-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Κατάλαβα...
Λοιπόν, θα ήθελα να σας ξαναευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Με βάση τα κριτήρια που έθεσα, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Μπορεί να κλείσει το θέμα.
Ε,πες και σε μας που καταλήγεις......
Οχι μονο για μας αλλα και για τους επομενους που μπορει να εχουν τις ιδιες σκεψεις/αναγκες...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τώρα που το θέμα είναι 'προς κλείσιμο' θα γράψω τον πόνο μου.
Να λάβεις υπόψη σου και το θέμα συνεργείο.
Βρες πρώτα κάποιο καλό συνεργείο για να έχεις την σιγουριά ότι αν θα συμβεί κάτι στο αυτοκίνητο, θα στο φτιάξουν και δεν θα είσαι συνέχεια με το χέρι στο πορτοφόλι.
Ούτε φυσικά να φθάσεις στο σημείο να κάνεις περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να βρεις κάποιο καλό συνεργείο.Μεγάλο θέμα η λέξη 'συνεργείο'. Μεγαλύτερο θέμα από την επιλογή και αγορά ενός αυτοκινήτου.
Καταρχάς ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη για το off topic αλλά με προβληματίζει η ανησυχία του συμφορουμίτη storm...
Για εμάς που δε ζούμε Αθήνα-Θεσ/νίκη ισχύει το ανάποδο, δύσκολη είναι η εύρεση αυτοκινήτου και όχι συνεργείου… Εγώ πχ σε 3 διαφορετικές πόλεις όταν χρειάστηκα συνεργείο ρώτησα 2-3 συναδέλφους και μου είπαν σε πιο συνεργείο θα πάω και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, βέβαια το sunny ποτέ δε ζητούσε τίποτα παραπάνω από το τυπικό service αλλά και όταν χρειάστηκε το hilux λόγω πετρελαίου εύκολα βρήκαμε καλό συνεργείο… Ποτέ δε με άγχωσε το θέμα συνεργείο ρωτάς και πας… Σε μια μεγαλούπολη δεν είναι εύκολο αυτό, ποιον να ρωτήσεις? Αλλά για βρες σοβαρό έμπορο για μεταχειρισμένο και αν βρεις θα έχει πολύ μικρή γκάμα αυτοκινήτων, άσε που έχεις τον φόβο ότι μπορεί να σου πουλήσει ότι να ΄ναι και να κλείσει το μαγαζί σε κάνα μήνα…ΥΓ Αν αποφασίσεις να αλλάξεις στα κοντά το panda μη με ξεχάσεις στείλε μου pm
-
Για εμένα η λέξη 'συνεργείο' είναι το μόνιμο άγχος μου. Είναι εφιάλτης.
Και δυστυχώς με επηρεάζει εντελώς αρνητικά και για τις απόψεις μου για κατασκευαστές και μοντέλα.
Και φυσικά δεν πρόκειται **ποτέ **να προτείνω συγκεκριμένα μοντέλα ή μάρκες σε ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές όταν ξέρω από πριν, ότι μετά την αγορά θα με 'βρίζουν' επειδή θα έχουν μπλέξει με τα συνεργεία.Και ούτε το θεωρώ φυσιολογικό να πω σε κάποιον, για να ικανοποιήσω το οπαδικό μου κόμπλεξ:
'Πήγαινε και αγόρασε το σούπερ-ντούπερ-ουάου ford fiesta που έχει και γκαμώ τα κρατήματα και αν χρειαστείς συνεργείο ξέρω ένα καλό στο Διδυμότειχο'. -
Λοιπόν, κατέληξα σαν πρώτη επιλογή το Getz και σαν δεύτερη το Panda. Είναι και τα δύο μικρά αμάξια, οικονομικά (κατανάλωση και ανταλλακτικά) και γενικά έχουν καλά σχόλια σαν μοντέλα. Το πρώτο μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένο αμάξι, είναι πιο ευρύχωρο, πιο όμορφο, ίσως και πιο ασφαλές (;). Παρόλ' αυτά και το Panda μου φαίνεται καλή εναλλακτική. Εξωτερικά δεν το βρίσκω πλαστικούρα. Στο + η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Μεγάλη υπόθεση στις μέρες μας...
Πάντως, το μόνο αμάξι που έχω οδηγήσει μέχρι στιγμής είναι το Atos στη σχολή. Όμως, θέλω να οδηγήσω και τα δύο μοντέλα πριν καταλήξω οριστικά και να συγκρίνω. Πιστεύω ότι είναι σημαντική η αίσθηση οδήγησης, ειδικά στους νέους οδηγούς.
-
Το Getz θα μπορούσες να το πεις και σούπερ μίνι, αφού ήταν στην κατηγορία Corsa, 206, Swift, Fiesta κλπ...
Το Παντάκι από την άλλη είναι στην κατηγορία μίνι δηλ. Alto, Cuore, KA, Atos, Picanto, 107 κλπ...
Και τα δύο μια χαρά αυτοκίνητα είναι, αρκεί να βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση που να μην θέλει μαζέματα για να βγει στο δρόμο.
Φυσικά δεν αναφέρω το θέμα συνεργείου γιατί θα με ξεφωνίσουν οι mods...
-
Ναι βέβαια, γιατί τι να το κάνεις το Getz αν είναι σαράβαλο...
-
Μια χαρά αμάξια είναι και τα δύο, όμως παρακυκλοφόρησαν σαν εταιρικά leasing ή νοικιαρικα. Πολύ προσοχή στα ταλαιπωρημένα χρεπια μτχ που κυκλοφορούν.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάτι τελευταίο... Τέτοιου τύπου αμάξια που είναι μεταχειρισμένα και φθηνά θέλουν και συναγερμό;
-
Ο χρήστης iphi100 έγραψε:
Κάτι τελευταίο... Τέτοιου τύπου αμάξια που είναι μεταχειρισμένα και φθηνά θέλουν και συναγερμό;Κατα τη γνωμη μου οχι. Ουτε τα ακριβα δε θελουν. Αμα ειναι να γινει δε σε σωζει ο συναγερμος...
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Κάτι τελευταίο... Τέτοιου τύπου αμάξια που είναι μεταχειρισμένα και φθηνά θέλουν και συναγερμό;
Κατα τη γνωμη μου οχι. Ουτε τα ακριβα δε θελουν. Αμα ειναι να γινει δε σε σωζει ο συναγερμος...
Ένας καλός συναγερμός αποτρέπει πολλούς επίδοξους κλέφτες. Δεν είναι απλά μια σειρήνα. Κόβουν καύσιμο και ανάφλεξη, έχουν ραντάρ, αισθητήρα ανύψησης, αντισκάνερ, τηλε-ειδοποίηση, απομακρυσμένη διαχείριση κλπ. Θυμάμαι η Brain Lock έδινε 100.000.000 Δρχ σε όποιον καταφέρει σε διαγωνισμό να κλέψει αυτοκίνητο εξοπλισμένο με έναν τέτοιο κορυφαίο συναγερμό. Κανείς δεν κέρδισε... Βέβαια αυτοί οι συναγερμοί κοστίζουν!!! Είναι για ακριβά αυτοκίνητα.
-
Ο συναγερμός όπως και κάθε άλλο αντικλεπτικό μέσο, απλώς κάνει πιο δύσκολο το έργο του επίδοξου κλέφτη. Δεν σημαίνει πως αν τοποθετήσεις έναν συναγερμό δεν θα σου κλέψουν το αυτοκίνητο αλλά σίγουρα είναι καλύτερα να υπάρχει προληπτικά. Ειδικά ένα απλό κλεφτρόνι ίσως να το αποτρέψει εντελώς. Έναν 'επαγγελματία' ληστή όμως δεν θα τον σταματησει αν έχει βάλει στόχο το αυτοκίνητο σου. Επίσης να θυμάσαι πως παλιότερα-φτηνότερα αυτοκίνητα είναι καλύτερος στόχος για τον μέσο κλέφτη, επειδή είναι πιο εύκολο να τα παραβιάσουν σε συγκρίση με κάποια άλλα ακριβότερα μοντέλα.
-
Σε αυτοκινητα αυτης της τιμης, συνηθως την πεφτουν ψιλικατζηδες, για κανενα 5ευρω, ραδιο cd, mp3. Βασικα αν κανεις το λαθος και εχεις τσαντα, τσαντακι σε κανενα καθισμα, σπανε το τζαμι ή παραβιαζουν την κλειδαρια. Εμενα στο punto 1996 μοντελο, ταλαιπωρημενο, στην Θεσσαλονικη εκανα το λαθος να αφησω ενα σακο στο πισω καθισμα που ειχα μεσα φορμες και τα αθλητικα μου παπουτσια. Βρηκα το πισω τζαμι θριψαλα και τον σακο αγνοουμενο. Σπασανε το τζαμι της πισω πορτας, απλωσαν το χερι, πηραν τον σακο και σου λενε οτι εχει κερδος μας. Δυο λεπτα δουλεια ειναι (μην ειναι και λιγοτερο). Σε εναν αλλον φιλο μου με Punto Mk2 ειχε το παλικαρι εκει στον λεβγιε των ταχυτητων κατι 2ευρα και μονοευρα, του σακατεψαν την κλειδαρια και πηρανε τα ψηλα. Ειχε ραδιο κασετωφονο. Δεν το τιμησαν. Σημασια δεν το εδωσαν. Δλδ για 10 ευρω σε ψιλα του σακατεψαν την κλειδαρια.
Ψιλα, τσαντακια, τσαντες κλπ, ή κατω απο το καθισμα ή στο πορτ μπαγκαζ. Ακομη και αν ειστε μεσα στο αμαξι σε μποτιλιαρισμα θελει προσοχη.
Μεταχειρισμένο για νέα οδηγό μέχρι 3000€