-
Καλησπέρα σας,
Δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα τις αυτοκίνησης οπότε θα ήθελα τα φώτα σας!
Ψάχνω για ένα αμάξι (μεταχ/νο ή καινούργιο) το οποίο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες της πόλης και να μπορώ να το χρησιμοποιώ στο κυνήγι/camping : να είναι οικονομικό σε κατανάλωση ( -
Καλησπέρα σας,
Δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα τις αυτοκίνησης οπότε θα ήθελα τα φώτα σας!
Ψάχνω για ένα αμάξι (μεταχ/νο ή καινούργιο) το οποίο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες της πόλης και να μπορώ να το χρησιμοποιώ στο κυνήγι/camping : να είναι οικονομικό σε κατανάλωση ( -
Καλησπέρα σας,
Καλωσόρισες στο forum!
1.Πόσα περίπου χρήματα υπολογίζεις να διαθέσεις και 2.ενδιαφέρεσαι για diesel ή για βενζίνη;
Κρίνοντας από όσα αναφέρεις στο αρχικό post,δεν ψάχνεις για ένα καθαρόαιμο off road αμάξι αλλά για ένα suv που να τα κάνει όλα,συμπεριλαμβανομένης μιας ελαφράς off χρήσης.
Όσον αφορά τα μοντέλα,το νέο τετρακίνητο Suzuki Vitara είναι μέσα στις επιλογές σου;
Στην ίδια πάνω-κάτω κατηγορία,τα τετρακίνητα μοντέλα είναι πάρα πολλά: Suzuki sx4 s cross,VW Tiguan,Dacia Duster,Chevrolet trax,Nissan Qashqai,Opel Mokka,Kia sportage,Subaru XV,Mitsubishi ASX.
Για να μην πελαγώσεις αφού λες ότι δεν ξέρεις καλά την αγορά,ίσως να βοηθούσε μια έρευνα πρώτα στο διαδίκτυο επιλέγοντας μερικά και αποκλείοντας κάποια άλλα μοντέλα. -
Δεν έχει τόση σημασία για μένα το καύσιμο απο την στιγμή που η κατανάλωση δεν θα είναι μεγάλη. Για την αξία του δεν έχω θέσει κάποια όρια( ε μην κάνει και 40000) Δεν ξέρω και τι θα ισχύσει με το καινούργιο φορολογικό.... Γιατί προς το παρόν αν έχεις 2000cc θεωρείται έγκλημα... Opel,Chevrolet,Suzuki,Dacia και Nissan δεν τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
-
Ο χρήστης Molot έγραψε:
Καλησπέρα σας,
Ψάχνω για ένα αμάξι (μεταχ/νο ή καινούργιο) το οποίο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες της πόλης και να μπορώ να το χρησιμοποιώ στο κυνήγι/camping : να είναι οικονομικό σε κατανάλωση (Το μόνο αμάξι που έχω υπόψιν είναι το Jeep Renegade 1,4l 4x4. Το Fiat Panda 4x4 το έχω αποκλείσει γιατί είναι πολύ μικρό για μένα. Τι γνώμη έχετε για το Renegade; Μήπως υπάρχουν άλλα μοντέλα που μου έχουν διαφύγει;
Οποιεσδήποτε προτάσεις/απόψεις καλοδεχούμενες!Kαλησπέρα, το φρέσκο renedade 4x4 μοιάζει καλή περίπτωση αν και έχω επιφυλάξεις για κατανάλωση(δύσκολα να πέσει κάτω απο 9-10 λίτρα ) όταν το ίδιο μοτέρ με τα 140 άλογα και 4χ2 έχει ανάλογη. Υπάρχει και το αδερφάκι του fiat 500x που ίσως σου βγει 2000 ευρώ φθηνότερο.
Δεν θα σου αναφέρω μοντέλα απο τις εταιρείες που δεν εκτιμάς, Στη λίστα σου μπορεί να προστεθεί το mitsubishi asx diesel 4x4 για οικονομία και τέλος το subaru xv 1,6 το οποίο με συνετή οδήγηση μπορεί να κάψει 8/8,5 λίτρα.Το μείον του είναι οτι ο κινήτηρας είναι οριακός ..αν φυσικά σε νοιάζουν επιδόσεις,από την άλλη εκτός δρόμου θα πάει πιο μακρυά απο ολα τα άλλα ειδικά η έκδοση με τις κοντές σχέσεις. -
Ο χρήστης Molot έγραψε:
...
Το μόνο αμάξι που έχω υπόψιν είναι το Jeep Renegade 1,4l 4x4.Πολύ, πολύ κοντά στο σπίτι μου μάλλον μένει κάποιος που δουλεύει στη JEEP γιατί τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιεί δύο Renegade καινούρια (ένα μαύρο και ένα κόκκινο σκούρο.)
Οπότε έχω κάτσει πολλές φορές να τα κοιτάξω.
Από όγκο μου φαίνονται μια χαρά, και είναι περίπου στον όγκο του GV 5θεσιο.
Στην αρχή μου φάνηκαν σαν μικρά Hummer, οπότε η σχεδίαση προς τα εκεί φέρνει.
Το μόνο που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν τα πίσω φώτα. Δυσανάλογα μικρά σε σχέση με τον πίσω όγκο του αυτοκινήτου. Επίσης κοιτώντας τον μπροστινό προφυλακτήρα μου έδωσε την εντύπωση ότι κατεβαίνει ποιο χαμηλά σε σχέση με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Οπότε ίσως αυτό να δυσκολεύει σε off-road διαδρομές. Θέλει προσοχή αυτό το σημείο.Εσωτερικά φαίνεται πολύ ποιοτικό, χωρίς πολλές πολυτέλειες και ακρότητες στην σχεδίαση.
υ.γ. δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρουν τα θέματα αντιπροσωπείας, οπότε σημείωσε ότι είναι ο ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ. Για μένα αρνητικότατο...
-
Νομίζω ότι το Renegade έχει και έκδοση off road με πιο ψηλούς προφυλακτήρες κλπ.
-
Επιφυλαξεις διατηρώ για την κατανάλωση του 4χ4 renegade. Αποκλειω να πεσει κατω απο τα 10 λιτρα ( οπως βεβαια και τα περισσοτερα 4χ4 suv)...!
Μια αλλη περιπτωση που μπορεις να κοιταξεις ειναι τα καινουρια honda τοσο το C-RV, οσο και το H-RV,
Επισης αλλα αντιστοιχα ειναι τα Nissan χ-rail και Qasqai!
Oλα βγαινουν σε 4χ4, με διαφορα στο γουστο... και τα λεφτα! -
Χαίρετε και καλώς όρισες στο forum! Ωραίο το Jeep αλλά απ ότι καταλαβαίνω θες κάτι που θα κινείται πιο άνετα στην πόλη χωρίς να κάνεις περικοπές σε χώρους και άνεση..
Παρόλο που δεν έχεις σε μεγάλη εκτίμηση την Nissan τα Qashqai και X-trail είναι καλές περιπτώσεις, τα ασφαλέστερα στην κατηγορία τους, προσιτές τιμές και καλή κατανάλωση τους πετρελαιοκινητήρες.. Επίσης θα μπορούσες να περιμένεις και για το Renault Kadjar που μάλλον θα έρθει από το φθινόπωρο που είναι πανέμορφο κατά τη γνώμη μου. Τα υπόλοιπα της κατηγόριας H-RV και C-RV είναι value for money επίσης αν και σχεδιαστικά εμένα δεν μου έκαναν ποτέ 'κλικ'.
Το καινούριο X-Trail το πήρε ο ξάδερφος μου που μένει επαρχία και τις 2 φορές που έτυχε να το δω και να το οδηγήσω εντυπωσιάστηκα.
-
Θα σου προτείνω και εγώ να ρίξεις μια ματιά στα καινούρια Honda CR-V / Nissan X-Trail εκτός και αν είσαι ορκισμένος εχθρός! χεχε
Πάντως δεν χάνεις τίποτα να τα δοκιμάσεις στο δρόμο και να αποφασίσεις, έχω αλλάξει γνώμη κάποιες φορές αφού έπιασα τιμόνη από άλλα αυτοκίνητα..
-
Αυτό με τους αντιπροσώπους δεν έχω καταλάβει. Όταν λέτε ότι είναι αρνητικό επειδή είναι ο Συγγελίδης (αρνητικά σχόλια επίσης έχω διαβάσει σε posts εδώ και για τον Σαρακάκη), μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε;
Όσον αφορά τα Nissan συγκεκριμένα, (αν και είμαι fan του Shiro Nakamura), πιστεύω (μπορεί και να κάνω λάθος) ότι είναι υπερεκτιμημένα σε σχέση με την ποιότητα κατασκευής και υλικών και για αυτό το λόγο δεν θεωρώ καθόλου λογικές τις τιμές τους όσον αφορά την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.
Το Volkswagen Taigun φαίνεται επίσης καλή επιλογή (πόλη-βουνό) αλλά μέχρι να το δω από κοντά... -
Ο χρήστης Molot έγραψε:
Αυτό με τους αντιπροσώπους δεν έχω καταλάβει. Όταν λέτε ότι είναι αρνητικό επειδή είναι ο Συγγελίδης (αρνητικά σχόλια επίσης έχω διαβάσει σε posts εδώ και για τον Σαρακάκη), μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε;
...Συνήθως αφορά προσωπικά βιώματα, οπότε καλύτερα αυτό να το δεις μόνος σου. Δηλ. πριν αποφασίσεις για το JEEP ρίξε μία ματιά στα συνεργεία που σε βολεύουν, μίλα λίγο με τους μηχανικούς ώστε να εξασφαλίσεις τουλάχιστον ότι είναι φιλικοί.
Εγώ π.χ. που έχω Peugeot και πλέον είμαι στον ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ (αφού πήρε και την peugeot πρόσφατα) το δικτυό του αφενός δεν με εξυπηρετεί καθόλου και αφετέρου το μοναδικό συνεργείο που κάπως είναι κοντά στην οικία μου είναι εντελώς απρόσωπο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα φράγκα. -
Για Σαρακάκη πάντως που λέτε, ένας φίλος μου είναι υπερευχαριστημένος και τον εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλον. Παντού και πάντα θα υπάρχει αντίλογος.
-
Τελικα φιλε αποφασισες για αυτοκινητο ;
-
Όχι ακόμα.
-
Για τη Subaru τι γνώμη έχετε?
-
Έχει αναφερθεί και παραπάνω το Impreza SV 1,6. Οριακος έως και αδύναμος κινητήρας. Μόνιμη τετρακίνηση που καίει πολύ. Περιορισμένο έως ανύπαρκτο δίκτυο και με τσιμπημενο σε κόστος aftersales.
Στα θετικά του μόνο ότι είναι αξιόπιστο ιαπωνικής κατασκευής.
Όλες οι παραπάνω προτάσεις που έχουν αναφερθεί είναι καλύτερες συνολικά. -
Απλά είδα αυτό https://youtu.be/kc_LTRLR6NA?list=PLHlc ... H9Va-EBoPy και είπα να ρωτήσω
-
ωραιο αυτο που ειδες αλλα τι να το κανεις αν δεν εχεις υποστηριξη. συντομα θα μετανοιωσεις που το αγορασες. ασε που δε θα βρισκεις και ευκολα να το δωσεις. κοιτα προς κατι εμπορικο.
Αγορά αυτοκινήτου