-
Κατευχαρηστημενοι με energy saver 3 γνωστοι μου. Το ενα εκ των οποιων οδηγαω και γω. Μια χαρα λαστιχο το κρινω.
Ετσι οπως το περιγραφετε ειναι λες και οποιος το βαλει κινδυνευει να φυγει. -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Εγώ που είχα πάρει λάστιχα μέσω ίντερνετ και τα πήγα εδώ σε λαστιχά μου πήραν 20 € για δύοΠολλα μου φαινονται..
Εμενα περσι μου ειχαν χαρισει μια τετραδα ζαντολαστιχα με ασχετες ζαντες,που δε μου εκαναν..πηγα λοιπον,ξεμονταρισαν τα καινουρια λαστιχα απο τις ασχετες ζαντες,ξεμονταρισαν τα δικα μου τα παλια απο τις δικες μου ζαντες,περασαν επανω τα καινουρια και εκαναν και ζυγοσταθμιση,και ολα αυτα με οχι παραπανω απο 30 ευρω(για την ακριβεια νομιζω 25 μου ειχαν παρει)
Βεβαια λογικα επαιξε ρολο που ειχα παει σε ''μεγαλο''μαγαζι και οχι συνοικιακο,ισως να επαιξε και ρολο οτι με ειδαν με παλιο αυτοκινητο..
Αν καποιος ειναι κοντα και ενδιαφερεται,μπορω να του δωσω τη διευθυνση ωστε να κανει μια ερωτηση. -
Κοίτα είναι νομίζω πόσο θα το ψάξεις και πόσο θα το παζαρέψεις. Εμένα με είδαν με καινούργια λάστιχα και καινούργιο αυτοκίνητο σου λέει δεν θα αγοράσει σύντομα από μένα ας τον βαρέσω... Βαριόμουν να τα κουβαλάω μακριά από το σπίτι μου για να πετύχω τιμή γιατί η διαφορά τιμής στα λάστιχα Γερμανίας -Ελλάδας ήταν πάνω από τα 20 που πλήρωσα οπότε κερδισμένος ήμουν (συμπεριλαμβανομένου και του κούριερ να τα φέρει από Γερμανία).
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Γιατι δεν μπορεις να τα βαλεις κατευθειαν στον κυριαζη; πρεπει να τα παρεις πρωτα απο τον τσιαντουλη; vredestein παντως βαζει και ενα λαστιχαδικο στο περιστερι. Κοντα στην τζων κενεντυ με θηβων. Τωρα δεν θυμαμαι ακριβως αν ειναι πριν η μετα απο την κενεντυ.Αυτό κατάλαβες;...ο Τσιαντούλης τα φέρνει ρε αρχηγέ,τα εισάγει,εταιρεία εισαγωγής είναι,δεν είναι λαστιχάς!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Γιατι δεν μπορεις να τα βαλεις κατευθειαν στον κυριαζη; πρεπει να τα παρεις πρωτα απο τον τσιαντουλη; vredestein παντως βαζει και ενα λαστιχαδικο στο περιστερι. Κοντα στην τζων κενεντυ με θηβων. Τωρα δεν θυμαμαι ακριβως αν ειναι πριν η μετα απο την κενεντυ.
Αυτό κατάλαβες;...ο Τσιαντούλης τα φέρνει ρε αρχηγέ,τα εισάγει,εταιρεία εισαγωγής είναι,δεν είναι λαστιχάς!!!
Αλλο σου λεει. Γιατι να μπεις στο κοπο να τα παρεις απο τον εισαγωγεα και να τα τοποθετησεις στον λαστιχά?
Ο Κυριαζης αν του τα ζητησεις δεν μπορει να στα φερει να ξεμπερδευεις? -
Ρε αδερφέ,ΔΕΝ είπα να τα πάρει από τον Τσιαντούλη!!!!....τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό;..Τον ανέφερα σαν εισαγωγέα και μόνο(σαν απάντηση στην ερώτησή του'Ποιός τα φέρνει;')!!!!...Ήμαρτον...
-
Γραφτο ρε φιλε να καταλαβουμε. Τον αγοραστη δεν τον ενδιαφερει ποιος ειναι ο εισαγωγεας, τον ενδιαφερει ποιος λαστιχας τα φερνει για τοποθετηση.
-
καλησπέρα και από μένα, μία γνώμη ψάχνω και εγώ για επιλογή ελαστικών.
Μελέτησα αρκετά προηγούμα post στο συγκεκριμένο θέμα καθώς διάβασα και αρκετά σε ξένες ιστοσελίδες.
Παρόλα αυτά, η γνώμη σε ένα τέτοιο φόρουμ μετράει παραπάνω για μένα
Κάτοχος ενός subaru forester 2007. Διάσταση 215/60/16, την οποία έχω πειστεί, με όσα έχω διαβάσει, να την αλλάξω, σε 215/65/16 και για λόγους οικονομίας, αλλα και δυσκολίας της συγκεκριμένης διάστασης στην ευρύτητα της γκάμας των εταιριών
Αυτό που θα ήθελα να ακούσω είναι γνώμες για τι ελαστικό να χρησιμοποιήσω.
Προσανατολίζομαι στα Α/Τ μια και δεν υπάρχει η δυνατότητα για δύο σετ ελαστικών αυτή τη στιγμή, αλλά και γιατί, ακόμη, λόγω μικρών παιδιών, η χρήση εκτός δρόμου είναι περιορισμένη (80-20 αναλογία πόλης, εκτός δρόμου)
Διάβασα για τα Geolander - Yokohama, Bridgestone Dueler 694 και το πιο οικονομικό Barum Bravuris(continental group)
Aπόψεις για τα παραπάνω από οποιον τα έχει περπατήσει;
Για τη χρήση που αναφέρω (80/20) κάποια άλλη πρόταση;
Όλες οι απόψεις ευπρόσδεκτες -
Κοιτα το A/T ειναι 50 50 λαστιχο, δεν εχουν σχεση με τα 80-20. Κοιτα αν θες το michelin cross 65-35 ειναι ή το continental lx2 το δινει σαν 80-20. Εγω θα ενπιστευομουν την γομα της μισελεν παντως. Τα cross επισης εχουν εντυπωσιακα θετικα σχολια απο ολους.
-
Dueler 694 Για αυτα που θες, ειναι δοκιμασμενο πολλάκις δε θα σε πουλησει ευκολα και εχει ανθεκτικά πλαινα
Πραγματικό Α/Τ ειναι μονο ( κατα την γνωμη μου παντα ) το BF A/T.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Dueler 694 Για αυτα που θες, ειναι δοκιμασμενο πολλάκις δε θα σε πουλησει ευκολα και εχει ανθεκτικά πλαιναΠραγματικό Α/Τ ειναι μονο ( κατα την γνωμη μου παντα ) το BF A/T.
Δινεις εμφαση στο εκτος δρομου και εχεις δικιο ειναι καλα τα 694 εκει. Ομως ο ανθρωπος το θελει για κινηση στη πολη κιολας (80-20 μας ειπε) , τα 694 σε 2 χρονια θα γλιστρανε ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ετσι ειναι οι γομες της μπριτζεστον. Ναι μεν πολυ καλα για σκληρη χρηση, αλλα.....
-
Ορθον
Απλά θεωρω οτι η κατασταση των ελληνικων δρομων ( πλην Αττικης οδου για να καταλαβεις τι εννοω ) 'απαιτει' χωματινο λαστιχο ακομα και για την ασφαλτο....
Ας οψονται οι Ελληνες 'εργολαβοι'.....
Στο..... χαμηλωμενο μου Ibiza ( ναι μη γελας εχω και τετοιο... ) 2 φορες εχω παρει στα χερια λαστιχο που εκανε 'βυζι' απο λακουβα και 1 κατ' ουσιαν ολο το ακρο.....
Εννοειται δεν διεκδικώ την 'απολυτη αληθεια'... απλά επειδη τα εχω δοκιμασει και τα μεν και τα δε....
Οταν δε ακουω χωμα σε οποιαδηποτε 'ποσοτητα' ΠΑΝΤΑ σκευτομαι τη απροσμενη φυτεφτη κοτρονα που ενα καθαροαιμο ασφαλτινο θα το κανει φυτιλια....
ειδικά οταν - πλεον - τα Α/Τ ειναι αξιοπρεπεστατα ( εντος λογικής προφανως ) ΚΑΙ στην ασφαλτο και - σχεδον - αθορυβα...
