-
Ένα followup σε αυτό που αναρωτιόμουν παλαιότερα...
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ψάχνω για μία πηγή 1DIN για το focus μου, και κοιτάζω μήπως βρω καμμία καλή που να τρέχει android.Ιδανικά θα ήθελα μία απλή οθόνη 7', αναδιπλούμενη, με Android 4, GPS, κάρτα μνήμης SD.
Ο σκοπός μου είναι να τρέχω παράλληλα στο android, το Sygic ή το Waze για navigation και τον media player της επιλογής μου (Shuttle) για μουσική.
Το μόνο που βρήκα είναι κάτι απαράδεκτες κινεζιές που έχουν σαν κύριο λειτουργικό ένα WindowsCE, που είναι και το μόνο που συνεργάζεται με το GPS της μονάδας, και κατά τ'άλλα το android τους είναι μόνο για media player και browser.
Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι σαν αυτό που ζητάω... Έτσι δεν είναι;
Δεδομένης της ανακοίνωσης του Android Auto στο Google I/O και των partners που έχουν ανακοινωθεί:
http://www.android.com/auto/
http://www.openautoalliance.net/#membersνομίζω ότι θα περιμένω να κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη πηγή με Android Auto πριν προχωρήσω σε upgrade.
-
Η Kenwood έχει android πηγή.
-
Νομίζω ο ενδιαφερόμενος έχει δεχτεί αρκετή πληροφόρηση για να αρχίσει να τα βλέπει (και να τα μετράει στο πορτοφόλι του). Αν καταλήξει σε κάποια μοντέλα να ξαναρωτήσει.
Εγώ τώρα ρωτάω. Το 206 νομίζω κανονικά δείχνει τις ενδείξεις της εργοστασιακής πηγής σε ξεχωριστή οθονούλα (δεν ξέρω αν έχει και τιμόνι με κουμπάκια που το ελέγχουν). Αυτά θα τα χάσει αν βάλει άλλη πηγή. Εκτός αν βρει πληρώσει και τοποθετήσει επιπλέον σχετικό μετατροπέα. Προσωπικά με την νέα πηγή νομίζω μια χαρά θα είναι και ας χάσει τις ενδείξεις αλλά αν ισχύουν τα προηγούμενα έχει σημασία να αποφασίσει αν αυτόν τον ενδιαφέρει ή όχι. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω ο ενδιαφερόμενος έχει δεχτεί αρκετή πληροφόρηση για να αρχίσει να τα βλέπει (και να τα μετράει στο πορτοφόλι του). Αν καταλήξει σε κάποια μοντέλα να ξαναρωτήσει.
Εγώ τώρα ρωτάω. Το 206 νομίζω κανονικά δείχνει τις ενδείξεις της εργοστασιακής πηγής σε ξεχωριστή οθονούλα (δεν ξέρω αν έχει και τιμόνι με κουμπάκια που το ελέγχουν). Αυτά θα τα χάσει αν βάλει άλλη πηγή. Εκτός αν βρει πληρώσει και τοποθετήσει επιπλέον σχετικό μετατροπέα. Προσωπικά με την νέα πηγή νομίζω μια χαρά θα είναι και ας χάσει τις ενδείξεις αλλά αν ισχύουν τα προηγούμενα έχει σημασία να αποφασίσει αν αυτόν τον ενδιαφέρει ή όχι.Aν θελει να μη χασει τα εργοστασιακα συστηματα,μπορει αντι για πηγη να βαλει μια σιντιερα.Βεβαια η σιντιερα δεν σου δινει καμια ενισχυση οποτε οι αποδοσεις στον ηχο δεν αλλαζουν,απλα αντι για κασετα θα παιζει πολλα σιντι.
Δεν ξερω αν μπορει,μια φθηνη πηγη να συνδεθει με την μαμισια οθονη αυτοκινητου,σ'αυτο θα πρεπει ν'απαντησουν ατομα που το εχουν κανει.
Καλα εκανες και το ανεφερες!
Θυμαμαι στο ΑΣΤΡΑ της αδερφης μου,ηθελε ν'αλλαξει την πηγη και ειχε γινει ολοκληρο θεμα στην opel.
