-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Μέχρι 110χλμ/ωρα επιτρέπεται στα λεωφορεία.Δώσε τον στεγνά στο κτελ.
Πολλα δεν λες?
90 τα κανονικα και 80 τα διοροφα.... αυτο ξερω εγω!
Μαλιστα ενα SETRA φιλου - οδηγο σε εναν τουριστικο οργανισμο στην θεσσαλονικη εχει κοφτη στα 93χλμ.Οπως και να εχει απο τις χειροτερες περιπτωσεις που μπορει να συναντησει καποιος ειναι στην διαδρομη Αθηνα Πατρα Γιαννενα, εκει ειναι πολλα ζωα που δινουν ρεσιταλ βλακειας!!!
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... peedLimits
(για 110 είχα ακούσει απο κτελατζή,ισως θυμάμαι λάθος) -
Καλά παιδιά το Κτέλ στην Κρήτη είναι απίστευτα προκλητικό.Απίστευτα άσχημη συμπεριφορά οδηγών-εργαζόμενων(όχι όλοι) γενικά προς τους πελάτες και ΚΑΝΕΝΑΣ σεβασμός στην ασφάλεια τους.Πριν λίγες μέρες γύρισα με το κτέλ απο Ηράκλειο στα Χανιά,μπήκα απο Γιόφυρο.14άτομα(κ εγώ μαζί) όρθια μέχρι το Ρέθυμνο!Δυστυχώς είναι ουσιαστικά μονόδρομος πολλές φορές η επιλογή και αυτό εκμεταλλεύονται.Επίσης έχω την εντύπωση οτι στα 80 είναι το όριο για τα λεωφορεία(χωρίς να είμαι σίγουρος).Έχω ακούσει οδηγό να το λεεί στον εισπράκτορα εντός του λεωφορειόυ την ώρα που πάγαινε με 100
-
Ανάλογα την περίπτωση, και 40 χλμ την ώρα μπορεί να είναι τεράστια ταχύτητα, οπότε μην κολλάτε στα όρια αλλά στην δολοφονική οδήγηση του κάθε αλητήριου.
-
Ανεφερα το μερος για να καταλαβετε τον δρομο, αλλα μαλλον δεν εχει κινηθει καποιος στον ΒΟΑΚ. Ο δρομος καταρχην εχει οριο 90, πολλες φορες 70, και στους κομβους 60 ή 50. Οι στροφες του ειναι αρκετες ανοιχτα πεταλα. Στο συγκεκριμενο σημειο δεν εχει ΛΕΑ και χωραει ενα αμαξι στη λωριδα. Με αυτα λοιπον καταλαβαινετε πως κινηται ενα λεωφορειο με 120 -130-140. Επισης ΔΕΝ ηταν κτελ, αλλα τουριστικο λευκο λεωφορειο, δεν εγραφε επωνυμια ή κατι αλλο.
Οντως οι οδηγοι των κτελ οδηγανε και αυτοι πολυ γρηγορα , προσπερνανε οτι κινηται μεχρι κοντα στο οριο ταχυτητας ομως.
Τετοια δολοφονικη οδηγηση ομως δεν εχω ξανασυναντησει. -
Ο χρήστης makrimanolis έγραψε:
Γιατί να πληρώσεις με κάρτα? Δεν έχω καταλάβει! σταματά σε ενα ετμ βγάλε λεφτα ναι υπάρχουν κ τα λεφτα κάτι χάρτινα ειναι τα δέχεται το βενζινάδικο δεν υπάρχει πρόβλημακαλώς ήρθες στον 21 αιώνα
-
Ο χρήστης makrimanolis έγραψε:
Γιατί να πληρώσεις με κάρτα? Δεν έχω καταλάβει! σταματά σε ενα ετμ βγάλε λεφτα ναι υπάρχουν κ τα λεφτα κάτι χάρτινα ειναι τα δέχεται το βενζινάδικο δεν υπάρχει πρόβλημαΓιατί να το κάνεις αυτό;Αν έχεις πιστωτική θα πληρώσεις προμήθεια για τα μετρητά.Επίσης με την κάρτα δεν σε ενδιαφέρουν ρέστα ούτε και στρογγυλοποίηση στην αντλία.
Αχρείαστη ταλαιπωρία . -
Στα παπάρια μας με τι θα πληρώσει ο κάθε πελάτης. Αν θέλει ας πληρώσει, με κάρτα, με επιταγή, με paypal, με western union, με ό,τι γουστάρει.
Ας πληρώσει και με ένα τσουβάλι σεντς του 1 λεπτού, ΑΡΚΕΙ να τραβήξει το γαμημένο το αμάξι του στην άκρη για να μην εμποδίζει τον ανεφοδιασμό των υπολοίπων πελατών.
Τόσο απλό. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δευτερο περιστατικο σημερα απο Ρεθυμνο προς Τυμπακι. Δεν συμμετηχα ευτυχως. Μπροστα μου τουριστικο δυοροφο λεωφορειο να ξεκιναει προσπερασεις διχως αυριο σε ανηφορες, της ταξης των 100χλμ. Τα ντουμανια πισω να σε κανουν να μη βλεπεις το λεωφορειο.
Και εκει μου κανε τρομερη εντυπωση το πως 'ανοιγε' και προσπερναγε ο,τι εβρισκε.
Εχω δει ενα σωρο μαλακιες στη Κρητη που παραθεριζω, αλλα αυτο με τα τουριστικα λεωφορεια μου χει κατσει πολυ στραβα.Ντουμάνι = ανοιγμένα πετρέλαια
-
'ανοιγμενα πετρελαια' τι σημαινει;
σαν το βιντεο με το σαραντατριο φαση;
-
Πειραγμένη αντλία για να δίνει πιό πολύ πετρέλαιο. Ο leonp το εξηγεί εδώ: viewtopic.php?p=3027039#p3027039
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πειραγμένη αντλία για να δίνει πιό πολύ πετρέλαιο. Ο leonp το εξηγεί εδώ: viewtopic.php?p=3027039#p3027039ΠΟΙΟΣ ο λογος ενα τουριστικο λεοφωρειο να 'ανοιξει πετρελαια' ?? Παραπανω γκαζι ΚΑΙ καταναλωση ΚΑΙ μειωση αξιοπιστιας ??
Για επαγγελματικη χρηση ειναι οχι dragster, ακομα και παπαρας πατενταρισμενος να ειναι ο ιδιοκτητης, δε νομιζω να κανει κατι τετοιο...Πολυ πιθανοτερο να μου κανει για ασυντηρητο με ποιος-ξερει-τι-σκατα-πετρελαιο και αλλα συναφη οπως εξατμιση κλαρινο, να καταπινει λαδια κτλ για να μιλησουμε με περιεργες ορολογιες.
Οσο για το 'ανοιγμενα πετρελαια' δεν το διαβασα σε εκεινο το τοπικ ...
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Πειραγμένη αντλία για να δίνει πιό πολύ πετρέλαιο. Ο leonp το εξηγεί εδώ: viewtopic.php?p=3027039#p3027039
ΠΟΙΟΣ ο λογος ενα τουριστικο λεοφωρειο να 'ανοιξει πετρελαια' ?? Παραπανω γκαζι ΚΑΙ καταναλωση ΚΑΙ μειωση αξιοπιστιας ??
Για επαγγελματικη χρηση ειναι οχι dragster, ακομα και παπαρας πατενταρισμενος να ειναι ο ιδιοκτητης, δε νομιζω να κανει κατι τετοιο...Πολυ πιθανοτερο να μου κανει για ασυντηρητο με ποιος-ξερει-τι-σκατα-πετρελαιο και αλλα συναφη οπως εξατμιση κλαρινο, να καταπινει λαδια κτλ για να μιλησουμε με περιεργες ορολογιες.
Οσο για το 'ανοιγμενα πετρελαια' δεν το διαβασα σε εκεινο το τοπικ ...
Σου είπε κάποιος ότι δεν είναι κοντράκηδες οι επαγγελματίες οδηγοί;
-
Nαι δε διαφωνω σ'αυτο ... αλλα θεωρω οτι σε περιπτωση λεοφωρειου ειναι τελειως διαφορετικα.
Δεν εισαι μονος επανω, για να πεις το ξεσκισα και ολα καλα. Οι επιβατες σε αποτομες επιταχυνσεις αισθανονται αλλιωτικα απο αυτον που οδηγαει, θα κανουν δηλαδη κοντρες τα λεοφωρεια; Που; Αφου ταξιδευουν υποτιθεται σε επαρχιακο και εθνικη ... σταθερη ταχυτητα.
Να πεις οτι μιλαμε για νταλικερη, οκ ... βγαζει βολτα τον τρακτορα σκετο και το παταει με μερικους αυνανες συναδελφους No big deal. Με τα λεοφωρεια κοντρα ομως δεν εχω δει (ακομα). Συνηθως κουβαλανε επιβατες και ειπα πιο πανω, στα 2-3 πρωτα χιλιομετρα τσιτα γκαζια ... οι επιβατες θα κανουν παρατηρηση στανταρ!Στην τελικη με τις κλισεις που εχουν οι ''αυτοκινητοδρομοι'' μας δε θα κρεμασει πουθενα ενα συγχρονο λεοφωρειο.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Nαι δε διαφωνω σ'αυτο ... αλλα θεωρω οτι σε περιπτωση λεοφωρειου ειναι τελειως διαφορετικα.
Δεν εισαι μονος επανω, για να πεις το ξεσκισα και ολα καλα. Οι επιβατες σε αποτομες επιταχυνσεις αισθανονται αλλιωτικα απο αυτον που οδηγαει, θα κανουν δηλαδη κοντρες τα λεοφωρεια; Που; Αφου ταξιδευουν υποτιθεται σε επαρχιακο και εθνικη ... σταθερη ταχυτητα.
Να πεις οτι μιλαμε για νταλικερη, οκ ... βγαζει βολτα τον τρακτορα σκετο και το παταει με μερικους αυνανες συναδελφους No big deal. Με τα λεοφωρεια κοντρα ομως δεν εχω δει (ακομα). Συνηθως κουβαλανε επιβατες και ειπα πιο πανω, στα 2-3 πρωτα χιλιομετρα τσιτα γκαζια ... οι επιβατες θα κανουν παρατηρηση στανταρ!Στην τελικη με τις κλισεις που εχουν οι ''αυτοκινητοδρομοι'' μας δε θα κρεμασει πουθενα ενα συγχρονο λεοφωρειο.
Κυκολφορούν και άδεια τα λεωφορεία
-
Κατι ξερεις εσυ, παω πασο!
Εξακολουθω να πιστευω παντως οτι ενα λεοφωρειο δε θα το 'ψαχνε για επιπλεον γκαζια και οτι στα ντουμανια, τιθεται θεμα συντηρησης/παλαιοτητας.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Κατι ξερεις εσυ, παω πασο!Εξακολουθω να πιστευω παντως οτι ενα λεοφωρειο δε θα το 'ψαχνε για επιπλεον γκαζια και οτι στα ντουμανια, τιθεται θεμα συντηρησης/παλαιοτητας.
Ναί, αλλά ο cson λέει οτι εκτός απο τα ντουμάνια το λεωφορείο πήγαινε γαμιώντας. Οπότε δέν είναι θέμα συντήρησης.
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κατι ξερεις εσυ, παω πασο!
Εξακολουθω να πιστευω παντως οτι ενα λεοφωρειο δε θα το 'ψαχνε για επιπλεον γκαζια και οτι στα ντουμανια, τιθεται θεμα συντηρησης/παλαιοτητας.
Ναί, αλλά ο cson λέει οτι εκτός απο τα ντουμάνια το λεωφορείο πήγαινε γαμιώντας. Οπότε δέν είναι θέμα συντήρησης.
Γαμιωντας λεει και η θεια μου ρε συ οτι παω με το αμαξι μολις φυσηξει λιγο ο αερας απο το κατεβασμενο παραθυρο!
Καταλαβαινεις τι θελω να πω...Θενξ για το σχετικο βιντεο ηταν αυτο που εγραψα πιο πανω οταν μιλησες για ανοιγμενα κατεβασμενα κατι πετρελαια!
-
Morx ξερω πως ανοιγουν τα λεωφορεια, ξερω ποτε με παιρνει να τα προσπερασω… δεν νομιζω να εχω ιδια αντιληψη με τη θεια σου στην οδηγηση. Αλλα αυτα που συναντησα χθες ηταν το κατι αλλο. Οταν λεμε γαμιωντας το εννοω!
Επισης στο δευτερο στην ορεινη διαδρομη με το ντουμανι ηταν καθαρα καυσαεριο πλουσιου μιγματος, παχια μαυριλα, σαν τα αμερικανικα dragster με τα φορτηγα. Αν πανε ετσι τα ασυντηρητα τοτε πως πανε τα συντηρημενα? -
Πάμπολλες φορές έχω πετύχει άδειο αστικό λεωφορείο φυσαρμόνικα στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης μεταμεσονύχτιες ώρες να πηγαίνει χωρίς αύριο (τουλάχιστον 120km/h) με το πίσω μέρος να χορεύει σαν τρελό.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]