-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
τα βαζω κατω και με συμφερει .Οποτε εχουμε και λεμε στην 5 ετια .
Ηοnda Civic 2008 me 56.000 klm = 9000 ευρω τωρα.
τελη 5 χ 300 = 1500 ευρω
βενζινη 80 ευρω το μηνα = 1000 ευρω το χρονο λογικα αντιστιχα 600ευρω το χρονο για πετρελαιο
επιβαρυνση βενζινη 400ευρω χ 5 = 2000 ευρω
Αξια Civic σε 5 ετη = 4.000 ευρω
Αξια πεζο 208 diesel 2014 se 5 ετη = 8.000 ευρω . Λογικα θα κανω αποσβεση σε 4-5 ετη και στο τελος θα εχω και αμαξι αξιας 4.000 ευυρω μεγαλυτεερη και χωρις κινδυνο να μου μεινει το civic και να μου τα τρωει. Τωρα που δεν μου το αγορασε ο αλλος βλεπω να του βαζω αεριο με 1000ευρω και να κανω αποσβεση σε 2 ετη.τα εχεις υπολογισει λαθος
κανεις 5,000χλμ το χρονο, οκ?
αρα το civic (με 8λτ/100 και 1,50€ το λιτρο βενζινη σε περιπτωση που ακριβύνει), θελει 600€ σε βενζινη, το χρονο
το 208 (με 5/λτ/100 και 1,20€/λτ) θελει 300€ σε πετρελαιο το χρονο
δλδ διαφορα 300€ σε καυσιμα +300€ σε τελη κυκλοφοριας =600€
600€ χ 5 χρονια= 3,000€ υπερ του 208
το civic τωρα πουλιεται 9,000€ πες
σε 5 χρονια δεν θα εχει 4,000, θα εχει γυρω στα 6,000€
το 208 τωρα θα το παρεις 11,500€ και σε 5 χρονια δεν θα εχει 8,000, θα εχει γυρω στα 6,000€ κι αυτοδλδ σε 5 ετη, θα εχεις δωσει +2,500€ (για την αγορα του 208) και θα εχεις κερδισει 3,000€ (απο τα εξοδα καυσιμου+τελων κυκλ.)
αρα θα εισαι σχεδον στα ιδια, ομως στην μια περιπτωση θα εχεις ενα αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας 140ιππων, και στην αλλη ενα μικρο με 70 αλογα
διαλέγεις και παιρνειςοσο για το civic αν του βαλεις αεριο(και δεν σου βγαλει κανενα προβλημα) θα κανεις αποσβεση σε 4-5 χρονια , οχι σε 2 που ειπες
-
Θα μπορούσε να ήταν σωστός ο υπολογισμός αν δεν υπήρχαν κάποια ερωτηματικά. Πρώτον, από την στιγμή που αναφέρει ότι χρειάζεται 80 ευρώ το μήνα για βενζίνη τότε μάλλον δεν μιλάμε για κατανάλωση 8 λτ/100 χλμ αλλά μάλλον για 10 λτ/100 χλμ (με τιμές βενζίνης πριν από λίγους μήνες). Δεύτερον, υπολόγισες ότι η μείωση τιμής για το βενζινοκίνητο 1.8 θα είναι πολύ μικρότερη, σχεδόν η μισή, σε σύγκριση με το ντίζελ 1.4. Δεν νομίζω ότι η σημερινή κατάσταση της αγοράς μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα ήταν πιο πιστευτό.
-
Άποψη μου;
Για 5000χλμ το χρόνο (ελάχιστα δηλαδή) δεν 'χαρίζεις' ένα απροβλημάτιστο σύγχρονο αυτοκίνητο, ειδικά αυτή την εποχή, για να πάρεις ένα άλλο αυτοκίνητο (κατά την γνώμη μου πιθανά υποδεέστερο και πιθανά ποιο δαπανηρό σε κάποιους τομείς π.χ. αξιοπιστία).Μόνο αν υπάρχει κάποιος σημαντικό λόγος.
-
Ο χρήστης dimitris_43 έγραψε:
Θα μπορούσε να ήταν σωστός ο υπολογισμός αν δεν υπήρχαν κάποια ερωτηματικά. Πρώτον, από την στιγμή που αναφέρει ότι χρειάζεται 80 ευρώ το μήνα για βενζίνη τότε μάλλον δεν μιλάμε για κατανάλωση 8 λτ/100 χλμ αλλά μάλλον για 10 λτ/100 χλμ (με τιμές βενζίνης πριν από λίγους μήνες).δεν ξερω πως τα εχει υπολογισει
το μονο που ξερω οτι κανει κατι λαθος
τη στιγμη που λεει οτι κανει 5,000χλμ/ετος και σε αλλα ποστ του γραφει για 7 και 7,5λτ/100 καταναλωση του civic
επισης γραφει για 600€/ετος καυσιμα για το 208 (τη στιγμη που ειναι 300€)Δεύτερον, υπολόγισες ότι η μείωση τιμής για το βενζινοκίνητο 1.8 θα είναι πολύ μικρότερη, σχεδόν η μισή, σε σύγκριση με το ντίζελ 1.4. Δεν νομίζω ότι η σημερινή κατάσταση της αγοράς μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα ήταν πιο πιστευτό.
καταρχην το ενα ειναι honda και το αλλο peugeot
το civic δεν χανει μεγαλο ποσοστο της αξιας του καθε χρονο
αν δεις και τις τιμες αντίστοιχων μεταχειρισμενων και εχεις μια ιδεα τι 'παιζει' στην αγορα ολα αυτα τα χρονια πιστευω θα συμφωνήσεις μαζι μου (για ενα αμαξι που καινουριο ειχε 22-23.000€)
για το peugeot, κοιτα τις τιμες μεταχειρισμενων 207 1.4 diesel 6ετιας και 7ετιας
καινουριο ειχε πανω απο 12,5-13,000€ το 207 και τα μεταχειρισμενα παιζουν κατω απο 6,000€ -
Εγω με απλα μαθηματικα υπολογισα οτι χαλαω 1000ευρω βενζινη το χρονο και με το πετρελαιο θα χαλαω 600 ευρω με αντιστοιχα χιλιομετρα το χρονο. Οποτε μαζι με τα 300ευρω το σημα επιβαρυνση ανακαλυψα οτι με ενα πετραλαιιοκινητο θα γλιτωνω 700 ευρω ετησιος, εχοντας ενα υποδιεστερο αυτοκινητο αλλα πιο καινουργιο που θα μου εξασφαλιζει φθηνο καυσιμο και σημα. Ηθελα γνωμες γιατι ολοι εχουμε καποιες εμπειριες.
-
μπορεις να μας πεις ακριβως τους υπολογισμους που εκανες?
δλδ τοσα χλμ επι τοσο καταναλωση επι τοσο το λιτρο -
Απλα δινω 20 ε τη βδομαδα , 80 ε το μηνα δηλαδη χονδρικα 1000ε το χρονο βενζινη.
-
Εγώ δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το ντιζελάκι θα είναι οικονομικά συμφέρον. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα μπορέσεις να δώσεις το Σιβικ σε κάποια λογική τιμή.
-
Εγώ πάλι απορώ που για 20 € τη βδομάδα, θέλει κάποιος να δώσει ένα ωραιότατο και σβέλτο μικρομεσαίο για να πάρει ένα μπρίκι που δεν παίρνει τα πόδια του...
-
Εγώ πάλι για 20€/εβδομάδα θα έψαχνα για κάτι καλύτερο και γρηγορότερο και ας έκαιγε κάτι παραπάνω.
-
Τα πραγματα ειναι απλα εκει που επερνα 1350ε μυσθο τωρα περνω 400ε και πρεπει να τα βγαλω περα με αυτα οποτε μετραω και τα 5 και τα 10 ευρω. Οποτε οταν οι φιλοι μου με 40 ευρω πετρελαιο μου λενε οτι κανουν 600 με 1000κλμ , εγω τι να σκεφτω.
-
Όπως λένε και οι Αμερικανοί, οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολύ ακριβά για να κάνουν 'οικονομία'...
-
Τα πραγματα ειναι απλα εκει που επερνα 1350ε μυσθο τωρα περνω 400ε και πρεπει να τα βγαλω περα με αυτα οποτε μετραω και τα 5 και τα 10 ευρω. Οποτε οταν οι φιλοι μου με 40 ευρω πετρελαιο μου λενε οτι κανουν 600 με 1000κλμ , εγω τι να σκεφτω.Να σκεφτείς:
- Ότι εσύ κάνεις 5000χλμ το χρόνο.
- Ότι παίρνεις 400e το μήνα, οπότε εκ' των πραγμάτων ότι αυτοκίνητο και αν έχεις θα κάνεις ελάχιστα χιλιόμετρα.
- Ότι μήπως είναι πιθανό αν δεν βγαίνεις οικονομικά να μείνεις για κάποια περίοδο χωρίς αυτοκίνητο και να βολευτείς κάπως αλλιώς στις μετακινήσεις σου.
-
Επειδη εχω μετρητα σκεφτικα κατι σαν επενδυση σε πετρελαο ελαφρως μεταχειρα και οτι τωρα ειναι η σωστη στιγμη να δωσω το Civic. Mexri 3.500 χιλιαρικα και το Civic ειναι δυνατον να γινει αποσβεση .
-
Επένδυση και αυτοκίνητα δεν ταιριάζουν.
-
Ακριβώς αυτό.
-
Εκτός αν μιλάμε για κανένα συλλεκτικό!!!
-
Αμα εισαι γατος μπορεις να παρεις και να πουλησεις το αμαξι την σωστη χρονικη στιγμη και να εχεις την λιγοτερο δυνατη ζημια.
-
Αυτό που λες διαφέρει απο την λέξη επένδυση. Επένδυση = πώληση με κέρδος.
-
Αμα εισαι γατος μπορεις να παρεις και να πουλησεις το αμαξι την σωστη χρονικη στιγμη και να εχεις την λιγοτερο δυνατη ζημια.οπως εσυ, ας πουμε ???
Peugeot 208