-
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός ΙΧ απο κάποιον ιδιώτη το οποίο αυτός το έχει ακινητοποιήσει ψαχνω μέρες στο ίντερνετ να βρώ ένα κατάλογο μπούσουλα κατι οτιδήποτε που να περιγράφει τα βήματα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να γίνει η μεταβίβαση και ο τύπος να πάρει τα χρήματά του ΑΛΛΑ η ερώτηση μου είναι επειδή 1η φορά πέρνω μτχ απο ιδιώτη
Α) Πότε τον πληρώνω (επιταγή ημέρας ή μετρητα) έτσι ώστε να είμαι 100000000% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν θα χάσω τα χρήματα μου για οποιοδήποτε λόγο να πάρει τα χρλήματα και να το σκάσει να το μέτανιώσει οτιδήποτε, αν υπάρχει έστω και η παράμικρη πιθανότητα ΔΕΝ παιζει να ρισκάρω
Β) Αυτός θέλει να τα αναλάβει όλα κάποιο γραφείο διαικπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων ΟΜΩΣ εγώ επικοινώνησα με διαφορετικό γραφείο και χωρίς να μου λένε κάτι συγκεκριμένο μου είπαν οτι 100% εξασφάλιση οτι δε θα χάσω τα χρήματα μου δεν δίνει κανένας ή οτι το αμάξι δεν έχει κάποιο κόλλημα που δεν το αναφέρει
Γ) Εγώ είπα οτι λεφτά απο την τσέπη μου θα βγούν μόνο όταν μου παραδώσουν την άδεια και τις πινακίδες στο όνομα μου και είπε να πληρώσω ενα μέρος απο πρίν και αηδίες...
Ειναι ρε γμτ. ΤΟΣΟ δύσκολο να πάρις αμάξι απο ιδιώτη εχω ψωνίσει καινούρια αμάξια παλαιότερα αλλά και μτχ απο μάντρα και ποτε δεν είχα πρόβλημα ΑΛΛΑ απο ιδιώτη τί να πώ αν πρέπει να πάρω ρίσκο απλά θα φάει ένα μεγάλο ΑΚΥΡΟ -
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός ΙΧ απο κάποιον ιδιώτη το οποίο αυτός το έχει ακινητοποιήσει ψαχνω μέρες στο ίντερνετ να βρώ ένα κατάλογο μπούσουλα κατι οτιδήποτε που να περιγράφει τα βήματα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να γίνει η μεταβίβαση και ο τύπος να πάρει τα χρήματά του ΑΛΛΑ η ερώτηση μου είναι επειδή 1η φορά πέρνω μτχ απο ιδιώτη
Α) Πότε τον πληρώνω (επιταγή ημέρας ή μετρητα) έτσι ώστε να είμαι 100000000% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν θα χάσω τα χρήματα μου για οποιοδήποτε λόγο να πάρει τα χρλήματα και να το σκάσει να το μέτανιώσει οτιδήποτε, αν υπάρχει έστω και η παράμικρη πιθανότητα ΔΕΝ παιζει να ρισκάρω
Β) Αυτός θέλει να τα αναλάβει όλα κάποιο γραφείο διαικπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων ΟΜΩΣ εγώ επικοινώνησα με διαφορετικό γραφείο και χωρίς να μου λένε κάτι συγκεκριμένο μου είπαν οτι 100% εξασφάλιση οτι δε θα χάσω τα χρήματα μου δεν δίνει κανένας ή οτι το αμάξι δεν έχει κάποιο κόλλημα που δεν το αναφέρει
Γ) Εγώ είπα οτι λεφτά απο την τσέπη μου θα βγούν μόνο όταν μου παραδώσουν την άδεια και τις πινακίδες στο όνομα μου και είπε να πληρώσω ενα μέρος απο πρίν και αηδίες...
Ειναι ρε γμτ. ΤΟΣΟ δύσκολο να πάρις αμάξι απο ιδιώτη εχω ψωνίσει καινούρια αμάξια παλαιότερα αλλά και μτχ απο μάντρα και ποτε δεν είχα πρόβλημα ΑΛΛΑ απο ιδιώτη τί να πώ αν πρέπει να πάρω ρίσκο απλά θα φάει ένα μεγάλο ΑΚΥΡΟ -
Αν το έχεις δει το αμάξι και είσαι οκ με αυτό που είδες και έλεγξες (;), μένει να γίνει η μεταβίβαση. Οπότε πάτε μαζί σε κάποιο μηχανολογικό, ώστε η έκδοση της άδειας να γίνει μπροστά σου. Επίσης, αν υπάρχει το οποιοδήποτε κώλλυμα θα φανεί.
Πολύ καλή ιδέα είναι η επιταγή, αλλά εκεί πρέπει να δεις το κατά πόσο αυτός το δέχεται, μιας και μπορεί να φοβάται αντίστοιχα το ίδιο με σένα (δηλ να πάρεις το αμάξι στο όνομά σου και άντε γειά μετά!).
Εγώ θα πρότεινα την ανταλλαγή χέρι με χέρι, ως το καλύτερο και για τους δύο. Δηλαδή, πληρώνεις τα παράβολα, γίνεται η μεταβίβαση στο όνομά σου αφού υπογράψει και αυτός και το όχημα είναι δικό σου. Οπότε του δίνεις τα χρήματα που έχετε συμφωνήσει. Εγώ αυτό έχω κάνει 2 φόρες μέχρι τώρα. Αν τώρα έχεις πετύχει κανένα 'ύποπτο' αμάξι, τότε τι να πω. Αλλά πιστεύω ότι στο μηχανολογικό θα φαίνονται όλα.
