-
Καλως σας βρισκω κατ αρχην! Ελπιζω να βρω μια λυση στο προβλημα μου που ειναι το εξης: Εχω ενα Honda Civic 3θ του 2004, 1600cc. Πριν μερικες μερες μου αναψε το γνωστο πορτοκαλι λαμπακι στο κατραν (Check engine), επισκευτηκα την επομενη την επισημη αντιπροσωπια της Honda, το συνδεσαν στον υπολογιστη και μου ειπαν πως δειχνει χαμηλη αποδοση καταλυτη και θα χρειαστει αλλαγη.Ο γνησιος κοστιζε περιπου 800-850 ευρω και επειδη αδυνατουσα να πληρωσω το παραπανω ποσο μου ειπαν πως μπορει να τοποθετηθει και φθηνοτερος μεταλλικος καταλυτης που θα κοστιζε περιπου 350 ευρω. Αφου μου επιβεβαιωσαν πως το αυτοκινητο δεν θα ειχε προβλημα με τον συγκεκριμενο καταλυτη και πως το λαμπακι δεν υπηρχε περιπτωση να ξανααναβε απο βλαβη καταλυτη, τον αλλαξαμε!
Περνω το αυτοκινητο και αφου διανυω γυρω στα 200χλμ....τσακ! -Check Engine-
Ξανα την επομενη στην αντιπροσωπια...και μην τα πολυλογω...αισθητηρας λ (ο δευτερος μετα τον καταλυτη μου ειπαν)...το περνω και φευγω χωρις να το πειραξουν...παω σε εναν γνωστο μηχανικο της γειτωνιας μου του λεω τι εγινε βαζει παλμογραφο στον αισθητηρα ενω το αυτοκινητο δουευει και μου λεει οτι ο αισθητηρας φαινετε να δουλευει κανονικα...! Αστο ετσι αν δεν σου την σπαει το λαμπακι το αυτοκινητο δουλευει μια χαρα!Στην αντιπροσωπια δεν θελω να ξαναπαω γιατι απ οτι καταλαβα κανουν κρα για να σου αλλαζουν πραγματα και ας μην ειναι χαλασμενα...δεν ξερουν τιποτα αλλο...
Και ρωταω εγω τωρα, τι να κανω? Το αυτοκινητο οντως δουλευει μια χαρα...ετσι φαινεται τουλαχιστον...θα χω προβλημα αυριο μεθαυριο στο ΚΤΕΟ?...τι να κανω για να μην αναβει το λαμπακι αφου το αυτοκινητο ειναι ενταξει? ..Και ειμαι απ τους ανθρωπους που δεν τα χω περισια αυτην την εποχη, εγω ξερω πως τα εδωσα τα 350...
-
Καλως σας βρισκω κατ αρχην! Ελπιζω να βρω μια λυση στο προβλημα μου που ειναι το εξης: Εχω ενα Honda Civic 3θ του 2004, 1600cc. Πριν μερικες μερες μου αναψε το γνωστο πορτοκαλι λαμπακι στο κατραν (Check engine), επισκευτηκα την επομενη την επισημη αντιπροσωπια της Honda, το συνδεσαν στον υπολογιστη και μου ειπαν πως δειχνει χαμηλη αποδοση καταλυτη και θα χρειαστει αλλαγη.Ο γνησιος κοστιζε περιπου 800-850 ευρω και επειδη αδυνατουσα να πληρωσω το παραπανω ποσο μου ειπαν πως μπορει να τοποθετηθει και φθηνοτερος μεταλλικος καταλυτης που θα κοστιζε περιπου 350 ευρω. Αφου μου επιβεβαιωσαν πως το αυτοκινητο δεν θα ειχε προβλημα με τον συγκεκριμενο καταλυτη και πως το λαμπακι δεν υπηρχε περιπτωση να ξανααναβε απο βλαβη καταλυτη, τον αλλαξαμε!
Ξανα την επομενη στην αντιπροσωπια...και μην τα πολυλογω...αισθητηρας λ (ο δευτερος μετα τον καταλυτη μου ειπαν)...το περνω και φευγω χωρις να το πειραξουν...παω σε εναν γνωστο μηχανικο της γειτωνιας μου του λεω τι εγινε βαζει παλμογραφο στον αισθητηρα ενω το αυτοκινητο δουευει και μου λεει οτι ο αισθητηρας φαινετε να δουλευει κανονικα...! Αστο ετσι αν δεν σου την σπαει το λαμπακι το αυτοκινητο δουλευει μια χαρα!Στην αντιπροσωπια δεν θελω να ξαναπαω γιατι απ οτι καταλαβα κανουν κρα για να σου αλλαζουν πραγματα και ας μην ειναι χαλασμενα...δεν ξερουν τιποτα αλλο...
Και ρωταω εγω τωρα, τι να κανω? Το αυτοκινητο οντως δουλευει μια χαρα...ετσι φαινεται τουλαχιστον...θα χω προβλημα αυριο μεθαυριο στο ΚΤΕΟ?...τι να κανω για να μην αναβει το λαμπακι αφου το αυτοκινητο ειναι ενταξει? ..Και ειμαι απ τους ανθρωπους που δεν τα χω περισια αυτην την εποχη, εγω ξερω πως τα εδωσα τα 350...
-
-
Οταν το αμαξι αναβει λαμπακι εχει προβλημα. Καταλυτη κακως αλλαξες, δεν χαλανε τοσο γρηγορα οι καταλυτες(ή μαλλον επρεπε να τον αφηνες για το τελος). Στα εξουσιοδοτημενα οτι βλεπουν στο κομπιουτερ σφαλμα πανε και το αλλαζουν. Λογο αγνοιας ή και σκοπιμως δεν ψαχνουν να βρουν αν φταιει κατι αλλο.
Δοκιμασε κανενα μεταχειρισμενο λαμδα να δεις αν σβησει το λαμπακι. -
Κυκλοφορει η φημη οτι καποια αυτοκινητα (Ασιατικά) δεν γουσταρουν τους aftermarket καταλυτες και αμα δε βαλεις original, το λαμπακι θα ξαναναψει οτι και να κανεις.
-
Καταρχας τι ειχε παθει ο μαμα καταλυτης και αλλαχθηκε? Ειχες ρυπους? Ειχε σπασει εσωτερικα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καταρχας τι ειχε παθει ο μαμα καταλυτης και αλλαχθηκε? Ειχες ρυπους? Ειχε σπασει εσωτερικα?θα εβγαλε κανα P0420, Catalyst efficiency below threshold και ειπαν να αλλαξουν τον καταλυτη μη τους βαραινει το ραφι.
Αν ειχε χαλια μειγματα, αν επαιρνε αερα η εξατμιση απο πουθενα κλπ κλπ μπορει και να μη κοιταξαν. Στα συν, οτι τι αυτοκινητο ειναι αρκετα δουλεμενο -
Θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας! Δεν περιμενα ανταποκριση τοσο μα τοσο γρηγορα! ....η ερωτηση μου 'ανεβηκε' στις 15:01 και η ωρα ειναι 17:31 το παραπανω διαστημα πηγα να περασω ΚΤΕΟ (1μιση μηνα πιο νωρις!) ετσι για να δω τι γινετε...ο τεχνικος,αφου του τα εξηγησα και σ αυτον, μου ειπε οτι τα καυσαερια μου ειναι καλα και οτι ισως ειναι λιγο ανεβασμενα στην αρχη μεχρι να ζεσταθει ο λαμδα.
ΥΓ.Για τον φιλο που ρωτησε παραπανω, να απαντησω πως ο προηγουμενος καταλυτης δεν νωριζω αν ειχε ρυπους (δουλευε κανονικα υποθετω) και δεν ηταν σπασμενος εσωτερικα, ο μονος λογος που μου τον αλλαξαν ηταν οτι αναψε λαμπακι!! Με καθησυχαζει μονο το γεγονος οτι εχω 380.000χλμ (κατι που δεν προανεφερα) και καποια στιγμη (με το μυαλο μου τωρα εγω) θα εβγαινε και αυτο το προβλημα...
Συνεχιζω με αναμενο λαμπακι......
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καταρχας τι ειχε παθει ο μαμα καταλυτης και αλλαχθηκε? Ειχες ρυπους? Ειχε σπασει εσωτερικα?ο προηγουμενος καταλυτης δεν γνωριζω αν ειχε ρυπους (δουλευε κανονικα υποθετω) και δεν ηταν σπασμενος εσωτερικα, ο μονος λογος που μου τον αλλαξαν ηταν οτι αναψε λαμπακι!! Με καθησυχαζει μονο το γεγονος οτι εχω 380.000χλμ (κατι που δεν προανεφερα) και καποια στιγμη (με το μυαλο μου τωρα εγω) θα εβγαινε και αυτο το προβλημα...
Συνεχιζω με αναμενο λαμπακι...
-
Απο ποιοτητα βενζινης εισαι οκ;100αρα δοκιμασες;
-
εβαλα και 100αρα βενζινη οταν πρωτοαναψε το λαμπακι...λεω να δοκιμασω να φουλαρω 100αρα τωρα που το λες και να ριξω και κανα μπουκαλι καθαριστικο για μπεκ μεσα...μηπως και...αν και δε το νομιζω!
-
το χω ξαναδει σε πολυ παλια αυτοκινητα,οπως λες και εσυ εχεις 380 στη πλατη,ο αισθητηρας μαζι με το καταλυτη ανηκουν στο συστημα καταλυσης,αφου αλλαξες το ενα με διαφορετικου τυπου ισως να εχει δημιουργηθει καποιο μικρο μπερδεμα στη μετρηση του οξυγονου=>σε συνδυασμο με την νεα καταλυση=>να βγαζει σφαλμα στην ecu για τα δεδομενα που στελνει πισω και γιαυτο το Check engine,ομως μετα απο καποια χιλιομετρα λογικα θα πρεπε να σταματησει.Με προβλημα στο λ(αλλοι δεν τον εχουν αλλαξει ποτε-αλλοι μεσο ορο ζωης 150000) δεν ειναι μονο τα καυσαερια ειναι και η καταναλωση και ο ψεκασμος οτι να ναι-που σου φενεται το αμαξι?Σε ενα νορμαλ μαστορα πιθανο κοστος 100-150.
Για τις αντιπρωσοπειες τα εχουμε ξαναπει μετα την εγγυηση μακρια!!!! -
Ο χρήστης superman84 έγραψε:
το χω ξαναδει σε πολυ παλια αυτοκινητα,οπως λες και εσυ εχεις 380 στη πλατη,ο αισθητηρας μαζι με το καταλυτη ανηκουν στο συστημα καταλυσης,αφου αλλαξες το ενα με διαφορετικου τυπου ισως να εχει δημιουργηθει καποιο μικρο μπερδεμα στη μετρηση του οξυγονου=>σε συνδυασμο με την νεα καταλυση=>να βγαζει σφαλμα στην ecu για τα δεδομενα που στελνει πισω και γιαυτο το Check engine,ομως μετα απο καποια χιλιομετρα λογικα θα πρεπε να σταματησει.Με προβλημα στο λ(αλλοι δεν τον εχουν αλλαξει ποτε-αλλοι μεσο ορο ζωης 150000) δεν ειναι μονο τα καυσαερια ειναι και η καταναλωση και ο ψεκασμος οτι να ναι-που σου φενεται το αμαξι?Σε ενα νορμαλ μαστορα πιθανο κοστος 100-150.
Για τις αντιπρωσοπειες τα εχουμε ξαναπει μετα την εγγυηση μακρια!!!!Μακαρι να ξερα οτι αν αλλαξω τον λ θα ναι ολα καλα...αλλα μ αυτα που βλεπουν τα ματια μου λεω αστο δεν ειμαστε για πειραματα...ο λ της Honda εχει γυρω στο 400αρι αν θυμαμαι καλα!
Το αυτοκινητο μου φαινεται ακριβως το ιδιο, δεν εχω μεγαλες καταναλωσεις (στην εγνατια με 90χλμ/ω ο μεσος ορος πεφτει στο 5.6) δεν καταλαβα καποια διαφορα αν εξαιρεσουμε λιγο τον ηχο της εξατμισης.
-
Δεν είναι θέμα original καταλύτη, απλά έβαλαν καταλύτη με λιγότερες τρύπες και μεγαλύτερες κυψέλες για αυτό και πετάει error το αμάξι.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δεν είναι θέμα original καταλύτη, απλά έβαλαν καταλύτη με λιγότερες τρύπες και μεγαλύτερες κυψέλες για αυτό και πετάει error το αμάξι.Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Να λεγα οτι εκανα του κεφαλιου μου και πηγα σε κανα μαγαζακι και τον αλλαξα τον καταλυτη καλα να παθω....αλλα πηγα στη Honda και τα ξερω αυτα, 50 φορες τους ρωτησα, ειστε σιγουροι? θα ειναι ΟΚ το αυτοκινητο? σιγουρα ειναι ιδιοι οι καταλυτες? Ναι μην ανυσηχεις!
..Αντε κανε τι θα κανεις τωρα!!! (Καπως ετσι ειχε γινει πριν καμια 4ετια με τον κινητηρα μου,ρουλεμαν τεντοτηρα αλλαξαμε με τον ιμαντα? Δεν χρειαζεται παντα αλλαγη, ηταν η απαντηση τους, ως που εσπασε και χαλασε τη μηχανη, εκει να δεις γλεντια!! ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΙΑ ΗΟNDA..δεν βρηκα πουθενα το δικιο μου,ειχα στηλει σ ολα τα περιοδικα,σ ολα τα site,mail UK Honda,τσιμουδια ολοι! και στο τελος αγορασα ιδιο κινητηρα απο τρακαρισμενο φιλου.. -
Απο ποτε πιστευεις οτι στην αντιπροσωπεια ειναι οι πιο εμπειροι μηχανικοι? Κατα πολυ μεγαλο ποσοστο ειναι οι πιο αχρηστοι!
Σε πολυ ελαχιστες περιπτωσεις υπαρχουν μαστορια στις αντιπροσωπειες που αγαπανε τη δουλεια τους, ξερουν με κλειστα ματια τα αμαξια τους και ξελασπωνουν καταστασεις.
-
Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα με Honda HRV. Στην αντιπροσωπία μου έχουν αλλάξει καταλύτη πριν 2 χρόνια με aftermarket λόγω σπασίματος του μαμά. Ξανά αλλαγή λόγω ελατωματικού του πρώτου που μου άλλαξαν σε 2 μήνες από την πρώτη αλλαγή με άλλο νέο aftermarket (δωρεάν λόγω εγγύησης αντικατάστασης του πρώτου). Το λαμπάκι άναβε και στον πρώτο aftermarket και στο δεύτερο που μου έβαλαν. Στον αρχικό της μάνας του δεν είχε ανάψει ποτέ!!! (παρόλα αυτά έσπασε βέβαια τελικά...) Με αποτέλεσμα τον πρώτο καιρό να μου ανάβει check 2-3 βδομάδες συνεχόμενα, να σβήνει 1 βδομάδα κ.ο.κ. Τώρα πια μου ανάβει μόνιμα και ζω με αυτό, χωρίς το αμάξι να δείχνει το παραμικρό πρόβλημα...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ετσι θα γινει και με μενα υποθετω, το αυτοκινητο ειναι μια χαρα, απλα βλεπω το λαμπακι τα περνω λιγο αλλα με περναει..τι να κανω...ελπιζω τουλαχιστον να μην μου παρουσιαστει τιποτα στο μελλον!
-
Εγώ τον πρώτο καιρό που το έβλεπα να ανάβει τα έπαιρνα πολύ!!! Βαρέθηκα να το πηγαίνω για έλεγχο όταν μου πρωτοάναβε... Μετά σιγά σιγά το συνήθισα πια... Πάντως να ξέρεις ότι λαμπάκι χρώματος κίτρινου που ανάβει μην το φοβάσαι, είναι απλά προειδοποιητικό και πιθανόν να μην είναι τίποτα στην περίπτωσή μας (έτσι μου είπαν στο επίσημο συνεργείο). Μάλλον είναι θέμα συμβατότητας aftermarket σε σχέση με το γνήσιο ή ίσως στιγμιαία να διαβάζει κάποιο σφάλμα και απλά μένει αναμένο μετά μέχρι να στο σβήσουν στο συνεργείο που θα πας για έλεγχο. Τα λαμπάκια τα χρώματος κόκκινου να φοβάσαι... Ελπίζω κι εγώ να μη μου βγάλει κάτι στο μέλλον. Το πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωση που το πουλήσω ο άλλος που θα το δει να ανάβει θα είναι καχύποπτος και άντε να του εξηγάω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και άντε να πιστέψει...
Για την περίπτωσή σου πάντως, εφόσον δεν έχει περάσει 1 έτος από τότε που σου τον τοποθέτησαν, θα σου έλεγα να μην το αφήσεις, πάλεψέ το και να ζητήσεις αντικατάσταση με νέο δωρεάν και ο καταλύτης και η εργασία, αφού καλύπτεται με εγγύηση σίγουρα 1 έτος (ίσως και 2)... Εμένα ο πρώτος που μου αλλάξανε λόγω λαμπάκι check μου τον ξανααλάξανε, δωρεάν αυτή τη φορά στο επίσημο service. Δυστυχώς όμως μετά το check μου άναψε εμένα μετά από το 1 έτος, οπότε έχασα εγγύηση. Και ζήτα να σου βάλουν άλλο τύπο aftermarket για να μην έχεις ξανά τα ίδια. Αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο, δε χάνεις όμως τίποτα για μια αντικατάσταση (εκτός από χρόνο και ταλαιπωρία). Αν και τότε έχεις λαμπάκι... απλά μάθε να ζεις με αυτό και κάνε το σταυρό σου...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η αρχικη λογικη του OBD2 ειναι η παρακολουθηση και ενημερωση για θεματα ρύπανσης, οχι να ενημερωσει για το αν 'εχει βλαβη', (αν και αυτο εξυπακουεται, αν ρυπαινει εχει βλαβη και ΠΡΕΠΕΙ να το φτιαξεις). Αν γινεται το παραμικρό και επηρεαζει προς το χειροτερο το πόσο ρυπαινει το αυτοκίνητο, τότε ανάβει.
Υπαρχει και 'δευτερη σκαλα' στο ιδιο λαμπακι, οταν αναβοσβηνει σημαινει οτι το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο.Το μειονεκτημα του 'να ζεις με το λαμπακι μονιμα αναμμενο' ειναι οτι μπορει να προκυψει κατι αλλο, την ωρα που το λαμπακι ειναι αναμμενο για το αρχικο θεμα. Αν δεν τσεκαρεις συχνα, δε θα το παρεις ποτε χαμπαρι.
Καταλυτης & Αισθητηρας λ & Check Engine