Της ελεγαν οτι θα χασει την οθονη αν βαλει κατι απλο,οτι θελει επιπλεον πραγματα και οτι θα της στοιχιζε πολλα αυτη η αλλαγη διοτι ολο το ηχοσυστημα ηταν φιξαριστο στο ταμπλο και ηταν μανικι το να το αλλαξουν.
Τι να πω! μπορει να βαριοντουσαν κι ολας να το κανουν! Οποτε το αφησε ετσι! Μονο ηχεια αλλαξαμε. -
Το cd player (alpine) του αυτοκινήτου μου τα έπαιξε και θα το αντικαταστήσω με άλλο μάρκας jvc (μεταχειρισμένο από φίλο). Αυτό που θα βάλω τώρα λέει 4 x 45W. Το δικό μου λέει 4 χ 50W. Τα ηχεία μου - 2 πίσω - είναι 150W το καθένα.
Πρακτικά τι σημαίνουν οι τιμές Watt του radio/cd ? Μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα ηχεία μου; -
Όχι.
To 4x50 σημαίνει οτι μπορεί να οδηγήσει 4 ηχεία ονομαστικής ισχύος 50W στα 4 Ohm. Η ονομαστική ισχύς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ισχύ που είναι η RMS (μέση τετραγωνική ρίζα) και στην περίπτωση αυτής της πηγής (για να μην πω όλων) δεν είναι ούτε 20watt. Τα 50W που λέει είναι η maximum τιμή που μπορεί στιγμιαία να αποδώσει. Peak value.
Κανονικά λοιπόν για να πάρεις το 100% θέλεις ενισχυτή.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Όχι.To 4x50 σημαίνει οτι μπορεί να οδηγήσει 4 ηχεία ονομαστικής ισχύος 50W στα 4 Ohm. Η ονομαστική ισχύς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ισχύ που είναι η RMS (μέση τετραγωνική ρίζα) και στην περίπτωση αυτής της πηγής (για να μην πω όλων) δεν είναι ούτε 20watt. Τα 50W που λέει είναι η maximum τιμή που μπορεί στιγμιαία να αποδώσει. Peak value.
Κανονικά λοιπόν για να πάρεις το 100% θέλεις ενισχυτή.
Xμμ αυτό φαντάστηκα κι εγώ. Προφανώς θα είχε ενισχυτή ο προηγούμενος (μεταχειρισμένο το πήρα το αμάξι) για να είχε πάνω 150W ηχεία. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Επειδή το ένα ηχείο 'ψιλοκοράκιασε', αν το αλλάξω και βάλω κανένα μικρό των 20-30W που έχω στην άκρη, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Όχι, έτσι;
-
Ειναι ομως RMS τα 150w που γραφουν τα ηχεια, ή ειναι και σε αυτα 'peak power'?
Ερωτηση:
ποσο αντεχουν σε υγρασια ηχεια σαν τα Peerles Definition 6? Εβγαλα τα εργοστασιακα που εχουν το παρακατω καλυμα/νεροχυτη/'ομπρελα'
και εβαλα τα D6 χωρις καποια προστασια απο πανω. Ειναι σιγουρο οτι στη πορτα μπαινουν νερα (ειδικα με κατι μπορες σαν τη χθεσινη) και πιθανοτατα γλυφουν το/σταζουν πανω στο μαγνητη, οπως κατεβαινουν στο τζαμι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειναι ομως RMS τα 150w που γραφουν τα ηχεια, ή ειναι και σε αυτα 'peak power'?Προφανώς και στα ηχεία θα ισχύει αυτό που λέει ο TRiBaL81 παραπάνω... Max 150 γράφουν, όμως και με ενισχυτή μπορεί να μην πιάνουν τόσο, αλλά κάτι λιγότερο...
-
Καλησπέρα παίδες έχω ένα Renault Clio μοντέλο 2002.
Θέλω να του αλλάξω το Radio-CD γιατί το εργοστασιακό έχει αρχίσει να τα 'φτύνει' πλέον+ότι δεν έχει υποδοχές USB,AUX,SD(του 2002 είναι,οπότε λογικό).
Βρήκα ένα Blaupunkt με 40 ευρώ που έχει και USB και AUX και SD. http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/BLAUPUNKT-Tokyo-110,99452,502170,1591793.html?langId=-18
Είναι καλή επιλογή σαν μάρκα η Blaupunkt η να μαζέψω 20 ευρώ ακόμα και να πάρω ένα Pioneer σαν αυτό http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/PIONEER-MVH-170UBG,99452,502170,1681079.html?langId=-18 ή ένα Alpine σαν αυτό http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/ALPINE-UTE-80B,99452,502170,1311069.html?langId=-18 ή ένα Sony σαν αυτό http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SONY-DSX-A40USB,99452,502170,1681183.html?langId=-18 ?
Υπόψιν ότι το αμάξι θα το κρατήσω 3-4 χρόνια ακόμα και θέλω κάτι οικονομικό και σχετικά καλό να ακούω τραγούδια.
Α και μία απορία ακόμα.Το Clio ενώ μπροστά έχει 2 διαιρούμενα ηχεία(2 tweeters στις άκρες του ταμπλό και 2 woofers στις μπροστινές πόρτες,πίσω δεν έχει κανένα.Αν θελήσω αργότερα να βάλω 2 ηχεία στο ράφι πίσω,υπάρχουν έτοιμες καλωδιώσεις για πίσω ηχεία ή πρέπει να τραβηχτούν-εκ των υστέρων-από μπροστά?Ένας γνώστης ας μου απαντήσει.Είναι η βασική έκδοση γι'αυτό δεν έχει πίσω ηχεία. -
Θα προτιμουσα το Pioneer.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Θα προτιμουσα το Pioneer.Δηλαδή το Blaupunkt πιστεύεις ότι δεν αξίζει τα 40 ευρώ του?
Γιατί σε σχέση με κάτι άλλα φτηνιάρικα τύπου F&U,Felix,Roadstar,Osio,Akai είναι πιο καλό(4x50 watt όταν τα φτηνιάρικα έχουν 4x15,4x20,4x25 άντε 4x40+αποσπώμενη πρόσοψη).
Όπως είπα μιλάμε για ένα αμάξι που δεν πρόκειται με την καμία να το κρατήσω πάνω από 3-4 χρόνια και,εδώ που τα λέμε,δεν είναι και τίποτα σπουδαίο το Clio,οπότε δεν θέλω και το τέλειο ηχοσύστημα να τρίζουν τα τζάμια.Κάτι απλό θέλω.
Απ'όσο κατάλαβα,είναι καλύτερα να δώσω 60 ευρώ και να πάρω το πιο οικονομικό Pioneer ή το πιο οικονομικό Alpine ή το πιο οικονομικό Sony παρά να δώσω 40 ευρώ και να πάρω το Blaupunkt? -
Ο χρήστης NoLimit14 έγραψε:
Δηλαδή το Blaupunkt πιστεύεις ότι δεν αξίζει τα 40 ευρώ του?
Γιατί σε σχέση με κάτι άλλα φτηνιάρικα τύπου F&U,Felix,Roadstar,Osio,Akai είναι πιο καλό(4x50 watt όταν τα φτηνιάρικα έχουν 4x15,4x20,4x25 άντε 4x40+αποσπώμενη πρόσοψη).
Όπως είπα μιλάμε για ένα αμάξι που δεν πρόκειται με την καμία να το κρατήσω πάνω από 3-4 χρόνια και,εδώ που τα λέμε,δεν είναι και τίποτα σπουδαίο το Clio,οπότε δεν θέλω και το τέλειο ηχοσύστημα να τρίζουν τα τζάμια.Κάτι απλό θέλω.
Απ'όσο κατάλαβα,είναι καλύτερα να δώσω 60 ευρώ και να πάρω το πιο οικονομικό Pioneer ή το πιο οικονομικό Alpine ή το πιο οικονομικό Sony παρά να δώσω 40 ευρώ και να πάρω το Blaupunkt?WTF? δεν εχουν ραδιοφωνο καποια απο αυτα που εβαλες, τοσο αχρηστο εχει γινει?
Παρε αδερφε οτι να'ναι που να καλυπτει τις αναγκες σου. Τι σημασια εχει το 4Χ50watt οταν εχεις μονο 2 ηχεια?
Θα σου ελεγα παρε ενα φτηνιαρικο να γλυτωσεις και λεφτα. Πχ το αμεσως προηγουμενο φ&Θ με 32,99 εχει και ραδιοφωνακι. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Απ'όσο κατάλαβα,είναι καλύτερα να δώσω 60 ευρώ και να πάρω το πιο οικονομικό Pioneer ή το πιο οικονομικό Alpine ή το πιο οικονομικό Sony παρά να δώσω 40 ευρώ και να πάρω το Blaupunkt?WTF? δεν εχουν ραδιοφωνο καποια απο αυτα που εβαλες, τοσο αχρηστο εχει γινει?
Παρε αδερφε οτι να'ναι που να καλυπτει τις αναγκες σου. Τι σημασια εχει το 4Χ50watt οταν εχεις μονο 2 ηχεια?
Θα σου ελεγα παρε ενα φτηνιαρικο να γλυτωσεις και λεφτα. Πχ το αμεσως προηγουμενο φ&Θ με 32,99 εχει και ραδιοφωνακι.Δεν έχουν ραδιόφωνο; Μήπως εννοείς ότι δεν έχουν υποδοχή για CD;
Αν ναι, τότε ΝΑΙ, έχουν γίνει ΤΟΣΟ άχρηστα.
Στο αυτοκίνητό μου τζάμπα χώρο πιάνει πάντως, ακούω ραδιόφωνο και μόνο όταν θέλω να ακούσω μουσική και το ράδιο δεν πιάνει γυρίζω στο στικάκι. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Θα σου ελεγα παρε ενα φτηνιαρικο να γλυτωσεις και λεφτα. Πχ το αμεσως προηγουμενο φ&Θ με 32,99 εχει και ραδιοφωνακι.Δεν έχουν ραδιόφωνο; Μήπως εννοείς ότι δεν έχουν υποδοχή για CD;
Στο αυτοκίνητό μου τζάμπα χώρο πιάνει πάντως, ακούω ραδιόφωνο και μόνο όταν θέλω να ακούσω μουσική και το ράδιο δεν πιάνει γυρίζω στο στικάκι.Θα συμφωνήσω με το ότι το CD Player έχει γίνει άχρηστο πλέον.USB,AUX IN,SD και άγιος ο θεός.
Για το άλλο που ρώτησα είναι κανείς γνώστης?Το Clio 2ης γενιάς facelift(από 2001 και μετά δηλαδή)στη βασική έκδοση που δεν έχει από το εργοστάσιο πίσω ηχεία,έχει τουλάχιστον έτοιμες καλωδιώσεις ή πρέπει να τραβήξω από μπροστά?
Και για πίσω ηχεία αν βάλω αργότερα τι είναι καλύτερο?Στρογγυλά 13άρια,στρογγυλά 17άρια ή οβάλ?Σαν ποιότητα και σαν απόδοση. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δεν έχουν ραδιόφωνο; Μήπως εννοείς ότι δεν έχουν υποδοχή για CD;
Στο αυτοκίνητό μου τζάμπα χώρο πιάνει πάντως, ακούω ραδιόφωνο και μόνο όταν θέλω να ακούσω μουσική και το ράδιο δεν πιάνει γυρίζω στο στικάκι.δες τη λιστα, μερικα λενε FM κσι μνημες κλπ. μερικα οχι.
To blaupunkt 110 δε φαινεται στα χαρακτηριστικα του να εχει FM στη φωτο βεβαια εχει ενα κουμπι band -
Πολλοι την πατανε και λενε... οκ οσο περισσοτερα watt τοσο καλυτερο.
Παραδειγμα απο τη δικη μου πηγη:
http://pdf.crse.com/manuals/3218435111.pdf45 watt X4 λεει στα specs αν ριξεις μια ματια. Το αναφερει ομως σαν Maximum power ή αλλιως Peak power ...
Continuus power ... (αναλογα και τη συχνοτητα παντα!!) θα 'ναι τα 3/4 ισως και πιο κατω!
Peak power ... θα δωσει για ενα χτυπημα του μπασου, μετα ομως οταν οι χαμηλες συχνοτητες ή μεσαιες αρχισουν συνεχομενα (π.χ. ροκ τραγουδι) σε μεγαλη ενταση ... θα κλαταρει και θα βραχνιασει.ΔΕΝ κοιταμε λεπον τα watt που 'διαφημιζουν'.
Total harmonic distortion για τον ενισχυτη, δεν αναφερει επισης (πολυ σημαντικο)
SNR για τον ενισχυτη, ουτε.Pioneer (προ mp3 κτλ...) με IR χειριστηριο, ειχα ... πολυ ποιοτικο, τα κουμπια ωραια αισθηση με καλο κλικ ... εργονομικες οι θεσεις τους χωρις να μπερδευεσαι.
5ετιας πηγη εχω αυτη τη στιγμη, Sony CDX-GT220 με CD-MP3-AUX-USB 4χ45watt στα εργοστασιακα 4 woofer / 3 tweeter της Volkswagen και λειτουργει απροβληματιστα. AKOMA ομως και με τα 45x4 ... ο ενισχυτης του, δεν ειναι ποιοτικος.
Συγγενης μου με F&U (Fuckyou το λεω εγω...) παταει το 'next track' κουμπι, το οποιο ειναι ΕΝΙΑΙΟ με το previous αλλα και αυξομειωση της εντασης και ακουγεται κρατς κρουτς απο πισω ... η δε ροδελα για την ενταση ειναι απλα αστεια.
Σου σπαει τ'αρχιδια μονο και μονο που ακουμπας οποιοδηποτε κου μπακι του. Ο φωτισμος ειναι εκνευριστικος, οι δε λειτουργιες του υποτυπωδεις για φακελους με mp3 κτλ κτλ ... ΜΑΚΡΙΑOι διαφορες στην τιμη ειναι αστειες για να παρεις κατι και να μετανιωσεις την επιλογη σου.
Ψαξε για κατι επωνυμο και δωσε σημασια στα features που φανταζεσαι οτι θες να εχεις.
Π.χ. εμενα μου λειπει ΠΟΛΥ το random mp3 playback απο ολα οσα εχω συνολικα στο φλασακι... ενω με βολευει αφανταστα οταν χρειαζεται, η ταξινομηση που κανει στα mp3 του καθε φακελου ανα ημερομηνια δημιουργιας, οποτε τα 'νεα' που προσθετω, τα παιζει αν χρειαστει με σειρα νεοτερο -> τελευταιο στη λιστα. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Πολλοι την πατανε και λενε... οκ οσο περισσοτερα watt τοσο καλυτερο.
Παραδειγμα απο τη δικη μου πηγη:
http://pdf.crse.com/manuals/3218435111.pdf45 watt X4 λεει στα specs αν ριξεις μια ματια. Το αναφερει ομως σαν Maximum power ή αλλιως Peak power ...
Continuus power ... (αναλογα και τη συχνοτητα παντα!!) θα 'ναι τα 3/4 ισως και πιο κατω!
Peak power ... θα δωσει για ενα χτυπημα του μπασου, μετα ομως οταν οι χαμηλες συχνοτητες ή μεσαιες αρχισουν συνεχομενα (π.χ. ροκ τραγουδι) σε μεγαλη ενταση ... θα κλαταρει και θα βραχνιασει.ΔΕΝ κοιταμε λεπον τα watt που 'διαφημιζουν'.
Total harmonic distortion για τον ενισχυτη, δεν αναφερει επισης (πολυ σημαντικο)
SNR για τον ενισχυτη, ουτε.Pioneer (προ mp3 κτλ...) με IR χειριστηριο, ειχα ... πολυ ποιοτικο, τα κουμπια ωραια αισθηση με καλο κλικ ... εργονομικες οι θεσεις τους χωρις να μπερδευεσαι.
5ετιας πηγη εχω αυτη τη στιγμη, Sony CDX-GT220 με CD-MP3-AUX-USB 4χ45watt στα εργοστασιακα 4 woofer / 3 tweeter της Volkswagen και λειτουργει απροβληματιστα. AKOMA ομως και με τα 45x4 ... ο ενισχυτης του, δεν ειναι ποιοτικος.
Συγγενης μου με F&U (Fuckyou το λεω εγω...) παταει το 'next track' κουμπι, το οποιο ειναι ΕΝΙΑΙΟ με το previous αλλα και αυξομειωση της εντασης και ακουγεται κρατς κρουτς απο πισω ... η δε ροδελα για την ενταση ειναι απλα αστεια.
Σου σπαει τ'αρχιδια μονο και μονο που ακουμπας οποιοδηποτε κου μπακι του. Ο φωτισμος ειναι εκνευριστικος, οι δε λειτουργιες του υποτυπωδεις για φακελους με mp3 κτλ κτλ ... ΜΑΚΡΙΑOι διαφορες στην τιμη ειναι αστειες για να παρεις κατι και να μετανιωσεις την επιλογη σου.
Ψαξε για κατι επωνυμο και δωσε σημασια στα features που φανταζεσαι οτι θες να εχεις.
Π.χ. εμενα μου λειπει ΠΟΛΥ το random mp3 playback απο ολα οσα εχω συνολικα στο φλασακι... ενω με βολευει αφανταστα οταν χρειαζεται, η ταξινομηση που κανει στα mp3 του καθε φακελου ανα ημερομηνια δημιουργιας, οποτε τα 'νεα' που προσθετω, τα παιζει αν χρειαστει με σειρα νεοτερο -> τελευταιο στη λιστα.Εμένα πάντως μου έχουν πει αρκετοί ότι οι καλύτερες μάρκες για πηγές ηχεία κλπ είναι η Pioneer και η Alpine.
Για Sony,Kenwood και JVC έχω ακούσει ότι είναι καλές,αλλά όχι τόσο όσο η Pioneer και η Alpine(όπως λένε και οι αγγλόφωνοι good but...not the best),ενώ κάτι άλλα στυλ F&U,FELIX,OSIO,AKAI κλπ είναι κυριολεκτικά για τα κλάματα.
Η Blaupunkt από την άλλη,εξόπλιζε και εξοπλίζει πολλά 'εργοστασιακά' ηχοσυστήματα,οπότε μάλλον καλή θα είναι σε αυτά τα λεφτά... -
εχει δοκιμασει κανεις καποιο παρομοιο προιον?
http://www.pro-techellas.gr/el/view/eng ... kpowermaxx
ειναι για ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΛΑΔΙΟΥ απο τις φλατζες του ΚΙΝΗΤΗΡΑ ..
τις μαλακώνει και μειώνει την διαρροή και καλα.. εχει πολλα παρομοια προιοντα για αυτην την δουλεια..το θεμα ειναι αν κανουν δουλεια.. -
Μιλησα περι watt και ποιοτητας του ενισχυτη μιας πηγης.
Οτι πληρωνεις παιρνεις. Υπαρχουν φθηνες και ακριβες υλοποιησεις, ειτε Pioneer ειτε Sony (διαφορετικες σειρες μοντελων).H CDX σειρα της Sony, ξεκιναει απο τα 50 και φτανει μεχρι 150 ας πουμε ... δεν ειναι μονο τα features ομως αλλα και τα χαρακτηρηστικα δεκτων, εξοδοι, ενισχυτης κτλ ...
Οι φθηνες υλοποιησεις ακομα και 'μεγαλων' ονοματων, πολυ ευκολα μπορει να ειναι για τα μπαζα, για καποιον που εχει ιδιαιτερες απαιτησεις.
Η Blaupunkt σε ορισμενες περιπτωσεις εχει καλυτερη σχεση τιμης/αποδοσης απο τις φθηνες περιπτωσεις Pioneer/Sony/Alpine ομως σιγουρα υπολειπεται σε ποιοτητα κατασκευης.Δεν αξιζει τοσο ψαξιμο παντως συμφωνα με τις αναγκες σου.
Προτεινω ωστοσο να αγορασεις κατι καλο και οταν/αν αλλαξεις αυτοκινητο, να το μεταμοσχευσεις, βαζοντας το παλιο ξανα στο Clio.http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html
http://www.skroutz.gr/s/257754/Sony-CDX-GT35U.html
Car audio [#2]