-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στο Ε9 υπάρχει ένα παλιό ημιτελές διώροφο στο οποίο έχει μπει αυθαίρετα από τον ΕΝ,Φ.Ι.Α ως έτος κατασκευής το 2005 , ενώ είναι παρατημένο από το 1984 . Εως σήμερα δεν δήλωνα έτος κατασκευής αφού δεν έχει ολοκληρωθεί (και ούτε πρόκειται) .
Η ερώτηση αφορά τη διαφορά του φόρου σε σχέση με την ηλικία.
Τώρα ζητάνε περίπου 520e , εάν υπολογιστεί με τη σωστή ηλικία πόσο θα κατέβει;Αφού είναι ημιτελές πρέπει να το δηλώσεις ως ημιτελές στο Ε9 : στήλη 10, κωδικός 99 + στήλη 32, κωδικός 8 (κενό κτίσμα)
Ημιτελές = 60% έκπτωση -
Φυσικά και 100% έχεις αλλά μόνο της ψιλής κυριότητας (είδος δικαιώματος : 2)
Ο πατέρας σου έχει 100% της επικαρπίας (είδος δικαιώματος : 3). -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αφού είναι ημιτελές πρέπει να το δηλώσεις ως ημιτελές στο Ε9 : στήλη 10, κωδικός 99 + στήλη 32, κωδικός 8 (κενό κτίσμα)
Ημιτελές = 60% έκπτωσηΕίναι ήδη δηλωμένο ημιτελές , απλά τόσο χρόνια το δήλωνα δίχως έτος κατασκευής. Ούτε μου ζητήθηκε ποτέ.
-
Ε9 φέτος έκανες ; (όπως είχες υποχρέωση άπαξ και έχεις ημιτελές, ανεξάρτητα αν το είχες ήδη δηλώσει παλαιότερα)
Και αν ναι το έκανες όπως έπρεπε με τους σωστούς κωδικούς για τη δήλωση του ημιτελούς ;
Το έτος κατασκευής στα ημιτελή δε νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο άπαξ και θεωρηθούν ημιτελή, απλά = -60%
Έτος κατασκευής είναι το έτος της οικοδομικής άδειας. -
Αν παρατηρήσεις κάτι ημιτελές υπάρχει καποια κύρωση? Ειναι πολυ άδικο για τους γείτονες να μείνει κατι ημιτελες και να υφίστανται την οπτικη κακοποιηση. Στην Ελβετία δινεις εγγύηση και τα λεφτά της κατεδάφισης σε περίπτωση που δεν το τελειωσεις.
-
Τι ψάχνεις τωρα και εσυ. Σε μερικες χωρες ακομα και αν παραμελήσεις να κουρεψεις το γκαζον θα σου παρουν το σπιτι.
Εδώ εχει ημιτελή (για 30 χρονια και βαλε) σε κεντρικα μερη ακριβων προαστιων της Αθηνας και κανενας δεν ενδιαφέρεται.
-
Για φέτος στο Ε9 το μόνο που έκανα ήταν να επιβεβαιώσω την ορθότητα των στοιχείων που είναι ίδια από το 2010 , δίχως αλλαγές .
Ο κωδικός μπαίνει εδώ κάμποσα χρόνια για ημιτελές ,φαίνεται κανονικά στην προβλεπόμενη στήλη, λογικά έχει υπολογιστεί ημιτελές , απλά δεν είχα δηλωμένο έτος κατασκευής και βάλανε από μόνοι τους φέτος , 2005(1984).
Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι για τα 120 τετραγωνικά του ημιτελούς στο Διδυμότειχο καλούμαι να πληρώσω 520e , ενώ για το διαμέρισμα που ζω , των 75 τετραγων. του 1997 στην Αλεξανδρούπολη 320e.Στο taxis γράφει οτι έχω περιθώριο 30 μέρες για ένσταση και αυτό θα κάνω αλλά πόσο να κατέβει άραγε (αν κατέβει..)
Από βδομάδα βουρ στο Διδυμότειχο και επίσκεψη στο γραφείο του δημάρχου που είναι γνωστός. Σκοπεύω να του ζητήσω να το γκρεμίσει και να εκμεταλλευτεί το οικόπεδο για όσο χρόνια προβλέπεται. Ήδη είχαμε κάνει μια ανταλλαγή απόψεων μέσω φίλων πριν κάποια χρόνια . Η διαδικασία ήταν το γκρεμίζει και το κάνει πάρκινγκ για μια 5ετία , είναι σε μέρος που χρειάζεται χώρους στάθμευσης. Μετά το παίρνω εγώ ως οικόπεδο.
Ωραίες διακοπές θα κάνουμε φέτος...
-
Ισως να διορθωθει ο φορος στο ημιτελες με τις αλλαγες που θα γινουν αυτες τις μερες. Η αληθεια ειναι οτι θα πληρωσεις αρκετο φορο σε καθε περιπτωση για κατι που εχει μηδενικη αξια για σενα. Θα σου καλυψει ο δημος τα εξοδα κατεδαφισης; 2-3 χιλιαρικα? λιγο χλωμο μου φαινεται.
-
Μέχρι πριν 3 χρόνια ήταν πρόθυμος να τα καλύψει , δε γνωρίζω τώρα. Θα δούμε από Δευτέρα, αν τον πετύχω στο γραφείο.
-
Κι εγώ άκουσα ότι γίνονται διορθώσεις στο σύστημα.... για να δούμε τι μας περιμένει....
Σήμερα καλού κακού πήγε η σύζυξ και πήρε κλειδάριθμο.
Αν η σύζυγος έχει δικό της κλειδάριθμο και κωδικούς εισόδου παύει να μπορεί ο σύζυγος να βλέπει και να κάνει πράματα από τον δικό του ή πρέπει να μπαίνει με τους δικούς της; -
up
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Πως διορθωνουμε στο Ε9;
Ειδα ενα μικρο λαθος (μου; ) (τους;) στα ποσοστα συνδιοκτησιας ......Προσπαθησα αλλα δεν με αφηνε να μπω με τιποτα..... -
Εχουν πει ότι θα ανοίξουν τη σχετική εφαρμογή κάπου στο Νοέμβρη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχουν πει ότι θα ανοίξουν τη σχετική εφαρμογή κάπου στο Νοέμβρη.Φχαριστω Νασε... Θα περιμενω.........
-
Ξέρει καποιος ποσο ειναι η διαφορά μεταξυ γονικης παροχης και φορου κληρονομιάς για ακινητο 200Κ αντικειμενικη?
-
Δεν έχει διαφορά ίδια είναι :
150.000 αφορολόγητο, 1% φόρος για 150 - 300, 5% 300-600 και 10% το υπερβάλλον.
με έξτρα έξοδα για τη γονική παροχή τα συμβολαιογραφικά βεβαίως βεβαίως.Άρα 200 k = 500 ευρώ φόρος.
Αν πρόκειται για Α κατοικία τα αφορολόγητα ανεβαίνουν (κλιμακωτά με διάφορες συνθήκες που δεν θυμάμαι), αλλά νομίζω είναι το ίδιο και στη γονική και στην κληρονομιά.
-
Πληρώνουμε στις 29-08-2014 την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ή περιμένουμε τις αλλαγές; Γνωρίζει κανείς;
-
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για όλους έως τα μέσα του ΣεπτεμβρίουΠεριμένουμε δηλαδή. Ευχαριστώ.
-
Εγώ το πλήρωσα. Τι τώρα τι σε 5-6-7-φτου και βγαίνω δόσεις πάλι βραχνάς θα μου είναι.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ακομα να εκκαθαρισουν την δηλωση μου,ενω εληξε η προθεσμια για την πρωτη δοση.Υπαρχουν και αλλοι που δεν τους εχει εκκαθαρισθει ακομα?η πρωτη δοση παντως του ενφια πηγε για Σεπτεμβρη,αυτη τη φορα με προσωπικη εντολη του Βαγγελα.
ακομα να εκκαθαρισθει.Υπαρχουν αλλοι που δεν εχει εκκαθαρισθει ακομα?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος