-
Δε μας λες για πόσες αποσκευές μιλάμε? Το 7θέσιο από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. Πρώτα απ όλα δες πόσες βαλίτσες θα έχεις και μετά ρώτα για 7θέσιο. Τιμές, ασφάλειες έχει για όλα τα πορτοφόλια, λεφτά να έχεις μόνο.
-
Ευχαριστώ! Σωστά, 3-4 μεγάλες και 1 χειραποσκευή. Αλλά οι βαλίτσες θα μετακινηθουν μονο απο αεροδρόμιο προς ξενοδοχείο και στο αεροδρόμιο θα είμαστε 4 οπότε στη χειρότερη θα ρίξουμε 1-2 καθίσματα. Λογικά θα χωράνε.
Κοιτάω αυτοκίνητο μεγέθους Φιατ Ντουκατο, ή VW Καντυ. Πιο μεγάλο 9-θεσιο ειναι υπερβολή και δε ξέρω αν θα το κουμανταρω ευκολά μέσα στην Αθήνα... -
Δεν έχει και πολύ σημασία το πόσο θα έχεις τις αποσκευές στο αμάξι. Πολύς κόσμος την έχει πατήσει έτσι,
'Έλα μωρέ από αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο θα τα έχουμε'...και καταλήγουν να βρίζουν Θεούς και δαίμονες επειδή απλά δεν χωράνε!!! Όπως μου τα λες, για τις αποσκευές που αναφέρεις, οριακά σε βλέπω. Καλού κακού, όταν κάνεις την κράτηση, επικοινώνησε με τον παροχό και επιβεβαίωσε ότι θα πάρεις το αμάξι που θέλεις, με τους χώρους που πρέπει να έχει.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Ευχαριστώ! Σωστά, 3-4 μεγάλες και 1 χειραποσκευή. Αλλά οι βαλίτσες θα μετακινηθουν μονο απο αεροδρόμιο προς ξενοδοχείο και στο αεροδρόμιο θα είμαστε 4 οπότε στη χειρότερη θα ρίξουμε 1-2 καθίσματα. Λογικά θα χωράνε.
Κοιτάω αυτοκίνητο μεγέθους Φιατ Ντουκατο, ή VW Καντυ. Πιο μεγάλο 9-θεσιο ειναι υπερβολή και δε ξέρω αν θα το κουμανταρω ευκολά μέσα στην Αθήνα...Ζήτα stationwagon.
Sent from my D6603 using Tapatalk
-
ουπς, τώρα είδα τις απαντήσεις των Megane98hp και Nikos!
Megane98hp, απο αεροδρόιο που θα είμαστε φορτωμένοι 4 άτομα με 4 βαλίτσες μεγάλες με Ντομπλο που θα αφαιρέσουμε τα καθίσματα πίσω θα έιμαστε εντάξει. Μετά θα έιμαστε 4-5 άτομα μέσα χωρις βαλίτσες για βολτες οπότε δε θα υπάρχει θέμα.
Νίκο, το στεισιον το σκέφτηκα αλλά επειδή τα 2 άτομα μιας είναικάποιας ηλικίας και πίσω θα κάθονται 3 σκέφτομαι οτι ένα Φιατ Ντομπλο ή Κάντυ α) θα ειναι πιο φαρδύ άρα πιο άνετο και β) στο μπες/βγες θα ειναι πιο έυκολη η πρόσβαση. Εχω μετακινηθέι αρκετές φορες σαν επιβάτης με εταιρικό Καντυ και ήταν αρκετά βολικό/'ανετο.Εψαξα και απο Αεροδρόμιο Αθηνών τις καλύτερες προσφορές τις βρήκα από GoldCar και Europcar. 400Ε η μία φουλ κάλυψη (μου ειπαν ακόμα και να κλαπει/καταστραφέι το αυτοκίνητο) η μία 520 η αλλη αντίστοιχα (άλλες εταιρίες απο 700 και πανω..) για 9 μέρες. Θα πήγαινα έκλεινα με GoldCar (ισπανική εταιρία, νέα στην Ελλάδα) αλλά διαβασα εντυπώσεις από ισπανία (που γίνεται μακελιό τα καλοκάιρια) και ήταν όλες πολύ αρνητικές. Στο τηλέφωνο ήταν ευγενικοί αλλά μετά από εμαιλ πηρα άλλες πληροφορίες και φοβάμαι μη βρεθώ σε περίεργες κατστάσεις. Η Europcar πιο συγκεκριμένη, πιο ακριβή και η κάλυψη ειναι μέχρι 700Ε.
