Καλησπέρα σε όλους. Τελίκα το θέμα δεν απαντήθηκε. Προφανώς δεν γνωρίζουν όσοι διαβάζουν. Μήπως γνωρίζει κάποιος πού μπορούμε να ενημερωθούμε σχετικά με το ζήτημα αυτό? Ενδιαφέρομαι να κάνω μια αγορά ενός αυτοκινήτου το οποιό θα ενοικιάζω μέσω ιστοσελίδας που θα φτιάξω. Μπορώ να το κάνω αυτό? Είμαι ήδη επαγγελματίας αυτοκινητιστής και έχω έναρξη σαν υπηρεσίες ταξί ενώ διαθέτω και το απαραίτητο μπλοκ αποδείξεων και τιμολογίων.
-
Έχω μια ερώτηση, αν μπορώ να ενοικιάσω ως ιδιώτης, το αυτοκίνητο μου, σε άλλο ιδιώτη. Υπάρχει κάποιο τυποποιημένο έγγραφο, που γίνεται; Μου το είχε αναφέρει ένας ασφαλιστής, ότι γίνεται με απλό τρόπο μερικά χρόνια πριν, αλλά δεν το είχα ψάξει.
Εννοώ φυσικά χωρίς να έχω κάνει έναρξη εργασιών ως εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων. -
Έχω μια ερώτηση, αν μπορώ να ενοικιάσω ως ιδιώτης, το αυτοκίνητο μου, σε άλλο ιδιώτη. Υπάρχει κάποιο τυποποιημένο έγγραφο, που γίνεται; Μου το είχε αναφέρει ένας ασφαλιστής, ότι γίνεται με απλό τρόπο μερικά χρόνια πριν, αλλά δεν το είχα ψάξει.
Εννοώ φυσικά χωρίς να έχω κάνει έναρξη εργασιών ως εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων. -
Δεν νομίζω οτι μπορείς να νοικιάσεις νόμιμα το αμάξι σου(εμπορική δραστηριότητα) χωρίς να έχεις την εμπορική ιδιότητα. Αυτό που γίνεται είναι να παραχωρήσεις τη χρήση του αυτοκινήτου χωρίς αντάλλαγμα με σύμβαση χρησιδανείου. Αλλά και να μπορέσεις να το κάνεις η ασφάλειά σου μάλλον δεν θα καλύπτει τρίτα πρόσωπα χωρίς τροποποίηση του συμβολαίου σου.
-
κατι θα αλλαξει με τον νεο νομο που θα ψηφισουν το Σ/Κ για τα ταξι κ.λ.π.
-
Μόνο για τα ξενοδοχεία...στην ουσία θα έχουν τα'δικά τους' ταξί!!
-
Στο εξωτερικό αυτό γίνεται μέσω οργανωμένου δικτύου στο οποίο γράφεσαι. Διατηρείς online στοιχεία του αυτοκινήτου σου και της διαθεσιμότητάς του. Ο ενδιαφερόμενος πληρώνει την εταιρεία που προφανώς καλύπτει το εμπορικό μέρος (αποδείξεις) κανονίζει την ασφάλεια και πληρώνει το ιδιοκτήτη. Ο πελάτης έρχεται από το σπίτι σου και του δίνεις τα κλειδιά (υπάρχουν και άλλοι τρόποι).
-
Για να νοικιάσεις αμάξι πρέπει να έχεις rent a car. Οπότε μόνο 'μαύρα'
-
ασε να δουμε αποψε τι θα ψηφισουν
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Για να νοικιάσεις αμάξι πρέπει να έχεις rent a car. Οπότε μόνο 'μαύρα'Και στα μαύρα αν του κάνει ζημία ο νοικάρης μπορείς να κάνεις τίποτα αν σε απειλήσει πως θα πει πως του το ενοικίαζες παράνομα;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Για να νοικιάσεις αμάξι πρέπει να έχεις rent a car. Οπότε μόνο 'μαύρα'
Και στα μαύρα αν του κάνει ζημία ο νοικάρης μπορείς να κάνεις τίποτα αν σε απειλήσει πως θα πει πως του το ενοικίαζες παράνομα;
Κι αν ο ενοικιαστής σου πάρει το αμάξι και γίνει καπνός μπορείς να κάνεις τίποτα? Μηνύσεις, καταγγελίες, τρέχα γύρευε. Δεν πας καλύτερα να κάτσεις με το αμαξάκι σου σε μια ταβέρνα να πιεις μερικές μπυρίτσες να σου φύγει η ιδέα για τέτοιες δουλειές?
- topic:timeago_later,6 months
-
Καλησπέρα σε όλους. Τελίκα το θέμα δεν απαντήθηκε. Προφανώς δεν γνωρίζουν όσοι διαβάζουν. Μήπως γνωρίζει κάποιος πού μπορούμε να ενημερωθούμε σχετικά με το ζήτημα αυτό? Ενδιαφέρομαι να κάνω μια αγορά ενός αυτοκινήτου το οποιό θα ενοικιάζω μέσω ιστοσελίδας που θα φτιάξω. Μπορώ να το κάνω αυτό? Είμαι ήδη επαγγελματίας αυτοκινητιστής και έχω έναρξη σαν υπηρεσίες ταξί ενώ διαθέτω και το απαραίτητο μπλοκ αποδείξεων και τιμολογίων.
-
λογιστή ΔΕΝ έχεις ?
-
Πόσο το νοικιάζεις;
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
λογιστή ΔΕΝ έχεις ?Εννοείτε! Λογιστικά όλα καλά! Αλλά νομικά? Να τρέχω σε δικηγόρους που ίσως και να μην ξέρουν και να μου πάρουν χρήματα για να ψάξουν? Δόξα το θεό έχω χρόνο να ψάξω και μόνος αλλά δεν ξέρω πού ακριβώς να ψάξω καθώς οι νόμοι αλλάζουν συνεχώς! Έχει κάποιος ιδέα που να απευθυνθώ για να είμαι 100% νομότυπος?
-
Ο αρμόδιος φορέας που μπορεί να σου απαντήσει είναι το υπουργείο συγκοινωνιών. Κάνε εγγράφως το ερώτημα σου εκεί.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Ο αρμόδιος φορέας που μπορεί να σου απαντήσει είναι το υπουργείο συγκοινωνιών. Κάνε εγγράφως το ερώτημα σου εκεί.Ευχαριστώ πολύ. Έμαθα ότι πρέπει να κάνω νέα εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Ακόμα και αν έχω 1 αυτοκινητο. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν αυτοκίνητα μέχρι 9 χρόνων από την ημερ/νία κατασκευής!!!! Και μετα πέταμα/πούλημα και αντικατάσταση!!!!! Δηλαδή εγώ που θέλω να πάρω Ferrari για να ενοικιάζω σε 9 χρόνια θα την βάλω στον κ!@$@#$ μου.
-
Επομένως αν θές να πεις ότι θα βγάλεις κάτι... πρέπει να τη νοικιάζεις τουλάχιστον πάνω από 100€ κάθε μέρα για 9 χρόνια!
Εγώ πάντως θα στη νοίκιαζα για μια μέρα! -
Ο χρήστης S2kluv έγραψε:
Ο αρμόδιος φορέας που μπορεί να σου απαντήσει είναι το υπουργείο συγκοινωνιών. Κάνε εγγράφως το ερώτημα σου εκεί.
Ευχαριστώ πολύ. Έμαθα ότι πρέπει να κάνω νέα εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Ακόμα και αν έχω 1 αυτοκινητο. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν αυτοκίνητα μέχρι 9 χρόνων από την ημερ/νία κατασκευής!!!! Και μετα πέταμα/πούλημα και αντικατάσταση!!!!! Δηλαδή εγώ που θέλω να πάρω Ferrari για να ενοικιάζω σε 9 χρόνια θα την βάλω στον κ!@$@#$ μου.
Έχω την εντύπωση πάντως πως για να κάνεις έναρξη δραστηριοτήτων υπηρεσιών ενοικίασης επιβατικών αυτοκινήτων θες ελάχιστο στόλο 15 αυτοκινήτων