-
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός φθηνού μεταχειρισμένου μικρού πόλης, που θα προσπαθήσω να σπρώξω στη γυναίκα μιας και μου έχει ρημάξει με μικροζημιές και το προηγούμενο corolla και το νυν yaris diesel (και να πάρω εγώ το yaris αφήνοντας ή πουλώντας το rav4).
Με ενδιαφέρει να έχει:- αξιοπιστία (κάτοχος μόνο toyota so far)
- μικρή κατανάλωση
- χώρους για 2 παιδιά
- κανονικό εξοπλισμό (όχι σπαρτιάτικα μιας και έιμαστε 'καλομαθημένοι')
κόστος μέχρι 5-6 χιλιάρικα
Τι θα προτείνατε να κοιτάξω; η προφανής επιλογή είναι aygo αλλά μήπως επειδή είναι ίδιο με 107 και C1 να κοίταζα και εκεί;
Κάτι άλλο;Ευχαριστώ
-
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός φθηνού μεταχειρισμένου μικρού πόλης, που θα προσπαθήσω να σπρώξω στη γυναίκα μιας και μου έχει ρημάξει με μικροζημιές και το προηγούμενο corolla και το νυν yaris diesel (και να πάρω εγώ το yaris αφήνοντας ή πουλώντας το rav4).
- μικρή κατανάλωση
- χώρους για 2 παιδιά
Τι θα προτείνατε να κοιτάξω; η προφανής επιλογή είναι aygo αλλά μήπως επειδή είναι ίδιο με 107 και C1 να κοίταζα και εκεί;
Κάτι άλλο;Ευχαριστώ
-
- μικρή κατανάλωση
- χώρους για 2 παιδιά
Κάτι άλλο;Ευχαριστώ
-
aygo 107 C1
-
yaris 1.33?
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
aygo 107 C1Και εγώ αυτά σκεφτόμουνα... λογικά θα είναι το ίδιο αξιόπιστα ή οι γάλλοι θα έχουν προλάβει να 'βάλουν' την πινελιά τους; (είχα κάποτε γαλλικό και το είχα πληρώσει διπλό)
Επίσης ξέρετε αν μπορείς να πας ένα C1/107 για service σε συνεργείο toyota;
Η πλάκα είναι βέβαια ότι ψάχνοντας στο car πιο φθηνά είναι τα aygo, γιατί αυτό; ίδια τιμή δεν έχουν καινούργια; -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
yaris 1.33?Θα το κοίταζα αλλά έχουμε ήδη yaris 1,4 diesel του 2014 και ψάχνουμε για κάτι μικρότερο γιατί τη γυναίκα μου θα τη βάλω να οδηγεί πατίνι στο τέλος ..... κανένας σεβασμός στο αμάξι ρε παιδιά... το βάζει όπου βρει, χύμα παιδιά και πράγματα μέσα.. έλεος..... τις προάλλες εσφαξε την πόρτα συνοδηγού σε κολονάκι του Δήμου και πήγε να το φτιάξει κιόλας η αθεόφοβη και της έκαναν διχρωμία και τώρα είναι καραγκιοζιλίκι το αυτοκίνητο!!!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
aygo 107 C1
Και εγώ αυτά σκεφτόμουνα... λογικά θα είναι το ίδιο αξιόπιστα ή οι γάλλοι θα έχουν προλάβει να 'βάλουν' την πινελιά τους; (είχα κάποτε γαλλικό και το είχα πληρώσει διπλό)
Η πλάκα είναι βέβαια ότι ψάχνοντας στο car πιο φθηνά είναι τα aygo, γιατί αυτό; ίδια τιμή δεν έχουν καινούργια;Στο ίδιο εργοστάσιο φτιάχνονται και τα 3. Από εκεί και πέρα κάθε εταιρεία έχει την δική της οικονομική πολιτική. Εγώ θα κοίταζα και το Panda.
-
Θα σου μιλήσω ως χρήστης ενός Toyota aygo με 57000 χλμ τα τελευταία 2 χρόνια. Το αυτοκίνητο από πλευράς κινητήρα, κατανάλωσης και εμφάνισης είναι μια χαρά. Θα έλεγα πολύ οικονομικό και σβέλτο. Από φρένα και σύστημα διεύθυνσης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δε θα σε προβληματίσει κιόλας. Τα service του ακόμα και σε αντιπροσωπεία δεν είναι ακριβά. Το θέμα είναι με τους χώρους στο πίσω κάθισμα που είναι κατάλληλοι μόνο για μικρά παιδιά και με το χώρο αποσκευών που είναι απλά ανύπαρκτος. Τα εβδομαδιαία ψώνια στο σούπερ μάρκετ ίσως και να μη χωράνε όλα στο μικρό χώρο αποσκευών του aygo.
Πέρα από αυτό η ποιότητα κατασκευής και τα πλαστικά του αυτοκινήτου δεν είναι και ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Αν λες πως η σύζυγος σου έχει κάνει ρημάδια τα άλλα δύο, σκέψου με αυτό τι γίνεται που με το παραμικρό βουλιάζει και τα πλαστικά σπάνε.
Προσωπικά θα προτιμούσα το προηγούμενο Hyundai i10 που είχα ή το fiat panda που είχα παλιότερα καθώς τα θεωρώ πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα. -
KIA PICANTO / Hyundai i10... Καλύτεροι χώροι και καλύτεροι εξοπλισμοί.
-
Ο χρήστης δημητρης72 έγραψε:
Θα σου μιλήσω ως χρήστης ενός Toyota aygo με 57000 χλμ τα τελευταία 2 χρόνια. Το αυτοκίνητο από πλευράς κινητήρα, κατανάλωσης και εμφάνισης είναι μια χαρά. Θα έλεγα πολύ οικονομικό και σβέλτο. Από φρένα και σύστημα διεύθυνσης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δε θα σε προβληματίσει κιόλας. Τα service του ακόμα και σε αντιπροσωπεία δεν είναι ακριβά. Το θέμα είναι με τους χώρους στο πίσω κάθισμα που είναι κατάλληλοι μόνο για μικρά παιδιά και με το χώρο αποσκευών που είναι απλά ανύπαρκτος. Τα εβδομαδιαία ψώνια στο σούπερ μάρκετ ίσως και να μη χωράνε όλα στο μικρό χώρο αποσκευών του aygo.
Πέρα από αυτό η ποιότητα κατασκευής και τα πλαστικά του αυτοκινήτου δεν είναι και ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Αν λες πως η σύζυγος σου έχει κάνει ρημάδια τα άλλα δύο, σκέψου με αυτό τι γίνεται που με το παραμικρό βουλιάζει και τα πλαστικά σπάνε.
Προσωπικά θα προτιμούσα το προηγούμενο Hyundai i10 που είχα ή το fiat panda που είχα παλιότερα καθώς τα θεωρώ πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα.Ευχαριστώ πολύ!
Από κατανάλωση σε συνθήκες κίνησης πως πάει; -
aygo 107 C1
Και εγώ αυτά σκεφτόμουνα... λογικά θα είναι το ίδιο αξιόπιστα ή οι γάλλοι θα έχουν προλάβει να 'βάλουν' την πινελιά τους; (είχα κάποτε γαλλικό και το είχα πληρώσει διπλό)
Η πλάκα είναι βέβαια ότι ψάχνοντας στο car πιο φθηνά είναι τα aygo, γιατί αυτό; ίδια τιμή δεν έχουν καινούργια;Το aygo είναι πιο φθηνό σαν μεταχειρισμένο γιατί κυκλοφορήσαν πολύ περισσότερα αλλά και γιατί κυκλοφορήσαν και πολλά σαν ενοικιαζόμενα και leasing τα οποία μετά ο τέλος της μίσθωσης έχουν βγει προ πώληση ως μεταχειρισμένα. Γενικώς από aygo έχει βρωμίσει ο τόπος, ενώ τα c1 και 107 είναι πιο σπάνια. Πέρα όμως από αυτό μην ξεχνάς ότι στη βασική του έκδοση το aygo ήταν απλά σπαρτιάτικο από εξοπλισμό.
-
Προσωπικά θα προτιμούσα το προηγούμενο Hyundai i10 που είχα ή το fiat panda που είχα παλιότερα καθώς τα θεωρώ πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα.Ευχαριστώ πολύ!
Από κατανάλωση σε συνθήκες κίνησης πως πάει;Υπολόγιζε γύρω στα 5-5,5 λίτρα στα 100, ανάλογα και τον τρόπο που οδηγείς βέβαια, αλλά και αν το a/c είναι σε λειτουργία ή όχι. Σε καμία περίπτωση πάντως πάνω από 6 λίτρα στα 100 χλμ.
-
i10,picanto,cuore
-
Απο έμπορο ή απο ιδιώτη; Δεν εχω ξαναπάρει μεταχειρισμένο αλλα τα βλέπω πιο περιποιημένα στους εμπόρους. Βιολογικούς κλπ... Υπάρχει προς ΒΠ κανας αξιόπιστος;
-
Προτίμησε από ιδιώτη.....
-
Μικρό με αυτά κατά νου >Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
- αξιοπιστία (κάτοχος μόνο toyota so far)
- μικρή κατανάλωση
- χώρους για 2 παιδιά
και χώρους επιβατών καλούς μόνο το cuore μου έρχεται στο μυαλό, άντε και το panda. Πορτμπαγκάζ σε όλα είναι μικρό. Μην ψάχνεις παραπέρα.
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Μικρό με αυτά κατά νου >- αξιοπιστία (κάτοχος μόνο toyota so far)
- μικρή κατανάλωση
- χώρους για 2 παιδιά
και χώρους επιβατών καλούς μόνο το cuore μου έρχεται στο μυαλό, άντε και το panda. Πορτμπαγκάζ σε όλα είναι μικρό. Μην ψάχνεις παραπέρα.
το i10 που βλέπω φαίνεται επαρκές για τη δουλειά που το θέλουμε
Κάποιος με εμπειρία;
-
- μικρή κατανάλωση
- χώρους για 2 παιδιά
Κάτι άλλο;Ευχαριστώ
Φίλε, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αν είσαι πραγματικά ευχαριστημένος από το σηματάκι, γιατί να πας αλλού; Παρεμπιπτόντως η ΤΟΥΟΤΑ παραμένει αξεπέραστη σε θέματα αξιοπιστίας. Βέβαια στην κατηγορία αυτοκινήτων που αναφέρεσαι είναι πραγματικά πολλά τα αυτοκίνητα άλλων εταιρειών που θα μπορούσαν εξίσου να αφήσουν ευχαριστημένο. Μια συμβουλή μόνο αν μου επιτρέπεις. Όσο λιγότερα τα χλμ τόσο πιο καλά. Το αυτοκίνητο και το σκυλί ο δρόμος τα 'τρώει'. Φιλικά.
-
Έχοντας κάνει πολλά χιλιόμετρα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης με i10 (Το έχει ο αδερφός μου) έχω να δηλώσω πως το i10 είναι κλάσεις ανώτερο σε ποιότητα και χώρους από το aygo. Ιδιαίτερα στο χώρο αποσκευών τα 225 λίτρα ήταν τότε ο μεγαλύτερος στη κατηγορία του. Σε αξιοπιστία πιστεύω κινούνται στα ίδια επίπεδα. Η ορατότητα είναι πάρα πολύ καλή περιμετρικά και χάρη και στους μεγάλους καθρέφτες η οδήγηση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι παιχνιδάκι. Η κάπως ψηλή θέση οδήγησης είναι ένα ακόμα + για γυναίκα οδηγό. Από κατανάλωση το 1,1 παίζει γύρω στα 6,5λτ με μικτή οδήγηση. Θα το προτιμούσα με κλειστά μάτια έναντι του aygo με εναλλακτική επιλογή το εξαιρετικό Fiat Panda.
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και απόψεις!
Θα παω να δω μερικά aygo και i10 που τσέκαρα από car, ενώ θα ρωτήσω και τα παιδιά στο εξουσιοδοτημένο που παώ αν έχουν υπόψη τους κάτι..
Τα τελευταία 15 χρόνια τα αυτοκίνητά μου ήταν starlet, corolla H/B, RAV 4 και πρόσφατα στη θέση του corolla ένα yaris Diesel, άρα με τη φίρμα τα πάω καλά και αισθάνομαι και ασφάλεια επειδή πάω συνεχώς σε ένα εξουσιοδοτημένο (μόνο συνεργείο) που τους ξέρω και με ξέρουν....
Τη δεκαετία του 90 είχαμε οικογενειακώς ένα hyundai το οποίο δεν έβγαλε προβλήματα, άλλο αν ήταν αδιάφορο ως όχημα...
Απλά ελπίζω ότι η σύζυγος για την οποία προορίζεται το i10 θα εκτιμήσει τους χώρους αποσκευών γιατί η γκρίνια που θα της πάρω πίσω το yaris δεν θα αντέχεται .... (γενικά την κάνω συνεχώς downgrade και από το corolla Η/Β την πήγα στο yaris γιατί όπως όλες οι γυναίκες δεν έχει άισθηση χώρου και όλο κάνει μικροζημιές).
Βέβαια το 6,5 κατανάλωση σε βενζίνη θα κοστίζει περισσότερο από το αντιστοιχο σε πετρέλαιο του yaris αλλά σίγουρα θα εκνευρίζομαι λιγότερο όταν το γρατζουνίζει .....
Μικρό πόλης μεταχειρισμένο