-
Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στο Civic.
Ακούω όμως διάφορα με την αντιπροσωπεία της Honda.
Μακριά και αγαπημένα; Να πάω σε άλλες επιλογές;
Σκεφτόμουν για το Volvo V40 ή τη Giulietta. -
ειναι λιγο ακριβα τα ανταλλακτικα αλλα σιγουρα ενα απο τα καλυτερα μοτερ diesel....
-
Οδήγησε το, για εμένα πάσχει στην ηχομόνωση αρκετά.
-
και τα 3, να τα κάνεις test drive, όχι του 5λεπτου ...
-
To αυτοκίνητο έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κινητήρα από άποψη απόδοσης και οικονομίας. Εκεί όμως τελειώνουν όλα ... απ΄εξω και από μέσα δεν βλέπεται και γενικά, πέρα ίσως από τους καλούς χώρους και την αξιοπιστία δεν νομίζω να έχει να 'δείξει' κάτι άλλο. Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις V40 D2 ή 116d, τα οποία και τα δύο είναι κλάσεις ανώτερα σε ποιότητα απλά είναι λίγο πιο αργά και ελάχιστα λιγότερο οικονομικά ... Προσωπικά θεωρώ ότι κάπου στα 19 με 20κ θα είχε νόημα να το σκεφτείς, στα 22+ όμως πρέπει να είσαι τέρμα πορωμένος hondaκιας ή γενικά fan των ιαπωνικών, για να το επιλέξεις έναντι των άλλων δύο ...
-
Ό,τι ο από πάνω. Όταν σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις premium, το civic δεν είναι κακή επιλογή, δεν είναι καν επιλογή. BMW ή Jullieta ανάλογα με το χαρακτήρα και το ιδιαίτερό σου γούστο.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
To αυτοκίνητο έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κινητήρα από άποψη απόδοσης και οικονομίας. Εκεί όμως τελειώνουν όλα ... απ΄εξω και από μέσα δεν βλέπεται και γενικά, πέρα ίσως από τους καλούς χώρους και την αξιοπιστία δεν νομίζω να έχει να 'δείξει' κάτι άλλο. Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις V40 D2 ή 116d, τα οποία και τα δύο είναι κλάσεις ανώτερα σε ποιότητα απλά είναι λίγο πιο αργά και ελάχιστα λιγότερο οικονομικά ... Προσωπικά θεωρώ ότι κάπου στα 19 με 20κ θα είχε νόημα να το σκεφτείς, στα 22+ όμως πρέπει να είσαι τέρμα πορωμένος hondaκιας ή γενικά fan των ιαπωνικών, για να το επιλέξεις έναντι των άλλων δύο ...Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά όταν γράφεις αυτά για τον κινητήρα δλδ επιδόσεις και οικονομία και αυτά συνδυάζονται και με χώρους, δεν ξέρω πόσα ακόμη μπορεί να ζητάει κανείς από το αυτοκινητό του...το θέμα εμφάνιση, το έχουμε ξαναπεί, είναι υποκειμενικό...εμένα σε εμφάνιση μου αρέσουν και τα 3, ίσως λίγο περισσότερο το volvo...αλλά μάλλον θα ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια με το honda σχετικά με αξιοπιστία...
-
Ο χρήστης van1985 έγραψε:
Ό,τι ο από πάνω. Όταν σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις premium, το civic δεν είναι κακή επιλογή, δεν είναι καν επιλογή. BMW ή Jullieta ανάλογα με το χαρακτήρα και το ιδιαίτερό σου γούστο.Ποιό είναι το premium;...η Τζουλιέτα;....σε σχέση με το Honda;...μή τις πετάτε έτσι αβέρτο ρε σεις........οτι διαβάζετε το αμολάτε αέρα-πατέρα!!!!!
[quote='houdis']Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στο Civic.
Σκεφτόμουν για το Volvo V40 ή τη Giulietta.[/quoteΑδερφέ,προχώρα άφοβα...δε σπάει δε χαλάει!!!...και ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!!Με τον Σαρ...δεν υπάρχει θέμα...απλώς,είναι λίγο'δυσκοίλιος'!!
-
Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που γράφω. Το civic είναι μεν καλύτερο σε αυτούς τους τομείς που ανέφερα αλλά όχι ΤΟΣΟ καλύτερο ωστε να δικαιολογεί την τιμή που ζητάει. Πήγαινε και οδήγησε το και στο καπάκι πήγαινε και οδήγησε την 116d και το D2. Εάν δεις καμιά επαφή σε ποιότητα ανάμεσα στο civic και στα άλλα δύο τότε το civic είναι μια χαρά για εσένα οπότε χτύπα το! Εγώ επειδή τα οδήγησα και τα τρία για αυτό στο γράφω ... σε καμια περίπτωση δεν έδινα πχ 22+ χιλιάρικα για να έχω υφάσματα στα καθίσματα αντίστοιχης υφής με αυτά που είχα στο (14 ετών παλαιότερο) ibiza, ούτε αυτό το κουλό πίνακα οργάνων με τη μια σταλιά οθονίτσα εν έτει 2014, ούτε βέβαια και το σχήμα του το οποίο βλέπεται μόνο αν το πάρεις σε μαύρο. Το μόνο που με είχε ενθουσιάσει ήταν ο κινητήρας, ο οποίος τράβαγε εντυπωσιακά καλά με 4 μαντράχαλους μέσα (συγκριτικά πάντα με άλλα 1.6 ντιζελ γιατί αν βάλεις στην εικόνα καλά 1.6 βενζίνης εκεί αρχίζει το κλάμα για τα ντίζελ).
