-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
πόσα χλμ κρατάτε τα ελαστικά ; , ο Δημήτρης πιο πάνω λέει 70.000χλμΤα Michelin energy , έχουν μεγάλο δείκτη φθοράς, αν θυμάμαι καλά κάπου στο 400, 'βγάζουν' πολλά χλμ , χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έχουν καλή απόδοση.
Εξαρτάται τόσο απο το λαςτιχο οσο και απο τον οδηγό. Θα έλεγα οτι η διαφορα μπορεί να ειναι πολυ μεγαλη, απο 20.000 εώς 70.000 χλμ.
-
Φρέσκο πράμα....http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Go ... elease.htm
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
πόσα χλμ κρατάτε τα ελαστικά ; , ο Δημήτρης πιο πάνω λέει 70.000χλμΓιάννη η αλήθεια είναι πως τα άφησα υπερβολικά πολύ καιρό πάνω τα λάστιχα, περισσότερο για οικονομικούς λόγους, τα 70.000 που έχουν είναι πραγματικά πάρα πολλά. Με βοήθησε στο να τα διατηρήσω τόσο ο ήρεμος τρόπος οδήγησης, χωρίς υπερβολές, αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο ότι έκανα καλά.Σε καμία περίπτωση.
Νομίζω πως 40-45.000 θα πρέπει να είναι το όριο.Ερώτηση: Υπάρχει ουσιαστικό πλεονέκτημα των 235/40/18 από τα 225/40/18 πέρα από το προφανές (ελάχιστη διαφορά στο βήμα) που να διακαιολογεί και τη διαφορά κόστους;
-
Τελικά σήμερα έκανα την αλλαγή ελαστικών βάζοντας Continental SC 5. Τα δοκίμασα και σε στεγνό και σε βρεγμένο (μάλιστα μπόλικη βροχή ας είναι καλά η Μαλακασα) και οι εντυπώσεις μου είναι πάρα πολύ καλές. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να κρίνω τη διάρκεια που θα έχει αλλά μετά από τα λάστιχα που είχα για τόσα χιλιόμετρα θυμήθηκα πώς είναι να ΦΡΕΝΑΡΕΙ πραγματικά το αυτοκίνητο και πως να ξεκινάει χωρίς το antispin ...
-
Ο χρήστης Cookakos έγραψε:
πόσα χλμ κρατάτε τα ελαστικά ; , ο Δημήτρης πιο πάνω λέει 70.000χλμ
Γιάννη η αλήθεια είναι πως τα άφησα υπερβολικά πολύ καιρό πάνω τα λάστιχα, περισσότερο για οικονομικούς λόγους, τα 70.000 που έχουν είναι πραγματικά πάρα πολλά. Με βοήθησε στο να τα διατηρήσω τόσο ο ήρεμος τρόπος οδήγησης, χωρίς υπερβολές, αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο ότι έκανα καλά.Σε καμία περίπτωση.
Νομίζω πως 40-45.000 θα πρέπει να είναι το όριο.Ερώτηση: Υπάρχει ουσιαστικό πλεονέκτημα των 235/40/18 από τα 225/40/18 πέρα από το προφανές (ελάχιστη διαφορά στο βήμα) που να διακαιολογεί και τη διαφορά κόστους;
Και στην μηχανη ειδικα στο XTX που το πηγαινω ταπα σε στροφες αλλα και στο αμαξι που δεν το ζοριζω ιδιαιρετα, δυο πραματα εχω στα υποψιν στα λαστιχα. 1. τα χιλιομετρα. Δεν εχω καποιο στανταρ, ουτε καν κοιτω ποσο κρατανε. Μολις δω πως εχουν φαγωθει παραπανω απο οτι πρεπει φευγουν. Το δευτερο ειναι ο χρνος. Τρια γεματα χρονια. Στον τεταρτο η γομα εχει σκλυρηνη οχι τπτ υπερβολες, αλλα δεν ειναι οπως θα την ηθελα. Οποτε στον τεταρτο και με πελμα ακομα για οδηγηση με ασφαλεια, τα αλλαζω.
Τα Continental απο οσο ακουω απο φιλους, τρωνε γρηγορα την γομα, αλλα ειναι ελαστικο που παρεχει ασφαλεια. Εγω ειμαι των Michelin περισσοτερο. Αναλογα βεβαια. Το bridgestone στην Ελληνικη ασφαλτο και στα μηχανακια και στα αυτοκινητα ειναι για ταξιδια. Δεν ειναι λαστιχο για συγκινησεις. Τουλαχιστον στις μηχανες. Δεν ειναι και οι Ελληνικοι δρομοι ισως για αυτα τα λαστιχα. Τεσπα δεν μου ταιριαζουν. -
Καλησπέρα και απο μένα!
Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό με τα λάστιχα.
Θα προγραμματίσω μόλις ξεχειμωνιάσουμε αλλαγή στα λάστιχα μου κ εγω, η ερωστηση μου είναι αν υπάρχουν λάστιχα τα οποια εχουν μάγουλο εξωτερικά ετσι ώστε να μειωθεί η επαφή τησ ζάντας με το πεζοδρόμιο...
μένω σε στενό δρόμο ο οποιος εχει πάντα πάρκινγ αλλα πρεέπει να ειναι πολυ κοντα στο πεζοδρόμιο και αρκετα συχνά βρήσκει η ζάντα, αυτη που φοράω τώρα προεξέχει απο το λάστιχο ισα ισα και βρήσκει η ζαντα και όχι το λάστιχο..
επηδή εχω σκοπό να της βάψω της ζάντες και θα προσέχω παραπάνω αλλα ολο και κάπου θα ξαναβρει..
με την τοποθέτηση λάστοχων με μαγουλο θα εχω καλύτερη χρήση?
εχουν μειωνεκτήματα αυτα τα λάστιχα στο αμάξι?
εχω λάστιχα 195/60 r15
opel corsa 1.4 twinport 2004
Ευχαριστώ! -
Μολις παρηγγειλα τα cf2 σε 225/45/17 αυτη τη φορα ,στα 320€........συντομα εντυπωσεις.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μολις παρηγγειλα τα cf2 σε 225/45/17 αυτη τη φορα ,στα 320€........συντομα εντυπωσεις.320?! τζαμπα!!!Περιμενω εντυπωσεις και απο αυτα αλλα κυριως απο του πατερα σου!!!
-
Ισως καποια εταιρια να βγαζει με προστασια ζαντας αλλιως εγω θα σου προτεινα(δεν μου αρεσουν)τα pirelli p1 verde(εχουν μαγουλο.... να τα φιλησεις )
-
Υπάρχουν λάστιχα με rim protector. Δεν έχει σχέση αυτό με τα πλαϊνά και το σχήμα τους.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Μολις παρηγγειλα τα cf2 σε 225/45/17 αυτη τη φορα ,στα 320€........συντομα εντυπωσεις.
320?! τζαμπα!!!Περιμενω εντυπωσεις και απο αυτα αλλα κυριως απο του πατερα σου!!!
Του πατερα μου το εχω οδηγησει 4-5 φορες και για μικρες αποστασεις,οποτε δεν μπορω να εχω αποψη για συμβουλευτικα συμπερασματα.Το καλοκαιρι που το ειχα παει απο το Λαυριο στην Κερατεα ,ενταξει δεν εκαναν κιχ οταν τα ζορισα σε εκκινηση απο φαναρια...........και επιβεβαιωνω την αθορυβη κυλιση τους.Επισης να πω οτι τωρα εχει κανει περι τις 30Κ χλμ και η φθορα στο πελμα ειναι ελαχιστη.......
-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Καλησπέρα και απο μένα!
Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό με τα λάστιχα.
Θα προγραμματίσω μόλις ξεχειμωνιάσουμε αλλαγή στα λάστιχα μου κ εγω, η ερωστηση μου είναι αν υπάρχουν λάστιχα τα οποια εχουν μάγουλο εξωτερικά ετσι ώστε να μειωθεί η επαφή τησ ζάντας με το πεζοδρόμιο...
μένω σε στενό δρόμο ο οποιος εχει πάντα πάρκινγ αλλα πρεέπει να ειναι πολυ κοντα στο πεζοδρόμιο και αρκετα συχνά βρήσκει η ζάντα, αυτη που φοράω τώρα προεξέχει απο το λάστιχο ισα ισα και βρήσκει η ζαντα και όχι το λάστιχο..
επηδή εχω σκοπό να της βάψω της ζάντες και θα προσέχω παραπάνω αλλα ολο και κάπου θα ξαναβρει..
με την τοποθέτηση λάστοχων με μαγουλο θα εχω καλύτερη χρήση?
εχουν μειωνεκτήματα αυτα τα λάστιχα στο αμάξι?
εχω λάστιχα 195/60 r15
opel corsa 1.4 twinport 2004
Ευχαριστώ!Αφου μπορεις να ξεχειμωνιάσεις με αυτα που φορας, καλυτερα αλλαξε μετα το καλοκαιρι. Θα γλιτωσεις φθορα στα λαστιχα λογω ηλιου...
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Το bridgestone στην Ελληνικη ασφαλτο και στα μηχανακια και στα αυτοκινητα ειναι για ταξιδια. Δεν ειναι λαστιχο για συγκινησεις.Δεν ισχύει αυτό Steve. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν μοντέλα τόσο touring, όσο και sport. Η Bridgestone βγάζει μερικά από τα καλύτερα sport λάστιχα της αγοράς.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το bridgestone στην Ελληνικη ασφαλτο και στα μηχανακια και στα αυτοκινητα ειναι για ταξιδια. Δεν ειναι λαστιχο για συγκινησεις.
Δεν ισχύει αυτό Steve. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν μοντέλα τόσο touring, όσο και sport. Η Bridgestone βγάζει μερικά από τα καλύτερα sport λάστιχα της αγοράς.
Αλεξανδρε απο αυτα που διαβαζω και εδω και σε καποια αλλα φορουμ σκληρα τα περιγραφουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο και πως ζεστενονται αργα. Σε μηχανακι παντως που τα εχω οδηγησει ειναι πισω και το ειχα συζητησει και ενα θεμα βασικο ηταν και η ελληνικη ασφαλτος. Εσεις ασχολειστε περισσοτερο, τα ξερετε καλυτερα. Για τα S001 εχω ακουσει καλα λογια.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Το bridgestone στην Ελληνικη ασφαλτο και στα μηχανακια και στα αυτοκινητα ειναι για ταξιδια. Δεν ειναι λαστιχο για συγκινησεις.
Δεν ισχύει αυτό Steve. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν μοντέλα τόσο touring, όσο και sport. Η Bridgestone βγάζει μερικά από τα καλύτερα sport λάστιχα της αγοράς.
Αλεξανδρε απο αυτα που διαβαζω και εδω και σε καποια αλλα φορουμ σκληρα τα περιγραφουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο και πως ζεστενονται αργα. Σε μηχανακι παντως που τα εχω οδηγησει ειναι πισω και το ειχα συζητησει και ενα θεμα βασικο ηταν και η ελληνικη ασφαλτος. Εσεις ασχολειστε περισσοτερο, τα ξερετε καλυτερα. Για τα S001 εχω ακουσει καλα λογια.
Η εμπειρια μου με τα 050Α λεει οτι οοοοοοταν ζεσταθουν απλα κανεις οτι θελεις με το αυτοκινητο!Μεχρι ομως να ζεσταθουν επισης απλα ειναι σαν να πηγαινεις με τις ζαντες!Επισης αν και ειχαν δεικτη φθορας 160,δεν ελιωναν με τιποτα! Τα αλλαξα στα 38Κ χλμ.
-
Έτσι είναι τα σπορ Μπριτζ. Σκληρά, αλλά όταν ζεσταθούν βεντουζαρουν. Γενικά τα σπορ λάστιχα θέλουν ζέσταμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έτσι είναι τα σπορ Μπριτζ. Σκληρά, αλλά όταν ζεσταθούν βεντουζαρουν. Γενικά τα σπορ λάστιχα θέλουν ζέσταμα.Μαλλον ειναι κουσουρι των σπορ ελαστικων και οχι μονο των bringestone.......παρομοια περιγραφη ειχα απο φιλο με hankook s1evo.Γι'αυτο και εγω στις επομενες αλλαγες μου πηγα στην touring κατηγορια και βρηκα,νομιζω την χρυση τομη
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μολις παρηγγειλα τα cf2 σε 225/45/17 αυτη τη φορα ,στα 320€........συντομα εντυπωσεις.τρομερη τιμη.μπορουμε κ μεις η ειναι πριβε?
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
τρομερη τιμη.μπορουμε κ μεις η ειναι πριβε?
Αρκει να πας μια βολτα απο Σαλαμινα μερια
Βαλε 'ελαστικα Μπακοθανασης Αντωνης'........
Θελει περιπου 10 μερες να φερει λαστιχα που δεν τα εχει ετοιμοπαραδοτα! -
σαλαμινα,αθηνας φανταζομαι!πεφτει λιγο μακρυα,αλλα η τιμη ειναι κατι παραπανω απο καλη...εγω ενδιαφερομαι για 205/45/17 φανταζομαι καπου εκει θα παιζουν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]