-
Οι τοπικές αργίες για ψύλλου πήδημα πρέπει να καταργηθούν, αργία πρέπει να σημαίνει αργία σε όλη τη χώρα.
Δε λειτουργούν 8ωρο τα εμπορικά καταστήματα, άσε που λειτουργούν και Σάββατα. Ανέκαθεν ήταν έτσι, δεν είναι καινούργιο φιλελε κόλπο.
Τελικά και συ παραδέχεσαι ότι το πρόβλημα δεν είναι το ωράριο καθεαυτό αλλά η αδυναμία του κράτους μας να εφαρμόσει το νόμο. Αν κάθε εργαζόμενος δούλευε τις προβλεπόμενες ώρες + υπερωρίες, έπαιρνε τις προβλεπόμενες άδειες/ρεπό δεν θα υπήρχε επί της ουσίας πρόβλημα με ωράριο ακόμα και αν δούλευαν 7χ24, που λέει ο λόγος, ίσα-ίσα που θα μειωνόταν η ανεργία διότι θα αναγκάζονταν να προσλάβουν κόσμο.
-
Θα έπρεπε να γίνουν πολλές παραδοχές για να δεχθούμε ένα τέτοιο ωράριο. Πρώτον και κύριον, ο εργαζόμενος θα έπρεπε να δουλεύει αυστηρά 8ωρο και να πληρώνεται στην ώρα του. Δεύτερον δεν θα έπρεπε ο εργοδότης να μπορεί να του τροποποιήσει το ωράριο. Δηλαδή αυτός που προσελήφθη για πρωινή βάρδια να μην μπορεί να σταλεί στην απογευματινή, παρά μόνο με έγγραφη συναίνεσή του ίδίου. Έτσι ο κάθε εργαζόμενος θα διάλεγε το πότε θα ήθελε να δουλεύει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως η αγοραστική δύναμη είναι μηδενική, οπότε δεν έχει νόημα να έχεις συνεχώς ανοιχτά καταστήματα. Μόνο χασούρα θα έχεις...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τελικά και συ παραδέχεσαι ότι το πρόβλημα δεν είναι το ωράριο καθεαυτό αλλά η αδυναμία του κράτους μας να εφαρμόσει το νόμο. Αν κάθε εργαζόμενος δούλευε τις προβλεπόμενες ώρες + υπερωρίες, έπαιρνε τις προβλεπόμενες άδειες/ρεπό δεν θα υπήρχε επί της ουσίας πρόβλημα με ωράριο ακόμα και αν δούλευαν 7χ24, που λέει ο λόγος, ίσα-ίσα που θα μειωνόταν η ανεργία διότι θα αναγκάζονταν να προσλάβουν κόσμο.
Δεν ειναι οτι δεν μπορει, ειναι οτι δεν θελει!!
Ενα πολυκαταστημα με 100 υπαλληλους μπορει να δουλεψει 24/7 απλα αλλαζοντας τις ωρες εργασιας του προσωπικου.
Ενα μαγαζακι με 1-2 η κανεναν υπαλληλο δεν μπορει γιατι δεν βγαινουν οι ωρες και απο την στιγμη που δεν υπαρχει κινηση που να δικαιολογει την προσληψη προσωπικου δεν θα δουλεψει, αρα χαμενος θα βγει.Αν οι 7 Κυριακες ηταν μονο για τα μικρα μαγαζια, θα δουλευε, αλλα οταν για τα μικρα ειναι ολες και για τα πολυκαταστηματα 7, ποιος μικρος μπορει να ειναι ανοιχτος επιπλεον 7,10,15 Κυριακες τον χρονο ?
-
Φανταστειτε τωρα σε Ροδο-Κρητη κτλ που περιμενουν τον μηνα που θρεφει τους 9 να τους πουν αααα δεν θα ανοιγετε ολη την ωρα,λουκετακι το μεσημερι,λουκετακι το ΠΣΚ,κλειστα της Παναγιας,της αγιας Λαυρας κ.ο.κ.