Αυτό που με φοβίζει αν γινει κανα γρατσουνισμα σε κανα παρκινγκ και αρχίσουν ιστορίες και κρατησουν 700Ε ετσι κερατιάτικα.
Εχει καποιος εμπειρία/γνώμη; -
ουπς, τώρα είδα τις απαντήσεις των Megane98hp και Nikos!
Megane98hp, απο αεροδρόιο που θα είμαστε φορτωμένοι 4 άτομα με 4 βαλίτσες μεγάλες με Ντομπλο που θα αφαιρέσουμε τα καθίσματα πίσω θα έιμαστε εντάξει. Μετά θα έιμαστε 4-5 άτομα μέσα χωρις βαλίτσες για βολτες οπότε δε θα υπάρχει θέμα.
Νίκο, το στεισιον το σκέφτηκα αλλά επειδή τα 2 άτομα μιας είναικάποιας ηλικίας και πίσω θα κάθονται 3 σκέφτομαι οτι ένα Φιατ Ντομπλο ή Κάντυ α) θα ειναι πιο φαρδύ άρα πιο άνετο και β) στο μπες/βγες θα ειναι πιο έυκολη η πρόσβαση. Εχω μετακινηθέι αρκετές φορες σαν επιβάτης με εταιρικό Καντυ και ήταν αρκετά βολικό/'ανετο.Εψαξα και απο Αεροδρόμιο Αθηνών τις καλύτερες προσφορές τις βρήκα από GoldCar και Europcar. 400Ε η μία φουλ κάλυψη (μου ειπαν ακόμα και να κλαπει/καταστραφέι το αυτοκίνητο) η μία 520 η αλλη αντίστοιχα (άλλες εταιρίες απο 700 και πανω..) για 9 μέρες. Θα πήγαινα έκλεινα με GoldCar (ισπανική εταιρία, νέα στην Ελλάδα) αλλά διαβασα εντυπώσεις από ισπανία (που γίνεται μακελιό τα καλοκάιρια) και ήταν όλες πολύ αρνητικές. Στο τηλέφωνο ήταν ευγενικοί αλλά μετά από εμαιλ πηρα άλλες πληροφορίες και φοβάμαι μη βρεθώ σε περίεργες κατστάσεις. Η Europcar πιο συγκεκριμένη, πιο ακριβή και η κάλυψη ειναι μέχρι 700Ε.
Αυτό που με φοβίζει αν γινει κανα γρατσουνισμα σε κανα παρκινγκ και αρχίσουν ιστορίες και κρατησουν 700Ε ετσι κερατιάτικα.
Εχει καποιος εμπειρία/γνώμη;Δηλαδή η Europcar με 520 ευρώ έχεις φουλ κάλυψη με 0 συμμετοχή ή με 700 ευρώ συμμετοχή?
Αυτό που λες δυστυχώς, είναι μια πραγματικότητα. Κάποιες εταιρίες έχουν τέτοιες πρακτικές. Σου βρίσκουν μια γρατζουνιά και σου παίρνουν 700 ευρώ. Απαράδεκτο για μένα αλλά συμβαίνει. Θέλει πολύ ψάξιμο από μέρους σου τόσο πριν αποφασίσεις από που να νοικιάσεις, όσο και κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. -
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις ενοικιάσεις των αυτοκινήτων στο εξωτερικό με τις ελληνικές πιστωτικές κάρτες?
