-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
στο σπίτι μου έχω κάνει απ'όλα, αγοραστό αιωρούμενο μουράτο μάρκα (Argento από Porcelana) για το μπάνιο επισκεπτών, αγοραστό απλό -και αυτό αιωρούμενο- για το WC του master υπνοδωματίου, χτιστό + κατασκευασμένο για το μεγάλο μπάνιο των υπνοδωματίων. Το εντελώς γυμνό δείχνει σαν να ξέχασες να βάλεις κάτι, ενώ το εντελώς απλό έπιπλο που πάει μέχρι πάτωμα θυμίζει λίγο 70s-80s....Ποσα αλογα βγαζουν αυτα??
-
Έχει πολύ ψάξιμο....
Σε πλακάκια πρόσφατα που έψαχνα για ένα μπάνιο είδα κάτι πολύ εντυπωσιακά και πανάκριβα έργα τέχνης σε πλακάκια.... Υπάρχουν πολλά σχέδια, λεφτά να έχεις.
Για το αν συμφέρει να νοικιάζεις ή να έχεις/φτιάξεις δικό σου παίζει πολλή συζήτηση. Εγώ πάντως που παλιά ήμουν του να έχεις το δικό σου κλπ βλέπω ότι πια δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το πράμα και η άλλη πλευρά έχει πολλά πλεονεκτήματα σε πολλά επίπεδα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τώρα που το σκέφτομαι. Eddie η περίπτωση να σε τυλίξει καμιά παρδαλή μέσα στα επόμενα χρόνια και να σε βάλει να ξυλωσεις χέστρες πλακάκια κουζίνες κλπ παίζει.Αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ.
Το έχω ακούσει και από αρχιτέκτονες, διακοσμητές κλπ που κάνουν πολλές ανακαινίσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τώρα που το σκέφτομαι. Eddie η περίπτωση να σε τυλίξει καμιά παρδαλή μέσα στα επόμενα χρόνια και να σε βάλει να ξυλωσεις χέστρες πλακάκια κουζίνες κλπ παίζει.
Αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ.
Το έχω ακούσει και από αρχιτέκτονες, διακοσμητές κλπ που κάνουν πολλές ανακαινίσεις.
σε καινουριο (μιλάμε για ολοκαίνουριο) διαμέρισμα έγινε μια ανακαινισούλα 10κ
-
Καλοι μαλακες ηταν.
-
Σχετικο ειναι αυτο: αμα βρηκαν ενα διαμερισμα που τους εκανε οσον αφορα τοποθεσια, στησιμο κλπ και ειχε και καλη τιμη, και δεν τους αρεσαν τα (να τα πω) 'διακοσμητικα' στοιχεια οπως πλακακια, ντουλαπια κουζινας, μπανιο, δεν θα κολλησεις στα 10 χιλιαρικα για να το φερεις στα μετρα σου και στα γουστα σου αμα εχεις δωσει 100-150-200 χιλιαρικα για την αγορα του.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σχετικο ειναι αυτο: αμα βρηκαν ενα διαμερισμα που τους εκανε οσον αφορα τοποθεσια, στησιμο κλπ και ειχε και καλη τιμη, και δεν τους αρεσαν τα (να τα πω) 'διακοσμητικα' στοιχεια οπως πλακακια, ντουλαπια κουζινας, μπανιο, δεν θα κολλησεις στα 10 χιλιαρικα για να το φερεις στα μετρα σου και στα γουστα σου αμα εχεις δωσει 100-150-200 χιλιαρικα για την αγορα του.Αλλο αυτο που λες και αλλο αυτο που υπονοειται, οτι η γκομενα δεν εβρισκε του γουστου της τα πλακακια και τις χεστρες και εβαλε το μαλακα να τα ξηλωσει 'για να μπει σε καινουριο σπίτι'
ΜΠΛΙΑΞ -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σχετικο ειναι αυτο: αμα βρηκαν ενα διαμερισμα που τους εκανε οσον αφορα τοποθεσια, στησιμο κλπ και ειχε και καλη τιμη, και δεν τους αρεσαν τα (να τα πω) 'διακοσμητικα' στοιχεια οπως πλακακια, ντουλαπια κουζινας, μπανιο, δεν θα κολλησεις στα 10 χιλιαρικα για να το φερεις στα μετρα σου και στα γουστα σου αμα εχεις δωσει 100-150-200 χιλιαρικα για την αγορα του.Ούτε καν αυτό. Μπορεί ο άντρας να είναι του ΙΤ, να μην βρήκε δομημένη (και να ήθελε όπως και δήποτε) και να ξήλωσε πατώματα, πλακάκια, ξύλινα (που πάνε μονοκόματα στο ξήλωνε), και μόνο από ξήλωσε/πέρνα/ξαναβάζε τα πάντα στη θέση τους να ήθελε το 10αρακι στο νερό....
-
@ EDDIE : Υπάρχουν και πάγκοι απο πορσελάνη ή γυαλί, με ένθετο το νιπτήρα, μήκους μέχρι και 1,2 μ (δεν χρειάστηκα μεγαλύτερο, μπορεί και να υπάρχει) . Διάλεξα έπιπλα μπάνιου, τα οποία έχουν και ένθετο και επικαθήμενο νιπτήρα, ανάλογα το χώρο (κυρίως ή WC) και όλα έχουν τέτοιους πάγκους.
Η εταιρεία είναι αυτή: http://www.novel.com.gr/home.php ( λίγο ακριβούτσικη ).
H παρακάτω φωτό, είναι απο WC ξένων, και πριν 3+ μήνες τραβηγμένη, όταν ακόμα γίνονταν εργασίες και η σκόνη απλωνόταν παντού σε ... 'σύννεφα' !!!
Λεπτομέρεια: Ακόμα και το παράθυρο (ανω αριστερή γωνία της φωτό), επειδή έπεφτε σε φόντο μαύρου πλακιδίου, έγινε με μαύρο αλουμίνιο, ενώ λιστέλο κόκκινο και έπιπλο είναι απολύτως ιδίου χρώματος.Να προσθέσω ότι :
1/ Για τις γυναίκες,τα ντουλάπια (κουζίνας), οι ντουλάπες (υπνοδωματίων) και τα ντουλαπάκια (σε μπάνια ή σε 'χαμένους -τυφλούς' χώρους του σπιτιού), δεν φτάνουν ποτέ. Πάντοτε, όλο και ... κάτι ακόμα θα χρειαστεί να χωρέσει κάπου!
2/ Αν το Χ ολοκαίνουριο διαμέρισμα αγοράστηκε σε τιμή λίαν χαμηλή, τότε πράγματι δεν είναι τίποτε 10 χιλ. € για βελτιώσεις ή πρόσθετες ευκολίες (δεν ειναι ίδια περίπτωση με την 'ανακαίνιση'). Ξέρω περίπτωση 20.000 € τέτοιων παρεμβάσεων σε ολοκαίνουριο, αλλά όταν το διπλανό ολόιδιο σε τμ και κατασκευαστικά είχε πουληθεί 6 μήνες πρίν σε ήδη χαμηλή τιμή αλλά 50.000€ ακριβότερα , μάλλον άξιζε την πρόσθετη δαπάνη. Διότι και καλύτερο απο το άλλο έγινε και σε συνολική τιμή χαμηλότερη κατέληξε! -
Οταν αγορασαμε το διαμερισμα που μενουμε ακομα (20 χρονια).. ο προηγουμενος το ειχε ανακαινησει, μπηκαμε μεσα οπως ηταν και αλλαγες καναμε στην πορεια της διαβιωσις εκει μεσα..βαψιμο υπνοδοματιων, και μετα χωρων υποδοχης συμπληρωση ντουλαπιων κουζινας (βρηκαμε τον ιδιο που ειχε βαλει τα προηγουμενα και εκανε μια επεκταση.. Θελω να πω οτι ζωντας μεσα βλεπεις τι αλλο χρειαζεσαι και προχωρας.. (ενταξει βεβαια θελει και να εχεις το χρημα..οταν πρεπει αλλοιως περιμενεις..) Τα νιοπαντρα ισως ζευγαρια θελουν απο την αρχη κατι 'τελειο' στα γουστα τους και ξοδευουν...για να ειναι ολα καλα στην περιοδο του μελιου γιατι μετα θα ρχισουν τα πλακωματα αν δεν ταιριαζουν στα γουστα..
-
Δεν ειναι αυτο. Οταν μπεις και βολευτεις ειναι μεγαλη φασαρια να κανεις αλλαγες (σκονη παντου). Γιαυτο ειναι καλυτερα να τις κανεις πριν μπεις. Οταν μιλαμε για καινουριο διαμερισμα απο κατασκευαστη τοτε μιλαμε για τα πιο φθηνα πραγματα να εχει βαλει μεσα. Λογικο καποιος να τα θελει να τα αλλαξει με το καλημερα παρα να περιμενει 20 χρονια να κανει την ανακαινηση.
-
Μια μεγάλη δυσκολία στις ανακαινίσεις, ειδικά μπάνιου και κουζίνας είναι η εύρεση των σωστών υλικών και η συμφωνία του ζεύγους....
-
Μόνο ο dbekos με καταλαβαίνει γι αυτό και θα του πω τον πόνο μου.
Έχω ένα wcδάκι μεγαλούτσικο με πλακάκι μαύρο προς ανθρακί που γαμεί.
Για αυτό μου έκανε δώρο ο μαραγκός έπιπλο και έχω βρει και νιπτήρα που κουμπώνει καπάκι πάνω του και δεν θέλει πάγκους κλπ.Το πρόβλημα είναι ότι το χρώμα (μαύρο βένγκε) καφετίζει λίγο με αποτέλεσμα να μου μπήκε το μικρόβιο (πιο σωστά χτικιό) για χτιστό πάγκο με το μαύρο πλακάκι που μου χει περισσέψει κιόλας και δεν χρειάζεται να παραγγείλω.
Ετέθη και το θέμα να βρω ένα βερνίκι ματ κοντά στην απόχρωση του πλακακιού (κάτι προς το ανθρακί βγαίνει πιο σωστά) αλλά φοβάμαι μήπως γίνει τσόντα η ιστορία.
-
Eddie παρε μια ρεπουλινη νερου κ βαψε το επιπλο , μια χαρα θα γινει κ πιο φτηνα θα σου ερθει..
-
Για μισό γιατί με τα μερεμέτια δεν έχω ιδιαίτερη σχέση.
Εννοάς να το περάσω primer και από πάνω να περάσω κάποιο ματ χρώμα;
-
Η ρεπουλινη (νερου ,οχι νεφτιου) απο οσο ξερω περνιεται απευθειας. Προσφατα εβαψα την κορνιζα απο εναν καθρεφτη , εγινε υπεροχος, μπορεις να παρεις ματ, σατινε η τελειως γυαλιστερη.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
..... φοβάμαι μήπως γίνει τσόντα η ιστορία.Nα φοβάσαι και να μην αποπειραθείς να βάψεις τίποτε!!!
Αν το πλακάκι της πλευράς που θα τοποθετηθεί το έπιπλο είναι μαύρο, βάλε ενα πάγκο/νιπτήρα λευκό πορσελάνης, ώστε να αποφύγεις την προβολή του μαυρο/καφέ πάγκου του επιπλου.
Θα έλεγα να το βάλεις και σε μαύρο γυάλινο, αλλά θα 'χαθεί' στο ... σκοτάδι!!!
Αν βέβαια οι διαστάσεις του επίπλου είναι ... ότι νάναι και όχι στα στάνταρς (60 ή 90 ή 100 και πλάτος 40-45-50), τοτε .....
Στη θέση σου, θα ξέχναγα το δώρο του μαραγκού (που τελικά σε δεσμεύει) και: Παίρνεις σβάρνα τα μαγαζιά κρατώντας ενα πλακάκι στο χέρι και 400€ στη τσέπη, βρίσκεις ένα έπιπλο με πλήρη σύνθεση (καθρέφτης-βρύση μ'άλλον εξαιρούνται) όπως το θες και στην απόχρωση που ταιριάζει, και ησυχάζεις. Αν μείνεις με την αμφιβολία σήμερα και δεν 'τραβήξεις το σχοινί', το μάτι σου για μήνες-χρόνια, .... όλο εκεί θα πηγαίνει !!! -
dbekos ευχαριστώ για την απάντηση και το pm.
-
-
Προέκυψε σοβαρό θέμα στο διαμέρισμα (~20ετίας), σωλήνας νερού κάπου έσπασε και έσταζε στους από κάτω μέσω περάσματος που είχε βρει το νερό.
Επειδή ο σωλήνας αυτός περνάει κάτω από την κουζίνα και πλακάκια και κάπου εκεί είναι η διαρροή, ο υδραυλικός μας έκανε παράκαμψη και έβαλε εξωτερικούς χαλκοσωλήνες, διαφορετικά θα έπρεπε να σπάσουμε το μισό σπίτι.
Το ερώτημα δεν είναι γιατί έγινε αυτό ή γιατί βρέθηκε αυτή η λύση (που πιστεύω κι εγώ ότι είναι η καλύτερη του να έχεις άμεση οπτική επαφή με τον σωλήνα αν ω μη γένοιτο προκύψει κάτι), αλλά για το ποιος φέρει την ευθύνη. Εμείς πρέπει να πληρώσουμε τη ζημιά που μπορεί να συνέβη στους από κάτω ή είναι κοινόχρηστο απ'τη στιγμή που το πρόβλημα βρίσκεται ανάμεσα στα μπετά της πολυκατοικίας;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