-
Οι καθαρά τουριστικές περιοχές είναι ειδικές περιπτώσεις. Για αστικά κέντρα μιλούσαμε και αγορά με ντόπιο πληθυσμό.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φανταστειτε τωρα σε Ροδο-Κρητη κτλ που περιμενουν τον μηνα που θρεφει τους 9 να τους πουν αααα δεν θα ανοιγετε ολη την ωρα,λουκετακι το μεσημερι,λουκετακι το ΠΣΚ,κλειστα της Παναγιας,της αγιας Λαυρας κ.ο.κ.Εχουμε πει 4.445.632 φορές οτι αυτά που λέμε ΔΕΝ αφορούν τις τουριστικές περιοχές, οπου ετσι κι αλλιώς οι Κυριακές είναι κανονικές εργάσιμες, αργίες δεν υπάρχουν κλπ, κλπ, εδω και πολλάααααα χρόνια. Σιγά μην είπαμε να μην κάνουν δρομολόγια τα φέρυ τις Κυριακές λόγω αργίας...
Η συζήτηση που γίνεται αφορά ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
-
σήμερα έμαθα ότι πέρασε η απόφαση για 52 Κυριακές στην Τσιμισκή και το εμπορικό κέντρο της πόλης....
Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ευχή η ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη ....Η οποία μετά τον πόλεμο στην τότε Γιουγκοσλαβία , τουριστικα απομονώθηκε και μαραζωσε ως προορισμός για βόλτα και αγορές επισκεπτών απ τις γειτονικές χώρες...
μακάρι να αυξηθούν οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων...
το πρόβλημα θα το έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι και το προσωπικό των μεγαλύτερων καταστημάτων που θα επωμιστούν τις Κυριακές πατσιζοντας τες με κάποια μεσοβδόμαδα ρεπό....Η 'γκρίνια' έναντι του ωραρίου των ΔΥ βγαίνει απ το γεγονός ότι στις υπηρεσίες υπάρχει συγκεκριμένο πρωινό (και χαλαρό) 5μερο ωράριο ενώ στα εμπορικά ξεχνάς το σπίτι σου...
-
Συν του ότι ο δημ υπάλληλος πληρώνεται παραπάνω για αυτά που προσφέρει ενώ ο ιδιωτ. υπάλληλος πληρώνεται λιγότερα για αυτά που προσφέρει και το υπερκέρδος το καρπώνεται η εργοδοσία.
-
τα υπερκέρδη έγιναν υπερζημιες εδώ και χρόνια....
πχ μια μικρή αλυσίδα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) απέλυσε 10 πωλήτριες αντικαθιστώντας κάποιες με νέες συμβάσεις και ωράρια χαμηλότερης μισθοδοσίας....και σύντομα σκέφτονται να αντικαταστήσουν όλο το προσωπικό αποκλειστικά με νεαρότερα άτομα (κάτω των 25 ετών) λόγω ακόμη μικρότερης μισθολογικής δαπάνης....Δηλαδή ένα κεντρικο εμπορικό κατάστημα με υψηλά ενοίκια, ΔΕΗ, φορολογία κλπ..περιμένει να σωθεί με την πρόσληψη μη έμπειρων πωλητριών για να εξοικονομήσει 100 € το μήνα ανά υπάλληλο.....
-
Αν ένας επιχειρηματίας είχε 'υπερκέρδη' τις καλές εποχές και σήμερα δηλώνει 'αδυναμία' να πληρώσει μισθούς των εργαζομένων, τότε είναι κακός επιχειρηματίας ή απατεώνας. Διαλέξτε.
-
βασικά εσύ διάλεξε αν θες να το δεις από καπιταλιστική ή αριστερή μεριά, γιατί σε βλέπω να μπαίνεις σε περίεργα μονοπάτια
-
Μπορεί να το δω κι από την πλευρά του Walt Disney. Το σωστό είναι σωστό.
-
α ναι. 'το σωστό' tm
Ε, το σωστό tm είναι ότι απατεώνας είναι ο καπιταλισμός. Επίσης βέβαια θυμάμαι να έχουμε κάτι τέτοιες συζητήσεις κάποια χρόνια πριν, ακριβώς για αυτό το πράγμα και οι απαντήσεις ήταν 'ναι δλδ ΕΣΣΔ θέλετε και τέτοια'.Από την καπιταλιστική οπτική όμως, μπορεί φυσικά να είναι κακός επιχειρηματίας, μπορεί να είναι απατεώνας, μπορεί και όχι. Κάποια χρόνια έβγαζε λεφτά και πολλά λεφτά και απεριόριστα κέρδη, τα μοίρασε όλα μερίσματα και τώρα δεν έχει. Τον πήρε η κάτω βόλτα και απολύει.
Κακός επιχειρηματίας; Αυτός και οι μέτοχοι (sic) έβγαλαν περιουσίες με το δικό του ρίσκο και κλπ κλισέ, οπότε; Καπιταλιστικά, μια χαρά σωστός. Έκανε πλούσιο τον εαυτό του και όλους τους μετόχους [αυτός δεν είναι ο στόχος; ], και όλα έχουν μια ημερομηνία λήξης.
Απατεώνας; Όχι. Δεν είναι παράνομο.
Δικαίωμά του; Ναι.Κάτι τέτοια μας λέγανε για το ανωτέρω πρόβλημα
-
Άμα καταλάβεις κάποτε ότι ο σωστός επιχειρηματίας μπορεί να είναι 'αριστερός' ή 'δεξιός' και ο απατεώνας το ίδιο, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο άλμα προς την πραγματικότητα.
Γιατί ο επιχειρηματίας σε ένα άλλο κόσμο μπαμπά, 'αριστερό', θα ήταν είτε ο γνήσιος σύντροφος, είτε το λαμόγιο που θα χρησιμοποιούσε τη θέση του για να περνάει καλά.
Θα ήταν περισσότερο αριστερός ένας βιομήχανος με κοινωνική προσφορά και καλές αποδοχές προς τους εργαζόμενους, παρά ένας 'αριστερός' με δεξιές τσέπες και 50 υπαλλήλους με το βασικό μισθό και απλήρωτες υπερωρίες.
Δεν το λένε βέβαια οι ιερές γραφές, αλλά τι να κάνουμε τώρα;
-
manosk, όταν θα αρχίσεις να απαντάς με κάποια συνάφεια με το το θέμα τότε να δεις τι άλμα προς το νόημα θα έχεις κάνει.
Φυσικά και ό,τι γράφεις παραπάνω είναι απλώς τυχαία μπαρμπούτσαλα.
Έγραψα ότι ο 'αριστερός' ή ο 'δεξιός' επιχειρηματίας είναι το ένα ή το άλλο ή ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο; Όχι.
Σύντροφοι, λαμόγια, τυχαιότητεςΈκανες ένα ερώτημα (το οποίο άλλωστε έχει τεθεί πολλάκις εδώ μέσα), και μιας που προβάλεις ένα μη-αριστερό προφίλ σου απάντησα ότι από την καπιταλιστική σκοπιά [δεν το λέω ούτε με ειρωνική ούτε με μειωτική χροιά αυτό] ένας τέτοιος επιχειρηματίας δεν είναι υποχρεωτικά ούτε λαμόγιο, ούτε απατεώνας, ούτε κακός. (μπορεί και να είναι φυσικά, αλλά αυτό δεν τεκμαίρεται στην υπόθεση εργασίας).
Στα πλαίσια του καπιταλισμού, μπορεί κάλλιστα να είναι άριστος επιχειρηματίας και να κάνει αυτό που περιγράφεις.
Η μόνη σκοπιά που μπορεί να τον κακοχαρακτηρίσει γι' αυτή του την ενέργεια (στο βαθμό φυσικά που δεν έχει παρανομήσει) είναι ότι τα κέρδη δεν ανήκουν στον 'κεφαλαιοκράτη' αλλά σε όλους. Οπότε και όχι δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε ηθικό, ούτε σωστό να έχεις βγάλει για δεκαετίες υπερκέρδη και στην πρώτη φάση που σταματάς να τα βγάζεις τότε να μειώνεις μισθούς. Αλλά αυτά δεν σου αρέσουν γιατί 'ΕΣΣΔ'.
