-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι ηθικά μεμπτό εδώ.
Εφόσον το ΕΣΥ ορίζει εφημερίες και πληρώνονται γι'αυτό (ασχέτως αν είναι λίγα ή πολλά) σημαίνει ότι ο γιατρός είναι εν ώρα υπηρεσίας. Αν ΔΕΝ έχει δουλειά και τον πάρει λίγο οκ, αποδεκτό, άνθρωπος είναι, αλλά δεν θα διώξει πελάτη για να συνεχίσει τον ύπνο του!! Ήμαρτον δλδ.
Σαν ασθενής/πολίτης έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αυτή την υπηρεσία.It's a feature not a bug
Τα διαβασες αυτα που έγραψα ή όχι?
Πάνω πάνω τα έγραψα.Πρώτη γραμμη.Οι εφημερίες είναι για τα επείγοντα περιστατικά.Σε όλο το κόσμο.Εξ'ορισμου.'Εχεις δικαίωμα να χρησιμοποιεις την υπήρεσία για αυτο το λόγο.Αν δεν έχεις κάτι επείγον πας το πρωί στα τακτικά.Σε όλο το κόσμο έτσι γίνεται.Πώς να το κάνουμε δηλαδη?Άλλα ο Έλληνας είναι πιο έξυπνος ,ξέχασα...
Ο γιατρός είναι εν ώρα υπηρεσίας για τα επειγοντα .Ο γιατρός στην εφημερεία δεν έχει πελάτες.Έχει ασθενείς.Τους οποίους δε διώχνει κανένας.
Το ότι δεν υπάρχει ΚΑΙ κατι ηθικά μεμπτο επίσης δική σου άποψη.Εγω πιστευω οτι υπάρχει και εντασσεται μεσα στη γενικότερη αδιαφορία του Έλληνα για τους συμπολίτες του.Η δουλιτσα μας να γίνετε και ποιος σκεφτεται τους υπολοιπους?
Ωχ αδερφέ... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ωχ αδερφέ...
Όπως τα λες
Ο Μπάμπης ο νταλικέρης έχει βγάλει ένα μεγάλο σπυρί στο δεξί κωλομέρι και 03:00 το πρωί πάει στη Βούλα να του το κοιτάξουν γιατί έχει ταξίδι μέχρι τα ορυχεία της βόρειας Ρωσσίας και γι'αυτόν είναι επείγον
Well εγώ δε θα κάνω κάτι τέτοιο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ίσως δε μπορούν κάποια άλλη στιγμή ή είναι φοβιτσιάρηδες ή ξέρω γω τι και τους καταλαβαίνω. Οι γρόθοι εξαιρούνται βέβαια.
-
Ωχ αδερφέ...
Όπως τα λες
Ο Μπάμπης ο νταλικέρης έχει βγάλει ένα μεγάλο σπυρί στο δεξί κωλομέρι και 03:00 το πρωί πάει στη Βούλα να του το κοιτάξουν γιατί έχει ταξίδι μέχρι τα ορυχεία της βόρειας Ρωσσίας και γι'αυτόν είναι επείγον
Well εγώ δε θα κάνω κάτι τέτοιο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ίσως δε μπορούν κάποια άλλη στιγμή ή είναι φοβιτσιάρηδες ή ξέρω γω τι και τους καταλαβαίνω. Οι γρόθοι εξαιρούνται βέβαια.
Ας πρόσεχε ο Μπαμπής και να πήγαινε νωρίτερα στο γιατρο.
3 η ώρα το πρωί στη Βούλα γίνετε σφαγή απο τροχαία -ορθοπεδικά και καρδιολογικά,έχω περάσει ενα καλοκαίρι .Οπότε το σπυρί του Μπαμπη ας σπάσει μόνο του... -
Θα γεμίσουμε τα επείγοντα, ή θα σκάσουμε το γιατρό γιατί ο κώτσος δεν μπορεί την πρωινή πολυκοσμία
-
http://www.tanea.gr/news/greece/article ... -tanea-gr/
-
Μονο στην Ελλάδα παίδες οι γιατροί δεν εξυπηρετούν τον κόσμο. ΔΥ τι περιμένεις....
