Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ολα δωρεαν και δεν υπαρχει καμια υποχρεωση καποιος να δωσει καρτες. αν δωσει η lyoness απλα τον ανταμοιβει με το bonus φιλιας το οποιο ομως σταματαει σε 2 επιπεδα συστασεων και δεν παει παραπερα (για να μη θεωρηθει πυραμιδα)
Δλδ λειτουργεί με πυραμιδικό τρόπο μέχρι όμως 2 επίπεδα απλά για να μη 'θεωρηθεί' πυραμίδα. Αν δεν υπήρχε αυτός ο περιορισμός (που υπάρχει κυρίως για νομικούς λόγους) θα ήταν κανονική πυραμίδα. Τώρα είναι με ολίγη.
φυσικα αν η lyoness ελεγε θελω 100 ευρω για την καρτα και εσυ για καθε ατομο που γραφεις και σου δινει 100 ευρω θα παιρνεις τα 50 κ.ο.κ θα ηταν κανονικη πυμραμιδα. το bonus φιλιας ειναι μια προμηθεια για τη συσταση - διαφημιση.
ποσες φορες εχουμε συστησει ενα εστιατοριο σε γνωστους, εμεις καναμε δλδ διαφημιση στο εστιατοριο, οι γνωστοι μας πηγαν εκει, εκαναν τζιρο στον επιχειρηματια και εμεις δε κερδισαμε τιποτα απο τη διαφημιση που καναμε.
η διαφημιση πληρωνεται και αυτο κανει η lyoness. δεν υποχρεωνει κανεναν να τη συστησει και να δωσει καρτες. αλλα οποιος το κανει θα λάβει το bonus φιλιας.
Εγώ κρατάω αυτό που είπες πριν : αν δεν σταματούσε στο 2 επίπεδο θα ήταν πυραμίδα
δε θα μπορουσε να παει και παρακατω. το bonus φιλιας (0,5 + 0,5%) ειναι μερος απο την εκπτωση που δινουν οι επιχειρηματιες. ποση πια εκπτωση να δωσουν και αυτοι ωστε να παει παρακατω. το ποσοστο ειναι πολυ μικρο.
δεν ειναι χαζοι στη lyoness, νομιζετε πως στην αυστρια δεν ειχαν πολεμο ;; ειναι 10 χρονια εταιρια και τωρα ξεμυτιζει...... εγω ειμαι σιγουρος πως εχει φαει πολλες σφαλιαρες στην Αυστρια και εχει φτιαξει ετσι τη δομη της ωστε να μπορει να αντικρουει τις οποιες κατηγοριες.
προσωπικα ειμαι σιγουρος πως η lyoness το 2020 θα ειναι η νουμερο ενα εταιρια στον τομεα του customer loyalty.
αυτο που θα πρεπει να απασχολει ομως τον καθενα ειναι αν χάνει κατι με το να ειναι στη lyoness ;;