-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ Πρώτη και τελευταία φορα: ΟΤΑΝ (ποτέ δηλαδή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) ασχοληθώ με κάποιον στα ξεκούδουνα χωρίς να είναι μερος κουβέντας ή οτιδήποτε, πραγματικά θα έχει δίκιο κάποιος να μιλήσει για ψυχολογικά. Δεν αναφέρομαι σε σένα σωκρατες, στην ουρά των ποστ μου αναφέρομαιΠες τα ρε μπουγάτσα!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ρε γκρεο απανταω εντελως ευγενικα,αφηνω μεγάλη πιθανοτητα να κανω λαθος στην αποψη μου και να εχεις δικιο..Κ εσυ απαντας στο ποστ που με κουοταρες και στο αλλο σα να εχεις ψυχολογικα..
σα; ΣΑ; ΣΑ;
Ποιο το προβλημα σου?
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ρε γκρεο απανταω εντελως ευγενικα,αφηνω μεγάλη πιθανοτητα να κανω λαθος στην αποψη μου και να εχεις δικιο..Κ εσυ απαντας στο ποστ που με κουοταρες και στο αλλο σα να εχεις ψυχολογικα..
σα; ΣΑ; ΣΑ;
Ποιο το προβλημα σου?
Δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο γκρέος
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aπό εκεί που δεν είχε καμμία παρουσία;Εφόσον καταργήθηκε το άσυλο θα έπρεπε να ειναι εκεί σε πλήρη αναλογία με τους δημόσιους δρόμους ...
Να μπορει ο φοιτητής να παει να φάει στη λέσχη το χειμωνιάτικο απόγευμα, να μην έχουμε τόσα φαινόμενα βανδαλισμων, να μην έχουμε τόσες κλοπές, ναρκωτικά κλπ κλπ ... Που το περίεργο ;
Εφόσον ο συνομιλητής σου ειναι ευγενής προσπάθησε τουλάχιστον, για τα ματιά του κόσμου, να απαντας ανάλογα ...
-
σα; ΣΑ; ΣΑ;
ναι για το 'σα', οταν η επομενη λεξη αρχιζει με συμφωνο, ειδικα οταν αρχιζει με το ΙΔΙΟ συμφωνο.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Aπό εκεί που δεν είχε καμμία παρουσία;
Εφόσον καταργήθηκε το άσυλο θα έπρεπε να ειναι εκεί σε πλήρη αναλογία με τους δημόσιους δρόμους ...
Να μπορει ο φοιτητής να παει να φάει στη λέσχη το χειμωνιάτικο απόγευμα, να μην έχουμε τόσα φαινόμενα βανδαλισμων, να μην έχουμε τόσες κλοπές, ναρκωτικά κλπ κλπ ... Που το περίεργο ;
Εφόσον ο συνομιλητής σου ειναι ευγενής προσπάθησε τουλάχιστον, για τα ματιά του κόσμου, να απαντας ανάλογα ...
κανένας διάλογος με τους φασίστες
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
σα; ΣΑ; ΣΑ;
ναι για το 'σα', οταν η επομενη λεξη αρχιζει με συμφωνο, ειδικα οταν αρχιζει με το ΙΔΙΟ συμφωνο.
Είπες να πεις την πίπα σου κι εσύ ε;
Δεν είναι ορθογραφικό το θέμα στο πόστ του Σωκράτη... Καζούρα στο κολλητάρι τον γκρεο κάνω...
Και σε παρακαλώ να μη γράφεις ΕΣΥ σε θέμα με τίτλο 'Περί σπουδών'. Είναι σαν να γράφει ο κουπέας στο κοσμοπόλιταν...
-
σα; ΣΑ; ΣΑ;
Είπες να πεις την πίπα σου κι εσύ ε;
Δεν είναι ορθογραφικό το θέμα στο πόστ του Σωκράτη...
Και σε παρακαλώ να μη γράφεις ΕΣΥ σε θέμα με τίτλο 'Περί σπουδών'. Είναι σαν να γράφει ο κουπέας στο κοσμοπόλιταν...
ΧΑΧΑΧΑ
Δε μου λες, τωρα απο που γραφεις? απο το 'Λέστα' ή απο το Γαλάτσι? -
Τι παιχτηκε με το σα??
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Τι παιχτηκε με το σα??
Τιποτα, του λενε συχνα οτι φερεται 'σα μαλ...' και μπερδευτηκε.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
σα; ΣΑ; ΣΑ;
*'Επίσης, το τελικό ν παραμένει πάντοτε, δηλαδή ανεξάρτητα από τον φθόγγο που ακολουθεί, στο αρσενικό άρθρο τον, στο άρθρο των,στο αριθμητικό και αόριστο άρθρο έναν, στην προσωπική αντωνυμία του τρίτου προσώπου **αυτόν **και **τον *και στο τροπικό επίρρημα σαν'.
λινκι
ή
Γραμματική Ε και ΣΤ τάξης Δημοτικού -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν μπορώ να δω στο ποστ που σου κουοταρα, γιατί σου απαντάω αγενώς Ισα-ίσα που χαρακτήρισα τα όσα είπες ανακριβή που είναι επιηκής και ουδέτερος χαρακτηρισμός.
Γενικοτερα διεκρινα ενα υφος,συν οτι στο αλλο ποστ μιλησες για 'βλακειες οτι δε παταει η ελασ' και νομιζα πως μονο εγω ειχα θιξει το θεμα,αλλα ξαναδιαβαζοντας το ειχαν σχολιασει κ άλλοι,οποτε λαθος μου και ακομη πιο λαθος και το δικο μου υφος μετα.
Στο θεμα μας τωρα,προσωπικα την περιορισμενη φυλαξη του καμπους την ερμηνευω σαν 'μη το παρακανουμε με την αστυνομια μη γινει καμια ιστορια με τους διαφορους επαναστάτες που φοιτοζωουν (επίτηδες το ορθογραφικό) στο απθ'..Αυτη η αποψη στηριζεται στο οτι ποτε δεν εχω δει εντος του πανεπιστημιου εστω μια μηχανη διας ή καποιον πραγματοποιει μια στοιχειωδη επιβλεψη οπως π.χ θα δει κανεις σε αλλες οδους τις πολεις.
Δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολα τα λινκ σου αναφερονται σαν επιχειρησεις οι εμφανισεις της ΕΛΑΣ..χαιρω πολυ,οταν στο ΑΠΘ ολη μερα καθε μερα βρισκεις οτι θελεις σε ουσιες,το να κανουν ενα ντου απ την ελασ δε λεει κατι.
Το ολο μου ποιντ ειναι οτι αρση ασυλου δεν υφισταται οταν τοσο καιρο δεν εχει υπαρξει αστυνομικος στο απθ για πανω απο μια ωρα..Τωρα για ποιους λογους και ποιοι ευθυνονται,σιγουρος δε μπορω να ειμαι.Το θέμα καθαρίστηκε από μερικές χοντράδες [Mod]
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
σα; ΣΑ; ΣΑ;
*'Επίσης, το τελικό ν παραμένει πάντοτε, δηλαδή ανεξάρτητα από τον φθόγγο που ακολουθεί, στο αρσενικό άρθρο τον, στο άρθρο των,στο αριθμητικό και αόριστο άρθρο έναν, στην προσωπική αντωνυμία του τρίτου προσώπου **αυτόν **και **τον *και στο τροπικό επίρρημα σαν'.
λινκι
ή
Γραμματική Ε και ΣΤ τάξης ΔημοτικούΝαι.... και οχι. Εξηγηθηκε το θεμα, καλως σβηστηκαν οι χοντραδες.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Aπό εκεί που δεν είχε καμμία παρουσία;
Εφόσον καταργήθηκε το άσυλο θα έπρεπε να ειναι εκεί σε πλήρη αναλογία με τους δημόσιους δρόμους ...
Γιατί στη Ροτόντα η κατάσταση είναι καλύτερη; Στον Ξαρχάκο; (από τη μεριά του πρώην ζωολογικού) Στην Ξηροκρήνη; Εντάξει κάποιος που δεν ξέρει την κατάσταση λογικό είναι να τα φορτώνει στο άσυλο, αλλά να το κάνει το 2014 σημαίνει πως είτε δεν κυκλοφορει στην πόλη ή δε βλέπει γύρω του.
Και να με συμπαθάς αλλά διαφωνώ με τον ορισμό της ευγένειας. Κάποιος που κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι γράφεις και κόβει-ράβει τα ποστ για να απαντήσει ασχέτως, δεν είναι ευγενής. Αγενής και πονηρούλης είναι.>Στο θεμα μας τωρα,προσωπικα την περιορισμενη φυλαξη του καμπους την ερμηνευω σαν 'μη το παρακανουμε με την αστυνομια μη γινει καμια ιστορια με τους διαφορους επαναστάτες που φοιτοζωουν (επίτηδες το ορθογραφικό) στο απθ'..Αυτη η αποψη στηριζεται στο οτι ποτε δεν εχω δει εντος του πανεπιστημιου εστω μια μηχανη διας ή καποιον πραγματοποιει μια στοιχειωδη επιβλεψη οπως π.χ θα δει κανεις σε αλλες οδους τις πολεις.
Δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολα τα λινκ σου αναφερονται σαν επιχειρησεις οι εμφανισεις της ΕΛΑΣ..χαιρω πολυ,οταν στο ΑΠΘ ολη μερα καθε μερα βρισκεις οτι θελεις σε ουσιες,το να κανουν ενα ντου απ την ελασ δε λεει κατι.
Το ολο μου ποιντ ειναι οτι αρση ασυλου δεν υφισταται οταν τοσο καιρο δεν εχει υπαρξει αστυνομικος στο απθ για πανω απο μια ωρα..Τωρα για ποιους λογους και ποιοι ευθυνονται,σιγουρος δε μπορω να ειμαι.Σε παραπέμπω στα παραπάνω. Οποτε θες πάμε μια βόλτα στη Ροτόντα. Θα πιούμε καφέ στον Ιππόκαμπο ή τον Μέρμηγκα και θα χαζεύουμε το ζωολογικό κήπο με τα πρεζάκια. Εγώ μένω σε κάτι απλό. Οποτε θέλει να μπει η ΕΛΑΣ μπαίνει. Αρα δε θέλει και δεν μπαίνει. Γιατί; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω (και επανέρχομαι) είναι πως η λύση που πρότειναν με τσιρίδες κάποιοι τόσα και τόσα χρόνια δεν απέδωσε.
-
Οι τσεοι διαβάζουν 4tforum...
Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών στη συμπρωτεύουσα
Στη σύλληψη εννέα ατόμων για ναρκωτικά προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.
Τέσσερις από τους εννέα συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα στους υπαίθριους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών στη συμπρωτεύουσα.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... -sto-apth/
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
@manosk
Έχεις ένα κόλλημα με τα πανεπιστήμια. Σαν δημόσιο, όμως, τα πανεπιστήμια είναι συγκριτικά ότι πιο 'αγνό' και ποιοτικό έχει η ελληνική κοινωνία (προσοχή στο 'συγκριτικά'). Το λιγώτερο δεν έχουμε ακούσει ποτέ να δωροδοκούνται καθηγητές για τη δουλειά τους, δηλαδή να ζητάνε φακελλάκι για να κάνουν μάθημα. Σύγκρινε με ότι άλλο ξέρεις ή έχεις ακούσει για το δημόσιο κλπ.Για τις προσλήψεις συμβασιούχων στα παν/μια έχουμε ξαναπεί ότι κατά κανόνα γίνονται σε προγράμματα 1 ώς 3 χρόνων. Ένα πρόγραμμα είναι χρήματα εκτός τακτικού προϋπολογισμού που υπάρχουν μόνο γιατί τα κέρδισε κάποιος καθηγητής (σπανιώτερα ο διευθυντής μιας υπηρεσίας) με προσωπική δουλειά-πρωτοβουλία, γράφοντας μια πρόταση με τις ιδέες του που χρηματοδοτήθηκε π.χ. από Ευρώπη η ΕΣΠΑ. Οι περισσότερες προτάσεις αποτυχάνουν - χαμένος χρόνος που δεν πληρώνεται! Τα χρήματα τα διαχειρίζεται αυτός που τα κέρδισε για να βγάλει τη δουλειά/παραδοτέα/συμβατικές υποχρεώσεις (ΔΙΚΕΣ του).
Η δυνατότητα για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε προγράμματα είναι ανέκδοτο! Εκτός από τον εξειδικευμένο τεχνικό χαρακτήρα (π.χ. κάποιου για να κάνει διδακτορικό) που δεν αποτιμάται με τις συνήθεις μοριοδοτήσεις (πόσα πτυχία, παιδιά, ηλικία, κλπ) οι προσλήψεις πρέπει να γινουν άμεσα, κι όχι όταν λήξει το πρόγραμμα!
Ο κύκλος των ανθρώπων (π.χ καλών φοιτητών) που γνωρίζει και εκτιμά κάποιος είναι προφανώς η δεξαμενή από όπου αντλούνται υποψήφιοι, κατά κανόνα για κακοπληρωμένες θέσεις! Ο κόσμος δουλεύει για χαρτζιλίκι ή για χόμπυ κατ' αρχάς (επιστημονικές και διοικητικές-τεχνικές θέσεις). Όσοι ξεχωρίζουν τους παίρνει κάποιος στο επόμενο πρόγραμμα, κ.ο.κ. μέχρι που ερχόταν ο Παυλόπουλος, η Παπανδρέου, ..... να τους μονιμοποιήσει.Τι σε ενοχλεί? Τα πανεπιστήμια βρήκαν τρόπο να πάρουν υποστηρικτικό προσωπικό για επικουρικό διδακτικό έργο (και διοικητικούς, τεχνικούς) που δεν θα υπήρχε αλλιώς. Και ο λόγος students/staff (καθηγητές και επικουρικό διδακτικό προσωπικό) θα ήταν ακόμα χειρότερος, είμαστε και τώρα οι τελευταίοι παγκόσμια.
Αν βρίσκονται κάποιοι συγγενείς, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που δεν ήταν συγγενείς κανενός.
Και για να καταρρίπτουμε ένα μύθο, η φροντίδα των οικογενειών των καθηγητών των πανεπιστημίων είναι επίσημες πολιτικές όλων των πανεπιστημίων που θαυμάζεις για να διαμορφώνουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθηκες για να κάνουν οι καθηγητές απερίσπαστοι δημιουργικό έργο, για να προσελκύουν και διατηρούν καλούς καθηγητές.
Διάβασε για family friendly policy, για dual career policy ....
Κάποια δείγματα παρακάτω. Φαντάζομαι τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν έλεγε επίσημα στο website του ένα ελληνικό παν/μιο, ελάτε σε εμάς και θα διορίσουμε και τον/την σύζυγό σας!Από http://hr.nd.edu/nd-faculty-staff/forms ... e-program/ (University of Notre Dame)
*Dual Career Assistance Program
Policy/PurposeThe University recognizes that when recruiting faculty or staff, it is increasingly important to consider the employment needs of the spouse or partner. The University has established a Dual Career Assistance Program through the Office of the Provost and Human Resources. The program is designed to assist the spouses or partners of newly recruited or recently hired full-time faculty and staff identify potential employment opportunities in the area or at the University of Notre Dame. This office also assists spouses or partners of continuing faculty who may be seeking job search assistance. The Dual Career Assistance Program complements other family-friendly benefits and services offered to university employees.*
http://www.utexas.edu/provost/policies/family/ (University of Texas at Austin)
Hiring Dual Career CouplesWe realize that in many cases your job brought not only you to The University of Texas at Austin, but also your significant other. Whether your partner is in academia or not, we will help him or her find on-campus or local employment. This service is not only for your partner’s and your benefit, but also for ours.
http://www.faculty.harvard.edu/work-lif ... assistance
Έχω ένα θέμα με το χρόνο μου, γι' αυτό αργώ πολύ ν' απαντήσω.
Κοίτα Adriver, επειδή γενικά εκτιμώ αυτά που γράφεις κατά καιρούς, δέχομαι να σχολιάσω αυτά που αναφέρεις με καλή πίστη. Σε αντίθεση με αυτά που γράφει ο χαζούλης ο greo, τον οποίο θα τακτοποιήσω μόλις έχω όρεξη να παίξω ξανά.
Που λες λοιπόν, θα μου επιτρέψεις ν' αμφιβάλω για την αξιοπιστία και την ακεραιότητα των καθηγητών και λοιπών αρμοδίων των ΑΕΙ.
Εντάξει, δε νομίζω να βγαίνει καθηγητής (αν και δεν το αποκλείω) να ζητήσει 'φακελάκι' για να περάσει τον έναν ή τον άλλον.
Αλλά υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να ανταμειφθεί κάποιος, χωρίς να πάρει δραχμή. Λέγεται 'ανταλλαγή διευκολύνσεων'.
Δίνω διδακτορικό στον μπούφο με το κομματικό σημαιάκι, παίρνω ψήφους όταν γίνουν κρίσεις για το καθηγητιλίκι ή όταν μοιραστούν λεφτά/προγράμματα από τα ΚΠΣ ή το ΕΣΠΑ.Επίσης, άλλο το Πρόγραμμα τάδε, για το οποίο θα χρειαστούν να εργαστούν κάποιοι για Χ χρονικό διάστημα και άλλο οι θέσεις διοικητικού προσωπικού.
Πραγματικά δηλαδή, υποστηρίζεις ότι για να βγάζει φωτοτυπίες μια τύπισσα ή να παίρνει αιτήσεις ένας άλλος στο γκισέ 6 ώρες τη βδομάδα ή να κάθεται σε ένα κουβούκλιο ως φύλακας, πρέπει να **ξεχωρίσουν ** σε κάποιο πρόγραμμα, για να τους πάρει ξανά και ξανά ο άλλος, ώσπου να μονιμοποιηθούν;Αμ' το άλλο; Ότι οι ερευνητές, καθηγητές, σοφοί ξέρω 'γω ποιοι, πρέπει, για να παράγουν έργο βαθύ και υπέροχο, να βολεύουν το σόι τους στο πανεπιστήμιο;
ΑΝ συμβαίνει κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, αυτό θα συμβαίνει σε εντελώς άλλου είδους σχέσεις μεταξύ διοίκησης πανεπιστημίων, φοιτητών, 'αγοράς'.
Να βάλω άλλη μία Νανόπουλο ή δεν κάνει;Πώς όμως θα σού φαινόταν κάποια αντίστοιχη κατάσταση πχ σε ΔΕΚΟ, σε υπουργεία ή κρατικές ΑΕ; Να σού λέει πχ ο διευθυντής της ΔΕΗ Θεσσαλίας ότι έπρεπε να προσλάβει το γιο του δίπλα του, ώστε να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του, αντί να σκάει για το μέλλον του;
-
Σημερα στην συνεδριαση για εκλογη πρυτανη στο ΕΜΠ φοιτητες? την διελυσαν και η ψηφοφορια οπως και οι ερωτησεις που θα απαντουσαν οι 3 επικρατεστεροι θα απαντηθουν ηλεκτρονικα!!!!! ωστε να αποφασισει το σωμα... Μια ζωη μπαχαλακιδες για να χαλασουν τις διαδικασιες... καθοδηγουμενα κομματοσκυλα του φοιτητοκοσμου!!!
-
Manosk, θα επιμείνω λίγο γιατί έχω κόλλημα με την Ελληνική πρακτική των υπεραπλουστεύσεων και της απαξίωσης, που δυστυχώς δεν αφορά μόνο στα πολιτικά άκρα.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δίνω διδακτορικό στον μπούφο με το κομματικό σημαιάκι, παίρνω ψήφους όταν γίνουν κρίσεις για το καθηγητιλίκι ή όταν μοιραστούν λεφτά/προγράμματα από τα ΚΠΣ ή το ΕΣΠΑ.Το διδακτορικό δεν στο δίνει ο καθηγητής αλλά 7 μελής εξεταστική επιτροπή (καθηγητών) που ορίζει το Τμήμα, σε συνδυασμό με δημόσια υποστήριξη (παρουσίαση) της διατριβής. Στις Θετικές Επιστήμες, τουλάχιστον, χρειάζεται να έχεις και κάποιες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές.
Χρήματα των ΕΣΠΑ μπορεί να μοιράζονται κεντρικά σε περιφέρειες, ιδρύματα, κλπ αλλά σε ατομικό επίπεδο ο ερευνητης/καθηγητής πρέπει να έχει καλές ιδέες, να γράψει καλές προτάσεις και να αξιολογηθούν θετικά από ειδικούς, για να χρηματοδοτηθεί η έρευνα του!Πραγματικά δηλαδή, υποστηρίζεις ότι για να βγάζει φωτοτυπίες μια τύπισσα ή να παίρνει αιτήσεις ένας άλλος στο γκισέ 6 ώρες τη βδομάδα ή να κάθεται σε ένα κουβούκλιο ως φύλακας, πρέπει να **ξεχωρίσουν ** σε κάποιο πρόγραμμα, για να τους πάρει ξανά και ξανά ο άλλος, ώσπου να μονιμοποιηθούν;
Το αντικείμενο δουλειάς ενός μέσου διοικητικού υπαλλήλου δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις υπεραπλουστεύσεις. Ειδικά όσων προήλθαν από προγράμματα.
Τα προγράμματα χρειάζονται και πρόσθετη διοικητική υποστήριξη (γραμματείς, διαχειριστές) που είναι συμβασιούχοι. Οι καλοί από αυτούς θα μπουν ξανά και ξανά σε όποιο πρόγραμμα υπάρχει, ... Όσοι μονιμοποιούνται είναι συνήθως αστέρια!
Το πρόβλημα είναι αλλού, στην ανυπαρξία ελέγχου τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων, π.χ. ωράριο εργασίας, των μονίμων.Αμ' το άλλο; Ότι οι ερευνητές, καθηγητές, σοφοί ξέρω 'γω ποιοι, πρέπει, για να παράγουν έργο βαθύ και υπέροχο, ...
Προφανώς είναι ότι πολυτιμώτερο έχει η κοινωνία για την παραγωγή (έρευνα) και τη μετάδοση (διδασκαλία) της γνώσης. Και πρακτικά έχουν τη δυνατότητα να βρούν οπουδήποτε στο κόσμο δουλειά, σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς.
Πώς όμως θα σού φαινόταν κάποια αντίστοιχη κατάσταση πχ σε ΔΕΚΟ, σε υπουργεία ή κρατικές ΑΕ; Να σού λέει πχ ο διευθυντής της ΔΕΗ Θεσσαλίας ότι έπρεπε να προσλάβει το γιο του δίπλα του, ώστε να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του, αντί να σκάει για το μέλλον του;
Σου έδωσα στοιχεία από διακεκριμμένα παν/μια των ΗΠΑ που δημόσια λένε 'ελάτε και θα δώσουμε δουλειά και στο/στη σύζυγο σας'. Βρες κι εσύ για διευθυντές ΔΕΗ ...
Αυτό, όμως, είναι λογικό να ισχύει σε κάθε περίπτωση ανθρώπων με υψηλά προσόντα και προφανώς θα γίνεται αθόρυβα και εδώ για κάθε είδους προσωπικό προσλαμβάνεται λόγω εξειδικευμένων γνώσεων και όχι κομματικής επετηρίδας. Σημασία έχει πόσοι άλλοι ξέρουν στη χώρα να κάνουν το ίδιο και κατά πόσο μπορεί να βρει δουλειά αλλού. Τουλάχιστον, αυτό έχει σημασία στον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο, βλέπε ΗΠΑ.Να βάλω άλλη μία Νανόπουλο ή δεν κάνει;
Υπάρχει έγκυρη άποψη ότι από το αστέρι π.χ. στο παρακάτω λινκ, που προστέθηκε στους καθηγητές του ΕΚΠΑ, θα ήταν προτιμώτερος ο Νανόπουλος?
http://nuclpart.phys.uoa.gr/People/sphicas.gr.php
Και για να ποδοσφαιροποιήσουμε λίγο τη συζήτηση, τον Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός δεν τον πήρε πίσω γιατί είχε/έχει γεμίσει καλύτερους παίκτες? -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Πώς όμως θα σού φαινόταν κάποια αντίστοιχη κατάσταση πχ σε ΔΕΚΟ, σε υπουργεία ή κρατικές ΑΕ; Να σού λέει πχ ο διευθυντής της ΔΕΗ Θεσσαλίας ότι έπρεπε να προσλάβει το γιο του δίπλα του, ώστε να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του, αντί να σκάει για το μέλλον του;
Σου έδωσα στοιχεία από διακεκριμμένα παν/μια των ΗΠΑ που δημόσια λένε 'ελάτε και θα δώσουμε δουλειά και στο/στη σύζυγο σας'. Βρες κι εσύ για διευθυντές ΔΕΗ ...
Αυτό, όμως, είναι λογικό να ισχύει σε κάθε περίπτωση ανθρώπων με υψηλά προσόντα και προφανώς θα γίνεται αθόρυβα και εδώ για κάθε είδους προσωπικό προσλαμβάνεται λόγω εξειδικευμένων γνώσεων και όχι κομματικής επετηρίδας. Σημασία έχει πόσοι άλλοι ξέρουν στη χώρα να κάνουν το ίδιο και κατά πόσο μπορεί να βρει δουλειά αλλού. Τουλάχιστον, αυτό έχει σημασία στον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο, βλέπε ΗΠΑ.Να βάλω άλλη μία Νανόπουλο ή δεν κάνει;
Υπάρχει έγκυρη άποψη ότι από το αστέρι π.χ. στο παρακάτω λινκ, που προστέθηκε στους καθηγητές του ΕΚΠΑ, θα ήταν προτιμώτερος ο Νανόπουλος?
http://nuclpart.phys.uoa.gr/People/sphicas.gr.php
Και για να ποδοσφαιροποιήσουμε λίγο τη συζήτηση, τον Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός δεν τον πήρε πίσω γιατί είχε/έχει γεμίσει καλύτερους παίκτες?Νομιζω οτι υπαρχει μια 'μη σωστη αντιληψη' και παρανοηση σε αυτο το οποιο αναφερεις για τα παραπανω πανεπιστημια.
Θα μου επιτρεψεις να πω, εχοντας εμπειρια απο κοντινα σε εμενα προσωπα σε μερικα απο τα πανεπιστημια του Τεξας. Το πως αντιλαμβανεται, στο Τεξας, αυτο που αναφερεις, εχει εντελως διαφορετικη εννοια με την αντιληψη που μπορει να επικρατει στην Ελλαδα.
Οσο για τον Νανοπουλο, δεν ειναι η μονη περιπτωση. Υπηρξαν και αλλα μεγαλα ονοματα στον τομεα τους, Ελληνες, που θα ελεγα οτι ετυχαν της ιδιας αντιμετωπισης, απο 'συναδελφους' τους στην Ελλαδα.
Τελος, πληροφοριακα, το Τεξας Α&Μ στο οποιο ειναι ο κ. Νανοπουλος, μονο τυχαιο πανεπιστημιο δεν ειναι, και η εμπερια μου απο αυτο το πανεπιστημιο, ειναι οτι επενδυει στην ποιοτητα, την καλυτερη ποιοτητα που μπορει να 'βρει στην αγορα'.
-
Adriver,
δεν ξέρω αν θα βρω ξανά κουράγιο να γράψω πράγματα που αποτελούν κοινό τόπο για πολλούς ανθρώπους που πέρασαν από ελληνικά ΑΕΙ, χωρίς να έχουν συμφέρον ούτε να τα εξυψώσουν, ούτε να τα θάψουν.Γνωρίζω ότι αυτό που επικρατεί στα ΑΕΙ, πλην πολύ λίγων περιπτώσεων, είναι το βόλεμα του γνωστού από το γνωστό και η ανταλλαγή χάρης για χάρη, δημόσιες σχέσεις και διαπλοκή συμφερόντων.
Στο σημείο αυτό, σημερινή είδηση ΜΟΝΑΔΙΚΗ στα χρονικά. Από κάτι τέτοια τέτοια περιμένω να δω ανάσταση σε τούτη τη χώρα:
«Μετά από γενική συνέλευση του φοιτητικού σώματος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μέχρι τώρα υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και τη μελλοντική, στην οποία καλούμαστε να ενεργήσουμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ήδη χρονικά συμπιεσμένο εξάμηνο σπουδών και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα σπουδών μας, αποφασίζουμε να χαθεί το εξάμηνο» λέει η απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών.
Ο...αντίλογος του κατεστημένου των ΑΕΙ;
Ιδού:...οι καθηγητές διαφοροποιούνται από τους φοιτητές. Μεγάλη μερίδα των καθηγητών θέλει να μη χαθεί το εξάμηνο, διότι κάτι τέτοιο «ενοχοποιεί» τις κινητοποιήσεις που έγιναν και ακυρώνει την επαναστατική πρακτική των καταλήψεων που υιοθετούν ορισμένα πολιτικά κόμματα.
Περί Σπουδών