συγκεκριμένου τοπικ, να υποθέσω πως σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, την ευθύνη για το αυτοκίνητο την έχει ο γνωστός μου. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξει;
-
Με εμπόρους έτσι γίνεται! Στέλνει αυτός διακανονιστή στο Υπουργείο!
-
Καλησπέρα κι από μένα,
Ετοιμάζομαι να πουλήσω το αυτοκίνητο μου λόγω αγοράς νέου.
- Η μεταβίβαση θα γίνει στα ΚΕΠ. Η κυριότητα πότε αλλάζει; Την ημέρα που γίνεται στα ΚΕΠ η μεταβίβαση ή όταν έρθει η άδεια στον αγοραστή; Το αυτοκίνητο μπορώ να του το δώσω αμέσως;
- Σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής σε αυτό το διάστημα ποιος έχει την ευθύνη;
- Το αμάξι είναι ασφαλισμένο κανονικά, την ασφάλεια την καταργώ την ημέρα που έγινε η μεταβίβαση στα Κ.Ε.Π.;
- Τα λεφτά αν είναι πάνω από 500,00€ πρέπει να μου τα δώσει μέσω τραπέζης;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Καλύτερα να μην την κάνετε στα ΚΕΠ αλλα στην περιφέρεια.
Η μεταβίβαση ολοκληρώνεται με την έκδοση της νέας άδειας στο όνομα του αγοραστή.
Προφανώς λόγω αυτού η ευθύνη για το αμάξι μέχρι τότε μένει σε εσένα. -
Με λίγα λόγια το 2016 στην Ελλάδα το κράτος δεν έχει βρει μια φόρμουλα να καλύπτει και τους δύο...
Κάτι άλλο, στην αντιπροσωπεία μου ζητάνε να υπογράψω μια εξουσιοδότηση για τις πινακίδες του νέου αυτοκινήτου (Ο.Κ.)
και μια Υ.Δ. για την απόσυρση αυτοκινήτου που διαθέτουν αυτοί (αφού το δικό μου το πουλάω). Στα ΚΕΠ όμως που πήγα δεν την θεώρησαν (την Υ.Δ.) γιατί είναι κενά τα στοιχεία του αυτοκινήτου της απόσυρσης. Τι ακριβώς παίζει με αυτό και τι να προσέξω; -
Έπεσες σε άσχετο υπάλληλο. Την υπογραφή σου θεωρούν δεν ελέγχουν το κείμενο....
-
Ευχαριστώ για την απάντηση, μου είπε ότι πρέπει να είναι συμπληρωμένο το κείμενο γιατί μπορεί μετά να τους τραβάνε στον εισαγγελέα! Αναρωτιέμαι τι είδους απάτη μπορεί να στηθεί με αυτό τον τροπο;
-
Ότι να ναι πες της... Αυτό που ελέγχει και θεωρεί είναι ότι εσύ υπογραφεις..... Το κειμενο είναι αδιάφορο.
-
Το γνωρίζω αυτό, απλά ρωτάω τι μπορεί να φοβάται αυτή και αρνείται να θεωρήσει; Σε άλλο ΚΕΠ το κάνουν, αλλά όχι σε όλα. Τι μπορεί να γίνει δηλαδή; Να βάλουν στοιχεία ψεύτικα μετά; Και γιατί οι αντιπροσωπείες δίνουν τις ΥΔ αυτές χωρίς στοιχεία;
-
Μην προσπαθείς να μπεις στο μυαλό του κάθε βλακα. Υπάρχουν και άλλα ΚΕΠ ή αστυνομικά τμήματα για τη δουλειά σου. Κάνε εσύ τη δουλειά σου αλλού και μετά κάνε της μια αναφορά αν θες αλλά τσάμπα ο χρόνος
-
Κατάλαβα τι λες, προσπαθώ να μαντέψω τι μπορεί να της έτυχε (ή σε κάποιον συνάδελφό της) ώστε να είναι τόσο επιφυλακτική.
Τυπικά, έχω την εντύπωση ότι έχει δίκιο! Πρέπει οι Υ.Δ. να είναι σαφώς συμπληρωμένες και ολοκληρωμένες. -
Καλημέρα,
Με ποιον τρόπο και με ποια σειρά γίνεται η παράδοση των χρημάτων και η μεταβίβαση; το ποσό είναι πάνω από 1.000€.
Μου πρότεινε ο έμπορος να κάνω κατάθεση στο λογαριασμό της εταιρείας του με σχόλιο 'Αγορά αυτοκινήτου με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΧ1234' και μετά να πάμε για τη μεταβίβαση.
Εγώ πως εξασφαλίζομαι ότι όλα του τα χαρτιά θα είναι ΟΚ και θα γίνει η μεταβίβαση και δε χάνω τα λεφτά μου;
Ευχαριστώ! -
Η απόδειξη στην τράπεζα είναι το ισχυρότερο αποδεικτικό.
Είναι το ίδιο με μια αγορά που κάνεις από internet (Κατάστημα Ελλάδας).
Δεν παίζουν με αυτά, αν γίνει κάτι πας εκεί και καλείς αστυνομία!Έμαθα επίσης και γιατί στα ΚΕΠ δεν θεωρούν αν δεν έχει όλα τα στοιχεία της απόσυρσης.
Φοβούνται μην μπει αριθμός απόσυρσης με ημερομηνία μεταγενέστερη της θεώρησης.
Δίκιο έχουν...Sent from my iPhone using Tapatalk
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης