-
Μου εστειλαν ενα αντι ρανταρ απο αμερικη. Ομως εχει κολλησει στο τελωνειο, αφου χρειαζονται να τους παω ενα χαρτι / εγκριση απο την ΓΑΔΑ η κανενα αστυνομικο τμημα/τροχαια οτι επιτρεπεται η χρηση του!!!
τι κανω?
καμια συμβουλη?
θα μου το δωσουν το χαρτι εαν το ζητησω ή θα με βρισουν?προκειται για απλο αντι ρανταρ και οχι jammer.
-
Μου εστειλαν ενα αντι ρανταρ απο αμερικη. Ομως εχει κολλησει στο τελωνειο, αφου χρειαζονται να τους παω ενα χαρτι / εγκριση απο την ΓΑΔΑ η κανενα αστυνομικο τμημα/τροχαια οτι επιτρεπεται η χρηση του!!!
τι κανω?
καμια συμβουλη?
θα μου το δωσουν το χαρτι εαν το ζητησω ή θα με βρισουν?προκειται για απλο αντι ρανταρ και οχι jammer.
-
τι κανω?
καμια συμβουλη?
-
Ο χρήστης s2000 έγραψε:
τι κανω?
καμια συμβουλη?
Δε μιλάς με κανένα δικηγόρο ? Διότι τίθεται το θέμα αν εσύ είσαι υποχρεωμένος να τους αποδείξεις πως το αντιραντάρ επιτρέπεται ή αν αυτοί είναι υποχρεωμένοι να σου αποδείξουν πως το αντιραντάρ απαγορεύεται. Δηλαδή να σου δείξουν με βάση ποιό νόμο δεν επιτρέπουν την εισαγωγή του.
Το λογικό δεν είναι το να αποδείξουν κάποιοι πως κάτι ισχύει ή πως κάτι δεν ισχύει ?
Ο ΚΟΚ πάντως δεν λέει πουθενά πως απαγορεύεται το αντιραντάρ. Το jammer απαγορεύεται επειδή εκπέμπει και, εφόσον εκπέμπει, απαιτείται άδεια από την ΕΕΤΤ βάσει του νόμου περί τηλεπικοινωνιών.
-
Χμμμ τι ειδος αντιρανταρ; ειναι αντιρανταρ παθητικο η ενεργητικο. Ενεργητικο απαγορευται δια ροπαλου. Παθητικο πρεπει να ειναι ενταξει εκτος αν λεει καπου οχι. Αλλα κλασσικο στυλακι σε βαζουν να τα βρεις αυτα και να τους τα δειξεις αντι να το κανουν μονοι τους (που πρεπει μαι και αυτοι ειναι τα τελωνεια)
Νικος
-
Εγω το ειχα περασει τελωνειο,ως 'μη καταχωρημένη ηλεκτρονική συσκευή',είχα πεσει σε εξυπηρετική υπάλληλο.
Δεν νομιζω καταφέρεις να παρεις τετοιο χαρτί απο ΓΑΔΑ,καλύτερα να τους ζητήσεις να σου κάνουν ότι κανανε και με εμένα.
Παράλληλα πηγαινε τους το χαρτι με την συνεντευξη του διευθυντη της τροχαίας (απο το περιοδικο faster) που δηλώνει με σαφήνεια οτι τα αντιρανταρ δεν ειναι παράνομα.
-
Αν θυμάμαι καλά ήταν στο πρώτο ή δεύτερο τεύχος η συνέντευξη του διοικητή της τροχαίας.
-
Καλέ, εδώ αν αγοράσεις μηχανάκι, για να εκτελωνιστεί πάει ο εκτελωνιστής με αντίγραφο της έγκρισης τύπου γιατί τα τελωνεία δεν την έχουνε, ή την ποαραλαμβάνουνε υπηρεσιακά 3-4 μήνες μετά που αρχίζουν οι εισαγωγές!
-
εμπλεξα μαλλον!!
μιλαω για απλο αντιρανταρ και οχι jammer!Μπορει καποιος που εχει το faster με την περιβοητη συνεντυξη να μου το δανειζει για να παω με αυτο μπας και βγαλω ακρη!!
ειναι στο πρωτο τευχος του faster! (δεν υπαρχει πουθενα για να το αγορασω, ουτε στο nolimits!!) -
Στα αξεσουάρ αυτοκινήτων της γειτονιάς μου πάντως υπάρχει ένα προς πώληση στην βιτρίνα του μαγαζιού. Δεν θυμάμαι, αλλά πρέπει να είναι Ιταλικό.
-
Δεν εχει κανενας scanner ρε παιδια γιατι τη θελω κι εγω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω το ειχα περασει τελωνειο,ως 'μη καταχωρημένη ηλεκτρονική συσκευή',είχα πεσει σε εξυπηρετική υπάλληλο.Δεν νομιζω καταφέρεις να παρεις τετοιο χαρτί απο ΓΑΔΑ,καλύτερα να τους ζητήσεις να σου κάνουν ότι κανανε και με εμένα.
Παράλληλα πηγαινε τους το χαρτι με την συνεντευξη του διευθυντη της τροχαίας (απο το περιοδικο faster) που δηλώνει με σαφήνεια οτι τα αντιρανταρ δεν ειναι παράνομα.
Τώρα βέβαια είναι λίγο χλωμό να πειστεί ο Δημόσιος Υπάλληλας από μια συνέντευξη από όποιον και να προέρχεται
Απο την άλλη βέβαια κανονικά θα έπρεπε ΑΥΤΟΣ να σου αποδείξει γιατί αυτή η συσκευή ΕΙΝΑΙ παράνομη. Καθε φορά που οι τύποι αμφιβάλλουν δηλαδή δεν εκτελωνίζουν;
-
Τελικα, το εκτελωνισει. Τηλεφωνικα του 'τα ειπα' λιγο, για την συνεντευξη, οτι τα πουλανε και εδω στην Ελλαδα και τελικα μου ειπε οτι θα το εκτελωνισει
Μας κουφανε ο ανθρωπος, χθες ελεγε οχι. Βεβαια μου ειπε οτι και καλα, ειναι σε ποιον Δημοσιο Υπαλληλο θα πεσει. Βρηκε λεει εναν καλο σημερα και το περασε.παιδες ευχαριστω !!!!
-
Έτσι είναι τα πράγματα,υπάρχουν στα τελωνεία κάτι @%^^*%$!!!
Την έχουν δει εξουσία και είναι χειρότεροι και απο τον χειρότερο κομπλεξικό στρατιωτικό. -
Να κανω μια ερωτηση εδω για να μην ξαναεπαναφερω ταθεματα περι αντιρανταρ: Εστω οτι εχεις στο αυτοκινητο σου εναν απλο ανιχνευτη ρανταρ και σε σταματανε για ελεγχο. Εγω φανταζομαι τον εξης διαλογο:
Αστ.:τι ειναι αυτο πανω στο ταμπλω;
Εγω:Ανιχνευτης ρανταρ.
Αστ.:Τιιιιιι;;;;;;;;; Ειναι παρανομο!!!! Κατασχεση του αντιρανταρ και του αυτοκινητου και προστιμο...
Εγω:Οχι δεν ειναι παρανομο! τα jammers ειναι παρανομα οχι οι απλοι ανιχνευτες!
Αστ.:Του ΄ποιο; Του τζαμ' τι; Δεν ξερω τιποτα ειναι παρανομο.Και παει λεγοντας. Και εστω οτι ξερει τι διαφορα. Πως θα του εξηγησω εγω οτι αυτο ειναι ανιχνευτης και οχι jammer; φαινεται η διαφορα; Η στην καλυτερη περιπτωση θα με τρεχουν στο τμημα για αναλυση συσκευης;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Να κανω μια ερωτηση εδω για να μην ξαναεπαναφερω ταθεματα περι αντιρανταρ: Εστω οτι εχεις στο αυτοκινητο σου εναν απλο ανιχνευτη ρανταρ και σε σταματανε για ελεγχο. Εγω φανταζομαι τον εξης διαλογο:Αστ.:τι ειναι αυτο πανω στο ταμπλω;
Εγω:Ανιχνευτης ρανταρ.
Αστ.:Τιιιιιι;;;;;;;;; Ειναι παρανομο!!!! Κατασχεση του αντιρανταρ και του αυτοκινητου και προστιμο...
Εγω:Οχι δεν ειναι παρανομο! τα jammers ειναι παρανομα οχι οι απλοι ανιχνευτες!
Αστ.:Του ΄ποιο; Του τζαμ' τι; Δεν ξερω τιποτα ειναι παρανομο.Και παει λεγοντας. Και εστω οτι ξερει τι διαφορα. Πως θα του εξηγησω εγω οτι αυτο ειναι ανιχνευτης και οχι jammer; φαινεται η διαφορα; Η στην καλυτερη περιπτωση θα με τρεχουν στο τμημα για αναλυση συσκευης;
ΑΥΤΟΣ είναι υποχρεωμένος να σου αποδείξει πως είναι παράνομο, όχι ΕΣΥ πως είναι νόμιμο
Αρα συνεχίζω τον παραπάνω διάλογο:
Εγω: Με βάση ποιό ακριβώς νόμο ή άρθρο του ΚΟΚ είναι παράνομο και που προβλέπονται οι παραπάνω ποινές ?
Αστ.: Να ψάξεις να το βρείς, εγώ ξέρω πως είναι παράνομο
Εγω: Θα μπορούσα να έχω παρακαλώ τα στοιχεία σας για να τα χρησιμοποιήσω στο δικαστήριο όπου θα φτάσει η υπόθεση και να τα προωθήσω στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο Συνήγορο του Πολίτη όπου θα φτάσει η αναφορά μου ? -
Όσο δεν υπάρχει σαφής νόμος αυτά θα γίνονται...
Το καλύτερο πάντως είναι να το κρύβεις όταν μυρίζεσε οτι μπορεί να σε σταματήσουν..
Εγω που έχω έτσι κάνω.! -
Πόσο στοιχίζει ένα τέτοιο μαραφέτι...;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αστ.: Να ψάξεις να το βρείς, εγώ ξέρω πως είναι παράνομο
Εγω: Θα μπορούσα να έχω παρακαλώ τα στοιχεία σας για να τα χρησιμοποιήσω στο δικαστήριο όπου θα φτάσει η υπόθεση και να τα προωθήσω στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο Συνήγορο του Πολίτη όπου θα φτάσει η αναφορά μου ?ΔΕΝ πάει έτσι ευτυχώς
Θα πρέπει να το **αιτιολογήσει στο χαρτί της αγωγής/κατάσχεσης **που θα κάνει.
Καλό είναι σε εκείνο το στάδιο να περιοριστείς σε επιχειρηματολογία σχετικά με την νομιμότητα η μη του αντικειμένου. Προσωπική εκτίμηση αυτό. Η προσωπική μου εμπειρία λέει οτι γνωρίζει οτι δεν μπορεί να κάνει τίποτα αλλά έχει ως σκοπό να σε ψαρώσει-ταλαιπωρήσει με χρήση διατάξεων του Κ.Ο.Κ που μιλάνε για εξύβριση της αρχής και παρεμπόδιση του έργου τους.
ΣΥΝΙΣΤΩ ήρεμο τρόπο ομιλίας ώστε να φένεται ότι 1) γνωρίζετε για τι μιλάμε και 2) Δεν ψαρώνετε 3) δεν εξυβρίζετε.
Εγώ προσωπικά ισχυρίστικα άπειρες φορές το κοινοτικό δίκαιο και ότι κάτι που αγόρασα απο Αγγλια δεν δύναται να είναι παράνομο εδώ, κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα αλλά τουλάχιστον τους αποτρέπει να μου πούνε τσαμπουκαλίστικα οτι στο εξωτερικό απαγορεύονται αυτά όταν το τόλμησαν με θρασός του είπα 'και που το γνωρίζεις εσύ για το εξωτερικό ; πήγες εκδρομή με την γυναίκα ; Εγω σπούδαζα εκεί χρόνια τώρα (αν μπορεί ας αποδείξει το αντίθετο)
Για περισσότερα στο thread περι antiradar έχω αναπτύξει περισσότερα
Φιλικά
ΒΟΗΘΕΙΑ - βεβαιωση/Εγκριση απο ΓΑΔΑ για ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