-
Αυτο λεει και ο πατέρας μου
Οπως έχω ξαναγράψει ολα ειναι μια διελκυστίνδα, αν η επιχείρηση θεωρήσει οτι δεν τη συμφέρει οικονομικά να σε αντικαταστήσει δεν θα το κάνει... Αν δει οτι τη συμφέρει τραβάει το σχοινί απο την αλλη ... Αυτο βέβαια απαιτεί ειδίκευση, εμπειρια και προσωπικό χρόνο και σαφώς δεν μπορει να γενικεύσεις για ολα τα επαγγέλματα ...
-
Θεωρω οτι το βλεπετε λαθως την ερωτηση ποσα λεφτα θελεται? Εδω πανω γερμανια ειναι μαστ και θα ερωτηθει παντα. Καθε θεση εχει για την εταιρια ενα ρειντζ, ας πουμε 2000-2300 το μηνα, αν πεις εσυ εγ θελω 2800 η αν πεις 1500 θα κοπεις με το καλημερα γιατι εισαι εκτος τοπου και χρονου στις απαιτησεις σου. Αν πειδς 2500 ας πουμε και σε θελουν θα το διαπραγματευτουν και θα σου δωσουν προσφορα.
-
Η Ελληνική αγορά εργασίας ως γνωστόν λειτουργει με δικούς της κανόνες. Α και πλεον όλα επιτρέπονται. Κρίση...
Sent from Corsair's brick
-
Καποιοι εχετε ηδη εργασιακη εμπειρια και παρόλα αυτα δεν εχετε κατανοησει το προφανες..μια θεση εργασιας εχει συγκεκριμενο μπατζετ.Αν ο αλλος το υπερβαινει κατα πολυ,δεν υπαρχει λογος να κανεις περιττες συζητησεις μαζι του και τρως τον χρονο του και τον δικο σου.
Σχετικοασχετο:Μια φορα σε συνεντευξη ηρθε ενας και αρχισε να μου λεει για laptop,κινητο,σπιτι,αυτοκινητο,διακοπες,εισιτηρια,φαγητο,ιδιωτικη ασφαλιση κτλ οποτε καπου εκει καταλαβα οτι για τον παρω αυτον χρειαζεται να προσλαβω -τουλαχιστον- εναν ακομη υπαλληλο που θα ασχολειται με τις επιθυμιες του!
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Αφιχθέντος του καλοκαιριού, 2 πραματάκια να πω κ εδώ, μια που κλείνει η εργασιακή - ανεργιακή καλύτερα σεζόν.Πολλές φορές έχω, (τελευταία τώρα τον Ιούνιο) βρέθηκα στη φάση που εργοδότες με ρωτάνε 'τι τάξη μισθού περιμένεις για αυτή τη δουλειά'. Είναι η 3η κ τελευταία φορά που απαντάω. Την άλλη φορά θα τους πω ότι αυτό είναι παρακμάζων καπιταλισμός στα καλύτερά του αφενός και αφετέρου δε θα τους απαντήσω καν ποσό κτλ. Η όλη στάση σου γεννάει το αίσθημα σωστά ή λανθασμένα, ότι ψάχνουν το χαμηλότερο ποσό που παίζει.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το λάθος σε αυτή την ερώτηση δλδ τι? χειραψία με χαμόγελα χωρις να έχετε κάνει ούτε μια κουβέντα περι μισθού? Αν δε σου αρεσει ο τρόπος που διατυπώνουν την ερώτηση, λαθος δικο σου που ψαρώνεις ΙΜΟ. Και εν τέλει αυτό ισχύει σε κάθε σχέση εργασίας, ο εργοδότης θα κοιτάξει να πληρώσει λιγότερο ενω ο εργαζόμενος να λάβει περισσότερο.
-
Μιλωντας για καπιταλιστικα κρατη, ο μισθος ειναι δεδομενος για μια θεση και αναφέρετσι ρητα. Το ιδιο και οι συνθηκες. Φυσικα εντος των νομιμων πλαισιων. Οτιδηποτε αλλο ειναι αστειοτητα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο Γεραρδος σε μια συνεντευξη (στο Pixel αν θυμαμαι καλα) τις αρχαιες εποχες, (μεσα του '80) οταν τον ρωτησαν τα σχεδια για το μελλον ή κατι τετοιο, ειπε 'θα τους κλεισω όλους', αναφερομενος στα υπολοιπα μαγαζια της εποχης στην πιατσα της Στουρναρη. Τέτοια έπαρση.
Εξυπνοτατος επιχειρηματιας κατα τα αλλα.
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
@trident1971
Επειδή μίλησα με άτομα που πήγαιναν για πωλητές, δεν έχει και τόσο μόνιμο χαρακτήρα όσο νομίζεις. Και το τμήμα και το κατάστημα αλλάζουν κατά το δοκούν. Και όταν τα λεφτά δεν φτάνουν για ζήτω, τέτοιες αλλαγές κάνουν τη διαφορά του να έλεγες ναι ή όχι στην αρχική προσφορά. Οπότε δεν είναι τόσο ακριβοδίκαια όπως τα φαντάζεσαι.
(Άμα πεις για βενζίνες και διόδια στο Πλ@ισιο για 4ωρη θα γελάνε 10 μήνες, έτσι για να σου δώσω ένα παράδειγμα ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα γραπτά σου.)
Στο παράδειγμα του φοιτητή απλά δε θα ήταν την επόμενη μέρα για δουλειά, τόσο απλά. Διότι θα το κάνεις μια, τη δεύτερη έφυγες χωρίς πολλά-πολλά.Τέλος, αφού δεν βρίσκεις πού είναι το πρόβλημα με αυτά γιατί δεν πας εσύ να δουλέψεις εκεί; Να κάνεις και πράξη τα λόγια σου; Εγώ αυτό που κάνω καταρχήν είναι να μην βρίσκω φυσιολογική αυτήν την κατάσταση, σε αντίθεση με σένα που λες ότι δεν τρέχει και τίποτα και θες και να πείσεις κιόλας ότι alles ist gut.
edit
το παράδειγμα με τα λαχανικά δεν πήγαινε σε σένα, είναι η απόδοση σε μια γραμμή της συνέντευξης στα κεντρικά.Οκ τα λαχανικα.
Προσωπικα ξερω για Κωτσοβολο, οχι για Πλαισιο. Το 'αλλαζουν κατα το δοκουν'=καθε μερα και αλλου, το ξερουμε σιγουρα και εγκυρα ή το εξαγουμε σαν συμπερασμα και ο καθενας κανει τις εικασιες που θελει?
Βενζινες ή διοδια εδιναν σαν Incentive (μη μεινω και εγω πισω στο Εγγλεζικο) για να πας σε μακρινο καταστημα.Δεν εχω κανενα προβλημα να δουλεψω και σκατατζής, αν ειναι το τελευταιο μου αποκουμπι. Αν εχω αλλες επιλογες καλυτερες θα τις προτιμησω, οπως και εσυ. Δεν ειπα ποτε οτι alles ist gut, καθε αλλο. Απλα σημειωσα οτι ετσι λειτουργουν τα πραγματα, και το να 'μη βρισκω φυσιολογικη αυτη την κατασταση' δεν αλλαζει και τιποτα, μη νομιζεις οτι καταφερνεις κατι.
- Κάποια στιγμή θα γίνει αντίστοιχη 'ξήγα' από τους καταναλωτές (γιατί όπως είπα η μαλακοπιτουρίαση δεν μπορεί να μη βγει προς τα έξω) και θα εξισορροπήσει η κατάσταση.
Θα ηθελα να το γραψω και εγω αυτο, αλλα βρισκο τοιχο στην πραγματικοτητα. Εχεις ακουσει ποτε τη φραση 'παπαρια μαντολες'?.
Αφου το ξερεις οτι κατι τετοιο δεν προκειται να γινει. Ελλαδα ειμαστε. Ακομα και να αρχισει τωρα καμμια εκστρατεια σε στυλ 'εεε, το παραχεσατε και σας τιμωρουμε', θα διαρκεσει μεχρι το επομενο newsletter προσφορων. Τη στιγμη που 5 θα σκεφτονται 'τωρα θα σας δειξουμε', οι διπλανοι 5 θα λενε 'ωραια, μη ψωνιζετε, μην εξαντληθει το προϊον'.
[Διαγραφονται λεξεις τριάντα (30)]Το μποϋκοταζ σαν λυση ? Κατι τετοια λεει και ο Αυτιας και εχει αποκτησει φανατικους τηλεθεατες. Μπορεις να μου πεις μια (1) περιπτωση καταναλωτικου μποϋκοταζ ,στην Ελλαδα, που να δουλεψε αποτελεσματικα ?
Το μποϋκοταζ σαν ενα μεσο μεταξυ αλλων θα μπορουσε να ειναι χρησιμο.Ορθα ομιλεις, οπως ραφω και παραπανω, εντω Ελλαδα μποϋκοταζ καληνυχτα.
το 'μεταξυ αλλων' θα ηθελα να εξηγησεις αν δε βαριεσαι, τι ειναι τα αλλα πραγματα που μπορεινα κανει κανεις?Η Wal-Mart (η οποια ειναι η εταιρεια με τους περισσοτερους υπαλληλους στις ΗΠΑ) εφαρμοζει ενα προγραμμα χαμηλου κοστους . Περιπου το 45% του προσωπικου της εργαζεται με μερικη απασχοληση ή σπαστο ωραριο και ο μεσος μισθος των υπολοιπων (με πληρη απασχοληση) ειναι τοσο χαμηλος που πριν 25 - 30 χρονια θα ειχε κατηγοριοποιηθει σαν βοηθητικο εισοδημα. Wal-Martisation (προς τιμην της Wal-Mart ) εχει ονομασθει αυτη η πρακτικη των εργασιακων σχεσεων.
Ορθα ομιλεις και εδω.
Οι εργαζομενοι στο Walmart (οχι ολοι) λαμβανουν και κρατικη βοηθεια (welfare, κουπονια κλπ) αλλιως ΔΕΝ ζουν, τοσο απλα.
Ειχανε κανει προσφατα και κατι αναγωγες, οτι αν δωσει σε ολους κατι καλυτερο απο αυτα που δινει, το καθε προιον θα αυξηθει ενα αστειο ποσο. Βαριεμαι να το ψαξω, αν το δεις θα παθεις.Καποιοι εχετε ηδη εργασιακη εμπειρια και παρόλα αυτα δεν εχετε κατανοησει το προφανες..μια θεση εργασιας εχει συγκεκριμενο μπατζετ.Αν ο αλλος το υπερβαινει κατα πολυ,δεν υπαρχει λογος να κανεις περιττες συζητησεις μαζι του και τρως τον χρονο του και τον δικο σου.
ΑΜΗΝ ρε γαμωτο, το ειπε καποιος. Το προφανες.
- το 'να δω πως εκτιμας τον εαυτο σου, αν κινεισαι στην πραγματικοτητα' που ειπωθηκε παραπανω.
@Pathos
+1 -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο Γεραρδος σε μια συνεντευξη (στο Pixel αν θυμαμαι καλα) τις αρχαιες εποχες, (μεσα του '80) οταν τον ρωτησαν τα σχεδια για το μελλον ή κατι τετοιο, ειπε 'θα τους κλεισω όλους', αναφερομενος στα υπολοιπα μαγαζια της εποχης στην πιατσα της Στουρναρη. Τέτοια έπαρση.Εξυπνοτατος επιχειρηματιας κατα τα αλλα.
Προφανώς μιλάς για τον πατέρα Γεράρδο.
Τώρα παίζει γιός ΓεράρδοςΚαποιοι εχετε ηδη εργασιακη εμπειρια και παρόλα αυτα δεν εχετε κατανοησει το προφανες..μια θεση εργασιας εχει συγκεκριμενο μπατζετ.Αν ο αλλος το υπερβαινει κατα πολυ,δεν υπαρχει λογος να κανεις περιττες συζητησεις μαζι του και τρως τον χρονο του και τον δικο σου.
ΑΜΗΝ ρε γαμωτο, το ειπε καποιος. Το προφανες.
- το 'να δω πως εκτιμας τον εαυτο σου, αν κινεισαι στην πραγματικοτητα' που ειπωθηκε παραπανω.
@Pathos
+1le πούτσες μπλε
Μου θυμίζει τη φάση αγγελίες ενοικιαστηρίων, που δεν γράφουν τιμή και δεν στη λένε από το τηλέφωνο, γιατί 'έλα να τα πούμε από κοντά'
Γράψε Θέση, περιγραφή, αντικείμενο, μπλα μπλα, ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΣΟ (με όποιο range θες). Να μην χάνουν χρόνο εκατέρωθεν.
Το πως εκτιμάει τον εαυτό του (λελ) θα το δεις και από το πως τοποθετείται στο range, από το τι benefits θα ζητήσει (if applicable) και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Το αν έχει σχέση με την πραγματικότητα, απλώς λελ. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σκέψου ότι εγώ είμαι διατεθειμένος να αλλάξω δουλειά για τα ίδια χρήματα και ας δουλεύω παραπάνω και ας μετακινούμαι πολύ πιο μακριά, μόνο και μόνο για τη καλύτερη προοπτική
Αυτό πολλοί το λένε, λίγοι το κυνηγάνε
(δεν είναι προσωπικό το σχόλιο, απλώς το έγραψα με αφορμή το quote σου)Ένα από τα μεγάλα λάθη που μπορείς να κάνεις είναι να βολευτείς με μια όχι και τόσο καλή κατάσταση και να μείνεις στάσιμος.
Εγώ έχω μεν βολευτεί σε κάποια θέματα (πχ δουλεύω σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου, έχω προσαρμοστεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση και στις απαιτήσεις της), αλλά σε κάποια άλλα έχω τεράστια προβλήματα τα οποία μόνο εγώ μπορώ να λύσω απλά αλλάζοντας εργοδότη.
Σίγουρα θα φάω αγγούρι από την αρχή κάνοντας κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να το κάνω και όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα το κάνω και ας πηξω πολύ χειρότερα από ότι τώρα (το έχω σκεφτεί αρκετά, το έχω συζητήσει, δεν υπάρχει άλλη λύση στη τελική).
Δεν είμαι σε ηλικία ακόμα που θα πρέπει να κοιτώ το βόλεμα μου, ούτε έχω και πολλά περιθώρια να κάθομαι να το φιλοσοφώ γιατί δεν είμαι και πιτσιρικάς και ξεκίνησα δουλειά μεγάλος και έχω να φάω πολύ σκατό ακόμα. Πρέπει να το ψάξω όσο μπορώ να καλύψω το χαμένο έδαφος.
Είμαι ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο, αρκεί να βρω τις κατάλληλες ευκαιρίες.
Δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά εφόσον το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου.
Ελπίζω τους επόμενους μήνες να έχω καλά νέα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ένα από τα μεγάλα λάθη που μπορείς να κάνεις είναι να βολευτείς με μια όχι και τόσο καλή κατάσταση και να μείνεις στάσιμος.Εγώ έχω μεν βολευτεί σε κάποια θέματα (πχ δουλεύω σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου, έχω προσαρμοστεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση και στις απαιτήσεις της), αλλά σε κάποια άλλα έχω τεράστια προβλήματα τα οποία μόνο εγώ μπορώ να λύσω απλά αλλάζοντας εργοδότη.
Είναι, αλλά όπως γράφεις και εσύ όλα είναι θέμα tradeoff.
Για όσους είμαστε ελλάδα ας πούμε, η μεγαλύτερη επιλογή βολέματος είναι το ότι καθόμαστε εδώ [σε μια όχι και τόσο καλή -γελάει ο κόζμος- και εν πολλοίς στάσιμη κατάσταση]Σίγουρα θα φάω αγγούρι από την αρχή κάνοντας κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να το κάνω και όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα το κάνω και ας πηξω πολύ χειρότερα από ότι τώρα (το έχω σκεφτεί αρκετά, το έχω συζητήσει, δεν υπάρχει άλλη λύση στη τελική).
Είμαι ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο, αρκεί να βρω τις κατάλληλες ευκαιρίες.
Δεν θέλει σκέψεις και φιλοσοφίες.
Αν όντως το νιώθεις, απλώς κυνήγα το ενεργά.
Και μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πάντα επιλογές, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να φας την πούτσα που συνεπάγονται [βλ. tradeoff]Δεν είμαι σε ηλικία ακόμα που θα πρέπει να κοιτώ το βόλεμα μου, ούτε έχω και πολλά περιθώρια να κάθομαι να το φιλοσοφώ γιατί δεν είμαι και πιτσιρικάς και ξεκίνησα δουλειά μεγάλος και έχω να φάω πολύ σκατό ακόμα. Πρέπει να το ψάξω όσο μπορώ να καλύψω το χαμένο έδαφος.
Καμία ηλικία δεν είναι ηλικία βολέματος. Ίσως η 'συντάξιμη', αλλά ακόμα και σε αυτή μπορείς να γνωρίσεις ανθρώπους που το τρέχουν περισσότερο από 30άρηδες.
Από την άλλη, σε κάθε ηλικία κοιτάς και το βόλεμα [βλ αρχικό σχόλιο και ελλάδα]Δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά εφόσον το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου.
Ελπίζω τους επόμενους μήνες να έχω καλά νέαεφόσον το κάνεις πράξη θα έλεγα. Οι αποφάσεις είναι για να τις συζητάς με μπύρες και μεζέδες και παρέα
Σου εύχομαι τα καλύτερα και να προσπαθείς πάντα περισσότερο
-
Σε ευχαριστώ πολύ
Πάντως το θέμα της Ελλάδας που λες είναι πολύ σημαντικό, αυτό από μόνο του πλέον θεωρείται μεγάλη πολυτέλεια.
Προσωπικά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να έφευγα από την Ελλάδα. Όχι για το ίδιο το βόλεμα, αλλά γιατί δε θέλω κάνεις και τίποτα να με έδιωχνε από το σπίτι μου (με τη γενικότερη έννοια)Επίσης όσο άσχημα και να είναι εδώ, πιστεύω ότι έξω θα ήμουν δυστυχισμένος, οπότε ξεκινώ θεωρώντας δεδομένο ότι μιλάμε για Ελλάδα και οποία κακά έχει αυτή
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Προσωπικά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να έφευγα από την Ελλάδα. Όχι για το ίδιο το βόλεμα, αλλά γιατί δε θέλω κάνεις και τίποτα να με έδιωχνε από το σπίτι μου (με τη γενικότερη έννοια)ναι, αυτός είναι ο ορισμός του βολέματος όταν μιλάμε 'με τη γενικότερη έννοια' και όχι με την κυριολεκτική.
Επίσης όσο άσχημα και να είναι εδώ, πιστεύω ότι έξω θα ήμουν δυστυχισμένος, οπότε ξεκινώ θεωρώντας δεδομένο ότι μιλάμε για Ελλάδα και οποία κακά έχει αυτή
Μην με παρεξηγείς. Ούτε κρίνω την επιλογή, ούτε σου λέω ότι κακώς ή καλώς κάνεις.
Άλλωστε κι εγώ Ελλάδα είμαι. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γράψε Θέση, περιγραφή, αντικείμενο, μπλα μπλα, ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΣΟ (με όποιο range θες). Να μην χάνουν χρόνο εκατέρωθεν.Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο αλλά τις περισσότερες φορές (πρακτικά αν δε μιλάμε για θέσεις ανειδίκευτες, junior κτλ.) δεν (πρέπει να) είναι δημόσια ανακοινώσιμο.
Είναι σημαντική αλλά όχι #1 προτεραιότητα η αποφυγή του χασίματος χρόνου.
-
δεν 'πρέπει' δια νόμου;
Δεν βλέπω να έχουν όλοι αυτό το πρόβλημα βέβαια. -
Οσοι δεν το ΄χουν παρανομούν
-
wat!?
-
viewtopic.php?p=3061868#p3061868
-
viewtopic.php?f=13&t=15032&start=15705#p3061874
-
Είναι και θέμα εταιρείας κι εδώ σπάνια το ανακοινωνουν ειδικα αν υπάρχει σχετική ελευθερία και ψάχνουν κάτι καλό. Στα graduate συνηθως ειναι fixed εκτος κι αν ειναι απελπισμενοι. Σε συνεντεύξεις εδώ όλοι με ρώτησαν ποσά θέλω και γιατί δίνω αυτό το range. Κάποιοι μου εξήγησαν πως καθορίζεται ο μισθός άλλοι μου ειπαν πως θα πρεπει να συζητηθεί με το HR. Μια εταιρεία μου έκανε πρόταση 3κ κάτω απο το κατώτατο όριο του range που ζητούσα. Είχα ήδη σχεδόν υπογράψει στην εταιρεια που δουλεύω με μισθό 7κ πανω από την προσφορά τους. Όταν τους είπα πως δεν ενδιαφερομαι μου απάντησαν τοσα δίνουν και είναι φοβερή ευκαιρία. Όταν βέβαια είπα πως έχω υπογράψει αλλου κάλυψαν τα 3κ και συνέχισαν με το ποσο φοβερή εταιρεια είναι. Φυσικά έφαγαν ακυρο και για αλλους λόγους. Γενικά τελευταία ακούω διάφορες ιστορίες με ελληνικές εταιρείες και πως διαχειρίζονται τους νυν υπαλλήλους τους αλλά και τους υποψηφίους υπαλλήλους τους... Απαράδεκτες συμπεριφορές και τεράστια κόμπλεξ θα έλεγα με λίγες πολύ λιγες εξαιρέσεις.
Sent from Corsair's brick
-
Σχετικά με το βόλεμα
Άμα πάρεις ένα χαρτί και γράψεις από τη μια μεριά τί σε κρατάει και από την άλλη τι σε χαλάει, είναι ξεκάθαρο εάν είσαι σε φάση βολέματος η Όχι.
Το αν θες να πάρεις το επόμενο βήμα , είναι άλλο θέμα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....