Sent from Corsair's brick
-
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι ηθικά μεμπτό εδώ.
Εφόσον το ΕΣΥ ορίζει εφημερίες και πληρώνονται γι'αυτό (ασχέτως αν είναι λίγα ή πολλά) σημαίνει ότι ο γιατρός είναι εν ώρα υπηρεσίας. Αν ΔΕΝ έχει δουλειά και τον πάρει λίγο οκ, αποδεκτό, άνθρωπος είναι, αλλά δεν θα διώξει πελάτη για να συνεχίσει τον ύπνο του!! Ήμαρτον δλδ.
Σαν ασθενής/πολίτης έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αυτή την υπηρεσία.It's a feature not a bug
Γράφτηκε κάπου να διώξει ασθενή για να κοιμηθεί;
-
Απ'το μυαλό μου το έβγαλα
-
Απ'το μυαλό μου το έβγαλα -
Έλα βρε Βασίλη τώρα
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
***O ΩΡΛ σε εφημερία νοσοκομείων όχι πολύ μεγάλων, μπορεί να είναι και μόνος του. ** Στις 3 το πρωϊ θα πρεπει να κλείσει και κανα βλέφαρο....
Δε ξέρω αν αναφέρθηκε παραπάνω ή όχι αλλά απ'τα λεγόμενα αυτό προκύπτει.
Τέλος πάντων δεν ασχολούμαι άλλο γιατί στην τελική ούτε εγώ ο ίδιος ΔΕΝ κάνω κατάχρηση τέτοιων υπηρεσιών (μακρυά από μας αχρείαστοι να 'ναι ) και προσπαθώ να δικαιολογήσω και τους κακόμοιρους ασθενείς (δεν είναι όλοι πονηροί)
-
Έλα βρε Βασίλη τώρα***O ΩΡΛ σε εφημερία νοσοκομείων όχι πολύ μεγάλων, μπορεί να είναι και μόνος του. ** Στις 3 το πρωϊ θα πρεπει να κλείσει και κανα βλέφαρο....
Τέλος πάντων δεν ασχολούμαι άλλο γιατί στην τελική ούτε εγώ ο ίδιος ΔΕΝ κάνω κατάχρηση τέτοιων υπηρεσιών (μακρυά από μας αχρείαστοι να 'ναι )
Εσύ από αυτό κατάλαβες ότι θα διώξει ασθενή για να κοιμηθεί;
-
Μπιλ άσ'το. Η κουτοπονηριά του Έλληνος είναι αήττητη.
Και για να είμαι σαφής. Προφανώς και αν ο εφημερεύων έχει επείγον δεν θα κοιμάται. Η και εαν κοιμάται, θα τον ξυπνήσουν.
Αν τώρα κάποιοι θεωρούν οτι επειδή υπάρχει πόρτα ανοιχτή και φως αναμμένο κάπου, μπορουν να μπαινουν για να ρωτήσουν πως πάμε για Θεσσαλονίκη, ας έρθουν. Προσφέρεται και καφεδάκι!Ο χρήστης otso έγραψε:
εγραψα κατι τετοιο; το νοσοκομειο που ειμαστε δεν μπορει πια να διαχειριστει ουτε τσιμπιμα τριανταφυλιας , δεν υπαρχουν σεντονια δεν υπαρχει τιποτα . τα σοβαρα περιστατικα τα στελνουν αθηνα . απλα εγω τους ζητησα αφου θα την στειλουν που θα την στειλουν να παει σε ενα νοσοκομειο που να μπορω να διαχειριστω καπως την δικη μου κατασταση μια που θα κατασκηνωσω εκει , καθως δεν παιζει βοηθεια απο πουθενα.σε περιπτωση που δεν εχουν ασθενοφωρο που παιζει και αυτο θα την μεταφερω με το αυτοκινητο , τι αλλο να κανω;
η πλακα ειναι οτι η διευθυντρια της παθολογικης ειχε ορεξη το σαββαττο το απογευμα και καλεσε την γυναικα μου (ειναι ξενη και εχει σπουδασει London School of Economics)και προσπαθουσε να την πεισει οτι μας μισουν οι ευρωπαιοι και για αυτο φτασαμε ως εδω , πως ειμαστε κατευθειαν απογονοι των αρχαιων ελληνων , πως οι θεοι των ελληνων υπηρξαν πραγματικα , και πως οι ελληνες ειναι κατευθειαν απογονοι των θεων. ευτυχως που κρατειθηκε και δεν λυθηκε στα γελια.- η διακομιδή είναι για κάτι -λιγότερο ή περισσότερο- επείγον, οπότε φεύγει σφαίρα απο το μικρό προς το μεγάλο νοσοκομείο κατευθείαν. Είτε αυτό, είτε αν στραβώσει κάτι στην πορεία, πάλι φευγει σφαίρα προς όποιο εφημερεύει εκείνη την ώρα. Αν τώρα την έχουν βάλει μέσα την μητέρα σου και δεν την έστειλαν κατευθείαν, κάτι μπορουσαν να κάνουν και ίσως(?) κατι έκαναν. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα της διακομιδής μετά απο τόσες μέρες και προς τι η κουβεντούλα ακόμη.
2.Κάπου έχεις κάνει κάποιο λάθος ή κάπου η ιστορία μπάζει.
(χωρίς καμια διαθεση προσβολής προς εσένα και την ασθενή)
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Μπιλ άσ'το. Η κουτοπονηριά του Έλληνος είναι αήττητη.Και για να είμαι σαφής. Προφανώς και αν ο εφημερεύων έχει επείγον δεν θα κοιμάται. Η και εαν κοιμάται, θα τον ξυπνήσουν.
Αν τώρα κάποιοι θεωρούν οτι επειδή υπάρχει πόρτα ανοιχτή και φως αναμμένο κάπου, μπορουν να μπαινουν για να ρωτήσουν πως πάμε για Θεσσαλονίκη, ας έρθουν. Προσφέρεται και καφεδάκι!+1
Οταν ειχα μπει σε νοσοκομειο επειγον στις 3 η ωρα το πρωι, πηραν τηλεφωνο τον γιατρο που κανει υπερηχο (δε θυμαμαι πως τον λενε ) και ο ανθρωπος μεσα σε 10 λεπτα ηταν στο νοσοκομειο.
-
Παιδια με το θέμα του otso μη το ψαχνετε μπορει να έχει συμβει ότι απίθανο μπορειτε να φανταστείτε.Μάλλον για το νοσοκομείο της Λιβαδειάς μιλάει.
Εγω είχα το θείο μου εκεί μετά απο απώλεια αισθήσεων και πήρε εξιτηριο ενώ επεμεναν οτι δεν έχει τίποτα...και μάλιστα τον παροτρυναν να πάει στο χωράφι να δουλέψει...
Μετά απο ένα μήνα κάναμε τριπλο bypass. -
Έλα βρε Βασίλη τώρα***O ΩΡΛ σε εφημερία νοσοκομείων όχι πολύ μεγάλων, μπορεί να είναι και μόνος του. ** Στις 3 το πρωϊ θα πρεπει να κλείσει και κανα βλέφαρο....
Τέλος πάντων δεν ασχολούμαι άλλο γιατί στην τελική ούτε εγώ ο ίδιος ΔΕΝ κάνω κατάχρηση τέτοιων υπηρεσιών (μακρυά από μας αχρείαστοι να 'ναι ) και προσπαθώ να δικαιολογήσω και τους κακόμοιρους ασθενείς (δεν είναι όλοι πονηροί)
Spot on mate
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στις σοβαρές χώρες δε περνάς ούτε απεξω απο το νοσοκομείο χωρίς χαρτάκι-παραπεμπτικό απο GP ή περιφεριακό ιατρείο.Πόσο μάλλον στη εφημερεία.