-
αποδεκτές οι γνώμες όλων σας. Η αλήθεια είναι, ότι προς το παρόν η έμφαση είναι στην άσφαλτο. Στην επόμενη αλλαγή, σίγουρα τα πράγματα θα είναι αλλιώς, σε 3χρόνια. Μένω έξω από τη θεσσαλονίκη και αν εξαιρέσουμε το γεγονός, πως όλοι οι δρόμοι είναι ῾τζάμι᾽ η κατάσταση στους δρόμους που γράφω τα χιλιόμετρα, είναι σχετικά καλή.Τα Α/Τ δεν ήξερα ότι είναι 50/50, οπότε μάλλον δεν μου ταιριάζουν. Από θόρυβο και κατανάλωση κάποιος που έχει δοκιμάσει τα michelin cross και τα continental lx2; Μια και λόγος για continental, καμία εμπειρία από την οικονομική λύση του continental group, barum bavuris?
-
Τα lx2 ειναι σχετικα καινουριο μοντελο δυσκολα θα βρεις γνωμες. Για τα cross λενε τα καλυτερα, καθολου θορυβος, και αυξηση καταναλωσης μη αντιληπτη. Εγω παντως φοραγα τα ασφαλτινα 90-10 michelin latitude tour(απιστευτα καλη γομα στην ασφαλτο) και εχω παει σε πολλα off σημεια επιφυλακτικα και προσεκτικα. Τωρα θα βαλω τα latitude cross που λεμε να μπορω να πηγαινω πιο ανετα στο off κομματι.
Για τα barum λογικα για αρχη θα εχεις καλα αποτελεσματα αλλα θα πεσουν σχετικα συντομα οπως γινεται με ολες τις δευτερες φθηνοτερες μαρκες. -
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Σήμερα, όσο πρόλαβα να ασχοληθώ με το θέμα, τρία λάστιχα συγκλίνουν οι γνώμες
Goodyear Wrangler HP All weather (δεν έχω φορέσει ποτέ τη συγκεκριμένη μάρκα), Continental LX2, Bridgestone Dueler (το μόνο θέμα εδω και λόγω διάστασης είναι ότι δεν έχω καταλάβει ποιο από όλα της γκάμας Dueler, κάνει γι᾽αυτό που θέλω)
Με δύο ακόμη κατόχους forester που μίλησα και οι δύο τεράστια προβλήματα στην αλλαγή προφιλ που κάνανε από 60 σε 65, οπότε αναδίπλωση στο θέμα αλλαγή προφίλ, παραμένω στο 215/60/16. Τα barum , carcaroth, από όσο ρώτησα σε 60 δε βγαίνει για το αυτοκίνητο μου, οπότε μάλλον πρέπει να το εγκαταλείψω, αν και εγώ, έχω ακούσει καλές κριτικές, με αμφιβολίες μόνο στην ανθεκτικότητα που αναφέρει και ο cson. θα κοιτάξω να μείνω στα παραπάνω και μόλις έχω νέα για τιμές και επιλογές θα ενημερώσω. Κάθε επιπλέον , εμπειρία, γνώμη καλοδεχούμενη. -
Με τα yokohama g012 είχα κάνει περίπου 50.000 χλμ στο forester turbo, πολύ ευχαριστημένος τόσο από την συμπεριφορά στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. Στην λάσπη βέβαια δείχνουν αδυναμίες αλλά όλα τα λάστιχα πλην των mud τα βρίσκουν μπαστούνια. Σε πατημένο-μαλακό χιόνι είναι ικανοποιητικά, για κάτι παραπάνω μόνο χιονολάστιχο. Πάντως σε άσχημους χωματόδρομους με κροκάλες και κοφτερές πέτρες δεν χαμπαριάζουν τίποτα, πολύ ανθεκτικά. Γενικά θα τα πρότεινα, έχουν και καλή καλή χιλιομετρική απόδοση. Ακόμα και προς το τέλος της ζωής τους κράταγαν καλά στην άσφαλτο.
-
Ο χρήστης forsub007 έγραψε:
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Σήμερα, όσο πρόλαβα να ασχοληθώ με το θέμα, τρία λάστιχα συγκλίνουν οι γνώμες
Goodyear Wrangler HP All weather (δεν έχω φορέσει ποτέ τη συγκεκριμένη μάρκα), Continental LX2, Bridgestone Dueler (το μόνο θέμα εδω και λόγω διάστασης είναι ότι δεν έχω καταλάβει ποιο από όλα της γκάμας Dueler, κάνει γι᾽αυτό που θέλω)
Με δύο ακόμη κατόχους forester που μίλησα και οι δύο τεράστια προβλήματα στην αλλαγή προφιλ που κάνανε από 60 σε 65, οπότε αναδίπλωση στο θέμα αλλαγή προφίλ, παραμένω στο 215/60/16. Τα barum , carcaroth, από όσο ρώτησα σε 60 δε βγαίνει για το αυτοκίνητο μου, οπότε μάλλον πρέπει να το εγκαταλείψω, αν και εγώ, έχω ακούσει καλές κριτικές, με αμφιβολίες μόνο στην ανθεκτικότητα που αναφέρει και ο cson. θα κοιτάξω να μείνω στα παραπάνω και μόλις έχω νέα για τιμές και επιλογές θα ενημερώσω. Κάθε επιπλέον , εμπειρία, γνώμη καλοδεχούμενη.Γιατι ομως συγκρινεις ανομοια λαστιχα? Ας πουμε το 694 πλησιαζει πολυ σε 50-50 οπως και το Geolander G0-12S, το Wrangler HP ειναι σχεδον ασφαλτινο, το Barum Bravuris εντελως ασφαλτινο. Κοιτα τα τακουνια ολων αυτων που εχεις στο μυαλο σου και θα καταλαβεις πολλα. Δεν εχεις δει καθολου το michelin latitude cross που ικανοποιει το 90% των κατοχων SUV.
Εσυ με τη χρηση που περιγραφεις θελεις LX2(80-20) εως latitude cross(65-35) το πολυ. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Γραφτο ρε φιλε να καταλαβουμε. Τον αγοραστη δεν τον ενδιαφερει ποιος ειναι ο εισαγωγεας, τον ενδιαφερει ποιος λαστιχας τα φερνει για τοποθετηση.Αφού το ζήτηξε ο ίδιος..ρε φίλε!!Πρέπει να σου τα εξηγούν όλα για να καταλάβεις;
.....θα γλιστρανε ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ετσι ειναι οι γομες της μπριτζεστον...
άστο...φίλε,ασχολήσου με κάτι άλλο...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Γραφτο ρε φιλε να καταλαβουμε. Τον αγοραστη δεν τον ενδιαφερει ποιος ειναι ο εισαγωγεας, τον ενδιαφερει ποιος λαστιχας τα φερνει για τοποθετηση.Αφού το ζήτηξε ο ίδιος..ρε φίλε!!Πρέπει να σου τα εξηγούν όλα για να καταλάβεις;
καλησπέρα σε ολους.μπορει καποιος που εχει βαλει ελαστικα vredestein να μου πει που τα βρηκε στην Αθηνα γιατι ειναι δυσευρετα?αν μπορει να πει κ εντυπωσεις ακομα καλυτερα για τα sportrac 5
.....2105144500..Τσιαντούλης(ο Φέρνων )...Κυριαζής(ο Περαστής)...να τα βάλεις αβλεπή!!!
Ρε φιλε οταν λες ο Φερνων και ο Περαστης τι εννοεις? Εσυ που δεν θες να στα εξηγουν βλεπω καταλαβαινεις αριστα! Ο horatatzis προφανως και ρωταγε που θα τα βρει να τα βαλει, οχι ποιος τα εισαγει, χεστηκε!
.....θα γλιστρανε ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ετσι ειναι οι γομες της μπριτζεστον...
:slap: άστο...φίλε,ασχολήσου με κάτι άλλο...
Για λαστιχα 4χ4 μιλαμε, εχεις αποψη? Δεν αναφερομαι πουθενα για νορμαλ ή λαστιχα επιδοσεων της μπριτζεστον.
-
Ειρήνη υμίν αδέρφια!
Φοράω στο Disco αυτά:
Πολύ καλά εκτός δρόμου και θα τα πρότεινα σε κάποιον που θέλει λάστιχο που δεν θα τον προδώσει σε χώμα-πέτρα-λάσπη-χιόνι-πάγο. Για χρήση κυρίως δρόμου όμως μάλλον χρειάζεται κάτι πιο δρομίσιο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]