-
Ο χρήστης stathisaska έγραψε:
Αγαπητά μέλη,Γνωρίζει κανένας την διαδικασία μεταβίβασης τρακαρισμένου ? Έχω παραδόσει πινακίδες, μου 'χουν δώσει ένα κωλόχαρτο με αριθμό πρωτοκόλλου και έχω βρει έναν που ενδιαφέρεται να το αγοράσει για ανταλλακτικά.
To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του το μεταβιβάσεις κανονικά , έστω και τρακαρισμένο και ας πάει να κάνει αυτός την καταστροφή μετά αφου χρησιμοποιήσει τα ανταλλακτικά που χρειάζεται.
Οτιδήποτε άλλο επιλέξεις να κάνεις,θα έχει σαν συνέπεια να σου μείνουν οι πινακίδες και η άδεια στο όνομά σου εσαεί χωρίς να έχεις το αμάξι και μετά δεν θα μπορείς να τις ξεφορτωθείς έστω και με απόσυρση.
(Άσε που δε θα είσαι ποτέ σιγουρος για το πως θα καταλήξει το τρακαρισμένο-θαύματα κάνουν ορισμένοι φανοποιοί.-) -
Μπορεις να παρεις τη βεβαιωση μη οφειλης τελων απο την εφορια,ανεξαρτητως ποτε θα μεταβιβασεις το αυτοκινητο σου?
Γνωριζει κανεις?
-
Ναι οποτεδήποτε. Αλλά τους λες ότι τη θες για μεταβίβαση αλλά δεν απαιτείται να προβείς τελικα και σε μεταβίβαση.
Εμένα η απορία μου ειναι άλλη αν τυχόν ξέρει κανει. Δίνω το qq που αγόρασα το Νοέμβριο και επειδή τέλη δεν έχει απαιτείται κάποιου άλλου είδους βεβαίωση απο την εφορία η δεν χρειάζεται κανένα τέτοιο χαρτί και στο συγκοινωνιών θα καταλάβουν; -
Έχουμε ένα παλαιό 205 με συνιδιοκτησία 50-50. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρει το ποσοστό του στον άλλον δωρεάν.
Τι πρέπει να κάνουμε; -
Καλησπέρα σας. Είμαι νέος στο φόρουμ. Έπειτα από πολύωρη αναζήτηση, τόσο εδώ όσο και στο google δεν μπόρεσα να βρω απάντηση, οπότε ανοίγω νέο θέμα. Συγγενικό μας πρόσωπο (θείος) ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος τα τελευταία έτη, πρόκεται να μου μεταβιβάσει όχημα του το οποίο έχει στην Ελλάδα. Ωστόσο, να πω οτι χρωστάει στην τράπεζα καθώς και στην εφορία. Ωστόσο, στο αυτοκίνητο έχει πλήρη κυριότητα, αφού το αγόρασε τοις μετρητοίς. Γνωριζω οτι για να γινει μεταβιβαση πρεπει να πληρωθουν τα τελη ολα κλπ, και γνωριζω υστερα απο επικοινωνια μου με την εφορια, οτι δεν υπαρχει θεμα αν χρωσταει να γινει η μεταβιβαση. Ωστοστο, γινεται η τραπεζα, εφοσον μου πραγματοποιηθει η μεταβιβαση, να μου εφαρμοσει ασφαλιστικα μετρα ή αλλα ενδικα μεσα, ακυρωνοντας μετεπειτα την μεταβιβαση και ζητωντας το αυτοκινητο ;;
-
Αν και δικηγορος δεν ειμαι θεωρω οτι οποιοδηποτε μετρο δεν μπορει να ληφθει ΑΝ ΔΕΝ εχει βγει εναντιον του θειου καποια διαταγη πληρωμης, κατασχεση, εξωδικο κ.λ.π. Δηλ αν με καποιο ενομο τροπο εχει εκδηλωθει οικονομική απαιτηση.
Αν εχει βγει απλώς ξεχνα το..... ( Εχε υποψη οτι ειναι εφικτό να ΕΧΕΙ βγει και να μην εχει κοινοποιηθει ακομα ή να εχει υποβληθει και να μην εχει βγει αποφαση).
Θα πρεπει να 'συννενοηθεις' ετσι ωστε να παρουν τα λεφτα εκεινοι κι οχι ο θειος, δηλ φεξε μου και γλυστησαΠροσωπικά θα ελεγα να το αποφυγεις ολο αυτο το μπλεξιμο...
-
Εχεις δικιο... Σε ευχαριστω!
-
Αν εχει μεγαλη αξια το αυτοκινητο να ρωτησεις-πας σε καποιο δικηγόρο που ξέρει, ενδεικτικα:
http://www.dsa.gr/e-δια% ... F%8E%CE%BD
http://www.nomikosodigos.info/guide/sim ... axias.html
Μην τρομαζεις απο αυτά που λένε, ο δικηγόρος θα σε κατατοπίσει πως να είστε καλυμμένοι! -
παιδες,ενας φιλος μου ειπε το εξης.αν θελεις να πουλησεις το αυτοκινητο σε μη εργασιμη μερα,μπορεις απλα να αναθεσεις στον πωλητη με εξουσιοδοτηση μεσω αστυνομιας να κανει μονος του τη μεταβιβαση...παιρνεις τα λεφτα,κανετε το χαρτι και τελος..ισχυει?
-
Όχι απαραίτητα. Μπορεί να μην κανει ποτε τη μεταβίβαση και να να συνεχίσεις να επιβαρύνεται με τέλη, τυχόν κλήσεις η συμμετοχή σε ατυχήματα. Με ιδιώτες καλύτερα μαζί στο ΚΕΠ η στο υπουργείο και ξεκάθαρη αναγραφή στην υδ που ανταλλάσσεται για το ποτε ακριβώς παραδόθηκε το αυτοκίνητο στο νέο ιδιοκτήτη
-
Η υπεύθυνη δήλωση ότι το πούλησα και αυτός αγόρασε δε καλύπτει Ε?
-
Οχι δεν καλύπτει και όταν το διαπιστώσεις αντε να τον βρεις.
-
Ωραία μου αρκεί αυτό.. Ευχαριστω πολυ!
-
Καλό θα είναι στην υπεύθυνη δήλωση να αναφέρεις οτι ισχύει για 10 ημέρες πχ.
Βέβαια αν δε το μεταβιβάσει ποτέ, κάνεις κι εσύ μια δήλωση κλοπής και τον αφήνεις να τρέχει...
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Καλό θα είναι στην υπεύθυνη δήλωση να αναφέρεις οτι ισχύει για 10 ημέρες πχ.Βέβαια αν δε το μεταβιβάσει ποτέ, κάνεις κι εσύ μια δήλωση κλοπής και τον αφήνεις να τρέχει...
το θεμα ειναι αν στη κανει τη μαμουνια την επομενη μερα,εσυ θα τρεχεις?η σε καλυπτει η υπευθυνη
-
Παιδιά sorry, αλλά είμαι εντελώς μπερδεμένος περί μεταβίβασης μεταξύ ιδιωτών. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει η βεβαίωση για την μη οφειλή τελών, πληρώθηκε το παράβολο της μεταβίβασης και τώρα ο πωλητής / αγοραστής πρέπει να ολοκληρώσουν την συναλλαγή.
Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος?- Ο πωλητής ολοκληρώνει τη μεταβίβαση και πάει με τον αγοραστή στην τράπεζα?
- Ο αγοραστής πληρώνει τον πωλητή και μετά ο πωλητής ολοκληρώνει τη μεταβίβαση?
Στην πρώτη περίπτωση ο αγοραστής μπορεί να την κοπανήσει με το αμάξι στο όνομα του. Πώς κατοχυρώνεται ο πωλητής?
Στην δεύτερη περίπτωση ο πωλητής μπορεί να υπαναχωρήσει ακόμη και την τελευταία στιγμή μέσα στο υπουργείο... Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ο αγοραστής? -
Χέρι με χέρι δεν γίνεται πλέον? Τα χρήματα να δοθούν την ώρα που θα υπογράφετε την μεταβίβαση, και τα καταθέτεις στο καπάκι στην τράπεζα σου, έτσι πούλησα ένα εγώ πέρυσι. Παράλληλα ανταλλάσσετε υπεύθυνες δηλώσεις περί του ποσού της αγοραπωλησίας.
-
Εξαρτάται από τα λεφτά!
Αν είναι λίγα πας με μετρητά αλλιώς ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να του δώσεις τραπεζική επιταγή την οποία θα οπισθογραφήσεις μπροστά του την ώρα της υπογραφής για τη μεταβίβαση στο Υπουργείο.
Αν δεν θες επιταγές πάτε μαζί στην τράπεζα καταθέτεις τα λεφτά στο λογαριασμό του πωλητή και εκείνος σου δίνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά πάτε Υπουργείο ή ΚΕΠ και γίνεται και η μεταβίβαση! -
Καλησπερα σε ολους,ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος αν μπορω να μεταβιβασω το αυτοκινητο στον αδερφο μου δεν του το πουλαω κτλ απλη μεταβιβαση και ρωταω γιατι εχω ακουσει απο καποιους οτι δεν γινεται και ηθελα να ρωτησω μηπως ξερει καποιος κατι.Ευχαριστω
-
Ναι μπορείς να μεταβιβάσεις το αυτοκίνητο στον αδελφό σου.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης