-
Μετά από αρκετό μπρος πίσω στο θέμα αυτοκινητο, θα χρειαστεί να πάρω καινούριο και ήθελα τις προτάσεις σας. Ψαχνω για αυτοκίνητο ασφαλές, με χώρους για οικογένεια τριών προς το παρόν (μεσαίο), αξιόπιστο (να μην το ξαναπληρώσω σε επισκευές) και φυσικά με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος κτήσης και χρήσης.
Κάποιος που να βρέθηκε στην ίδια θέση;;; Προτάσεις;;; -
Μετά από αρκετό μπρος πίσω στο θέμα αυτοκινητο, θα χρειαστεί να πάρω καινούριο και ήθελα τις προτάσεις σας. Ψαχνω για αυτοκίνητο ασφαλές, με χώρους για οικογένεια τριών προς το παρόν (μεσαίο), αξιόπιστο (να μην το ξαναπληρώσω σε επισκευές) και φυσικά με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος κτήσης και χρήσης.
Καλησπέρα καλό ψάξιμο, καλό θα ήταν να θέσεις και ένα budget αλλά και προς τα ποια κατηγορία θες να κοιτάξεις
-
Ψάχνεις σε μια αρκετά δημοφιλή κατηγορία για υποψήφιους κατόχους που έχουν οικογένεια οπότε σίγουρα θα έχεις πολλές επιλογές!Δώσε μια ιδέα για το budget,αν ψάχνεις πετρέλαιο ή βενζίνη,τα χιλιόμετρα και τη γενικότερη χρήση που θα γίνεται και κάποια μοντέλα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν...μπορεί ας πούμε εκτός από passat,mondeo,octavia κτλ να ενδιαφέρεσαι και για ένα αμάξι όπως το qashqai ή το mokka;
-
Σωστές οι παρατηρήσεις..
Λοιπόν max €17-18χιλ., γύρω στα 10χιλ. χλμ το χρόνο, κυρία χρήση αστική 10χλμ/μέρα κι ενα ταξίδι των 500χλμ/μήνα, κοιτάζω προς βενζίνη λογω τιμής αγοράς αλλά κι επειδή φοβαμαι ότι το diesel πιθανώς να φορολογηθεί αγρίως. Πολυ θα θέλα Passat αλλά κλίνω προς Octavia 1.2 ή rapid spaceback επίσης 1.2. Η αξιοπιστία των skoda με προβληματίζει λογω vw group αλλά και η αντοχή του εσωτερικού τους στο χρόνο, κυρίως όμως θέλω αςφαλεια Και δε θέλω να το ξανάπληρώσω το αμάξι στα συνεργεία..
Για κατηγορία μικρομεσαίο ή μεσαίο νομίζω.. -
Για 10.000 χλμ/χρόνο η βενζίνη δεν είναι κακή επιλογή,ιδίως αν επιλέξεις ένα αμάξι με συμπαθητική κατανάλωση.
Κάποια μοντέλα που μου έρχονται στο μυαλό και μπορούν να αγοραστούν ως καινούρια στα χρήματα που διαθέτεις(ή κοντά σε αυτά) εκτός από τα Octavia,Rapid,Corolla,Cruze είναι τα μικρομεσαία Leon,Astra,Golf,Ceed,Pulsar,308,Focus,C4,i30 αλλά και τα crossover ASX,vitara,sx4,duster,qashqai,Cactus,500x(το diesel με τα 95 άλογα)...τα μοντέλα είναι πάρα πολλά,όρεξη να'χεις να ψάχνεις!
Στη θέση σου θα έδινα έμφαση στην καλή εκμετάλλευση των χώρων ώστε να μπορώ άνετα να χωρέσω την οικογένεια και παράλληλα να μη ζορίζομαι πολύ στην καθημερινή αστική χρήση,με δεδομένο ότι τα μεσαία που ψάχνεις είναι πάνω από 4,5 μέτρα και θα σε κουράσουν στην πόλη περισσότερο από ένα μικρομεσαίο.
Από εκεί και πέρα πια ρόλο θα παίξει και ο εξοπλισμός διότι κάποια από τα παραπάνω,οριακά εντάσσονται στα χρήματά σου στην πιο απλή έκδοσή τους.
Τι οδηγούσες μέχρι τώρα; -
Πάρε οκταβια ακομα και την 1.2 που λες και θα είσαι αρχηγός. Χώροι, ποιότητα και αξιοπιστία δοκιμασμένη απο χιλιάδες ταρίφες.
-
Προς Octavia προσανατολίζομαι ή rapid που ειναι πιο νεανικό.. Επίσης τα skoda ειναι πολυ καλα εξοπλισμένα για την τιμή τους..
Εχω focus 1.6 του 2005 το οποίο όλο ζητάει χωρίς αποτέλεσμα και θέλω να κάνω stop loss.. -
Ε τότε αν τα έχεις οδηγήσει, προχώρα!Στο octavia αν δεν κάνω λάθος ο 1.4tsi αποδίδει 150 ίππους ενώ στο rapid 125(και μόνο με το DSG κιβώτιο).
Σκέφτεσαι τον 1.2tsi με τα 110 άλογα; -
Βασικά τον 1.2 σκέφτομαι, 110 στο Octavia 105 στο rapid..
Δεν τα εχω οδηγήσει όμως, μένω κι επαρχία..
Ειναι αξιόπιστος ο 1.2, τον εχει κανεις καιρό;; -
Το Octavia είναι σαφώς ανώτερο από το Rapid.
-
Ο χρήστης nbc77 έγραψε:
Βασικά τον 1.2 σκέφτομαι, 110 στο Octavia 105 στο rapid..
Δεν τα εχω οδηγήσει όμως, μένω κι επαρχία..
Ειναι αξιόπιστος ο 1.2, τον εχει κανεις καιρό;;Κανένα πρόβλημα ο 1.2, παληκάρι ακόμα και στα βαρυα αμαξώματα . Πάρτο άφοβα.
-
εχοντας την καινουργια οκταβια σε 1.4 ελεγκανς ειναι στα 140 αλογα αλλα με τ ιδια ροπη με τα μοτερ βαγκ των 150 ιππων στα 25 κιλα.η αναρτηση μου φαινεται με σωστο συμβιβασμο αναμεσα σε κρατημα και ανεση και με πολυ καλη κυλιση-ηχομονωση στο ταξιδι. η μεση καταναλωση που εχω με νορμαλ οδηγηση στα πρωτα 7.000 χλμ ειναι απο 6,3 εως 6,6 απλης αμολυβδης αλλα μενω και επαρχια οποτε δεν εχω μποτιλιαρισματα. ειχα οδηγησει και το 1.2 μου φανηκε μια χαρα αλλα το 1.4 ειναι πραγματικα γρηγορο ακομα κ φορτωμενο και καιει το ιδιο.
-
Μια χαρά είναι η Octavia για αυτό που θες, το rapid χωρίς να είναι κακό είναι αρκετά πιο 'φτωχό' σε σχέση με την Octavia...
Καινούριο Ασφαλές Αξιόπιστο Ευρύχωρο