-
Καλησπέρα παιδιά!
Ψάχνω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, κατά προτίμηση 3000-3500 ευρώ και ΒΑΡΙΑ 4000, μόνο αν είναι κάτι που είναι 'κελεπούρι'. Σημειωτέον πως θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα οδηγήσω...
Αυτό που θέλω είναι ασφάλεια, χαμηλή κατανάλωση, απροβλημάτιστο και αν είναι δυνατόν, κάτω από 1400 κυβικά, για να μη με πιάσουν τα ακριβά τέλη. Γρήγορες ταχύτητες και τα συναφή δε μ'ενδιαφέρουν, τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί θα το χρησιμοποιώ κυρίως εντός πόλης. Σημειωτέον πως είμαι σχετικά ψηλός και ογκώδης και θέλω να έχω άνεση εντός του οχήματος (όχι σαν το Yaris που με το ζόρι χωρούσα! )
Στις μάρκες που έχω δει, έχω σταμπάρει ένα Opel Corsa 1.2 του 2006 που βγαίνει στα 3000-3500, αλλά απ'όσο διάβασα και λόγω αμαξώματος, καίει αρκετή βενζίνη. Πέρα από εκεί έχω δει Hyundai Getz, αλλά δε ξέρω αν είναι ασφαλή κι από εκεί και πέρα το χάος.
Απόψεις;
-
Καλησπέρα παιδιά!
Ψάχνω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, κατά προτίμηση 3000-3500 ευρώ και ΒΑΡΙΑ 4000, μόνο αν είναι κάτι που είναι 'κελεπούρι'. Σημειωτέον πως θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα οδηγήσω...
Αυτό που θέλω είναι ασφάλεια, χαμηλή κατανάλωση, απροβλημάτιστο και αν είναι δυνατόν, κάτω από 1400 κυβικά, για να μη με πιάσουν τα ακριβά τέλη. Γρήγορες ταχύτητες και τα συναφή δε μ'ενδιαφέρουν, τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί θα το χρησιμοποιώ κυρίως εντός πόλης. Σημειωτέον πως είμαι σχετικά ψηλός και ογκώδης και θέλω να έχω άνεση εντός του οχήματος (όχι σαν το Yaris που με το ζόρι χωρούσα! )
Στις μάρκες που έχω δει, έχω σταμπάρει ένα Opel Corsa 1.2 του 2006 που βγαίνει στα 3000-3500, αλλά απ'όσο διάβασα και λόγω αμαξώματος, καίει αρκετή βενζίνη. Πέρα από εκεί έχω δει Hyundai Getz, αλλά δε ξέρω αν είναι ασφαλή κι από εκεί και πέρα το χάος.
Απόψεις;
-
Καλησπέρα παιδιά!
Απόψεις;
-
Πολύ οικονομικό είναι. Δε μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο αξιόπιστο με το Getz.
Επίσης το Nissan Micra είναι πολύ καλή και αξιόπιστη επιλογή, οικονομικό, με πολύ καλές επιδόσεις. Μπορεί να μην εμπνέει εμφανισιακά, είναι όμως για εμένα ότι καλύτερο για τα χρήματα που διαθέτεις.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6460782/ -
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!
Αφ'ενός μένω Θεσσαλονίκη, οπότε δε θα μπορούσα το συγκεκριμένο... Αφ'ετέρου, ούτε στο Micra χωράω άνετα, αλλά ούτε με τραβάει αισθητικά! Το Getz, όπως και το Micra εκείνων των ετών έχουν βγει χειρότερα από θέμα ασφάλειας, σε σχέση με το Corsa, γι αυτό! Αν έχεις διαφορετική άποψη πες μου...
-
Το Getz είναι από τα πλέον αξιόπιστα μικρά μαζί με το Yaris. Όχι πως αυτό δεν ισχύει για τα Corsa, αλλά σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό. Από θέμα ασφάλειας κανένα από αυτά δεν είναι κακό, το Getz της εποχής απλώς δεν είναι τόσο ποιοτική κατασκευή, χωρίς όμως να έχει προβλήματα με χαλασμένα πλαστικά ή τριγμούς. Περισσότερο είναι ίσως η αίσθηση που αποκομίζεις παρά η πραγματικότητα. Είναι αυτό που λέμε απτή ποιότητα. Κατά τα άλλα είναι σκυλί, αρκετά πιο σβέλτο το 1,3 σε σχέση με το corsa και οικονομικό τόσο και σε κατανάλωση όσο και σε ανταλλακτικά. Η οδική συμπεριφορά του είναι ουδέτερη και ασφαλής πάντως.
-
Κατ' εσέ το Getz του 2005-2006 είναι το ίδιο ασφαλές με το Corsa ίδιων ετών, στο θέμα ασφάλεια; Γενικά τι αρνητικά έχει το κάθε ένα; Υπενθυμίζω πως για εμένα κατά σειρά προέχει ασφάλεια, οδηγική συμπεριφορά, άνεση και κατανάλωση... Μετά όλα τα υπόλοιπα!
-
Ναι το Getz είναι εξίσου ισάξιο σε ασφάλεια με το corsa της εποχής. Είναι όπως προανέφερα και πιο αξιόπιστο και πιο γρήγορο και έχει φθηνότερα ανταλλακτικά. Το corsa υπερέχει λίγο σε ποιότητα πλαστικών αλλά ουσιαστικά μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν στην οδηγική συμπεριφορά και στην άνεση. Περισσότερο θα μετρήσει για εμένα πιο θα βρεις σε καλύτερη κατάσταση ώστε να αποφασίσεις.
-
Επειδή ανάλογο Getz δε βρίσκω, συγκεκριμένα μιλάω γι'αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6521363/
-
Η ασφάλεια σε ένα μεταχειρισμένο με τόσο χαμηλό budget βρίσκεται στην κατάσταση του αυτοκινήτου και όχι στα χαρακτηριστικά που έχει ως καινούριο όταν βγαίνει από το εργοστάσιο.
Αν ο (οι) προηγούμενος (-οι) ιδιοκτήτης (-ες) το έχουν σκίσει και θέλει γενική αναπαλαίωση, τότε για τι ασφάλεια μιλάμε;Και θεωρώ δεδομένο ότι κανένας πωλητής δεν πρόκειται να προβεί σε αναπαλαίωση με σκοπό να το πουλήσει. Οπότε εστίασε στα μαζέματα που μπορεί να θέλει και που σίγουρα θα επιδρούν και στην ασφάλεια (και ενεργητική και παθητική).
-
Συμφωνώ μαζί σου! Το συγκεκριμένο μοντέλο που παρέθεσα προηγουμένως το είδες; Πως σου φάνηκε; Αν έβρισκα κάποιο Getz στην ίδια κατάσταση να το έβλεπα μετά χαράς, αλλά...
-
To corsa που παρέθεσες έχω βάσιμες υποψίες ότι είναι εισαγωγή από Γερμανία.
Που σημαίνει ότι θέλει πολύ καλό τεχνικό έλεγχο και πρέπει να σηκωθεί απαραιτήτως σε μπάρα για να το δει τεχνικός από κάτω για 'σάπια'. Ξέρεις στην Γερμανία ρίχνουν πολύ αλάτι στους δρόμους λόγω χιονιού, και το αλάτι 'τρώει' τα αυτοκίνητα... -
Δεν είναι αυτό τόσο όσο το ότι μπορεί να χει 150% παραπάνω χλμ... οι ιδιώτες είναι μονόδρομος
-
Όντως είναι από Γερμανία, δεν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα! Έχω κλείσει ραντεβού για να το δει η αντιπροσωπεία, απλά όλα τα 'ελαττώματα' θα μπορέσουν να τα δουν (σκουριές, χιλιόμετρα κλπ) ή μπα; Αν δώσω αρ. πλαισίου, έχουν πανευρωπαϊκή πρόσβαση ή μόνο πανελλήνια;
-
Αν ο μηχανικός και ο φανοποιός που θα το εξετάσουν είναι με το 'μέρος σου' και όχι να σε βλέπουν ως καλό υποψήφιο πελάτη τότε θα σου πουν με ειλικρίνεια αν το αυτοκίνητο αξίζει ή όχι.
Και φυσικά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα χιλιόμετρα να έχουν κατέβει πολύ, όπως λέει και ο 993cc. Αλλά εγώ αυτό το θεωρώ ποιο ασήμαντο με το να είναι το αυτοκίνητο με 'σάπιο' δάπεδο.
-
Συμφωνώ, αλλά και να μου βγουν παραπάνω χιλιόμετρα δε θα το δεχτώ, είναι κοροϊδία! Στην αντιπροσωπεία θα το δω αν φανεί κάτι, αλλά κι αυτός μου είπε πως θα αναφέρονται όλα στο συμφωνητικό αγοραπωλησίας...
-
Και πολύ καλά θα κάνεις να μην το δεχτείς. Ετοιμάσου και για δικαιολογίες του στυλ 'έτσι μου το φέρανε'...
-
Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λες... Βέβαια, αν και όχι τόσο σχετικός με αυτοκίνητα, το αμάξι φαίνεται να έχει πραγματικά χιλιόμετρα... Διαφωνείς;
-
Ξέρω από 1ο χέρι για δεινόσαυρους που ξέφυγαν του ελέγχου. Είναι τόσο ρουτίνα πια το γύρισμα που ξεχνιούνται και βάζουν φωτό τα ταμπλώ στο car.gr με τα παλιά χλμ και γράφουν τα μισά στην περιγραφή Αν πας για 'γερμανικό' πας γυρεύοντας. 8,5 χιλιάδες χλμ ανά έτος είναι ανέκδοτο για εκεί. Τίποτα δεν αποκλείεται αλλά μην χαλαστείς αν αργότερα μάθεις.
-
Καλά, είμαι σίγουρος πως θα χαλαστώ εξ'αρχής, αλλά όσο ζω, ελπίζω, χαχαχ! Με το μάτι πάντως, σου φαίνεται να έχει πολλά χιλιόμετρα;
Opel Corsa 1.2 2006 ή κάτι άλλο;