Φίλε SEM (καλωσήρθες κιόλας )
σου απαντώ εν τάχει και πάλι με βάση την προσωπική μου άποψη.
Ο χρήστης SEM έγραψε:
αν και την πληρωμή της επιτροπής δεν θα την έβαζα στην κατηγορία δασμών ή φόρων
Ίσως θα έπρεπε, τρόπον τινά, μιας και μην ξεχνάς ότι ο εκάστοτε φορέας αντικαθιστά τον αντίστοιχο κρατικό (και επωμίζεται το σχετικό κόστος ).
Πέρα από την ερώτηση που έθεσα παραπάνω που κυρίως την έκανα λόγω τον σημερινό πόλεμο που υπάρχει για τα αυτοκίνητα με κοινοτικές πινακίδες και μη (ασχέτως εαν αυτά είναι νόμιμα η όχι), αυτό δείχνει πόσο πίσω είναι η νοοτροπία μας σαν κράτος, έθνος, κουλτούρα κτλ. και εγώ προσωπικά μηδενός εξαιρουμένου, για το πώς γενικά ο Έλληνας έχει καταντήσει να βλέπει το ιστορικό αυτοκίνητο όχι ως ιστορία ή κουλτούρα ή κομμάτι του μηχανοκίνητου χώρου αλλά ως ένα μέσον που παράγει κακία και ζήλια προς αυτόν που το έχει, ένα χώρο για λίγους. Και αυτό πιστεύω οτι αληθεύει στην πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.
Ισχύει κατα βάση αυτό που λες, ωστόσο δεν είναι κάτι νέο. Από την άλλη, η κουλτούρα αυτού του τύπου σίγουρα είναι τμήμα της ιστορίας του μηχανοκίνητου πολιτισμού (και δείγμα βιομηχανικής αρχαιολογίας) αλλά όχι κατ'ανάγκη και τμήμα της Ελληνικής κουλτούρας/σύγχρονης ιστορίας μας, μιας και ο στόλος των Ελληνικών ιστορικών αυτοκινήτων της κατηγορίας αυτής (που προκαλεί το φθόνο όπως λες) είναι 95% ξενόφερτος.
Τη στιγμή μάλιστα που σε άλλα, πολύ πιο σημαντικά ζητήματα, έχουμε αποδείξει ως λαός ότι προτιμούμε το δρόμο της διχόνοιας προκειμένου να υποστηρίξουμε τα δικά μας συμφέροντα (ή βίτσια) από την ομοψυχία, πραγματικά τί ακριβώς θα περίμενες να συμβεί και με το ιστορικό;
Όσο αφορά την προσωπική μου άποψη για το τι θα ήθελα να συμβεί, θα σου απαντήσω ότι θα προτιμούσα ένα σύνολο κανόνων σαφές και αυστηρό (και ας σαπίσει στο τελωνείο και ένα παράνομο κλασσικό) από ένα ομιχλώδες και ερμηνεύσιμο κατα βούληση (ή συνθήκη εκ φύσεως ή εκ θέσεως του ιδιοκτήτη) πλαίσιο. Τα σύγχρονα κράτη έχουν λίγους και σαφείς νόμους που εφαρμόζονται με αυστηρότητα, ενω σε αντίθεση η πολυνομία και η ελαστική (κατά περίπτωση) εφαρμογή των νόμων είναι χαρακτηριστικό τριτοκοσμικών κοινωνιών.