-
Καλημέρα στην παρέα
Είμαι στην διαδικασία έρευνας για αγορά μεταχειρισμένου πεντάθυρου αυτοκινήτου ,
το πολύ πενταετίας και με ένα «ταβάνι» χρηματικό τα 11.000 euro
Εχω καταλήξει στα εξής δυο μοντέλα και θα ήθελα την γνώμη σας… Α: Mercedes A160 – B: Toyota Yaris
Εμφανισιακά μου αρέσει πιο πολύ η Α160 & πιστεύω ότι έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και από την άλλη
το Yaris είναι πιο φρέσκο σαν μοντέλο , πιο πλούσιο σε εξοπλισμό & φαντάζομαι πιο οικονομικό κόστος συντήρησης.
Αναμένω τις γνώμες σας…
Ευχαριστώ -
Καλημέρα στην παρέα
Είμαι στην διαδικασία έρευνας για αγορά μεταχειρισμένου πεντάθυρου αυτοκινήτου ,
Εχω καταλήξει στα εξής δυο μοντέλα και θα ήθελα την γνώμη σας… Α: Mercedes A160 – B: Toyota Yaris
Εμφανισιακά μου αρέσει πιο πολύ η Α160 & πιστεύω ότι έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και από την άλλη
το Yaris είναι πιο φρέσκο σαν μοντέλο , πιο πλούσιο σε εξοπλισμό & φαντάζομαι πιο οικονομικό κόστος συντήρησης.
Αναμένω τις γνώμες σας…
Ευχαριστώ -
Καλημέρα στην παρέα
Αναμένω τις γνώμες σας…
Ευχαριστώ -
Δε νομίζω ότι είναι συγκρίσιμα τα δυο αυτοκίνητα που αναφέρεις. Άλλη κατηγορία το ένα και άλλη το άλλο. Επίσης δε μας λες τι ακριβώς θέλεις. Βενζίνη; Πετρέλαιο;
Το θες αυστηρά με γνώμονα την οικονομία; Υποθέτω όχι. Όπως και να χει δεν υπάρχει απάντηση για μένα αν δεν δώσεις επιπλέον στοιχεία.
-
Γεια χαρά ,
Σε αυτά τα χρήματα κοιτάζω για βενζίνη βασικά.
Απο εκεί και πέρα ένας βασικός γνώμονας είναι και η οικονομία , όπως βασικά η αξιοπιστία-ποιότητα κατασκευής ,
και τελός οι επιδόσεις αν & το βάζω στο τέλος μιας & το θέλω για αυτοκίνητο πόλης βασικά . -
Και έλεγα ότι μόνο εγώ έχω άσχετες μεταξύ τους προτιμήσεις
Και τα δύο είναι μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει αρκετά χωρίς να έχει ακουστεί κάτι ακραίο.Έχεις οδηγήσει κάποιο από τα δύο; -
Ο χρήστης g_kor06 έγραψε:
Γεια χαρά ,
Σε αυτά τα χρήματα κοιτάζω για βενζίνη βασικά.
Απο εκεί και πέρα ένας βασικός γνώμονας είναι και η οικονομία , όπως βασικά η αξιοπιστία-ποιότητα κατασκευής ,
και τελός οι επιδόσεις αν & το βάζω στο τέλος μιας & το θέλω για αυτοκίνητο πόλης βασικά .Είχα μπει πριν 2 χρόνια σε μια Α ως συνοδηγός και μου είχε αφήσει πολύ καλή αίσθηση. Είναι πολύ πιο premium αυτοκίνητο σε σχέση με το Yaris και σαφώς πιο στιβαρό. Τα κόστη συντήρησης βέβαια υποθέτω είναι πολλά παραπάνω για μια ΜΒ. Το ίδιο υποθέτω και για την κατανάλωση καυσίμου. Οπότε τι να σου πω, αν αντέχεις τη συντήρηση πήγαινε στη MB. Αν όχι στο Yaris.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Και τα δύο είναι μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει αρκετά χωρίς να έχει ακουστεί κάτι ακραίο.Έχεις οδηγήσει κάποιο από τα δύο;Και όμως δεν έχεις μόνο εσύ άσχετες προτιμήσεις !!!
Δεν έχει τύχει να οδηγήσω κάποιο απο τα δυο προαναφερόμενα αυτοκίνητα...
Αυτό που με προβληματίζει κάπως είναι το κόστο συντήρησης εαν επιλέξω να πάω προς ΜΒ πλευρά ... -
Και τα δύο είναι μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει αρκετά χωρίς να έχει ακουστεί κάτι ακραίο.Έχεις οδηγήσει κάποιο από τα δύο;Και όμως δεν έχεις μόνο εσύ άσχετες προτιμήσεις !!!
Δεν έχει τύχει να οδηγήσω κάποιο απο τα δυο προαναφερόμενα αυτοκίνητα...
Αυτό που με προβληματίζει κάπως είναι το κόστο συντήρησης εαν επιλέξω να πάω προς ΜΒ πλευρά ...Χαχα!Μην ανησυχείς,εγώ έχω ακόμα πιο άκυρα διλήμματα...τι διλήμματα δηλαδή,άσε τι να σου λέω
Η Α160 έχει κυκλοφορήσει αρκετά.Με δεδομένο ότι δε θα πηγαίνεις για service σε εξουσιοδοτημένα αλλά σε κάποιο άλλο αξιόπιστο(στο μέτρο του δυνατού) συνεργείο από αυτά που δουλεύουν mercedes,δε θα έχεις θέμα.
Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για το yaris,εκεί ενδεχομένως να σου βγαίνει κάπως οικονομικότερα η συντήρηση αλλά αν θέλεις την άποψή μου,μη δώσεις έμφαση σε αυτό το σημείο στην επιλογή σου.Αν επρόκειτο για καινούρια αυτοκίνητα,τότε ναι.Τα μεταχειρισμένα εμπεριέχουν ρίσκο επομένως δώσε έμφαση στην κατάσταση που θα το βρεις,στον καλό έλεγχο που θα κάνεις(αυτά τα δύο θα σε γλιτώσουν και από συχνές επισκέψεις στο συνεργείο) και κυρίως σε αυτό που σου αρέσει περισσότερο ως προς την οδήγηση,τους χώρους και την εμφάνιση.
Είσαι απόλυτος στο δίλημμα αυτό ή δέχεσαι και εναλλακτικές τύπου Α3,Auris κτλ; -
Θα συμφωνήσω με τον lleonida. Στα μεταχειρισμένα μεγάλο ρόλο παίζουν τα χιλιόμετρα κι ο έλεγχος που θα κάνεις. Βλέπω ότι αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στην οικονομία και την “πολυτέλεια”. Πρέπει να μας πεις αν έχεις καταλήξει αποκλειστικά σ αυτά τα δύο ή αν δέχεσαι κι άλλες γνώμες (πχ από άποψη οικονομίας σε αγορά και service το note θα ήταν μια καλή επιλογή ενώ απο άποψη “πολυτέλειας” το Α3) ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο
-
με 11.000€, αγοράζεις καλύτερα αυτοκίνητα απ αυτά τα 2
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
με 11.000€, αγοράζεις καλύτερα αυτοκίνητα απ αυτά τα 2Θα συμφωνήσω! Επίσης μπορείς να πάρεις και καινούρια αμάξια ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου βγάλουν προβλήματα κτλ. Με κοντά 11000 στην κατηγορία των mini έχει i10, picanto, aygo, panda και στην κατηγορία των supermini nissan και λίγο πιο ακριβό το rio.
-
Α: Mercedes A160 –Ως γνωστό, είχα την ευκαιρία όταν ήμουν στην Γερμανία να κάνω πολλές διαδρομές με A160 νοικιάρικο, με περίπου 30000χλμ. Αν θυμάμαι καλά ήταν μοντέλο 2002 ή 2003, 1ης γενιάς το μακρύ που είχε καλύτερους χώρους πίσω.
Είχε και GPS εργοστασιακό (αλλά στα Γερμανικά), οπότε έκανα αρκετά χιλιόμετρα στην Βόρεια Γερμανία και σε αρκετές περιπτώσεις με 4 άτομα με βαλίτσες.Προσωπικά είχα ενθουσιαστεί. Ευέλικτο, πάρα πολύ καλό στη βροχή, καλό πάτημα, πολύ καλά φρένα, φοβερή ηχομόνωση, άριστη ορατότητα. Δεν έτριζε, δεν κοπάναγε, δεν είχε αεροδυναμικούς θορύβους. Εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα, ειδικά στη βροχή (συνέχεια έβρεχε ).
Φυσικά δεν έβαζε φωτιές στο δρόμο, αλλά πήγαινε αξιοπρεπώς χωρίς να κουράζει. -
H mercedes έχει ποιότητα κύλισης, πλαστικά πολύ καλά, ηχομόνωση. Χαίρεσαι να το οδηγάς και δεν κουράζεσαι (που λέει ο λόγος) όταν βγαίνεις από το αμάξι μετά από ώρες ταξίδι. Το yaris έχει αξιοπιστία. Κόστος συντήρησης σε λάδια, φίλτρα, ξύδια είναι το πάνω - κάτω το ίδιο. Στα ανταλλακτικά όμως (ειδικά σε φανάρια, καθρέπτες, καταλύτη) η mercedes τσιμπάει.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
H mercedes έχει ποιότητα κύλισης, πλαστικά πολύ καλά, ηχομόνωση. Χαίρεσαι να το οδηγάς και δεν κουράζεσαι (που λέει ο λόγος) όταν βγαίνεις από το αμάξι μετά από ώρες ταξίδι.Την έχεις οδηγήσει ποτέ;
-
Ευχαριστώ τους φίλους για τις γνώμες τους...
Τελικά μετά απο αρκετό ψάξιμο πήρα προ ημερών μια Α160 σχεδόν τριετίας...
Οι πρώτες μου εντυπώσεις θετικότατες...
Περισσότερα σε λίγο καιρό !!! -
Καλοτάξιδη
-
Καλοτάξιδη.
Καλή επιλογή.
** Αγορά μεταχειρισμένου επιλογή ανάμεσα σε δυο μοντέλα **