-
Αλεποχωρι?
Θα ξαναπω για Κοκκινο Λιμανακι... Εχει και το 'Μπαλκονι' διπλα που ειναι ακριβο ,αλλα πανεμορφο με φοβερη θεα.. αν ειναι να βγαλεις υποχρεωση... -
Έχω πάει κάνα δυο φορές Ψάθα. Δεν είναι άσχημα αλλά παίζει πολύς λαός. Έχει εξοχικά εκεί στα Βίλια και κατεβαίνει πληθυσμός.
Κόκκινο λιμανάκι? Που πέφτει?
-
αφαιρουμε ωροπο καλαμο λογο βρωμιας ,νεα μακρη και γυρω παραλιες δεν μαρεσουν καθολου ,εχουν και πρασινα νερα μπλιαχ.παραλιακη ζωνη εχει εισοδους ,πολυ κοσμο και γενικοτερα εισαι μεσα στην αθηνα οποτε δεν ξεφευγεις.
η ψαθα πεφτει πολυ μακρυα και προτιμω πορτο γερμενο.κερατεα κακια θαλασσα πολυς κοσμος ρακετες και φωνες με ασχυμο κυμα.σαρωνιδα και γυρω παραλιες,πολυ ριχες με παιδακια ,πρεπει να περπατας ενα χιλιομετρο για να κανεις μπανιο.τα λιμανακια εχουν καθαρη βαθιαθαλασα αλλα συχναζουν περιεργοι τυποι και δεν εχει αμμο να αραξεις.
τι αλλο,η μπανιερα και δεν στοιχιζει τιποτα. -
Ο χρήστης Κωστας Τσικος έγραψε:
σαρωνιδα και γυρω παραλιες,πολυ ριχες με παιδακια ,πρεπει να περπατας ενα χιλιομετρο για να κανεις μπανιο.τα λιμανακια εχουν καθαρη βαθιαθαλασα αλλα συχναζουν περιεργοι τυποι και δεν εχει αμμο να αραξεις.Καλά, στη γενικότητα αυτό δεν ισχύει φυσικά. Παίζουν πολλές δεκάδες παραλίες από Σαρωνίδα μέχρι Σούνιο που έχουν μια χαρά βάθος και καθαρά νερά (προσοχή μόνο αν έχει έντονο νοτιά). Είτε με άμμο είτε με βότσαλα.
Αλλά το να βρεις παραλία χωρίς πολύ κόσμο το ΣΚ είναι δύσκολο.
Αν είναι 'οργανωμένη' με beach bar κλπ θα έχει σίγουρα πολύ κόσμο.
Οι υπόλοιπες έχουν κόσμο, αναλόγως βέβαια του τι θεωρεί κανείς 'πολύ'. -
Κακά τα ψέματα,η ηλικία είναι ο βασικότερος παράγοντας για να επιλέξεις παραλία.....η δικιά σου και της παρέας σου!!
-
μια χωρίς αχινούς
Άθυτος, το μπιτσόμπαρο κάτω κάτω, να φας το παγωτάκι, η παραλία δίπλα και μετά πάνω για ψαράκι και γαμάτη θέα
η Βουρβουρού και μετά πίτσα γίγας
μερικές μέρες έμειναν να κατέβω...γαμώτο μερικά μέρη είναι χεσμένα από το θεό ρε πστ μου, σκατά τροφή γεμάτη βούτηρα, χοντροκομμένες γκόμενες, βροχή κάθε 2 μέρες -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
χοντροκομμένες γκόμενεςΓνωστή η λεπτότητα τρόπων των Ελληνίδων...
-
Γιατί τόση απαισιοδοξία ρε παιδιά;
Sent from Corsair's brick
-
Οκ,υπάρχουν και ελληνικά προϊόντα που είναι αρκετά ανταγωνιστικά! Παραλία δε θέλω να γίνεται χαμός αλλά ούτε μου αρέσουν οι ερημιές, μου τη βαράει η δυνατή μουσική και αποφεύγω να έχω σε κοντινή απόσταση οικογένειες ( κυρίως ελληνικές)...
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
χοντροκομμένες γκόμενες
Γνωστή η λεπτότητα τρόπων των Ελληνίδων...
δεν εννοώ νότιο κ κεντρικό UK
Manchester πχ είναι γαμάτες -
Το Μάντσεστερ που είναι;
Sent from Corsair's brick
-
για μενα κεντρικό UK, και βόρεια Αγγλία
-
Ο χρήστης Κωστας Τσικος έγραψε:
αφαιρουμε ωροπο καλαμο λογο βρωμιας ,νεα μακρη και γυρω παραλιες δεν μαρεσουν καθολου ,εχουν και πρασινα νερα μπλιαχ.παραλιακη ζωνη εχει εισοδους ,πολυ κοσμο και γενικοτερα εισαι μεσα στην αθηνα οποτε δεν ξεφευγεις.
η ψαθα πεφτει πολυ μακρυα και προτιμω πορτο γερμενο.κερατεα κακια θαλασσα πολυς κοσμος ρακετες και φωνες με ασχυμο κυμα.σαρωνιδα και γυρω παραλιες,πολυ ριχες με παιδακια ,πρεπει να περπατας ενα χιλιομετρο για να κανεις μπανιο.τα λιμανακια εχουν καθαρη βαθιαθαλασα αλλα συχναζουν περιεργοι τυποι και δεν εχει αμμο να αραξεις.
τι αλλο,η μπανιερα και δεν στοιχιζει τιποτα.Τι μιζερια ειναι αυτη..
-
Προυποθεσεις για μενα επιλογης ειναι η ευκολη προσβαση ,οργανωση δηλ απο παρκιν με σκια μεχρι γρηγορο σερβις καταστηματος ,καθαρη θαλασσα , αμμουδια η ψιλη πετρα μεσα κι εξω και φυσικα παρουσια η αν θελετε κατακλυσμος γυναικων για στησιμο δοκανου και χρηση radar .
Προαιρετικα να κυκλοφορει και πιτσιρικας με ντονατς γιατι δε πλατσουριζω οταν μπαινω θαλασσα ουτε μπορω να περιμενω παραγγελια . -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μου άρεσε η προσέγγιση του όνυχα!Παρόλα αυτά, επειδή μου αρέσει και η στεριά ας πω κι εγώ την παπαριά μου.
Παραλία ερημική! Αν είναι δυνατόν να είμαι εγώ με την συντροφιά μου και τα πουλάκια/ζωάκια μόνο. Κατά προτίμηση χοντρή άμμος ή πολύ μικρό βότσαλο για να μην κολλάει πάνω σου και απαραιτήτως να βαθαίνει απότομα. Το απότομα βάθεμα έχει το πλεονέκτημα πως μπαίνεις κατευθείαν και κολυμπάς αλλά και το ότι είναι δροσερό το νερό. Αν είναι να πάω στην θάλασσα για να έχω ζεστό νερό σαν την μπανιέρα μου, να λείπει το βύσσινο! Επίσης απαραίτητη είναι η κρυστάλλινη καθαρότητα των υδάτων!!! Ένα άκρως επιθυμητό στοιχείο είναι τα πεύκα που κάνουν παχιά σκιά. Η σκιά των δέντρων δεν συγκρίνεται με καμία ομπρέλα και καθότι σιχαίνομαι την ζέστη και τον ήλιο, τα θεωρώ βάλσαμο! Υπάρχουν στην Χαλκιδική παραλίες όπου έχεις σκίαση από τα δέντρα ΜΕΣΑ στην θάλασσα. Έτσι μουλιάζεις, πίνοντας το ποτάκι/μπυρίτσα σου και ακούγοντας την μουσικούλα σου στην ερημιά μόνο με την δική σου παρέα. Ακούς και τα πουλάκια και τα τζιτζίκαι και όχι ρακέτες και την υστερική μάνα που φωνάζει το μούλικό της να μην πηγαίνει στα βαθιά! Φυσικά έχεις και τα βαθιά νερά για κολύμβηση ή καταδύσεις αν θέλεις. Η τροφοδοσία της παρέας γίνεται με ψυγειάκι που περιέχει φαγητό (σάντουιτς δηλαδή, κανένα φρούτο, κανένα πατατάκι) και ποτά (μπύρες, vodka ice, νερά). Ιδανική ώρα δε, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να μην έχει ζέστη και δυνατό ήλιο.
θα ελεγα πως φωτογραφιζεις το Κανιστρο Παλιουριου...
Ευτυχως ακομα λιγοι το ξερουν αλλα και παλι δεν το επισκεπτονται λογω ποιο δυσκολης μεταβασης εκει. -
Μέχρι πριν λίγο καιρό θα απάνταγα παραλία σαν της Σκιάθου , χοντρή άμμο που χρυσιζει μέσα και εξω απο το νερό και δέντρα μέχρι τέρμα με μπόλικη σκιά και ελάχιστες εως καθόλου απλώστρες.
Μετά την Μικρή Μαντίνεια πλέον λέω απλώστρα , παραλία ότι νάναι , ταβέρνα από πίσω ακριβώς και παραγγελία γουρουνόπουλο με τα παρελκόμενα να έρχεται διπλά σου σχεδόν μέσα στην θάλλασα. Η πρώτη φορά που εκατσα σερί πάνω από 8 ώρες στην παραλία.....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εμένα μου αρέσει η θάλασσα, την παραλία την θεωρώ αναγκαίο κακό προς τη θάλασσα. Οπότε για μένα η ιδανική παραλία είναι το σκάφος! Έχεις την ησυχία σου (ή αν θες τη φασαρία σου, είτε τη δική σου είτε της περιοχής που διάλεξες), τις ανέσεις σου και πάνω από όλα άμεση πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να πατήσεις άμμο, πέτρες, κουβαδάκια, φύκια, αχινούς.
Τη θάλασσα τη θέλω με βάθος 3-12 μέτρα αλλά να μη βαθαίνει παραπάνω με ενδιαφέροντα βυθό (πλάκες, πέτρες, αστερίες, όχι φύκια), καλύτερα σε σχετικά κλειστό κόλπο για να μην αισθάνεσαι στη μέση του ωκεανού. Η αγαπημένη μου θάλασσα στον κόλπο κάτω από το κάμπινγκ Δελφίνι κοντά στην Στούπα (Μεσσηνία), πως είναι η παραλία δε θυμάμαι, η θάλασσα όμως αξέχαστη.η παραλια ειναι το ιδιο ενδιαφερουσα με την θαλασσα και τον βυθο της ειδικα το κομματι στα δεξια που εχει και την μικρη σπηλιτσα και την τρυπα στο βραχο που περνας απο μεσα...(μιλαω για μεσα στην θαλασσα)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Εμένα μου αρέσει η θάλασσα, την παραλία την θεωρώ αναγκαίο κακό προς τη θάλασσα. Οπότε για μένα η ιδανική παραλία είναι το σκάφος! Έχεις την ησυχία σου (ή αν θες τη φασαρία σου, είτε τη δική σου είτε της περιοχής που διάλεξες), τις ανέσεις σου και πάνω από όλα άμεση πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να πατήσεις άμμο, πέτρες, κουβαδάκια, φύκια, αχινούς.
Τη θάλασσα τη θέλω με βάθος 3-12 μέτρα αλλά να μη βαθαίνει παραπάνω με ενδιαφέροντα βυθό (πλάκες, πέτρες, αστερίες, όχι φύκια), καλύτερα σε σχετικά κλειστό κόλπο για να μην αισθάνεσαι στη μέση του ωκεανού. Η αγαπημένη μου θάλασσα στον κόλπο κάτω από το κάμπινγκ Δελφίνι κοντά στην Στούπα (Μεσσηνία), πως είναι η παραλία δε θυμάμαι, η θάλασσα όμως αξέχαστη.Η Στουπα νομιζω φουλ στην αμμο, η Καρδαμυλη εχει πολυ πιο ωραιο βυθο (εχω ριξει κατι ψαροντουφεκα εκει..)
η στουπα (95% ξενοι) και η καλογρια (50% ξενοι) ειναι αμμουδερες. στην καλογρια αναβλιζουν υπογειες πηγες με φρεσκο νερο τοσο εκει που σκαει το κυμα οσο και μεσα σε πολλα σημεια του κολπου. στα δεξια της παραλιας υπαρχει και μια φυσικη πηγη νερου που την λενε ο 'θρονος του πριγκιπα-πριτζιπα' οπου παλια πριν μπουν οι ντουζιερες οποιος η8ελε να ξεπλυθει βουταγε εκει (μεγεθος μπανιερας) αρκει να αντεχε το σοκ της θερμοκρασιας του νερου...
Η καρδαμυλη και τα ριτσα εχουν πολυ πιο ζεστα νερα και ειναι εχω μεγαλα βοτσαλα μεχρι και το σημειο που σταματαει καποιος να πατωνει ενω μετα σε βαθος απο 3+ μετρα ξεκιναει αμμος που διακοπτεται σε μερικα σημεια απο βραχο συμπλεγματα.
μεταξυ καρδαμυλης και στουπας αξιζει να παει κανει στα Δελφινια και στην παραλια του Φονεα (πρην παραλια γυμνιστων). -
Μετα την Μικρη Μαντινεια που ειπε και ο Greek αλλη αγαπημενη ειναι αυτη
στην Μεθωνη. Καθεσαι στο ταβερνακι ξεκινας με καφε, κολυμπας σε ρηχα νερα παρεα με τον μικρο, συνεχιζεις με φαι και καθε τοσο αν κανει ζεστη ριχνεις μια βουτια για να δρωσιστης και συνεχιζεις.
-
βοιδοκοιλια παραλιες καλαματας και ανατωλικα οπως ειπατε πριν
Τι ειδους παραλιες προτιματε?