Ρε συ Κωστή εχουμε τετοιο πραγμα στην Ελλαδα? Τι συζηταμε τωρα? Στις σοβαρες χωρες θα πηγαινα και εγω στον περιφερειακο ΩΡΛ για το διλεπτο της εξετασης 'κανε αααααααα, κανε ιιιιιιιιιιιιιιι' και μια χαρα θα ημασταν.
Ραντεβου στα εξωτερικα ιατρεια... μετα απο ένα μηνα, σε ωρες εργασιας φυσικα.
Γνωριζουμε ολοι την κατασταση στα Ελληνικα νοσοκομεια, γνωριζουμε για τους μισθους, βλεπουμε γυρω μας τους συμπολιτες ποσο καφροι ειναι. Αλλα λιγο ελεος ρε παιδια. Εξηγηθηκε η κατασταση, δεν 'ειδα φως και μπηκα' στο ξαφνικο, ουτε πηγα στον καρδιολογο 'ρε συ μια και καθεσαι, κανε μου ενα triplex', ουτε εσκασα με 12 συγγενεις και ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ οπως οι πολυαγαπημενοι μας γυφτοι (συγγνωμη, ρομα).
-
Αυτο δεν υποτιθεται οτι ειναι/θα ειναι τα ιατρεια του ΙΚΑ/ΕΟΠΠΥ;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Στις σοβαρές χώρες δε περνάς ούτε απεξω απο το νοσοκομείο χωρίς χαρτάκι-παραπεμπτικό απο GP ή περιφεριακό ιατρείο.Πόσο μάλλον στη εφημερεία.
Ρε συ Κωστή εχουμε τετοιο πραγμα στην Ελλαδα? Τι συζηταμε τωρα? Στις σοβαρες χωρες θα πηγαινα και εγω στον περιφερειακο ΩΡΛ για το διλεπτο της εξετασης 'κανε αααααααα, κανε ιιιιιιιιιιιιιιι' και μια χαρα θα ημασταν.
Γνωριζουμε ολοι την κατασταση στα Ελληνικα νοσοκομεια, γνωριζουμε για τους μισθους, βλεπουμε γυρω μας τους συμπολιτες ποσο καφροι ειναι. Αλλα λιγο ελεος ρε παιδια. Εξηγηθηκε η κατασταση, δεν 'ειδα φως και μπηκα' στο ξαφνικο, ουτε πηγα στον καρδιολογο 'ρε συ μια και καθεσαι, κανε μου ενα triplex', ουτε εσκασα με 12 συγγενεις και ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ οπως οι πολυαγαπημενοι μας γυφτοι (συγγνωμη, ρομα).
Υπάρχουν εκτός του ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ και οι γενικοί γιατροί των κέντρων υγείας - ΠΙ
http://live3.telenavis.com/healthguidea ... fault.aspx
Επίσης υπάρχουν και ιδιώτες για όσους δεν τους αρέσει το τακτικό ιατρείο του ΕΣΥ. -
Το 2005 ολα αυτα? Ξαναλεω, ΤΟΤΕ εγινε το συμβαν.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Φυσικά και δεν έχουμε ,αφού έγραψα στις σοβαρές χώρες
Το θέμα όμως είναι ότι όλοι οι ασθενείς μπορούν να εξυπηρετηθούν στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων τις πρωινές ώρες,εκτός εφημερίας και φυσικά όχι στις 3 η ώρα το πρωί.Και δε μιλάω για ραντεβού. Εξυπηρετήστε με αριθμό προτεραιότητας . Αν χρειάζονται παραπάνω εξετάσεις ή άλλες πράξεις σε εξειδικευμένα τμήματα τότε γίνετε παραπομπή με ραντεβου.
Οπότε εσύ με το προβλημά σου το οποίο δεν είναι επείγον περιμένεις το πρωί,να ξημερώσει, και τότε πας στα γενικά εξωτερικά ιατρεία και εξετάζεσαι .ΟΧΙ στην εφημερία και ΟΧΙ στις 3 το πρωί αφού δεν έχεις κάτι επείγον.
Δε νομίζω οτι είναι τόσο τραγικό να περιμένεις μερικές ώρες.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες