-
Καλα, ουτε κι εγω θα συμφωνησω με τον χαρακτηρισμο περιπτερο.
Εχω κανει καμποσες φορες την διαδρομη απο και προς το Ελ.Βενιζελος, που στα κομματια αυτα η αττικη οδος, ειναι ανοιχτη απο παντου, αλλα δεν παρατηρησα ουτε να με χτυπαει ο αερας, ουτε κανενα θορυβο. Καλα,ειδικα η δουλεια στην ηχομονωση στο Qashqai ειναι φοβερη.Με κλειστα παραθυρα, ακους πολυ αμυδρα την κορνα.Τελοσπαντων, στο θεμα μας, νομιζω οτι η πιο σωση προσεγγιση, ειναι αυτη ενος φιλου παραπανω: αν θες μεγαλυτερους χωρους και μεγαλυτερο πορτ μπαγκαζ, πας στο Qashqai. Αυτο εκανα εγω.
Αν θες απλα ενα ενα μικρομεσαιο, με κανονικους για την κατηγορια χωρους, πας στο Golf, η' και σε κατι κατα την γνωμη μου καλυτερα στημενο, οπως το focus -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Εχω κανει καμποσες φορες την διαδρομη απο και προς το Ελ.Βενιζελος, που στα κομματια αυτα η αττικη οδος, ειναι ανοιχτη απο παντου, αλλα δεν παρατηρησα ουτε να με χτυπαει ο αερας, ουτε κανενα θορυβο. Καλα,ειδικα η δουλεια στην ηχομονωση στο Qashqai ειναι φοβερη.Με κλειστα παραθυρα, ακους πολυ αμυδρα την κορνα.περιπτερο με ηχομονωση!!!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εχω κανει καμποσες φορες την διαδρομη απο και προς το Ελ.Βενιζελος, που στα κομματια αυτα η αττικη οδος, ειναι ανοιχτη απο παντου, αλλα δεν παρατηρησα ουτε να με χτυπαει ο αερας, ουτε κανενα θορυβο. Καλα,ειδικα η δουλεια στην ηχομονωση στο Qashqai ειναι φοβερη.Με κλειστα παραθυρα, ακους πολυ αμυδρα την κορνα.περιπτερο με ηχομονωση!!!
Θα σε παρακαλουσα να ασχοληθεις με το δικο σου περιπτερο!
Εσυ, με τις ψευδεις τιμες καταναλωσης! -
Τα γραφικά, όλοι εχουν το καλύτερο αυτοκίνητο. Ελα όμως που τους νομους της φυσικής δεν μπορουν να τους καταριψουν τα σουβλακια.
Στον δρομο και στα πολλα εχουν handicap πως να το κανουμε.
Δεν ξερει ο σουγιας που ειναι στην πιατσα και ξερουν τα γατακια που ειναι στο payroll και αυτοι που εχουν εμπειρία μέχρι corrola.
Απο την αλλη ομως ως σουγιαδες είμαστε γραφικοι στα περι συντήρησης έχοντας συνηθίσει τα γυμνα από ηλεκτρονικά και τεχνολογία ιαπωνικά δεν χαλανε. Τώρα που τα φορτωσαν ηλεκτρονικά και οι ιαπωνες ο χρονος θα δείξει τι χαλάει και πως. Το juke φιλου που δεν χαλαει πχ έφαγε και ανάκληση για turbo και βλαβη στην κάμερα.Αγοραστε οτι χρειάζεστε συνειδητά.
-
Να και ένα review για περίπτερα..
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=6656
Παρατηστε παντως οτι ενώ για το qq δεν αναφέρεται κάτι, για το s-cross υπάρχουν αρνητικά σχόλια για οδική συμπεριφορά-τιμόνι...
Επισης, ειναι αξιοσημείωτες οι κακές συγκριτικά μετρήσεις του qq 1.5 dci πλην των φρενών και οι εντυπωσιακά καλύτερες του σουζουκι . -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Να και ένα review για περίπτερα..http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=6656
Παρατηστε παντως οτι ενώ για το qq δεν αναφέρεται κάτι, για το s-cross υπάρχουν αρνητικά σχόλια για οδική συμπεριφορά-τιμόνι...
Επισης, ειναι αξιοσημείωτες οι κακές συγκριτικά μετρήσεις του qq 1.5 dci πλην των φρενών και οι εντυπωσιακά καλύτερες του σουζουκι .Συμφωνω απολυτα με την αξιολογηση που παραθετεις. Την ειχα διαβασει κι εγω. Με διαφορα, overall ειναι καλυτερο το Civic.
Κριμα που δεν με βολευε.Τα γραφικά, όλοι εχουν το καλύτερο αυτοκίνητο. Ελα όμως που τους νομους της φυσικής δεν μπορουν να τους καταριψουν τα σουβλακια.
Δεν ξερει ο σουγιας που ειναι στην πιατσα και ξερουν τα γατακια που ειναι στο payroll και αυτοι που εχουν εμπειρία μέχρι corrola.
Απο την αλλη ομως ως σουγιαδες είμαστε γραφικοι στα περι συντήρησης έχοντας συνηθίσει τα γυμνα από ηλεκτρονικά και τεχνολογία ιαπωνικά δεν χαλανε. Τώρα που τα φορτωσαν ηλεκτρονικά και οι ιαπωνες ο χρονος θα δείξει τι χαλάει και πως. Το juke φιλου που δεν χαλαει πχ έφαγε και ανάκληση για turbo και βλαβη στην κάμερα.Αγοραστε οτι χρειάζεστε συνειδητά.
Συμφωνω με τους νομους της φυσικης, οντας και ο ιδιος φυσικος
Τα SUV/crossover, λογω υψους, και ογκου, εχουν υποδεεστερη οδηγικη συμπεριφορα, απο ενα χαμηλοτερο αυτοκινητο.Και χειροτερη καταναλωση.Εχουν αλλες αρετες ομως, οπως μεγαλυτερους χωρους, ξεκουραστα ταξιδια λογω καλυτερης θεσης και ορατοτητας, μπαινοβγαινεις ορθιος και δεν χρειαζεσαι βιτσι, αν εισαι πανω απο 1.85.Οπως εχω ξαναγραψει, πριν το QQ, ηθελα το civic tourer (ή και το απλο civic). Eιχα ενθουσιαστει με τον 1.6 diesel κινητηρα. Ισως ο καλυτερος diesel που εκανα test drive. Eλα ομως που οι θεσεις ηταν αποπνικτικτα στενες για το υψος μου (το σκιαδιο για τον ηλιο μου εφτανε σχεδον στο κουτελο!), και για να βγω επρεπε να το κανω θεμα!Και στο απλο Civic, η πισω ορατοτητα δεν με βολευε.
Γιάυτο λοιπον οπως ειπε κι φιλος, χωρις υπερβολες του στυλ περιπτερα, μπαμπης ο σουγιας, payroll,
'Αγοραστε οτι χρειάζεστε συνειδητά.' γνωριζοντας τα συν και τα πλην, για την περιπτωση του καθενα -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Καλα, ουτε κι εγω θα συμφωνησω με τον χαρακτηρισμο περιπτερο.Εγώ πάλι φορτηγό το λέω ... σιγά μη θυμώσει κιόλας!
Ο καθένας σύμφωνα με το γούστο, τις ανάγκες του, τα λεφτά του (ή και του μπαμπά του) επιλέγει. Για αυτό υπάρχουν αμέτρητες προτάσεις.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Να και ένα review για περίπτερα..http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=6656
Επισης, ειναι αξιοσημείωτες οι κακές συγκριτικά μετρήσεις του qq 1.5 dci πλην των φρενών και οι εντυπωσιακά καλύτερες του σουζουκι .Δεν σε βλεπω να γραφεις κατι για το κινητηρα του σουζουκι ομως απο τα ασχολαι του δοκιμαστικου !!!
Μετά απο σχεδον 4.000 χλμ με το σουζουκι σχολιαζω τα σχολια:
ρυθμίσεις της ανάρτησης. Ειδικά πίσω, αισθανθήκαμε χτύπημα σε αρκετές ανωμαλίες του δρόμου,
ισχυει εν μερει.
*Ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι γρήγορος και σαφής, αν και ζητάει περισσότερη δύναμη στο κούμπωμα των σχέσεων. *
Μια χαρα κουμπωνουν χαλαρα οι ταχυτητες.
Ενστάσεις προκύπτουν και από το σύστημα διεύθυνσης, του οποίου την ασάφεια στην ευθεία βρίσκουμε ενοχλητική στο ταξίδι, όπου χρειάζεται συνεχώς διορθώσεις πορείας, ενώ στις στροφές το νιώθει κανείς ελαφρύ και χωρίς καμία τάση επαναφοράς.
Δεν ισχυει τιποτα απο το σχολιο αυτο. Για το τι ισχυει για τα υπολοιπα σχολια των υπολοιπων αμαξιων ας τα σχολιασουν αλλοι κατοχοι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ πάλι φορτηγό το λέω ... σιγά μη θυμώσει κιόλας!
Ο καθένας σύμφωνα με το γούστο, τις ανάγκες του, τα λεφτά του (ή και του μπαμπά του) επιλέγει. Για αυτό υπάρχουν αμέτρητες προτάσεις.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
και η πλακα είναι ότι αυτοι που ψωνιζουν με τα λεφτά του μπαμπα τους ή ακομα καλυτερα με αυτα του πεθερου εχουν και τις περισσότερες απαιτήσεις!!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
*Ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι γρήγορος και σαφής, αν και ζητάει περισσότερη δύναμη στο κούμπωμα των σχέσεων. *
.Thin73 νομίζω ότι με το 'περισσότερη δύναμη στο κούμπωμα των σχέσεων' δεν εννοεί απαραίτητα ότι δεν κουμπώνουν καλά, απλά ότι στο nissan για παράδειγμα γίνεται ακόμη καλύτερα η αλλαγή. Έχοντας στο παρελθόν Nissan για 10 χρόνια και έχοντας οδηγήσει και το qq μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο επιλογέας ταχυτήτων στα nissan είναι απίστευτα μαλακός...Συγγενείς και φίλοι μηχανικοί λένε ότι είναι από τους καλύτερους στην αγορά. Πολλές φορές αναπολώ και τώρα τις ταχύτητες του nissan που είχα. H corolla μου δεν έχει σε καμιά περίπτωση τόσο καλό επιλογέα παρά το γεγονός ότι είναι πιο καινούριο, μεγαλύτερο και υποτίθεται καλύτερο αμάξι από το micra που είχα παλιότερα..
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Επισης, ειναι αξιοσημείωτες οι κακές συγκριτικά μετρήσεις του qq 1.5 dci πλην των φρενών και οι εντυπωσιακά καλύτερες του σουζουκι .Δεν σε βλεπω να γραφεις κατι για το κινητηρα του σουζουκι ομως απο τα ασχολαι του δοκιμαστικου !!!
ρυθμίσεις της ανάρτησης. Ειδικά πίσω, αισθανθήκαμε χτύπημα σε αρκετές ανωμαλίες του δρόμου,
ισχυει εν μερει.
Ενστάσεις προκύπτουν και από το σύστημα διεύθυνσης, του οποίου την ασάφεια στην ευθεία βρίσκουμε ενοχλητική στο ταξίδι, όπου χρειάζεται συνεχώς διορθώσεις πορείας, ενώ στις στροφές το νιώθει κανείς ελαφρύ και χωρίς καμία τάση επαναφοράς.
Δεν ισχυει τιποτα απο το σχολιο αυτο. Για το τι ισχυει για τα υπολοιπα σχολια των υπολοιπων αμαξιων ας τα σχολιασουν αλλοι κατοχοι.
Μα καλα, το σχόλιο για τις πολυ καλές μετρήσεις του σουζουκι δεν το διαβασες;;
Παντως η ουσία για μένα ειναι οτι τα
κροσοβερ αυτο που προσφέρουν ειναι οι λιγο καλύτεροι χώροι και η διαφορετικότητα σε σχέση με ένα απλό χατσμπακ. Το δε παραπάνω ύψος χωρίς τετρακίνηση δεν λέει και τπτ ιδιαίτερο .Αν δεν ψάχνεις κάτι απο αυτά, ένα καλο χατσμπακ μαλλον εχει να σου προσφέρει περισσότερα στο δρόμο και συνολικά.
Περισσότερο νόημα εχει η αγορά των τετρακινητων εκδόσεων για κάποιον πιο εκδρομικό τύπο. Εκει μάλιστα, αξίζουν τα κροσοβερ με τα 1000.
Εκει ομως και το μαλλί παει πολυ -
ισχυει εν μερει.
Μα καλα, το σχόλιο για τις πολυ καλές μετρήσεις του σουζουκι δεν το διαβασες;;
Toυ δοκιμαστικου τα ειδα! εσυ δεν βλεπω να τα σχολιαζεις!
απλα μενεις στα αρνητικα του scross τα οποια οπως εγραψα όλα πλην της αναρτησης απλα δεν ισχυουν!
Θα μου πεις δικαιωμα σου να μενεις οπου θες και εκει παω πασο. Ο καθενας κραταει οτι θελει ή ότι τον ενδιαφερει....
Ειδικα αυτο με την ασαφεια στην ευθεια ειναι μεγαλη μπουρδα!!! Το τιμονι του ειναι μια χαρα σφικτο οταν πρεπει , ελαφρυ στις μανουβρες στην πολη , σφικτο προοδευτικα οσο επιταχυνεις.Γενικα το συγκεκριμενο δοκιμαστικο , οπως φανταζομαι και πολλα αλλα, είχε βγαλει την σειρα καταταξης πολύ πριν ξεκινήσουν!!!
-
Δεν σε καταλαβαίνω. Αν ξαναδιαβασεις εγραψα για 'εντυπωσιακά καλύτερες' μετρήσεις του σουζουκι. Τι άλλο να σχολιάσω δηλαδή...
Παντως και οι 4τροχοι στο συγκριτικό τους τα ίδια σχόλια έκαναν για τιμόνι και οδική συμπεριφορά του σουζουκι.
Απο εκει και πέρα όπως σωστά λες, βλέπεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο και επιλέγεις.
Σε κάθε περίπτωση παντως θα συμφωνήσω με αυτο που ειπώθηκε πιο πάνω για τους νομούς της φυσικής .
Και για να είμαστε και οντοπικ αν κάποιος συνειδητά θελει να θυσιάσει την καλύτερη οδική συμπεριφορά και το πάτημα του γκολφ για τους λιγο καλύτερους χώρους και το look του qq καλώς θα το κανει. -
Πάντως στα περίπτερα βρισκεις τα πάντα, αν αυτό μετραει.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
το οδηγεί κυρίως η γυναίκα μου
Το κλειδί του νήματος. Ρώτησε τη γυναίκα σου και όχι το φόρουμ, αλλιώς θα τη βρεις μπροστά σου. Φρόντισε να πειστεί ότι η απόφαση θα είναι δική της, ή τουλάχιστον η γνώμη της θα είναι καθοριστικής σημασίας. Το πιθανότερο να μην υπάρχει δίλημμα καν, και να σου απαντήσει μέσα σε λίγα λεπτά αφότου τα δει. Ή θα της αρέσει η ψηλή θέση οδήγησης και η αίσθηση υπεροχής του ψηλού αμαξώματος, ή που θα την τρομάξει ο όγκος και θα πάει στη Γκόλφω. Οι γνώμες των παροικούντων του νήματος περισσεύουν.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τα γραφικά, όλοι εχουν το καλύτερο αυτοκίνητο. Ελα όμως που τους νομους της φυσικής δεν μπορουν να τους καταριψουν τα σουβλακια.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με λίγα λόγια όποιος δεν έχει πιστοποιημένο 'διδακτορικό' στα αυτοκίνητα δεν πρέπει να έχει καν γνώμη...Φαντάζομαι ότι με αυτή τη λογική στο φόρουμ θα έπρεπε να γράφουν 3-4 άτομα και τα συνολικά topic και posts να μην ξεπερνούν το διψήφιο αριθμό...Το γεγονός ότι κάποιος είχε δικά του αυτοκίνητα micra και corolla δε σημαίνει ότι έχει οδηγήσει μόνο αυτά...Άλλωστε ο σκοπός των μηνυμάτων εδώ μέσα θεωρώ ότι είναι και η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων με βάση τις εμπειρίες του καθενός. Ακόμη και οι λάθος απόψεις μπορούν να διορθωθούν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων. Το ερώτημα είναι βέβαια αν - ως Έλληνες - έχουμε το επίπεδο να κάνουμε διάλογο...
-
Παιδιά έκανα το εξής απλό τεστ: Πήγα την γυναίκα μια βόλτα απο αντιπροσωπεία. Κάνει βόλτα το qq και ενώ στην αρχή το φοβήθηκε γιατί το είδε μεγάλο της άρεσε η βόλτα. Μετά πάμε και απο vw και μπαίνει μέσα στο νέο Polo Και στο golf. Μου λέει : 'Πιστεύω ότι το Polo μας καλύπτει' αλλά μόλις μπήκε μέσα στο Golf μου λέει 'αυτό πρέπει να πάρουμε είναι μεγαλούτσικο και χωράει καρότσια παιδιά κλπ και δεν είναι και τόσο τεράστιο για μέσα στην πόλη και οδηγείται άνετα.
Σημ ενώ μου αρέσει εμφανισιακά το Focus και το Auris όταν μπήκα μέσα δεν ήθελα να τα κάνω βόλτα. Tο μεν focus αρκετά gadgetakia που μου αρέσουν αλλά τα πλαστικά του με χάλασαν (ειδικά το 'τηλέφωνο' στο ταμπλό). Επίσης απογοητεύτικα με το Auris γιατί το μοντελο του 2007 είχε καλύτερη αίσθηση στο εσωτερικό του.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Με λίγα λόγια όποιος δεν έχει πιστοποιημένο 'διδακτορικό' στα αυτοκίνητα δεν πρέπει να έχει καν γνώμη...Φαντάζομαι ότι με αυτή τη λογική στο φόρουμ θα έπρεπε να γράφουν 3-4 άτομα και τα συνολικά topic και posts να μην ξεπερνούν το διψήφιο αριθμό...Το γεγονός ότι κάποιος είχε δικά του αυτοκίνητα micra και corolla δε σημαίνει ότι έχει οδηγήσει μόνο αυτά...Άλλωστε ο σκοπός των μηνυμάτων εδώ μέσα θεωρώ ότι είναι και η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων με βάση τις εμπειρίες του καθενός. Ακόμη και οι λάθος απόψεις μπορούν να διορθωθούν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων. Το ερώτημα είναι βέβαια αν - ως Έλληνες - έχουμε το επίπεδο να κάνουμε διάλογο...
Τι λες τωρα!
Σκοπός μιας μερίδας, ασήμαντης μεν αλλα με χιλιάδες πόστ δε, ειναι να χλευάζει οσους δεν συμφωνούν με τις ντε φακτο σωστές αποψεις τους! Λειτουργούν ως τους γέρους του μαπετ σόου! Μπαίνει ο πρώτος πετά μια χιλιοειπωμένη ατάκα, την αρπάζει , ο 'κολλητός' στο φόρουμ παντα , αν βρίσκονταν για ενα καφε λόγω κακού χαρακτήρα θα σφάζονταν σε μισή ωρα, κανει την τρίχα τριχια, μπαίνει ο τρίτος επιβεβαιώνει , μπαίνει ο τέταρτος αποτελειωνει! Δες τα νήματα ενα προς ενα θα δεις μια ομαδα 6-7 να κάνουν διαρκώς το ίδιο!Και οι υπόλοιποι ή κανουν υπομονη λέγοντας που να μπλέκω τωρα, ή κονταρονται και γίνονται οι γραφικοί , παντα για τους γέρους του μαπετ σόου που θα τους λοιδορισουν με δεκάδες απανωτά ποσταρισματα!
-
Παιδιά έκανα το εξής απλό τεστ: Πήγα την γυναίκα μια βόλτα απο αντιπροσωπεία
Έκανες το μόνο έγκριτο τεστ για την αγορά αυτή, όλα τ'άλλα είναι περιττά.
Nissan Qashqai 2014 ή Vw Golf 7