-
Καλησπέρα παιδιά. Τι γνώμη έχετε για το Ford Fiesta πετρέλαιο;
-
Εδώ FIAT FORUM...
Εκεί FORD FORUM.... viewtopic.php?f=15&t=8851&p=3120811#p3120811
υ.γ. καλησπέρα, ή μάλλον καλημέρα...
-
Ή εδώ για Fiat Fiesta και εκεί για Ford Punto...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Ο χρήστης hackertom έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά. Τι γνώμη έχετε για το Ford Fiesta πετρέλαιο;Βεβηλωσες το φορουμ
-
Θα μπορούσε και χειρότερα. Ποια η γνώμη σας για το Polo?
Τεσπα. Θα μεταφερθεί η ερώτηση του στο σωστό θέμα.
-
Ο χρήστης hackertom έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά. Τι γνώμη έχετε για το Ford Fiesta πετρέλαιο;Εδώ θα αναζητήσεις σχετικές απαντήσεις** [mod]**
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στην AUTO ONE θα πάω την επόμενη βδομάδα για να ελέγξουν το αυτοκίνητο και θα αλλάξω λάδια, το φίλτρο λαδιού και το φίλτρο γύρης.
Πήγα και στην ξακουστή Auto One. Πήγα το αυτοκίνητο στις 8 το πρωί και το πήρα στις 1 το μεσημέρι.5 ώρες του αλλάξανε τον αδόξαστο. Ήμουν εκεί και παρακολουθούσα διακριτικά από απόσταση...
Έκαναν αρκετές εργασίες. Οι τιμές νομίζω ότι είναι καλές. Έκαναν και έκπτωση από 10% έως 20%.Για παράδειγμα
4 λίτρα λάδι Selenia KPE 5W/40 47,4euro... Φυσικά περίσσεψε ένα λίτρο και μου το έδωσαν.
Φίλτρο γύρης 21euro
Φίλτρο αέρα 15,7euro
Φίλτρο λαδιού 12euro
Ετήσιος έλεγχος, service, υγρά κλπ... 53euro (δεν χρεώνουν με την ώρα!)Μαζί με τον φανοποιό και τον έλεγχο που του κάναμε βγάλαμε κάποιες εργασίες παραπάνω, οπότε χρεώθηκα άλλα 56euro.
Μου έκανε εντύπωση ότι είναι πάρα πολύ τυπικοί στον έλεγχο. Έλεγξαν τα πάντα. Στον ηλεκτρονικό έλεγχο βρήκαν κάποια alarms από το immobilizer. Οφειλόταν σε κάποιες αποτυχημένες εκκινήσεις του κινητήρα. Κάτι κάνανε εκεί με το laptop για περίπου 20 λεπτά (πέρασαν καινούριο λογισμικό; Ίσως.).
Στο τέλος μου έδωσαν αναλυτική απόδειξη εργασιών και αναλωσίμων.
Επίσης μία λίστα 18 σημείων του ετήσιου ελέγχου και ακόμη ένα χαρτί ως 'πιστοποιητικό ποιότητας προτύπων FIAT' .
Και μου έβγαλαν και μία κάρτα μέλους που εκτός των άλλων προσφέρει και δωρεάν οδική βοήθεια για εντός της ΑΤΤΙΚΗΣ, δωρεάν κάρτα καυσαερίων, δωρεάν προέλεγχος ΚΤΕΟ, άτοκες δόσεις, εκπτώσεις κλπ...κλπ...Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα συνεργείο να κάνει τέτοιο 'τεράστιο' έλεγχο σε αυτοκίνητο.
Συνήθως ήταν 'ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε'. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στην AUTO ONE θα πάω την επόμενη βδομάδα για να ελέγξουν το αυτοκίνητο και θα αλλάξω λάδια, το φίλτρο λαδιού και το φίλτρο γύρης.
Πήγα και στην ξακουστή Auto One. Πήγα το αυτοκίνητο στις 8 το πρωί και το πήρα στις 1 το μεσημέρι.5 ώρες του αλλάξανε τον αδόξαστο. Ήμουν εκεί και παρακολουθούσα διακριτικά από απόσταση...
Έκαναν αρκετές εργασίες. Οι τιμές νομίζω ότι είναι καλές. Έκαναν και έκπτωση από 10% έως 20%.Για παράδειγμα
4 λίτρα λάδι Selenia KPE 5W/40 47,4euro... Φυσικά περίσσεψε ένα λίτρο και μου το έδωσαν.
Φίλτρο γύρης 21euro
Φίλτρο αέρα 15,7euro
Φίλτρο λαδιού 12euro
Ετήσιος έλεγχος, service, υγρά κλπ... 53euro (δεν χρεώνουν με την ώρα!)Μαζί με τον φανοποιό και τον έλεγχο που του κάναμε βγάλαμε κάποιες εργασίες παραπάνω, οπότε χρεώθηκα άλλα 56euro.
Μου έκανε εντύπωση ότι είναι πάρα πολύ τυπικοί στον έλεγχο. Έλεγξαν τα πάντα. Στον ηλεκτρονικό έλεγχο βρήκαν κάποια alarms από το immobilizer. Οφειλόταν σε κάποιες αποτυχημένες εκκινήσεις του κινητήρα. Κάτι κάνανε εκεί με το laptop για περίπου 20 λεπτά (πέρασαν καινούριο λογισμικό; Ίσως.).
Επίσης μία λίστα 18 σημείων του ετήσιου ελέγχου και ακόμη ένα χαρτί ως 'πιστοποιητικό ποιότητας προτύπων FIAT' .
Και μου έβγαλαν και μία κάρτα μέλους που εκτός των άλλων προσφέρει και δωρεάν οδική βοήθεια για εντός της ΑΤΤΙΚΗΣ, δωρεάν κάρτα καυσαερίων, δωρεάν προέλεγχος ΚΤΕΟ, άτοκες δόσεις, εκπτώσεις κλπ...κλπ...Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα συνεργείο να κάνει τέτοιο 'τεράστιο' έλεγχο σε αυτοκίνητο.
Συνήθως ήταν 'ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε'.ακριβά τα φίλτρα. Το λάδι ΟΚ.
-
Κοιτώντας εδώ http://www.ricambi.gr/ πράγματι επιβεβαίωσα και εγώ ότι τα φίλτρα είναι τσιμπημένα.
Γενικά δεν ήταν και πολύ φτηνά.
Αλλά το περίμενα.Από την άλλη σκέφτομαι και συγκρίνω τα δύο συνεργεία που πήγα αυτό το διάστημα.
Ένα συνοικιακό εξειδικευμένο στο Χαλάνδρι, το AUTO CORSA SERVICE.
Και αυτό της AUTO ONE.Και τα δύο με τα θετικά τους αλλά και με τα αρνητικά τους.
Για μένα, το μεγάλο θετικό της AUTO ONE είναι ότι βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην εργασία μου αλλά και στο σπίτι μου.
Οπότε με βολεύει αφάνταστα. Πάω το αφήνω το πρωί και μετά κάποια στιγμή ή όταν σχολάσω το παίρνω.Επίσης η AUTO ONE έχει και φανοποιείο.
Βασικό και αυτό γιατί έχει ανθρώπους που μπορούν να κάνουν 'βίδες' το αυτοκίνητο χωρίς να το διαλύσουν.
Και φέρνει όλα τα ανταλλακτικά άμεσα.
Από κάποιες τιμές ανταλλακτικών που πήρα , διαπίστωσα ότι έχει καλές τιμές σε σύγκριση με αυτά που έβρισκα στο ίντερνετ. -
storm φάσκεις και αντιφάσκεις..........στην αρχή ήταν καλές οι τιμές και μετά έγιναν τσιμπιμένες!!!
πάντως ακούμπησες περί τα 200ε,πάρα πολλά για αυτά που λες ότι άλλαξες. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλτρο γύρης 21euro
Φίλτρο αέρα 15,7euro
Φίλτρο λαδιού 12euro
Συνήθως ήταν 'ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε'.Οι τιμες ειναι καλες. Αν δλδ εκανες ενα σερβις, λαδια, φιλτρα θα πληρωνες κοντα στα 96 ευρω. Οκ τιμη. Ο ελεγχος στον εγκεφαλο στην Φιατ ειναι 25 ευρω. Αν δεν ειχες θεμα μπορουσες να μην το κανεις, αλλα επειδη το πηρες μεταχειρισμενο καλα εκανες και το τσεκαρες. Το ετησιο σερβις σε αλλες αντιπροσωπειες (toyota) ειναι κοντα στα 150 ευρω. Εσυ εδωσες, 53 ευρω. Δεν ξερω αν στις αλλες περιλαμβανεται και αλλαγη λαδιων και φιλτρου. Αν ναι τοτε παλι λιγοτερο σου βγαινει.
Την επομενη φορα δλδ πας για λαδια και φιλτρο λαδιου με 52.50 περιπου ευρω. Αν ειναι μεσα και τα εργατικα και ο ΦΠΑ εισαι ok.
1 λιτρο περισεψε απο τα λαδια; 3 λιτρα πηρε; Με αλλαγη φιλτρου παιρνει κοντα στα 3.2 - 3.5 λιτρα. -
Φίλε SBR έκανα πατάτα...
Από κεκτημένη ταχύτητα τους είπα να αλλάξουν και φίλτρο αέρα. Και το άλλαξαν. Και είχα ήδη καινούριο.Το Παντάκι παίρνει 2,8 λίτρα λάδι, όταν αλλάζει και το φίλτρο λαδιού.
Αν δεν αλλάξει το φίλτρο θέλει 2,5λίτρα.
Οπότε χρησιμοποιούν 2 δίλιτρα SELENIA και το περίσσεμα μου το άφησαν στο πορτμπαγκάζ.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχει μικρό κόστος στα λάδια.Από εκεί και πέρα όπως είπα και πριν εγώ τις τιμές τις βρήκα καλές. Σίγουρα όμως είναι τσιμπημένες αν συγκριθούν με άλλα συνοικιακά συνεργεία, ειδικά αν αφορά συνεργεία που βρίσκονται σε ποιο 'λαϊκές' περιοχές.
Εμένα χθες ένα με ενδιέφερε. Να δει το αυτοκίνητο φανοποιός της FIAT και να μου πει αν το αυτοκίνητο έχει τρακάρει, αν έχει πολλές βαφές πάνω του και αν έχει ξεμονταριστεί σε φανοποιείο. Αυτό με έκαιγε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλε SBR έκανα πατάτα...
Από κεκτημένη ταχύτητα τους είπα να αλλάξουν και φίλτρο αέρα. Και το άλλαξαν. Και είχα ήδη καινούριο.Το Παντάκι παίρνει 2,8 λίτρα λάδι, όταν αλλάζει και το φίλτρο λαδιού.
Οπότε χρησιμοποιούν 2 δίλιτρα SELENIA και το περίσσεμα μου το άφησαν στο πορτμπαγκάζ.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχει μικρό κόστος στα λάδια.Από εκεί και πέρα όπως είπα και πριν εγώ τις τιμές τις βρήκα καλές. Σίγουρα όμως είναι τσιμπημένες αν συγκριθούν με άλλα συνοικιακά συνεργεία, ειδικά αν αφορά συνεργεία που βρίσκονται σε ποιο 'λαϊκές' περιοχές.
Εμένα χθες ένα με ενδιέφερε. Να δει το αυτοκίνητο φανοποιός της FIAT και να μου πει αν το αυτοκίνητο έχει τρακάρει, αν έχει πολλές βαφές πάνω του και αν έχει ξεμονταριστεί σε φανοποιείο. Αυτό με έκαιγε.
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου,δυστυχώς!Και εγγυημένη εργασία,και γνωση του αυτοκινήτου,και χάμηλες τιμές,και δίπλα στο σπίτι σου,και και και .
Κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς.
Αλλωστε το αμάξι ακούγεται απροβλημάτιστο οπότε δεν θα έχεις και πολλά πάρε δώσε μαζί τους.
Καλοτάξιδο να είναι. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλε SBR έκανα πατάτα...
Storm my friend για εξουσιοδοτημενο συνεργειο το βλεπω να εχει λογικες τιμες. Το ξεσκονισες το αμαξι και καλα εκανες. Τα ιδια θα εκανα και εγω. Εισαι τωρα ησυχος και κανεις τα χιλιομετρα χωρις αγχος. Αυτο με το κερωμα αν εχεις χρονο και κουραγιο καντο. Προστατευει το χρωμα και το βερνικι απο σκασιμο.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου,δυστυχώς!Και εγγυημένη εργασία,και γνωση του αυτοκινήτου,και χάμηλες τιμές,και δίπλα στο σπίτι σου,και και και .
Κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς.
Αλλωστε το αμάξι ακούγεται απροβλημάτιστο οπότε δεν θα έχεις και πολλά πάρε δώσε μαζί τους.
Καλοτάξιδο να είναι.Σε ευχαριστώ!...
Δεν παραπονιέμαι βρε συ!...
Ίσα-ίσα που χάρηκα που το συνεργείο αποδείχθηκε καλό.Storm my friend για εξουσιοδοτημενο συνεργειο το βλεπω να εχει λογικες τιμες. Το ξεσκονισες το αμαξι και καλα εκανες. Τα ιδια θα εκανα και εγω. Εισαι τωρα ησυχος και κανεις τα χιλιομετρα χωρις αγχος. Αυτο με το κερωμα αν εχεις χρονο και κουραγιο καντο. Προστατευει το χρωμα και το βερνικι απο σκασιμο.
Τι εννοείς με το κέρωμα;
Το αυτοκίνητο όταν το παρέλαβα το είχαν κερώσει και είχε περάσει και από βιολογικό καθαρισμό. -
Τα εγραψα φιλε μου στο θεμα για συντηρηση επιφανειων, δεν το θυμαμαι το θεμα Ωραια αν το κερωσαν εισαι πρωτος. Οταν δεις πως θελει κερωμα, παρε ενα κερι και περνα το. Κανει καλο. Ριξε μια ματια για το αποτελεσμα οταν το πλενεις.
Youtube Video -
Για το πολυσυζητημένο -ίσως σε άλλα thread- θέμα με την αλυσίδα των Multijet 1.3 που έχει πρόβλημα στα 70.000-80.000χλμ. έχουμε κανένα νέο. Γράφουν σε όλο το inrernet, ακούει η Fiat ή κάνει τον ιταλό;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Λοιπόν παιδιά σημειώστε τα υποδίκτυα!**ETEA
ΜΑΡΚΟΝΗ 20, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, 104 47
ΑΘΗΝΑ
210 3460160ΚΑΜΜΕΝΟΣ Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε
ΕΙΡΗΝΗΣ 68 ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 19600
ΑΘΗΝΑ
210 5559103GROUP ΤΟΛΙΑ ΕΠΕ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 15Β ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15343
ΑΘΗΝΑ
2106390590ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ 15-17 & ΚΑΝΑΡΗ 185 37
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
2104524007ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ ΑΕ
ΒΡΙΛΗΣΙΟΥ 56
2106463537ΑΦΟΙ ΚΟΡΑΝΑ
ΣΟΦΟΥΛΗ 19, 143 42 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ
210 2523357ΜΑΝΙΩΤΗΣ Δ. - ΚΑΡΑΚΑΣ Θ. ΟΕ - TOP TECHNICIANS
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ 11 11147 ΓΑΛΑΤΣΙ
ΑΘΗΝΑ
2102223501ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜ. & ΣΙΑ ΕΕ - SCUDERIA TECNICA
ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 8 Ν. ΙΩΝΙΑ 14234
2102774154
ΑΘΗΝΑ**Και όπως βλέπετε είναι και η SCUDERIA TECNICA, παρόλο που μου είχαν πει ότι δεν είναι.
Υποθέτω ότι τα ίδια ισχύουν και για την Alfa Romeo, σωστά;
Επίσης, τι ακριβώς σημαίνει 'υποδίκτυα' και γιατί δεν τα έχουν αναρτημένα στο site τους; Και τι διαφορά έχουν από τα συνεργεία του 'κανονικού δικτύου';
Πρώτη φορά ακούω αυτόν τον όρο για εξουσιοδοτημένα συνεργεία...
-
Η FIAT HELLAS στην Αττική έχει δύο μεγάλες κάθετες αντιπροσωπείες.
Τον ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ (Auto One)
Και τον ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ.Αυτοί οι δύο έχουν δικαίωμα να διατηρούν δικά τους δίκτυα εμποριών και συνεργείων. Η FIAT HELLAS τα ονομάζει υποδίκτυα. Είναι οι εμπορίες που ανέφερα παραπάνω.
Οι εμπορίες και τα συνεργεία του υποδικτύου θεωρούνται εξουσιοδοτημένα από την FIAT. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι εμπορίες αυτές και τα συνεργεία τους μιλούν με τον επικεφαλής του δικτύου τους είτε είναι ο ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ, είτε ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ. Οπότε ανταλλακτικά, αναλώσιμα, αυτοκίνητα, παραγγελίες κλπ... τα προμηθεύονται από αυτούς τους δύο.
Αυτό γίνεται μάλλον επειδή μόνο οι ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ/ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ έχουν την κεντρική εξουσιοδότηση για χονδρεμπόριο γνήσιων ανταλλακτικών κλπ...
Από εκεί και πέρα το υποδίκτυο μένει 'κρυφό' από το ευρύ κοινό γιατί μάλλον έτσι προστατεύονται οι ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ/ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, οπότε έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των πελατών στην ΑΤΤΙΚΗ.
υ.γ. Φυσικά το υποδίκτυο ισχύει και για την ALFA ROMEO.
FIAT FORUM