-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Τα aftermarket oem ανταλλακτικά είναι φθηνότερα για όλες τις εταιρείες, όχι μόνο για τα vw. Για πήγαινε και πάρε γνήσιο γρύλο παραθύρου, γνήσιο φανάρι, γνήσιο καπό, γνήσιους δίσκους-τακάκια. Εδώ στο polo που είχε παλιότερα η σύζυγος έσκαγε για απλό λιπαντικό service στην αντιπροσωπεία και τα κλασικά φίλτρα 250 ευρώ. Και για ιμάντα χρονισμού-αντλία νερού της είχαν δώσει προσφορά 500 ευρώ Δηλαδή σε ένα passat πόσο χρεώνουν την αλλαγή του ιμάντα?
Ευτυχώς κάπου εκεί με γνώρισε οπότε α) πήρε πόδι το polo άμεσα β) ησύχασε το κεφάλι της από τις μικροβλάβες που έβγαζε συνέχεια γ) δεν ξαναπαίρνει vw ούτε με σφαίρες μετά από την εμπειρία του polo.
Το καινούριο golf diesel για το service που γίνεται στα 30.000 χλμ ή στα 2 χρόνια μου είχαν πει ότι κοστίζει πάνω από 300 ευρώ. Και ουσιαστικά αλλάζουν λάδια-φίλτρα. Service σε επίσημη αντιπροσωπεία vw, φθηνά ανταλλακτικά vw και καλές τιμές δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση+1
Αν δεν έχεις vw νομίζεις πως είναι νορμάλ τα service. 10 χρόνια είχα Golf και ξέρω. Άντε γεια -
Κατα τη γνωμη μου,τη σειρα 1 ξεχνα τη εχει βγαλει πολλα προβληματα με κυλινδρους ελαττωματικους,χαλαει η κλειδαρια του τιμονιου,το μοτερ στο δοχειο νερου για τα τζαμια.Μιλαω για τη πρωτη γενια της σειρας 1.
-
Επειδή αναφέρθηκε το MiTo, μιας και το οδηγάω (έως ότου παραλάνω το 500χ), να πω δυο πραγματάκια.
Το αμάξι είναι της κοπελιάς μου, το πήρε πριν 1,5 χρόνο καινούργιο. Είχε σκάσει (ο πατέρας της) 19.000 για να το πάρει, με τον 0,9 twin air των 105 ίππων, φουλ δέρμα μέσα.
Προσωπικά το είχα βρει κακή επιλογή για τόσα χρήματα, αλλά δεν μπορούσα να παρέμβω, ήταν προσωπικό κόλλημα της κοπελιάς μου και θα το πλήρωνε και άλλος
Το αμαξάκι είναι αρκετά 'δυνατό' για αμάξι πόλης, ο 0,9 όσο και μικρός αν φαίνεται είναι αρκετά δυνατός με τα 105. Πριν οδηγούσα βέβαια τη δική μου 147, 1,9 diesel 2002 μοντέλο με 120 αλόγατα και μου φάνηκε downgrade.
Ποιοτικά είναι εξαιρετικό - το εσωτερικό του το απολαμβάνω - ενώ το έχουμε 'καταπονήσει' και αρκετά, με μεγάλα ταξίδια (2 φορές κατεβήκαμε Ελλάδα από Αυστρία). Κανένα πρόβλημα, ίσως μόνο η 'κούραση', γιατί δεν είναι ξεκούραστο για μεγάλες διαδρομές.
Σέρβις έχουμε κάνει το μεγάλο και μια αλλαγή νωρίτερα. Τζάμι.
Επιλογη αυτοκινητου[bmw 116-mito-golf gti]