Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Για να ζωντανέψει το νήμα να κάνω και εγώ μια ερώτηση
Αλλά θέλω απλή και κατανοητή απάντηση οκ ( όχι πες μας 1000 πληροφορίες που ούτω σι άλλος δεν θα ξέρω για να μου πείτε , έτσι δεν μπορεί να γίνει δουλειά πάρε ένα μύλο!
Λοιπόν στην κατοχή μου είχα μια dolce gusto και έχω και αυτήν του lidl (silvercrest) , σκοπός μου ήταν να φτιάξω καφέ αντίστοιχο με μαγαζιού πάνω κάτω ( κυρίως για τον fredo espresso που πίνω με ενδιαφέρει περισσότερο , άντε και κανένα 2πλό epsressaki το χειμώνα. )
Η D.G. επειδή είδα στην πράξη ότι είναι καλύτερη για κάποιον που θέλει ροφήματα κυρίως! δόθηκε γιατί ο καφές που έβγαζα από την μηχανή του lidl ήταν σχεδόν ίδιος αλλά πολύ φθηνότερος και ροφήματα δεν πίνω τόσο.
Λοιπόν η μηχανή μου είναι Portafilters: Pressurized και χθες δεν είχα τι να κάνω και έκανα και αυτήν την μ@λ@@@ που λέει ότι την κάνει Νοn ( χωρίς να έχω ιδέα ποιο θα είναι το κέρδος αν υπάρχει κέρδος!) και αυτό γιατί μέχρι τώρα δεν είχα κάνει κάτι στην μηχανή,μόνο είχα τυποποίηση αρκετά την διαδικασία παρασκευής( έστω αυτήν που κάνω εγώ με αποτέλεσμα να φτιάχνω καφέ μέτριο πάντα αλλά ως εκεί τίποτα παραπάνω και σχετικά μικρή ποσότητα :
Youtube Video
Σήμερα Λοιπόν έφτιαξα ένα καφέ και προσπάθησα να είμαι στις οδηγίες τον γκουρού 30'' 60ml έλα όμως που στα 30'' ούτε 10ml δεν είχα βγάλει ...το είχα λιώσει και στο πάτημα ,ούτε σταφύλια να ήταν τέτοιο πάτημα! ( o καφές είναι αγορασμένος από coffe island , ήταν 1 φορά που πήρα φρέσκο συνήθως πέρνω superMarket τις έχω δοκιμάσει όλες πάντως και το θέμα μου είναι ότι είτε πάρω illy είτε carffour το αποτέλεσμα είναι ίδιο όπως ίδιο ήταν και με αυτόν του coffe Island! ) πάντως σήμερα είχα κάπως καλύτερο αποτελέσματα αλλά ξίνιζε λόγο πάντως δεν ήταν νερουλιασμένος ( όπως και να έχει νομίζω ότι δεν είχα κανένα κέρδος απλά επειδή έριξα αρκετό καφέ μέσα που δεν το συνηθίζω γιαυτό βγήκε κάπως αποδεκτός! αλλά και πάλι είναι μακριά από αυτό που θέλω να φτιάξω ) λοιπόν ερώτηση επειδή είμαι σε δίλημμα εδώ κάνω την ερώτηση :
A. Αν πάρω μια μηχανή Νespresso τι δυνατότητες έχει στο να φτιάξει ένα καλό freedo espresso και καμιά φορά freedo ( καπουτσίνο) ....? έχω φραπεδιερα και στο να φτιάξω αφρόγαλα δεν έχω θέμα! ( αυτό είναι το οικονομικό πλάνο )
πάνε στο ακριβότερο αλλά αμφιλεγόμενο γιατί τα έχω χάσει λίγο
Β. Όπως είπα η μηχανή είναι λίγο ξεπερασμένη πλέον, βέβαια την έχω 4 χρόνια! και όταν την είχα πάρει δεν έπαιρνες ούτε Μίξερ με 40€ τώρα η τιμές έχουν πάει σε λογικότερα πλαίσια οπότε με έναν μύλο χειρός λέτε να γίνει τίποτα ή πρέπει να πάρω από εκεί και έπειτα το χρυσό πατητήρι espresso την ζυγαριά κόκας ( colas!) και τη GAGGIA super ντούπερ για να κάνω κάτι ?
Δηλαδή θέλω να πω ότι έχω διάθεση να ασχοληθώ λίγο αλλά μην αρρωστήσω κι όλας με το άθλημα , ο χειροκίνητος μύλος είναι μανίκι για κάποιος αρχάριο ? ή να πάρω μια nespresso που όλοι λένε είναι οκ ( ψιλοστανταρ ποιότητα ) ....επειδή το άθλημα είναι ολίγον ακριβό δεν έχω και τόσο άνεση στο να δώσω 400€ + για εξοπλησμό και χωρίς να έχω ιδέα που πάω......Βοήθεια μάγκες!!!!!!
Υ.Γ.
1.** y.v ** Μεγάλε είσαι άρχοντας διάβασα από google search τα σχόλια σου στις σελίδες 70-71 κλπ και έπαθα πλάκα μπράβο σου φίλε που τα λες με ωραίο και κατανοητό τρόπο , αν μπορείς δώσε και εδώ μια λύση ....γιατί έχω χάσει τα αβγά και τα καλάθια ( Pressurized ) .
2. sry για το σεντόνι αλλά ήθελα να πω κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν πολλές απορίες απ την πλευρά μου.
3. ξέρω ότι οι κάψουλες είναι ακριβές αλλά αν αξίζει χαλάλι γιατί αυτόν το καιρό έχω αγοράσει και καφέδες που κάνουν 8€ από s.m ( 250γρ. ) και αυτός του island τα 100γρ. κάνουν 2.6€ οπότε η διαφορά αν αξίζει δεν θα είναι μεγάλη για 30-40 καφεδάκια το μήνα περίπου ( τι λέτε? τι είναι καλύτερο )