-
Ο Δίας έζησε για πολλά χρόνια στο Λονδίνο και στο Bournemouth. Για 60 χρόνια υπήρχαν αυτά τα επιδόματα, δεν είναι σημερινό θέμα. Το ότι κάποιοι (πολλοί) τα εκμεταλλεύονται είναι γεγονός. Αλλά δεν θα τα κόψουν όλα για να μην πειράζονται οι δεξιές αντιανθρωπιστικές ανησυχίες του κάθε Torry. Έλληνα και Άγγλου...
-
Αν τα εκμεταλλευονται πολλοί όπως λες τότε για ποιο κράτος πρόνοιας μιλάμε;
Λονδίνο και Bournemouth ε; Μέσα στη χλιδή και τον καπιταλισμό ρε παιδί μου, πως άντεξες; Αν ζούσες από το Nottingham και επάνω θα έβλεπες μια άλλη Αγγλία, guaranteed! Πραγματικά, όταν μετακόμισα από το Essex στο Manchester είδα τη διαφορά. Μου τα έλεγε ο θείος μου (που είχε ζήσει early '90s στο Newcastle) όταν ήμουν στο Essex και δεν τον πίστευα.
-
Το Κράτος Πρόνοιας είναι αυτό που δίνει επιδόματα. Αν κάποιοι επιτήδειοι τα εκμεταλλεύονται είναι άλλο θέμα. Καλύτερα πάντως να δίνεις σε αυτούς που δεν χρειάζονται, παρά να μην έχουν αυτοί που τα έχουν ανάγκη.
ΥΓ: Μη νομίζεις ότι και στο Νότο δεν έβλεπες τραγικότητες. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ την ολοκαίνουρια τότε Ferrari 355 απέναντι ακριβώς από τον άστεγο στην είσοδο της Natwest...
-
Η Φώφη διέκρινε σκάνδαλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Γελάνε και οι μίζες των αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
αν καποιος ζησει για λιγο στην αμερικη θα καταλαβει τι θα πει καπιταλισμος. δουλευεις; ζεις. δε δουλευεις; η θα μαθεις να κλεβεις ή να ζητιανευεις ή να πας να πεθανεις. ξερεις τι ειναι να σου λεει καταμουτρα ο ρεπουμπλικανος 'γιατι εγω να δουλευω και να μου παιρνει το φορο το κρατος για να εχουν ασφαλεια και επιδοματα οσοι ειναι τεμπεληδες;' και να στο λεει με μισος για οσους δε μπορουν να δουλεψουν. εχουν ομως και καλα στην αποδοση δικαιοσυνης.
Δεν ξέρω σε ποια Αμερική αναφέρεσαι, αλλά επειδή εγώ έχω ζήσει και έχω δουλέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα σε περιοχή με πάρα πολλούς 'υποτίθεται' ζητιάνους και άστεγους θα έλεγα ότι μάλλον δεν έχεις δει από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη χώρα.
Τέλος πάντων.
Λεπτομέρειες.με στεναχωρεις. μου θυμιζεις τον πατερα μου που λεει πως αυτα ειναι δικαιολογιες για τους τεμπεληδες. για ολους εχει δουλεια. παραδεισος το αμερικα με λιγα λογια θα μας βγει στο τελος! δε με νοιαζει για τη στιγμη. ερχεται το ρουμανικο γκομενακι με μαστιγια κρυμενα στις βαλιτσες της. οι υποστηρικτες του ευρω σε λιγο καιρο θα την παρακαλανε να φυγει. το ΔΝΤ ακονιζει τα μαχαιρια για να σφαξει μισθους - συνταξεις και να μας παει στην αναπτυξη το προπαγανδιστικο κατεστημενο των ΜΜΕ κανει καλη δουλεια φοβεριζοντας τους παντες προς πασα κατευθυνση.
οι επιχειρηματιες πανε για Κυπρο - Βουλγαρια. τωρα που ερχεται η αναπτυξη φευγουν; η φοροδιαφυγη που γενναει το συστημα της ελευθερης - ασυδοτης οικονομιας καλα κραταει. σημερα ακουγα πως για την κοινωνια της πληροφωριας εχουν δωσει ποσα; 10 δις ευρω και το αποτελεσμα κουλουρακι 0. στην αγροτικη φαγανε 5 δις με δανεικα και αγυριστα. αυτα ειναι τα γνωστα. και ο λαος παει στα μπανια του. καμια αντιδραση. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
με στεναχωρεις. μου θυμιζεις τον πατερα μου που λεει πως αυτα ειναι δικαιολογιες για τους τεμπεληδες. για ολους εχει δουλεια. παραδεισος το αμερικα με λιγα λογια θα μας βγει στο τελος!Βασικά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω...
