-
Σάββατο βράδυ, νυχτερινό (προφανώς ) ράλλυ regularite στα Σπάτα
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σάββατο βράδυ, νυχτερινό (προφανώς ) ράλλυ regularite στα Σπάτακαι οπως θα ελεγε και ο θεμος.... θα ειμαστε ολοι εκει....
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Σάββατο βράδυ, νυχτερινό (προφανώς ) ράλλυ regularite στα Σπάτα
και οπως θα ελεγε και ο θεμος.... θα ειμαστε ολοι εκει....
χαλαρά!
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Να κανω και εγω μια ερωτηση με την σειρα μου τα Λάντα 1200ς του 1984 θεωρουντε κλασικα?
Ναι, τα 'S' ειδικά....
Το ότι ένα αυτοκίνητο είναι παλιό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κλασικό. Άλλο αντίκα, άλλο κλασικό. Όλα τα αυτοκίνητα γίνονται κάποια στιγμή αντίκες, όχι όμως και κλασικά!Ξαναρώτησα και δεν πήρα απάντηση. Πού μπορώ να μάθω ποιά αυτοκίνητα θεωρούνται κλασσικά?
Οποιοδήποτε άνω των 20 ετών μπορει να βγαλει τις ειδικες πινακιδες της ΦΙΛΠΑ.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Να κανω και εγω μια ερωτηση με την σειρα μου τα Λάντα 1200ς του 1984 θεωρουντε κλασικα?
Ναι, τα 'S' ειδικά....
Το ότι ένα αυτοκίνητο είναι παλιό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κλασικό. Άλλο αντίκα, άλλο κλασικό. Όλα τα αυτοκίνητα γίνονται κάποια στιγμή αντίκες, όχι όμως και κλασικά!Ξαναρώτησα και δεν πήρα απάντηση. Πού μπορώ να μάθω ποιά αυτοκίνητα θεωρούνται κλασσικά?
Ξέρει κανείς τι ισχύει για να βγάλεις πινακίδες της ΕΛΠΑ;
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Ναι, τα 'S' ειδικά....
Ισχύει ότι έγραψα και σε παραπάνω post μου (και όχι 20ετία). Αρκεί μια επίσκεψη με το αυτοκίνητο που θα είναι τουλάχιστον με τις προαναφερθείσες προδιαγραφές και παίρνεις πινακίδες. Αν θες στείλε μου pm να σου πώ ονόματα και τηλέφωνα.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Ναι, τα 'S' ειδικά....
Σου επιτρεπεται να το κυκλοφορεις μονο 2 φορες το μηνα και για λογους οπως συμμετοχη σε ιστορικους αγωνες,service η συγκεντρωσεις ιστορικων αυτοκινητων......και βεβαια κανεις δεν ελενγχει αυστηρα....οποτε
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Σου επιτρεπεται να το κυκλοφορεις μονο 2 φορες το μηνα και για λογους οπως συμμετοχη σε ιστορικους αγωνες,service η συγκεντρωσεις ιστορικων αυτοκινητων......και βεβαια κανεις δεν ελενγχει αυστηρα....οποτεεννοείται όμως ότι αν σε πετύχει κανείς γνωστός από τη Φιλπα με τις ωραίες σου πινακίδες να κυκλοφοράς σε κλαμπάκια και μπαράκια, θα φας μεγάλο κρά
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σου επιτρεπεται να το κυκλοφορεις μονο 2 φορες το μηνα και για λογους οπως συμμετοχη σε ιστορικους αγωνες,service η συγκεντρωσεις ιστορικων αυτοκινητων......και βεβαια κανεις δεν ελενγχει αυστηρα....οποτε
εννοείται όμως ότι αν σε πετύχει κανείς γνωστός από τη Φιλπα με τις ωραίες σου πινακίδες να κυκλοφοράς σε κλαμπάκια και μπαράκια, θα φας μεγάλο κρά
ή για συντήρηση όπως , αόριστα, αναφέρεται οπότε ο κάθε ένας το παίρνει και λέει ότι ο καφές είναι μέρος της συντήρησης...
-
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ειδικά για τον SirGus:
http://www.modelissimo.de/Onlineshop/ModelissimoDetailansicht.php4?Ident=1115967840&Artikelnummer=23689Thanks!
όχι μόνο για το link αλλά επειδή με είπες SirGus και όχι sirgus
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ξαναρώτησα και δεν πήρα απάντηση. Πού μπορώ να μάθω ποιά αυτοκίνητα θεωρούνται κλασσικά?
Τυπικά τα 25ετιάς και άνω.
Πρακτικά αδύνατο να ορίσεις τι σημαίνει κλασσικό...τι σημαίνει αντίκα...
Το σημαντικό είναι ότι όπως και να το κάνουμε πρέπει να δίχνει και για κλασσικό ...όχι μόνο να είναι παλιό...Κατα την ταπεινή μου γνώμη, εάν έχεις αυτοκίνητο 20ετίας σε άψογη κατάσταση και έχεις γκαράζ - τότε κράτα το, κρατάς κάτι που η αξία του απλά ανεβαίνει.
Δεν είναι έτσι όπως τα λες...
Κανενός αντικειμένου η χρηματική αξία δεν ανεβαίνει ή έστω είναι ανεβασμένη, εάν πρωτίστως δεν έχει ιστορική αξία. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου, εάν αυτό δεν έχει αγωνιστική ιστορία (το μοντέλο για το οποίο μιλάμε και όχι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο), εάν δεν είχε αφήσει εποχή, εάν δεν αποτελούσε στην εποχή του status symbol, εάν δεν είχε εξελιγμένη τεχνολογία και πολλά άλλα εάν, τότε η αξία του σήμερα θα βρίσκεται στον πάτο και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί όσα χρόνια κι αν περάσουν. Για παράδειγμα ένα VW Scirocco πρώτης γενιάς, του 1974, σήμερα κοστίζει ενδεικτικά στην αγορά της Ιταλίας γύρω στα 750 Ευρώ, σε άριστη κατάσταση, ενώ ένα Autobianchi A112 Abarth της ίδιας χρονολογίας, των 998 κ.εκ. θα κοστίσει στην ίδια αγορά γύρω στα 3500 Ευρώ, δηλαδή πάνω από 4.5 φορές ακριβότερο! -
Σωστά...εξαρτάται πολύ από την ζήτηση που υπάρχει για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο σε συγκεκριμένη αγορά (όχι απαραίτητα στην χώρα παραγωγής του!) αλλά όχι και ότι θα ανέβει η αξία του! Αυτό συμβαίνει σε ελάχιστα αυτοκίνητα που είναι πανάκριβα τύπου Ferrari 250 GTO κλπ που σίγουρα συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που αναφέρει ο AlfaRomeo και μερικά ακόμα όπως σπανιότητα αλλά και ...μύθο γύρω από αυτά. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα ανέβει η αξία του άψογα διατηρημένου Renault 5 TS **αλλά **μπορεί να διατηρηθεί ένα μέρος της αξίας του μικρό ή μεγάλο ακόμα και σε ένα τόσο κοινό μοντέλο -σίγουρα πολύ μεγαλύτερο σε ποσοστό από ένα άλλο αντίστοιχο απλά 'μεταχειρισμένο' που θα κοστίζει απολύτως τίποτα. Καμμία σχέση βέβαια με όλα τα 'συλλεκτικά' ή 'κατάλληλα για συλλέκτες' και καλά που εμφανίζουν διάφοροι κουτοπόνηροι στις αγγελίες (αλήθεια δεν καταλαβαίνουν πως όποιος ψάχνει κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι άσχετος )
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Ξαναρώτησα και δεν πήρα απάντηση. Πού μπορώ να μάθω ποιά αυτοκίνητα θεωρούνται κλασσικά?
Τυπικά τα 25ετιάς και άνω.
Πρακτικά αδύνατο να ορίσεις τι σημαίνει κλασσικό...τι σημαίνει αντίκα...
Το σημαντικό είναι ότι όπως και να το κάνουμε πρέπει να δίχνει και για κλασσικό ...όχι μόνο να είναι παλιό...Κατα την ταπεινή μου γνώμη, εάν έχεις αυτοκίνητο 20ετίας σε άψογη κατάσταση και έχεις γκαράζ - τότε κράτα το, κρατάς κάτι που η αξία του απλά ανεβαίνει.
Δεν είναι έτσι όπως τα λες...
Κανενός αντικειμένου η χρηματική αξία δεν ανεβαίνει ή έστω είναι ανεβασμένη, εάν πρωτίστως δεν έχει ιστορική αξία. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου, εάν αυτό δεν έχει αγωνιστική ιστορία (το μοντέλο για το οποίο μιλάμε και όχι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο), εάν δεν είχε αφήσει εποχή, εάν δεν αποτελούσε στην εποχή του status symbol, εάν δεν είχε εξελιγμένη τεχνολογία και πολλά άλλα εάν, τότε η αξία του σήμερα θα βρίσκεται στον πάτο και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί όσα χρόνια κι αν περάσουν. Για παράδειγμα ένα VW Scirocco πρώτης γενιάς, του 1974, σήμερα κοστίζει ενδεικτικά στην αγορά της Ιταλίας γύρω στα 750 Ευρώ, σε άριστη κατάσταση, ενώ ένα Autobianchi A112 Abarth της ίδιας χρονολογίας, των 998 κ.εκ. θα κοστίσει στην ίδια αγορά γύρω στα 3500 Ευρώ, δηλαδή πάνω από 4.5 φορές ακριβότερο!Ψάχνω ακριβώς μια τέτοια λίστα. Κάποτε υπήρχε σε ένα τεύχος 4Τ , αλλά δεν μπορώ να το βρώ.
-
Αυτή τη λίστα θα τη βρεις στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού Ruoteclassiche.
-
Αυτή τη λίστα θα τη βρεις στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού Ruoteclassiche.Alfaromeo ευχαριστώ
-
Αυτή τη λίστα θα τη βρεις στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού Ruoteclassiche.Tσεκαρε και τα Grace , Classic & Sportscar.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Αυτή τη λίστα θα τη βρεις στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού Ruoteclassiche.
Tσεκαρε και τα Grace , Classic & Sportscar.
Τα Classic&Sportscar και Classic Car δεν τα προτιμώ γιατί στα 10 αυτοκίνητα που παρουσιάζουν τα 9 είναι εγγλέζικα...
Το Grace έρχεται στην Πάτρα; -
Tσεκαρε και τα Grace , Classic & Sportscar.
Τα Classic&Sportscar και Classic Car δεν τα προτιμώ γιατί στα 10 αυτοκίνητα που παρουσιάζουν τα 9 είναι εγγλέζικα...
Το Grace έρχεται στην Πάτρα;Δεν το εχω ψαξει.....ο τακης μου το προτεινε.Απο την τριων συμμαχων παιρνεις τα περιοδικα?
-
Τα παίρνω από το πρακτορείο στην Αγίου Ανδρέου απέναντι από την τριών συμμάχων, ξέρεις πριν φτάσουμε Αγίου Νικολάου. Παλιότερα εκεί έφερνε πολλά και καλά περιοδικά, τώρα πότε φέρνει πότε δε φέρνει. Παλιότερα δε έβρισκα από Automobilismo d'Epoca μέρχι Autocollezzioni!
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