Ο χρήστης Cookakos έγραψε:
πόσα χλμ κρατάτε τα ελαστικά ; , ο Δημήτρης πιο πάνω λέει 70.000χλμ
Γιάννη η αλήθεια είναι πως τα άφησα υπερβολικά πολύ καιρό πάνω τα λάστιχα, περισσότερο για οικονομικούς λόγους, τα 70.000 που έχουν είναι πραγματικά πάρα πολλά. Με βοήθησε στο να τα διατηρήσω τόσο ο ήρεμος τρόπος οδήγησης, χωρίς υπερβολές, αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο ότι έκανα καλά.Σε καμία περίπτωση.
Νομίζω πως 40-45.000 θα πρέπει να είναι το όριο.
Ερώτηση: Υπάρχει ουσιαστικό πλεονέκτημα των 235/40/18 από τα 225/40/18 πέρα από το προφανές (ελάχιστη διαφορά στο βήμα) που να διακαιολογεί και τη διαφορά κόστους;
Και στην μηχανη ειδικα στο XTX που το πηγαινω ταπα σε στροφες αλλα και στο αμαξι που δεν το ζοριζω ιδιαιρετα, δυο πραματα εχω στα υποψιν στα λαστιχα. 1. τα χιλιομετρα. Δεν εχω καποιο στανταρ, ουτε καν κοιτω ποσο κρατανε. Μολις δω πως εχουν φαγωθει παραπανω απο οτι πρεπει φευγουν. Το δευτερο ειναι ο χρνος. Τρια γεματα χρονια. Στον τεταρτο η γομα εχει σκλυρηνη οχι τπτ υπερβολες, αλλα δεν ειναι οπως θα την ηθελα. Οποτε στον τεταρτο και με πελμα ακομα για οδηγηση με ασφαλεια, τα αλλαζω.
Τα Continental απο οσο ακουω απο φιλους, τρωνε γρηγορα την γομα, αλλα ειναι ελαστικο που παρεχει ασφαλεια. Εγω ειμαι των Michelin περισσοτερο. Αναλογα βεβαια. Το bridgestone στην Ελληνικη ασφαλτο και στα μηχανακια και στα αυτοκινητα ειναι για ταξιδια. Δεν ειναι λαστιχο για συγκινησεις. Τουλαχιστον στις μηχανες. Δεν ειναι και οι Ελληνικοι δρομοι ισως για αυτα τα λαστιχα. Τεσπα δεν μου ταιριαζουν.