Όσον αφορά την αξιοπιστία πάντως, για το BMW δεν έχω καμια άποψη, για το V40 ωστόσο, ο κινητήρας ειναι μια χαρά δοκιμασμένος και αξιόπιστος και συνολικά η Volvo δεν νομίζω να είναι λιγότερο αξιόπιστη από τη Honda ...
Σου λεω, για 19κ θα ήταν μια χαρά (που και πάλι θα άξιζε να δώσεις 3κ παραπάνω για το BMW ή για το Volvo), στα 22+ όμως που αποφάσισε ο Σαρακάκης να το τιμολογήσει (μάλλον πρέπει να είχε περάσει τύφο όταν ήταν μικρός) απλά πρέπει να είσαι τρελό honda funboy για να το προτιμήσεις ...
-
Φάνμποι και Τσάμ-Τσάμ βλέπει ο γιός στο Nickelodeon.....
@.....Εγώ επειδή τα οδήγησα και τα τρία για αυτό στο γράφω ... σε καμια περίπτωση δεν έδινα πχ 22+ χιλιάρικα για να έχω υφάσματα στα καθίσματα αντίστοιχης υφής με αυτά που είχα στο (14 ετών παλαιότερο) ibiza, ούτε αυτό το κουλό πίνακα οργάνων με τη μια σταλιά οθονίτσα εν έτει 2014, ούτε βέβαια και το σχήμα του το οποίο βλέπεται μόνο αν το πάρεις σε μαύρο.
Όσον αφορά την αξιοπιστία πάντως, για το BMW δεν έχω καμια άποψη, για το V40 ωστόσο, ο κινητήρας ειναι μια χαρά δοκιμασμένος και αξιόπιστος και συνολικά η Volvo δεν νομίζω να είναι λιγότερο αξιόπιστη από τη Honda...@
Άιντα.....τα διαβάζεις όταν τα γράφεις ή όχι;
υγ....κάνει 'κρά' οτι είσαι vagίτης..... -
Φιλε houdis........παρτο χθες!!!!!!
-
Πριν το πάρεις χθες... εξασφάλισε από προχθές ότι υπάρχει νορμάλ συνεργείο στην περιοχή σου για να μην μας 'τα πρήξεις', αύριο και μεθαύριο για το Σαρακάκη και τα ανταλλακτικά του και το απαράδεκτο δίκτυο εξυπηρέτησης.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Φάνμποι και Τσάμ-Τσάμ βλέπει ο γιός στο Nickelodeon.....Άιντα.....τα διαβάζεις όταν τα γράφεις ή όχι;
υγ....κάνει 'κρά' οτι είσαι vagίτης.....Που είδες άνθρωπε μου να αναφέρω το οτιδήποτε για vag?
Έχεις οδηγήσει .. μάλλον καλυτερα έχεις μπει μέσα σε αυτά τα αυτοκίνητα που αναφέρω? Αν όχι, μπες στο V40 και στη BMW και μετά πήγαινε και δώσε τα ίδια λεφτά για το honda. Θα μας τρελάνεις τελείως. Επίσης σε διαβεβαιώ, ούτε και σε αυτά τα 2 ακούγεται τίποτα, σταμάτα να γράφεις οτιναναι...
Επίσης κόψε το Nickelodeon από το γιο γιατί θα βγει γκαου το παιδάκι και είναι κρίμα!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πριν το πάρεις χθες... εξασφάλισε από προχθές ότι υπάρχει νορμάλ συνεργείο στην περιοχή σου για να μην μας 'τα πρήξεις', αύριο και μεθαύριο για το Σαρακάκη και τα ανταλλακτικά του και το απαράδεκτο δίκτυο εξυπηρέτησης.+1
δυστυχως ετσι ειναι -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
To αυτοκίνητο έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κινητήρα από άποψη απόδοσης και οικονομίας. Εκεί όμως τελειώνουν όλα ... απ΄εξω και από μέσα δεν βλέπεται και γενικά, πέρα ίσως από τους καλούς χώρους και την αξιοπιστία δεν νομίζω να έχει να 'δείξει' κάτι άλλο. Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις V40 D2 ή 116d, τα οποία και τα δύο είναι κλάσεις ανώτερα σε ποιότητα απλά είναι λίγο πιο αργά και ελάχιστα λιγότερο οικονομικά ... Προσωπικά θεωρώ ότι κάπου στα 19 με 20κ θα είχε νόημα να το σκεφτείς, στα 22+ όμως πρέπει να είσαι τέρμα πορωμένος hondaκιας ή γενικά fan των ιαπωνικών, για να το επιλέξεις έναντι των άλλων δύο ...θα διαφωνήσω για το V40, νομίζω ότι με βάση τις ρεπρίζ του δεν είναι λίγο πιο αργό άλλα αρκετά πιο αργό.
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
To αυτοκίνητο έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κινητήρα από άποψη απόδοσης και οικονομίας. Εκεί όμως τελειώνουν όλα ... απ΄εξω και από μέσα δεν βλέπεται και γενικά, πέρα ίσως από τους καλούς χώρους και την αξιοπιστία δεν νομίζω να έχει να 'δείξει' κάτι άλλο. Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις V40 D2 ή 116d, τα οποία και τα δύο είναι κλάσεις ανώτερα σε ποιότητα απλά είναι λίγο πιο αργά και ελάχιστα λιγότερο οικονομικά ... Προσωπικά θεωρώ ότι κάπου στα 19 με 20κ θα είχε νόημα να το σκεφτείς, στα 22+ όμως πρέπει να είσαι τέρμα πορωμένος hondaκιας ή γενικά fan των ιαπωνικών, για να το επιλέξεις έναντι των άλλων δύο ...
θα διαφωνήσω για το V40, νομίζω ότι με βάση τις ρεπρίζ του δεν είναι λίγο πιο αργό άλλα αρκετά πιο αργό.
Ναι είναι αργό σε σχέση με το Χόντα.Για εμένα το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Χόντα είναι η ελλιπέστατη ηχομόνωση από αέρα, δρόμο κλπ.
-
Αναφορικά με τα χρήματα να πω ότι κατά τη γνώμη μου πάνω από 20k για hatch είναι ΠΟΛΛΑ...εκτός κι αν θέλεις σώνει και καλά μεσαίο αμάξι με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ επιδόσεις για να ξεδίνεις...Κι όταν γράφω εξαιρετικές εννοώ πάνω από 130-150 άλογα, ώστε το αμάξι να παρέχει μηχανολογικά αυτό το παραπάνω που πληρώνεις...
Διαφορετικά θεωρώ ότι είναι σαν να πληρώνεις λεφτά για μεγαλύτερη κατηγορία και να παίρνεις αμάξι μικρότερης...
Τα hatch με τεχνικά χαρακτηριστικά του μέσου όρου (ή λίγο παραπάνω) θα έπρεπε να έχουν το πολύ μέχρι 17-18k
Γνώμη μου φυσικά όλα αυτά...Κάλλιστα πολλοί μπορεί να διαφωνούν... -
Επειδή και σε μένα με ενδιαφέρει το civic και μετά από ψάξιμο είδα ότι έχει ΠΟΛΛΑ υπέρ του civic. Ακόμη και αυτή η αεροτομή που έχει πίσω στον μέσο οδηγό λένε (έτσι διάβασα) περιορίζει το «θάμπωμα» από την μεγάλη σκάλα των φώτων κάποιου «έξυπνου» που τα έχει ξεχάσει…..)
Όλοι λένε ότι ο κινητήρας είναι κάτι πάρα πάνω από διαμάντι και γενικά η αξιοπιστία του φοβερή και απροβλημάτιστη….
Για το V40 το έχω οδηγήσει λίγο σε τεστ….. να ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ γιατι έχει υπερβολικά μικρό χώρο αποσκευών πάντα σε σχέση με το civic και για μένα λογω δουλειάς μου είναι σημαντικό ο μεγάλος χώρος!!!!!
Βέβαια εγώ περιμένω να έρθει το mondeo του 15 επειδή ΛΕΝΕ ότι είναι αρκετά προσεγμένο και δεν ξέρω όμως σε τι τιμή θα πάει…… (πάντα μιλάμε για 1600 πετρέλαιο, αν και το mondeo κάπου είδα ότι θα βγαίνει στα 1500 κυβικά). Θα δούμε!!!!!
Εδώ φίλε θα διαβάσεις πολλά…. Πάντως μη διστάζεις για το civic. Είναι σκυλί και δεν καταλάβει φυσιολογικές φθορές. Όσο για τον Σαρακάκη….εγώ άμα το πάρω θα πηγαίνω μέχρι την εγγύηση του στο επίσημο σέρβις και μετά όταν τελειώσει ΚΑΠΑΚΙ σε κάποιο άλλο συνεργείο για λόγου κόστους!!!!!!
Ακόμη και κάποιος γνωστός μου με συνέχεια Γερμανικά αμάξια έχει στην οικογένεια του., λέει χαρακτηριστικά παίρνεις Χοντα και ξενοιάζεις!!!!!! δεν σε προβληματίζει τίποτα!!!!
Αγορά Honda Civic 1.6 diesel ή μακριά από Honda;