Στον παρόν πλαίσιο, που τα κέρδη ανήκουν στους μετόχους, όπως λέει η λέξη είναι δικά τους να τα κάνουν ό,τι θέλουν (στα πλαίσια της νομιμότητας). Για δεκαετίες μπορεί να βγάζουν ασύλληπτα κέρδη, τα κάνουν μερίσματα και γίνονται όλοι οι μέτοχοι πλούσιοι. Στόχος: επετεύχθη. Καλός επιχειρηματίας.
Μετά για τον α/β λόγο ψόφησε η εταιρεία (το οποίο δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή κάποιος είναι κακός επιχειρηματίας) και δεν έχει πια λεφτά. 'Τι να κάνουμε'.Αν εσύ βλέπεις κάτι άλλο, μοιράσου το.
Μην απαντάς τυχαία μπαρμπούτσαλα όμως.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
τα υπερκέρδη έγιναν υπερζημιες εδώ και χρόνια....
πχ μια μικρή αλυσίδα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) απέλυσε 10 πωλήτριες αντικαθιστώντας κάποιες με νέες συμβάσεις και ωράρια χαμηλότερης μισθοδοσίας....και σύντομα σκέφτονται να αντικαταστήσουν όλο το προσωπικό αποκλειστικά με νεαρότερα άτομα (κάτω των 25 ετών) λόγω ακόμη μικρότερης μισθολογικής δαπάνης....Δηλαδή ένα κεντρικο εμπορικό κατάστημα με υψηλά ενοίκια, ΔΕΗ, φορολογία κλπ..περιμένει να σωθεί με την πρόσληψη μη έμπειρων πωλητριών για να εξοικονομήσει 100 € το μήνα ανά υπάλληλο.....
Ποιες ζημίες; Οι τεχνιτές - λογιστικές με δάνεια που πήγανε στο εξωτερικό και λαδώματα σε εφοριακούς για να κλέβουν και από το ΦΠΑ από τις υπερτιμολογήσεις και τα εικονικά τιμολόγια; Με 'κανόνια' για να μην πληρώσουν κανέναν αλλά ταυτόχρονα να ζούνε πολυτελή ζωή; Οι μεγάλοι μια χαρά ζούσαν και τώρα ζούνε με τα νέα αντιεργατικά μέτρα ακόμη καλύτερα. Οι μικρομεσαίοι αφανίζονται, με τις οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεις.
Εκτός από την καπιταλιστική και την αριστερή πλευρά υπάρχει και η σοσιαλδημοκρατική που τάχα θα εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ. Βλέπε Καναδάς, Σουηδία, Γερμανία. Εμείς εδώ έχουμε δρόμο για να τους φτάσουμε. -
Ενα από τα παλλαϊκά αιτήματα (από Δεξιά και Αριστερά) στα χρόνια της κρίσης είναι «να πέσουν λεφτά στην αγορά». Από το κράτος, εννοείται. Το διαβάζουμε στις ανακοινώσεις των κομμάτων, το ακούμε στα κανάλια, το κηρύσσουν από άμβωνος καθηγητές ΑΕΙ και από παραθύρων οι σταρ της τηλοψίας. Η αλήθεια είναι ότι όταν πέφτουν λεφτά στην αγορά η οικονομία κινείται· ο κύκλος εργασιών του εμπορίου μεγαλώνει, τα μαγαζιά προσλαμβάνουν περισσότερους, αυτοί ξοδεύουν πιο πολλά κ.λπ. Μόνο που ο μισός κεϊνσιανισμός, που δοξολογούν μετ’ επιτάσεως κάποιοι ως το μοναδικό φάρμακο στην κρίση, αποσιωπά το πρώτο κινούν. Ο καλός Θεούλης, που στην Ελλάδα τον βαφτίσαμε κράτος, πρέπει να έχει λεφτά να ρίξει στην αγορά. Και δεν αρκεί μόνο αυτό. Οπως απέδειξε τη μοιραία διετία 2008-2009, που η κυβέρνηση Καραμανλή έριξε πολλά δανεικά λεφτά στην αγορά (μα πάρα πολλά: 24 δισ. έφτασε το πρωτογενές έλλειμμα το 2009) η ελληνική οικονομία μπήκε σε σπειροειδή ύφεση.
Φέτος, όμως, θα πέσουν λεφτά στην αγορά: «574 εκατομμύρια δολάρια είναι η άμεση οικονομική συμβολή της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία, ποσό που αποτελεί το έβδομο υψηλότερο μέγεθος στην Ευρώπη» («Καθημερινή» 24.6.2014). Η δημιουργία αυτού του νέου πλούτου κατ’ αρχάς απαξιώνει το παλιό επιχείρημα όλων των εχθρών της άρσης του καμποτάζ, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι οι επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων απλώς αφήνουν τη σκόνη τους στα λιμάνια που επισκέπτονται.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τα μπουλούκια των επισκεπτών που παίρνουν τα λεωφορεία από τα λιμάνια και ξαμολιούνται στους τουριστικούς προορισμούς δεν αφήνουν πολλά, ή έστω αφήνουν πολύ λιγότερα απ’ όσα θα ήθελαν ή μπορούσαν. Κι αυτό διότι δεν προσεγγίζουν π.χ. την Αθήνα μόνο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Πολλές φορές περιδιαβάζουν σε μια έρημη πόλη και απλώς κοιτούν τις βιτρίνες των καταστημάτων. Το αστείο δε είναι ότι οι εχθροί της απελευθέρωσης των θαλασσίων μεταφορών, που είχαν ως επιχείρημα ότι οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων δεν αφήνουν δεκάρα τσακιστή στον τόπο, είναι οι ίδιοι που πρωτοστατούν ώστε να μην μπορεί κανείς να αφήνει κάτι στην αγορά. Οπως πρωτοστατούσαν στα μπλόκα για να μη δένουν τα κρουαζιερόπλοια, έτσι πρωτοστατούν (δυναμικώς) να μην ανοίγουν τα μαγαζιά.
Να σημειώσουμε εδώ ότι όταν τον Ιούλιο του 2010 έγινε το πρώτο βήμα για την άρση του καμποτάζ, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε λέγοντας ότι εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο (μερικής έστω) απελευθέρωσης, αυτό θα «οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας μεγάλου αριθμού Ελλήνων ναυτικών για να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των εφοπλιστικών και άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων χωρίς κανένα τεκμηριωμένο όφελος για την εθνική οικονομία» (22.6.2010). Το ΚΚΕ, που έστελνε στα λιμάνια τους μπράβους του ΠΑΜΕ για να εμποδίζουν τους τουρίστες να αποβιβαστούν, ανακοίνωνε ότι «η άρση του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια... θα έχει και αρνητικές συνέπειες για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες στον τουρισμό και τους εργαζόμενους στον κλάδο... Οι τουρίστες στα νησιά και στις άλλες περιοχές δεν πρόκειται να αυξηθούν τόσο στη χώρα μας όσο και στις άλλες χώρες...».
Τα αναφέρουμε αυτά, όχι για να θυμόμαστε, αλλά γιατί ακούμε τα ίδια κάθε φορά που είναι να απελευθερωθεί, έστω μερικώς, ένας κλάδος της οικονομίας.
http://www.kathimerini.gr/773330/opinio ... sthn-agora
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
τα υπερκέρδη έγιναν υπερζημιες εδώ και χρόνια....
πχ μια μικρή αλυσίδα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) απέλυσε 10 πωλήτριες αντικαθιστώντας κάποιες με νέες συμβάσεις και ωράρια χαμηλότερης μισθοδοσίας....και σύντομα σκέφτονται να αντικαταστήσουν όλο το προσωπικό αποκλειστικά με νεαρότερα άτομα (κάτω των 25 ετών) λόγω ακόμη μικρότερης μισθολογικής δαπάνης....Δηλαδή ένα κεντρικο εμπορικό κατάστημα με υψηλά ενοίκια, ΔΕΗ, φορολογία κλπ..περιμένει να σωθεί με την πρόσληψη μη έμπειρων πωλητριών για να εξοικονομήσει 100 € το μήνα ανά υπάλληλο.....
Ποιες ζημίες; Οι τεχνιτές - λογιστικές με δάνεια που πήγανε στο εξωτερικό και λαδώματα σε εφοριακούς για να κλέβουν και από το ΦΠΑ από τις υπερτιμολογήσεις και τα εικονικά τιμολόγια; Με 'κανόνια' για να μην πληρώσουν κανέναν αλλά ταυτόχρονα να ζούνε πολυτελή ζωή; Οι μεγάλοι μια χαρά ζούσαν και τώρα ζούνε με τα νέα αντιεργατικά μέτρα ακόμη καλύτερα. Οι μικρομεσαίοι αφανίζονται, με τις οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεις.
Εκτός από την καπιταλιστική και την αριστερή πλευρά υπάρχει και η σοσιαλδημοκρατική που τάχα θα εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ. Βλέπε Καναδάς, Σουηδία, Γερμανία. Εμείς εδώ έχουμε δρόμο για να τους φτάσουμε.για τους ιδιους ακριβως σχολιαζουμε και απ οτι διαβαζω συμφωνουμε....
-
-
Ηχηρό όχι λένε στο άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο , οι έμποροι της Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της πόλης είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Από χθες προσέρχονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, προκειμένου να ψηφίσουν εάν θέλουν ή όχι να αυξηθούν οι υπάρχουσες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών το ΟΧΙ αναμένεται να ξεπεράσει σε ποσοστό ακόμα και αυτό του δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ.
Στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για νέα Διοίκηση, Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγου Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και για Ελεγκτική Επιτροπή, υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», με επικεφαλής τον κ. Παντελή Φιλιππίδη, όπου αναμένεται να είναι και ο νέος πρόεδρος του Ε.ΣΘ.
' Η νέα διοίκηση ξεκινάει με πολλές καυτές πατάτες στα χέρια. Η πρώτη καυτή πατάτα είναι οι 52 Κυριακές το χρόνο. Κάτι που κατά την γνώμη μου θα δώσει ένα μεγάλο χτύπημα στην αγορά της πόλης.' δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης.
Όσον αφορά την πρόταση που έκανε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ο υποψήφιος για την προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δήλωσε:
' Καλό είναι στον κάθε κλάδο να αποφασίζουν οι εμπλεκόμενοι. Θεωρώ ότι η απόφαση για το αν θα ανοίξει η αγορά, είναι απόφαση των εμπόρων. Εμείς περιμένουμε την ετυμηγορία του εμπορικού κόσμου της πόλης μας για να δούμε τι μας λέει. Εγώ πιστεύω οτι η αγορά δεν θέλει τις 52 Κυριακές, ούτε καν αυτές τις 7.'
Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης , τόνισε πως κάνεις δεν θέλει το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο και πως η αγορά της Θεσσαλονίκης θα προσαρμοστεί περίπου εκεί που πρότεινε ο δήμαρχος.
' Η αγορά της Θεσσαλονίκης θα προσαρμοστεί, περίπου εκεί που λέει και ο δήμαρχος μας. Εμείς σήμερα έχουμε 10 Κυριακές το χρόνο. Νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να χουμε για την πόλη. Αν έρθει να προστεθεί μια Κυριακή ακόμα όπως αυτή της 'Αγρότικα', αυτό θα το δείξει η αγορά. Πάντως η αγορά στο σύνολο της είναι κατά των Κυριακών. Ακόμα και αυτών των 7, των υποχρεωτικών.' δήλωσε ο κ. Χαντζαρίδης και πρόσθεσε
'Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης όποια απόφαση και να πάρει το υπουργείο, θα βγαίνουμε και θα λέμε τα καταστήματα κλειστά'.
Η ψηφοφορία για το άνοιγμα ή όχι των καταστημάτων τις Κυριακές διεξάγεται από χθες και θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα στις 9μ.μ. μαζί με την ψηφοφορία για εκλογή νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
http://www.thestival.gr/society/item/18 ... foto-video
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]