-
Ο χρήστης raidensub έγραψε:
...Ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονικης απο το τμημα Οχηματων και εχω και κωδικο ελεγκτη για ιδιωτικο ΚΤΕΟ. ...Τι είναι τούτο πάλι;
Τι πάει να πει 'ελεγκτής ΚΤΕΟ';Εγώ στο ΚΤΕΟ που πάω αμφιβάλλω αν κανείς από όλους εκεί μέσα έχει πραγματική σχέση με 'κωδικούς ελεγκτή' και πτυχία σχολών. Με δύο άτομα που μίλησα, ούτε ελληνικά δεν ήξεραν. Φώναξαν την ταμία να μου τα πει στα ελληνικά.
-
Απώλειες της τάξης 30% κατά μέσο όρο, κατέγραψε η αγορά της Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, βάσει σχετικής έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 82% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο, ενώ, μόνον το 18% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τζίρο που έκανε κατά την περίοδο των εορτών, είτε γιατί παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, είτε γιατί είδε μια μικρή αύξηση στον τζίρο του.
Επί του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το 72% είχε μείωση του τζίρου του, σε σχέση με πέρυσι, το 20% κυμάνθηκε στα ίδια περυσινά επίπεδα, και μόνον το 7% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα είδαν αύξηση στον τζίρο τους.
Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καλύτερη καταναλωτική κίνηση υπήρξε κατά την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, το 11% δήλωσε ότι κινήθηκε καλύτερα την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ το 38% δηλώνει ανικανοποίητο και τα δύο διαστήματα.
Γεγονός, επίσης, είναι ότι η κίνηση τις τρεις Κυριακές που δούλεψε η αγορά δεν ήταν η αναμενόμενη, με το 28% των ερωτηθέντων να δηλώνει απογοητευμένο από την κίνηση και των 3 Κυριακών, μόνον το 17% να δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου (πριν τα Χριστούγεννα), το 4% να δηλώνει ότι είχε καταναλωτική κίνηση την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, το δε 6% των ερωτηθέντων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, παρά τη δεδηλωμένη «πληρότητα 100%» των ξενοδοχείων της πόλης μας, με την προσέλευση επισκεπτών, στην πόλη μας, κατά την περίοδο των εορτών.
Παρόμοια είναι η εικόνα που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εκτός ιστορικού κέντρου, και, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου ποσοστό 70% επί των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπήρξε αρνητική μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι και στην ανατολική Θεσσαλονίκη το 60% των ερωτηθέντων να δηλώνει αρνητική μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι.
'Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Και τώρα η αγορά εναποθέτει τις ελπίδες της στις εκπτώσεις που ξεκινούν στις 12 Ιανουαρίου, όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χαρακτηρίζονται από γενναίες μειώσεις των τιμών', καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.
http://www.thestival.gr/society/economy ... on-giorton
ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!
Ευτυχώς που δεν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ και σωθήκαμε!!!
ΥΓ: Τα bold αφιερωμένα στους παπάρες της Κυβέρνησης που θέλανε ανοιχτές όλες τις Κυριακές!!!
-
Κάποιος εργάζεται με εποχιακή σύμβαση σε μια επιχείρηση για πολλά χρόνια. Ξαφνικά ανακαλύπτει ότι πάνω στην πρόσληψή του αναγράφεται ότι έχει προυπηρεσία 6 χρόνια, κάτι που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι κάποιο αθώο λάθος από τον προσωπάρχη της εταιρίας ή παίζει κάτι άλλο?
-
Προφανώς δεν φταίνε μόνο τα Capital controls. Ήταν όμως η χαριστική βολή
-
Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος:
-
Πραγματικά απορώ κι εγώ με την αμοιβάδα που έγραψε το παραπάνω. Κλασσική συριζαίικη θολοκουλτούρα.
Τι σχέση έχουν οι τυχόν φορολογικές και άλλες λαμογιές της εταιρείας με το αν κλείνει η εταιρεία; Τσέπωσε το αφεντικό αυτό χρήμα; Έφαγε δάνεια, ίδια κεφάλαια κ.λ.π. προς ίδιον όφελος; Ή μήπως την κλείνει γιατί η ΠρώτηΦοράΑριστερά του έδωσε να καταλάβει ότι δεν θα μπορεί να κάνει λαμογιές;
Αν το αφεντικό θεωρούσε βιώσιμη την εταιρεία του, θα έκανε τα πάντα για να μην την κλείσει και να συνεχίσει να αρμέγει την γελάδα. Εδώ όμως την θεωρεί μη βιώσιμη, παίρνει το όποιο χρήμα έχει κερδίσει και φεύγει. This is capitalism. Ο αμοιβάδας που έγραψε το από πάνω σεντόνι (σε κλασσικά μαυρόασπρα αναρχοαυτόνομα) την θεωρεί βιώσιμη; Ας πάει να την λειτουργήσει με όποιο μοντέλο θέλει (όχι όμως σαν μία ακόμη δημόσια προβληματική αε). Η ανακοίνωση πάντως του ΚΚΕ έχει πάντως δυο πράγματα ουσίας παραπάνω να πει από αυτές τις αερολογίες.Προφανώς η εταιρεία δεν έκλεισε λόγω της τωρινής κατάστασης. Έκλεισε γιατί λόγω της κρίσης μειώθηκε ο τζίρος και γιατί τα μνημόνια οδήγησαν τους ανταγωνιστές (που στηρίζονται σε πολυεθνικούς ομίλους) σε καλύτερη θέση λόγω φτηνότερου δανεισμού/πιστώσεων κ.λ.π. Απλά η κατάσταση των τραπεζών και τα capital controls φαίνεται να ήταν η χαριστική βολή.
-
Αυτό που λέει ο Δίας είναι, τίποτα άλλο.
Παρά τα capital control οι επιχειρήσεις κάνουν εισαγωγές κανονικά...
Η κακοδιαχείριση φταίει και τίποτα άλλο.
Και το λέω χωρίς καμία διάθεση να υποστηρίξω το αριστερό αγόρι.... -
Όποιος πει ότι η εταιρεία έκλεισε εξαιτίας των capital δεν λέει την αλήθεια.
Αυτά και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα-ύφεση ήταν η χαριστική βολή όμως.Από το περιβάλλον εργασίας μου μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες, ανάμεσά τους και η Ηλεκτρονική, που μετά από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση που έγινε επί Ν.Δ, συμφωνήσανε με τις τράπεζες μετά το καλοκαίρι του 2014 για αναδιάρθρωση δανείων με συμμετοχή και κεφαλαίων από τους μετόχους.
Όμως ο συνδυασμός εκλογές, αβεβαιότητα, διαπραγμάτευση, μείωση των καταθέσεων κατά 40 δις μέσα σε 6 μήνες και capital control, σταμάτησαν την όλη διαδικασία.Και αυτό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός, για όποιος έχει επαφή με τράπεζες και επιχειρήσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ναι το οικονομικό κλίμα μετά τις εκλογές ήταν η χαριστική βόλη....
Και δυστυχώς δεν θα κλάψει κανένας για αυτούς, δεν θα τους διορίσουν δικαστικούς υπαλλήλους κτλπ κτλπ
-
Από τα capital controls σίγουρα δεν έκλεισε, μπορεί να δυσκόλεψαν λίγο τη κατάσταση αλλά ως εκεί. Αλλά σε καιρό κρίσης δε μπόρεσε να συναγωνιστεί τις τιμές άλλων μαγαζιών, και πλέον ο καθένας κοιτάει και το τελευταίο δεκάλεπτο του ευρώ που δίνει, οπότε από τότε που άρχισε η κρίση κάθε χρόνο και χειρότερα. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν έψαχνα εξοπλισμό κουζίνας που ήταν, αν όχι το ακριβότερο, από τα ακριβότερα μαγαζιά που γύρισα. Αναμενόμενο κάποια στιγμή, όπως και έσκασε.
-
Εγώ πάντως θυμάμαι για πολλά χρόνια, και προ cc και προ κρίσης να ψυχοραγουν. Άδειοι συνήθως απέναντι στον γερμανικό ή στον εγγλεζικο (και ακριβότερο) ανταγωνισμό.
Λυπηρό οι άνεργοι (που δεν είναι φυσικά οι μόνοι) αλλά δεν πιστεύω ότι οι πολιτικές καταστάσεις επί ΝΔ ή ΣυριζΑνελ τους έκλεισαν ... -
Δεν αφορά την Ελλάδα, άμεσα τουλάχιστον, αλλά είναι κάτι πολύ άσχημο.
Η TUI έκανε πολλές απολύσεις και μαθαίνω σήμερα ότι εξαιτίας αυτού γίνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις αφιξεις/ αναχωρίσεις πτήσεων. -
Δε θελει κοπο. Θελει θεληση και μυαλο. Μπραβο στον Αιτ/να 29χρονο απο το χωριο Βασιλοπουλο Ξηρομερου Αι/νιας που καταφερε να ταιζει την Τζεσικα Παρκερ στο Χολιγουντ και φυσικα οχι μονο παιρνοντας και τον αναλογο μισθο φυσικα. Η Ελληνικη κουζινα ΕΙΝΑΙ η καλυτερη ετσι κι αλλιως!!!!!
http://www.patrasevents.gr/article/2501 ... nania-pics -
Δημοσιεύτηκε μια αγγελία ζήτησης εργασίας για λογαριασμό την εταιρίας μου σε ένα website αγγελιών την Κυριακή. Παρόλο που η αγγελία ειναι ψιλό χύμα για δικούς μας λόγους, μου έκαναν εντύπωση τα εξής:
Έλαβα 2 τηλέφωνα την Κυριακή μεσημέρι, πράγμα που με ξενέρωσε απίστευτα. Εντάξει δεν μπήκε ωράριο στην αγγελία, αλλα Κυριακή μεσημέρι παίρνεις τηλέφωνο για πληροφορίες;
Δευτερα έλαβα ενα SMS και τέσσερα τηλέφωνα εκ των όποιον τα 2 απλά ρώτησαν λεπτομέρειες και δεν έδειξαν ενδιαφέρον και άλλο ενα τηλεφώνημα χθες.
Αναρωτιέμαι τελικά αν υπαρχει κόσμος που θελει να δουλεψει...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Περίεργοι ή και βαλτοί από ανταγωνιστές, παίζουν και τέτοια
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Αναρωτιέμαι τελικά αν υπαρχει κόσμος που θελει να δουλεψει...
Ανάλογα την αγγελία, ανάλογα την περιοχή και ανάλογα τον εργοδότη.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Περίεργοι ή και βαλτοί από ανταγωνιστές, παίζουν και τέτοιαΠιθανό και αυτο πάντως!
Αναρωτιέμαι τελικά αν υπαρχει κόσμος που θελει να δουλεψει...
Ανάλογα την αγγελία, ανάλογα την περιοχή και ανάλογα τον εργοδότη.
Αγγελία για πωλητή βάλαμε, ειμαι σίγουρος πάντως πως αν έβαζα μισθό 2000€ + bonus + εταιρικό αυτοκίνητο & κινητό, το τηλέφωνο μου δεν θα σταματούσε...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Δεν αντιλέγω, ωστόσο όπως είπα ρόλο παίζουν πολλά πράγματα.
-
Αγγελία για πωλητή βάλαμε, ειμαι σίγουρος πάντως πως αν έβαζα μισθό 2000€
πωλητής...έστω να ήταν για θεση προισταμενου ή διευθ.συμβουλου ή κατι τετοιο, σιγουρα θα υπηρχαν πιο πολλα τηλ. ...
...ο τεμπέλης δεν προκειται να αλλαξει θα παραμεινει ως εχει και οπως λεει ο λαός 'της μικρής απαυτής της φταίνε οι τρίχες' -
Ανεργία υπάρχει (νομίζω!) αλλά και η αγγελία πρέπει να έχει ένα δελεαρ για να τραβήξει το ενδιαφέρον. Μάλλον η 'χύμα αγγελία' δεν νομίζω ότι είναι αξια προσοχής. Ιδίως για έμπειρους επαγγελματίες πωλητές.
Το ότι τηλεφωνησαν Κυριακή, φανταζομει σε κινητο, αυτοί σίγουρα είχαν ανάγκη δουλειάς. -
Αν ανοίξει κάποιος μια εφημερίδα θα δεί ότι το 60% των θέσεων αφορά πωλητές.
Όντως αυτοί που πήραν Κυριακή είχαν μάλλον ανάγκη από δουλειά. Πάντως μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα περί τεμπελιάς.
Ειδικά σε μια περιοχή όπως η Ρόδος που όπως και να το κάνουμε έχει υψηλότερο βιωτικό επίπεδο
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....