Πάντως σημείωσε ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει επαγγέλματα το 'ζητιάνος', το 'άστεγος' και το 'ρακοσυλλέκτης'.
Και βγάζουν καλά φράγκα και αφορολόγητα. Οπότε υπάρχει ένα πλήθος πολιτών που συνειδητά κάνει αυτά τα επαγγέλματα.
Και είχα και την 'τύχη' να γνωρίσω και 'άστεγους', που έφυγαν από τον κρύο Βορά (Νέα Υόρκη) για να κατέβουν στο Νότο ώστε να ζουν καλύτερα σαν 'άστεγοι' λόγω του θερμού κλίματος...Και φυσικά υπάρχουν και πάρα πολλοί τεμπέληδες, τεμπελχανάδες που όλη την ημέρα τρώνε σαν τα βόδια και βλέπουν καλωδιακή TV. Συνήθως αυτούς τους ταϊζουν, άλλα κορόιδα.
Και φυσικά υπάρχουν και δράματα ανθρώπων που ξαφνικά ατύχησαν επαγγελματικά και τα έχασαν όλα. Αυτοί είναι και οι ποιο άτυχοι της περίπτωσης. Συνήθως όμως βρίσκουν κάποια δουλειά, έστω προσωρινή, έστω και σε άλλο τομέα.
Οι ΗΠΑ είναι σαν μία ήπειρος. Έχει από όλα. Παθαίνεις σοκ από αυτά που βλέπεις και ζεις.
Και έχει και ένα άλλο μεγάλο θετικό που δυστυχώς δεν το έχουμε εμείς.
Αν τα δεις σκούρα, τα μαζεύεις όλα ένα βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί την κάνεις για άλλη πολιτεία για να βρεις αλλού την τύχη σου σε άλλα περιβάλλοντα, σε άλλες κουλτούρες.Εδώ που να τα κάνεις αυτά; Να τα μαζέψεις να πας που;
-
Ρε συ Realzeus, είσαι φαινόμενο!
Έχω εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις σου (αρχικά στα αυτοκίνητα αλλά σήμερα διαβάζοντας το παρόν και σε άλλα θέματα) και κυρίως από το επίπεδό σου. Τα ταπεινά μου συγχαρητήρια! Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζεις (ή και να συμμετέχεις σε) κουβέντες με τέτοιους ανθρώπους (και οι περισσότεροι σχολιαστές του παρόντος τόπικ είναι εξαιρετικοί).Α, και δεν εννοώ με το παραπάνω ότι συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Π.χ. ένα σημείο που σε βρίσκω λάθος είναι ότι ενώ ορθά αποσαφηνίζεις τι δεν είναι ο κομμουνισμός όπως πολλοί λάθος νομίζουν, δεν κάνεις το ίδιο (κάπου στην κουβέντα σου παρουσιάστηκε η ευκαιρία) αντίστοιχα για τον καπιταλισμό.
-
δεν παω πουθενα πουθενα εδω θα μεινω μπορω να παω αμερικη αλλα δεν. εδω εχω ηλιο, νησια, μεσογειακο κλιμα (αλλαζει τελευταια αλλα τεσπα). αυτα μολις τα ζησεις δε θες να φυγεις εκτος λογω βιοπορισμου. εχουμε μια χωρα διαμαντι. δεν εχουμε ομως αξιους πολιτικους. τελος παντων.
ακουγα ειδησεις. το ΔΝΤ το εχω δεδομενο πως θα μπουνε μετρα στους αγροτες. η κυβερνηση τραγουδαει σε αλλο τονο. δεν εχουν καταλαβει πως αυτη η ψευτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αλλα ελεγαν εξω και αλλα μεσα εκαναν τον λαο να τους στειλει στην αντιπολητευση; ειμαστε μια χωρα που πραγματι πετυχαινει πραγματα ακατορθωτα. αριστερη κυβερνηση να εφαρμοζει νεοφιλελευθερο προγραμμα. ο Γλεζος απο την αρχη τη μυριστηκε τη δουλεια και ειπε να μην κανουν βαφτισια. και στο βαθος ξανα δημοψιφισμα (κομματικο). και στο λιγο ακομη πιο βαθος γιατι οχι και εκλογες. δλδ ξανα εσωστρεφεια λες και ολα ειναι λυμενα. αλλα τα εχουμε. αυτοι σαμπος κυβερνουν; οι ξενοι κυβερνουν. οι δικοι μας ειναι για το επικοινωνιακο σκελος του πως θα σερβιρουν οτι τους λεει ευρωπαικο και αμερικανικο κεφαλαιο. ποιανουν στασιδια στα πρωιναδικα και προπαγανδιζουν το κυβερνητικο εργο. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
δεν παω πουθενα πουθενα εδω θα μεινω μπορω να παω αμερικη αλλα δεν. εδω εχω ηλιο, νησια, μεσογειακο κλιμα (αλλαζει τελευταια αλλα τεσπα). αυτα μολις τα ζησεις δε θες να φυγεις εκτος λογω βιοπορισμου. εχουμε μια χωρα διαμαντι. δεν εχουμε ομως αξιους πολιτικους. τελος παντων.Και εγώ εδώ θα μείνω. Και να ήθελα να φύγω δεν μπορώ... Έχω ελληνική ταυτότητα και ιθαγένεια...
Πάντως σημείωσε ότι και στις ΗΠΑ ήλιο έχουν και νησιά έχουν και κλίματα για όλα τα γούστα.
Εκεί που ήμουν εγώ είχε και κροκόδειλους...
Αλλά είχε και αυτά: https://www.google.gr/search?q=miami&sa ... 80&bih=857 -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
δεν παω πουθενα πουθενα εδω θα μεινω μπορω να παω αμερικη αλλα δεν. εδω εχω ηλιο, νησια, μεσογειακο κλιμα (αλλαζει τελευταια αλλα τεσπα). αυτα μολις τα ζησεις δε θες να φυγεις εκτος λογω βιοπορισμου. εχουμε μια χωρα διαμαντι. δεν εχουμε ομως αξιους πολιτικους. τελος παντων.
Και εγώ εδώ θα μείνω. Και να ήθελα να φύγω δεν μπορώ... Έχω ελληνική ταυτότητα και ιθαγένεια...
Πάντως σημείωσε ότι και στις ΗΠΑ ήλιο έχουν και νησιά έχουν και κλίματα για όλα τα γούστα.
Εκεί που ήμουν εγώ είχε και κροκόδειλους...
Αλλά είχε και αυτά: https://www.google.gr/search?q=miami&sa ... 80&bih=857storm ησουν στην χλυδη. εγω απο Philadelphia ηρθα ελλαδα στα 12 λογω οικογενειακων καταστασεων (χωρισαν οι γονεις και ηρθα με τη μητερα μου). πηγαινω που και που ετσι για διακοπες περισσοτερο. μεχρι στιγμης στα μετρα δεν ακουσα για αυξησεις σε καπνο - ποτα - βενζινη. περιεργο.
-
Εγώ εδώ στην Ίο... δεν πάω πουθενά.... αλλά μου αρέσει που έρχεται όλος ο κόσμος διακοπές!
Από το σπίτι μου... στην Ίο ... μένω δίπλα στο ξενοδοχείο Ερμής!
https://www.youtube.com/watch?v=jgOGI7R85mk
Youtube Video -
Εσύ είσαι στην Ίο... και εμείς ζηλεύουμε...
Λιώσαμε από το λιοπύρι στο Αθηνιστάν.
Ούτε στο Πακιστάν τέτοια ζέστη... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ούτε στο Πακιστάν τέτοια ζέστη...Κουράγιο παιδιά. και εγώ στο τακουμπιστάν μένω
Δεν έπρεπε να την λεν Ελλάδα έπρεπε να λέγετε Γελάδα έτσι όπως μας αρμέγουν! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ούτε στο Πακιστάν τέτοια ζέστη...aax...ενταξει μωρε storm εχουμε κλιματισμο. αλλοι εχουν και πισινα. αλλοι δεν εχουν τπτ. οποτε καλα παμε. ρε παιδια η Γεννηματα τι πηγε να την πει στον Τσιπρα για τον Βαρουφακη; καλα της απαντησε για τη λιστα Λαγκαρντ κλπ. ετσι περιμενει να παρει ψηφους; θυμιζοντας στους ψηφοφορους ασχημες αναμνησεις; αλλα και ο ΣΥΡΙΖΑ. ακομη κυνηγαει τους τυπους στη λιστα Λαγκαρντ, τη φοροδιαφυγη, τα καναλια.
-
Ποιος Τσίπρας, ποια Φώφη, ποιος Βαρουφάκης, ποιος Κουτσούμπας...;;;;
Αυτοί μια χαρά περνάνε. Παίρνουν τα φράγκα, πάνε διακοπούλες, κάνουν μπανάκια και εμείς βράζουμε μέσα στο φόρουμ ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποιος Τσίπρας, ποια Φώφη, ποιος Βαρουφάκης, ποιος Κουτσούμπας...;;;;Αυτοί μια χαρά περνάνε. Παίρνουν τα φράγκα, πάνε διακοπούλες, κάνουν μπανάκια και εμείς βράζουμε μέσα στο φόρουμ ...
και ξερεις. απο ενσημα αστα να πανε.
http://www.stroumfaki.org/2015/07/blog-post_996.html πηγε ο πατερας τριων παιδιων να κανει αναληψη 2.80 ευρω για το γαλα τους. τι να λεμε τωρα. -
Ο χρήστης seismic έγραψε:
Η Φώφη διέκρινε σκάνδαλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Γελάνε και οι μίζες των αυτοκινήτων.Το ότι οι μεν είναι λαμόγια δεν αθωώνει τον δε!!Την έκανε και αυτός την μ@λ@κια του.
-
την εκανε στα λογια. οι αλλοι μεινανε στα λογια ή απλωσανε κουταλα; εχει διαφορα στην τσεπη. τι θα γινει με τα καλα παιδια στην κατω φωτο; για να μιλησουμε και λιγο σοβαρα. για πες μου. το πουκαμισακι στην τελευταια του εμφανιση πως σου φανηκε;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Το ότι οι μεν είναι λαμόγια δεν αθωώνει τον δε!!Την έκανε και αυτός την μ@λ@κια του.Άντε να γίνουμε και εμείς Βενεζουέλα να μπουκάρουμε στα σούπερ να τα παίρνουμε όλα τσάμπα!...!...!...
Τσάμπα Μαν!!!!!!....Ταραχές εξαιτίας έλλειψης τροφίμων
Βενεζουέλα: Ένας νεκρός σε λεηλασία σούπερ μάρκετ
01/08/2015Πολίτες που έψαχναν βασικά διατροφικά είδη εισέβαλαν με τη βία στην αποθήκη ενός σούπερ μάρκετ, ενώ αρκετά καταστήματα της περιοχής έκλεισαν
Ταραχές μεγάλης κλίμακας ξέσπασαν στη Βενεζουέλα, όταν πολίτες εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ στη Σιουδάδ Γκουαγιάνα, προκειμένου να προμηθευτούν με βασικά είδη διατροφής. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του, ενώ δεκάδες συνελήφθησαν.Νεκρός έπεσε ο 21χρονος Γουστάβο Πατίνες, ο οποίος δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, 60 άτομα συνελήφθησαν.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Φρανσίσκο Ράνχελ, μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκτίμησε ότι η λεηλασία είχε πολιτικά κίνητρα. «Μια ομάδα οπλισμένων μοτοσικλετιστών έφτασε στην πόλη και είπε ότι θα λεηλατούσε συγκεκριμένα καταστήματα. Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν κάτι αυθόρμητο, ότι μάλλον ήταν κάτι σχεδιασμένο, με πολιτικά κίνητρα», δήλωσε.
http://www.protothema.gr/world/article/ ... er-market/
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
την εκανε στα λογια. οι αλλοι μεινανε στα λογια ή απλωσανε κουταλα; εχει διαφορα στην τσεπη. τι θα γινει με τα καλα παιδια στην κατω φωτο; για να μιλησουμε και λιγο σοβαρα. για πες μου. το πουκαμισακι στην τελευταια του εμφανιση πως σου φανηκε;Mου θυμισε Μπονάτσο στους Απαράδεκτους!
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...