Έχει προσπαθήσει κανείς να ενοικιάσει τελευταία; Παίρνει έγκριση σίγουρα ή ακόμα ισχύει ότι εξαρτάται από τις 'ορέξεις' της κάθε κάρτας και τράπεζας? Ξέρω ότι όταν είχαν πρωτοαρχίσει τα cc υπήρχε το παραπάνω πρόβλημα, αλλά έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία? -
Ta CC ισχυουν ακομη . CC εχουν και οι τραπεζες και μπορου να χρησιμοποιησουν συγκεκριμενο ποσο για καθε εβδομαδα. Μολις γεμισει το ποσο μετα η καρτα χτυπαει ακυρο. Αν εισαι σε φαση που δεν εχει γεμισει τοτε θα κανεις κανονικα τις συνδιαλλαγες σου αν εχει γεμισει θα πρεπει να βρεις αλλους τροπους
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δηλαδή η Europcar με 520 ευρώ έχεις φουλ κάλυψη με 0 συμμετοχή ή με 700 ευρώ συμμετοχή?Megane98hp χεχε.. φυσικά με συμμετοχή 700 Ε, αλλιώς θα το είχα κλείσει. Απλά ρωτάω απο πραγματικές εμπειρίες που ισως συμφορουμίτες να έχουν με εταιρίες που ειναι πιο ανεκτικές (ας πούμε) ή πραγματικα για κάθε κόκο σκόνης σε χρεώνουν παραπάνω. Θα έκλεινα με GoldCar που λένε 0 συμμετοχή αλλά διαβάζω πολλές εντυπωσεις σε διεθνή σαϊτ (δεν υπάρχουν από ελλάδα) με πολλές αρνητικές κριτικές σε θέμα εξτρα χρεώσεων μετά τη παράδοση του αυτ/του από το πελάτη. Τελικά μάλλον Τζοκερ ειναι η όλη φάση. Αν σου κάτσει...
-
Δηλαδή η Europcar με 520 ευρώ έχεις φουλ κάλυψη με 0 συμμετοχή ή με 700 ευρώ συμμετοχή?
Megane98hp χεχε.. φυσικά με συμμετοχή 700 Ε, αλλιώς θα το είχα κλείσει. Απλά ρωτάω απο πραγματικές εμπειρίες που ισως συμφορουμίτες να έχουν με εταιρίες που ειναι πιο ανεκτικές (ας πούμε) ή πραγματικα για κάθε κόκο σκόνης σε χρεώνουν παραπάνω. Θα έκλεινα με GoldCar που λένε 0 συμμετοχή αλλά διαβάζω πολλές εντυπωσεις σε διεθνή σαϊτ (δεν υπάρχουν από ελλάδα) με πολλές αρνητικές κριτικές σε θέμα εξτρα χρεώσεων μετά τη παράδοση του αυτ/του από το πελάτη. Τελικά μάλλον Τζοκερ ειναι η όλη φάση. Αν σου κάτσει...
Υπάρχουν άπειρες εταιρίες, μικρότερου βελινεκούς, που δίνουν φουλ ασφάλεια. Η διαφορά τους με όλες αυτές τις μεγάλες και γνωστές, είναι ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις αμάξι, ας πούμε, που τα έχει τα χρονάκια του.
Γενικά ισχύει αυτό που λες.Είναι Τζόκερ!!! Δεν ξέρεις που, πως, πότε θα σου κάτσει στραβή με τον οποιονδήποτε.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις ενοικιάσεις των αυτοκινήτων στο εξωτερικό με τις ελληνικές πιστωτικές κάρτες?
Έχει προσπαθήσει κανείς να ενοικιάσει τελευταία; Παίρνει έγκριση σίγουρα ή ακόμα ισχύει ότι εξαρτάται από τις 'ορέξεις' της κάθε κάρτας και τράπεζας? Ξέρω ότι όταν είχαν πρωτοαρχίσει τα cc υπήρχε το παραπάνω πρόβλημα, αλλά έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία?Τα cc είναι για μετρητά.
Με αγορές ή πληρωμές δεν υπάρχει το όριο των cc αλλά το όριο της πιστωτικής. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Γενικά ισχύει αυτό που λες.Είναι Τζόκερ!!! Δεν ξέρεις που, πως, πότε θα σου κάτσει στραβή με τον οποιονδήποτε.
Θα κλείσω μάλλον με Goldcar μιας και έιναι οι μόνοι που βρήκα που λένε πλήρης απαλλαγή και 0 κράτηση ασφάλειας στη κάρτα (αν αγοράσεις και τη πρόσθετη ασφάλεια που προσφέρουν και που όπως και να είχε θα αγόραζα). Θα δείξει και θα γράψω εντυπώσεις.
-
Λοιπόν, μόλις παρέδωσα το Φιατ Ντομπλο (2015) ντιζελ 1600κκ/110ίππων που νοικιασα από τη Goldcar στο αεροδρόμιο.
Οι εντυπώσεις πολύ καλές και από την εταιρία και απο το αυτοκίνητο.(+)
- Γρήγορη εξυπηρέτηση και όπως συμφωνήθηκε (τηλεφωνικα) για τη παραλαβή του αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο
- Παρά τα αρνητικά σχόλια για το ισπανικό γραφείο (μητρικό) οι άνθρωποι πολύ εξυπηρετικοί και φιλικοί ενώ δεν είχα εκπλήξεις με εξτρα χρεώσεις (βέβαια είχα και την Εξτρα Πληρη Κάλυψη 100% χωρις τη παραμική συμμετοχή)
-Το αυτοκίνητο καινούργιο (7.000χλμ) - Η χαμηλότερη τιμή που μπορούσα να βρω (9 μέρες 420 ευρώ με τη πλήρη κάλυψη για ζημιές/κλοπη) σε σχέση με ανταγωνισμό (αμέσως καλύτερη τιμή 600 ευρώ).
- Τηλεφωνική κράτηση από εξωτερικό χωρίς προκαταβολή κλπ
(-)
- Λίγοι υπάλληλοι στο γραφείο οπότε λίγο μεγαλύτερη αναμονή για τα διαδικαστικά από ότι θα ήθελα
- Το αυτοκίνητο ήταν σχετικά καθαρό αλλά όχι πλήρως. Σηκωσα τα πίσω καθίσματα και είχε σκόνες, φύλλα, μολύβια απο τους προηγούμενους. Θα ήθελα πιο ενδελεχή καθαρισμό.
- Παραλαβή/Παράδοση μόνο απο αεροδρόμιο..
- Θα ήθελα κάποιος υπάλληλος να μου έδειχνε τις μικρολεπτομέρειες του αυτοκινήτου. Αντίθετα μου έδωσαν τα κλειδιά και μου έιπαν έτοιμος.
Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος και θα ξανανοίκιαζα από τη Goldacar λόγω α) ανταγωνιστικών τιμώς β) του οτι ειναι οι μόνοι που από όσο ξέρω προσφέρουν πλήρη κάλυψη με 0 συμμετοχη του πελάτη σε ζημιες/κλοπή.
Το αυτοκίνητο με εξεπληξε ευχάριστα. Τραβαγε πολύ δυνατα ο κινητήρας και σε ανηφόρες με 5 άτομα μέσα. Πολύ καλό κράτημα και άνετο για τη κατηγορία του και πολύ όμορφη αισθηση χειρηστηρίων. Σαφή και μαλακά όσο έπρεπε. Νομιζα οτι οδηγούσα γενικά επιβατικό.
Παράλληλα έκανα και μια μικρή μεακόμιση ρίχνοντας όλα τα καθίσματα.
Η κατανάλωση με εξέπληξε επίσης μια και η πρώτη μου εμπειρία με ντιζελ. Πήγαμε και ήρθαμε Ναυπλιο από Αθήνα με μόνο 25ευρώ περίπου σε βενζίνη!
Μύριζε όμως το άτιμο το ντιζελ..
Τέλος πάντων. Όλα καλά λοιπον. -
Να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου. Doblo diesel 46 ευρώ η μέρα με πλήρη απαλλαγή? Το έγραφε πάνω στο συμβόλαιο ότι έχεις 0 excess?
Αν είναι όντως έτσι, τότε στ αλήθεια πρόκειται για μια εξαιρετική τιμή!!!
-
Megane καλησπέρα.
Ναι, το συμβόλαιο για τη πλήρη κάλυψη ανέφερε πλήρη απαλαγή ζημιών και κλοπής. Να πώ όμως για να ειμαι ειλικρινής:
α) Το συμβόλαιο ήταν μόνο μια σελίδα και ανέφερε πολύ περιληπτικά τα κύρια σημέια. Οταν έιχα ζητησει να μου στείλουν αναλυτικούς όρους με παρέπεμψαν στο σαϊτ τους. Εκει εχει αναλυτικά τους όρους τους οποιούς τους διάβασα. Βεβαια, εδώ εντοπίζεται νομικό κενό μιας και φυσικά οι όροι αυτοί δε βρίσκονται στο χαρτί που υπογραφεις και όποτε θέλεις τους αλλάζεις.
Τώρα θυμήθηκα, ο υπάλληλος που έκανε τη παράδωση (προφορικά ) μου είπε οτι δε καλύπτεται η εσκεμένη ζημια (πχ, ανέφερε οτι πας το αυτοκίνητο σε γκρεμό και το πετάς κατω....). Ειναι ένα γκρι σημέιο βέβαια μιας και στα χαρτιά δεν έλεγε τίποτα για 'εξάιρεση'..
β) Με την super relax cover δε δεσμευσαν κανένα ποσό από πιστωτική κάρτα (που ειναι η συνήθης πρακτική των άλλων εταιριών). Αν δεν την αγοράσεις την ασφάλεια τότε δεσμευουν ένα πόσο.Τι να πω.. ίσως στη περίπτωση που έιχα ατύχημα ή ζημια να είχα κάποια ζητήματα. Ευτυχώς δεν είχα... Ειναι νέα εταιρία στην Ελλάδα (απο καλοκαίρι ξεκίνησε από ότι είδα) και ίσως δεν υπάρχουν πολλοί Ελληνες να μας γράψουν τη γνώμη τους μιας και στοχευουν αποκλειστικά σε αφήξεις από αεροδρόμια (αρα ξένους τουρίστες). Αν κάποιος έχει εμπειρία να μας τη γράψει.
Α, και μεχρι να φτάσω πισω στο σπίτι, μου έστειλαν μειλ οτι μου χρωστάνε 75 ευρώ που κρατάνε στη κάρτα για τη βενζίνη (πρέπει να το γυρίσεις γεμάτο) και οτι σε 2-3 μέρες θα φανει η επιστροφή στη κάρτα (ελίζω να τα δώ... χεχεχ). Πληροφοριακά με σχεδόν άδειο ντεπόζιτο, το γέμισα να το παραδώσω μόνο με 40ε (λάθος μου δεν είδα λίτρα..)!!! Το Αουντι α3 μκ1 που οδηγώ Ελλάδα θέλει 80+!!!!
Πραγματικά μετά από αυτήν την εμπειρία κατάλαβα τη διαφορά στις τιμές μεταξυ βανζίνης/πετρελάιου. -
καλημέρα alejandro
100% 'φουλ' ασφάλεια είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Εξαιρέσεις υπάρχουν -απόλυτα λογικές- αλλά θα ήταν καλό να ενημερώνεται ο πελάτης. Μερικές περιπτώσεις που δεν έχεις ασφάλεια:- Οδήγηση εκτός δρόμου - πολλές φορές στο εκτός δρόμου συμπεριλαμβάνονται ακόμα και οι χωματόδρομοι!!!
- Μεθυσμένος, κατανοητό νομίζω
- Απώλεια κλειδιού πχ μέσα στη θάλασσα.
Είναι λογικό νομίζω αυτό που σου είπε ο υπάλληλος, ότι δεν θα έχεις ασφάλεια εαν σταθμεύσεις το αμάξι σε ένα γκρεμό και το σπρώξεις να πέσει, για να δεις πως λειτουργεί ο νόμος της βαρύτητας.
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή η ανάγνωση των μικρών γραμμάτων, δεν πρέπει να διστάζουμε να κάνουμε διευκρινιστικές ερωτήσεις και να θυμόμαστε ότι άλλο τι γράφει το site, άλλο τι μας λένε στο τηλέφωνο και στη τελική, άλλο τι ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ. Εκεί που είναι η υπογραφή μας είναι όλη η ουσία. Κι αυτό το γράφω γιατί πάααααρα πολλές φορές σου λένε πλήρης απαλλαγή αλλά όταν ας πούμε γρατζουνίσεις το αμάξι θα πρέπει να ενημερώσεις άμεσα το γραφείο ή θα πρέπει να προσκομίσεις χαρτί από τροχαία κλπ κλπ.
Ο κατάλογος είναι μεγάλος, οι περιπτώσεις αμέτρητες...
Θέλει πολύ καλό ψάξιμο και μεγάλη προσοχή, πριν, κατά τη διάρκεια, ακόμα και μετά το πέρας της ενοικίασης...
-
καλησπέρα Μεγκάν, να πώ οτι έχεις άδικο; Δίκιο έχεις. Οσο διάβασα τους όρους στο μονοσέλιδο συμβόλαιο και στους ονλαιν όρους (που όπως είπα δεν είναι και το πιο απόλυτο μεσο μιας και δεν υπογράφεις τους ονλαιν ορους), δεν είδα κάτι για γρατζουνιες πχ οτι πρέπει να αναφερθούν. Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο. Κράτησα το συμβολαιο και επίσης τους είπα να υπογράψουν για τη παράδοση μιας και κατι πήγαν να πουν, χαλαρά, οτι απλά κρατα το αρχικό συμβάλαιο (δεν έχει νόημα αυτό που είπαν τυπικο/νομικό).
Δεν έχω εμπειρία με άλλες εταιρίες ενοικιάσεων Ελλάδα/Εξωτερικό οπότε δεν δεν έχω να συγκρίνω συμπεριφορές και διαδικασίες. -
Ξεθάβω.
Μεσημέρι, ζέστη στο αεροδρόμιο. Εκεί που στέκομαι, βλέπω να πλησιάζει μια λευκή Carrera cabrio. Την οδηγούσαν 3 πιτσιρικάδες. Πήγαν λοιπόν τα παλικάρια να επιστρέψουν το αυτοκίνητο από εκεί που το είχαν ενοικιάσει, ας μην κάνουμε διαφήμιση...
Παρκάρουν λοιπόν και βγαίνουν έξω. Άρχισαν να περιεργάζονται το κλειδί και τα κουμπιά του θέλοντας να το κλειδώσουν. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα είδα την κουκούλα να κλείνει. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το άναμα και το σβήσιμο των alarm έδειξε ότι οι πόρτες κλείδωσαν. Έλα όμως που τα παράθυρα έμεναν ανοιχτά. Έμειναν κόκκαλο οι τύποι. Πατούσαν τα κουμπιά του κλειδιού ξανά και ξανά αλλά τα παράθυρα δεν έκλειναν. Τελικά παράτησαν το αμάξι με τα παράθυρα ανοιχτά και έφυγαν αφού πέταξαν το κλειδί στο κουτί επιστροφών.
Ρωτάω εγώ ο αφελής. Ήταν τόσο δύσκολο να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο και να κλείσουν τα παράθυρα από μέσα? Λες και είχαν φάει κόλλημα ότι όλες οι λειτουργίες γίνονται μόνο από το κλειδί. -
Καλημέρα,
Θα μπορούσε κάποιος αν ξέρει να μου προτείνει κάποιο φθηνό γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης;
Ενα αυτοκίνητο για 1,5 μέρα θα χρειαστώ,Ελπίζω να μην θεωρηθεί πιθανη διφήμηση. Αν κάποιος θέλει , μπορεί και με pm.
-
Ο απο πανω θα ξερει
RENT A CAR