-
Πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας έχει ή είναι σε ακινησία; Αν δεν έχει, αφού τις πάρει ο ιδιοκτήτης (χρειάζεται ασφάλιση) πηγαίνετε μαζί στο Υπουργείο Συγκοινωνιών με τις ταυτότητές σας.
Ο χρήστης b777 έγραψε:
Πας στην τράπεζα με μετρητά και παίρνεις ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ. Του τη δίνεις (οπισθογραφείς) μόλις υποβληθούν τα χαρτιά στον υπάλληλο στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και σου πει 'όλα οκ, έλα σε 3-5 μέρες να πάρεις την μεταβιβασμένη στο όνομά σου'. Εσύ μπορείς να κυκλοφορείς κανονικά με μια φωτοτυπία της υπό μεταβίβαση άδειας. Αν τελειώσει την ίδια στιγμή ακόμα καλύτερα.
Κόλλημα που δεν το αναφέρει είναι να έχει παρακράτηση κυριότητας (φαίνεται στην άδεια) ή για κάποια παράβαση που εκκρεμεί να μην μπορεί να μεταβιβαστεί. Άλλος λόγος δε μου έρχεται.
Γ) Εγώ είπα οτι λεφτά απο την τσέπη μου θα βγούν μόνο όταν μου παραδώσουν την άδεια και τις πινακίδες στο όνομα μου.
Αυτό δεν έχει νόημα όμως από τη μεριά του γιατί έτσι παίρνει αυτός το ρίσκο. Πχ το Συγκοινωνιών βγάζει την άδεια σε 3 μέρες, εσύ δεν δίνεις λεφτά αλλά σε 3 μέρες θα έχεις αυτοκίνητο στο όνομά σου και αν θες τον πληρώνεις
Μην ξεχάσετε να ανταλλάξετε υπευθυνες δηλώσεις για φορολογική δήλωση του χρόνου.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κατ' αρχάς φίλε rocsta μου ζήτησε να του πληρώσω μέσω του διαικπεραιωτή όλο το ποσό και να πάει ο διαικπεραιωτής να κάνει όλη την διαδικασία ενω εγώ του είπα να πάμε μαζί στο υπουργείο για τη μεταβίβαση και να τον πληρώσω μπροστά στον υπάλληλο, το αμάξι είναι σε ακινησία με κατατεθιμένες πινακίδες και θέλει μποστάντζα για τα τέλη αλλά να πάει ο διαικπεραιωτής για λογαριασμό του, δηλαδή να δώσω λεφτα για να πάρει την άδεια και τις πινακίδες απο την εφορία χωρίς ουσιαστικά αυτό να μου εξασφαλίζει τίποτε, έτσι μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά
-
Mπλέκει το πράγμα... Εφ' όσον θέλει χρήματα από σένα για να πληρώσει τα τέλη (ξαναλέω ότι ΔΕΝ θα πάρει πινακίδες αν δεν έχει μαζί του ασφάλεια) και θες να είσαι πλήρως καλυμμένος πας σε σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού (με βοήθεια δικηγόρου ίσως; ).
-
καλα ρε φιλε δεν εχεις ξαναψωνισει ποτε;;;; πας περιπτερο λες : εαν πακετο τσιγαρα , στο δινει δινεις λεφτα τελος. ετσι και ολες οι αγορες , σουπερ μαρκετ , χασαπικο , αυτοκινητο.
-
Κοιτα ρώτησα κάτι συγκεκριμένο με το οποίο δεν ξανα είχα συνδιαλλαγή αν έχεις κάτι χρήσιμο να πείς πές το αλλά ειρωνικά σχόλια μέσω νετ μόνο ανόητες κόντρες και εκτόνωση μεσω πληκτρολογίου προσφέρουν μπορείς να πάς να βρείς άλλα θέματα ίσωσ κα άλλα σάιτ για να παπαρολογησεις όσο θές
-
Ο χρήστης b777 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κατ' αρχάς φίλε rocsta μου ζήτησε να του πληρώσω μέσω του διαικπεραιωτή όλο το ποσό και να πάει ο διαικπεραιωτής να κάνει όλη την διαδικασία ενω εγώ του είπα να πάμε μαζί στο υπουργείο για τη μεταβίβαση και να τον πληρώσω μπροστά στον υπάλληλο, το αμάξι είναι σε ακινησία με κατατεθιμένες πινακίδες και θέλει μποστάντζα για τα τέλη αλλά να πάει ο διαικπεραιωτής για λογαριασμό του, δηλαδή να δώσω λεφτα για να πάρει την άδεια και τις πινακίδες απο την εφορία χωρίς ουσιαστικά αυτό να μου εξασφαλίζει τίποτε, έτσι μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιάΔεν νομιζω να μπορεις να κατι εκτος απο ιδιωτικο συμφωνιτικο οπως σου εγραψε και ο rocsta.
Δεν μπορω να καταλαβω αυτους που θελουν να πουλησουν χωρις να κανουν αυτο που πρεπει περιμενοντας τον αγοραστη να ρισκαρει για να αγορασει την περιουσια τους
-
b777 εφοσων ο πωλητης εχει πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας και τα σχετικα, πας στο μηχανολογικο
της περιοχης σου, κανεις τη μεταβιβαση και δινεις τα μετρητα που εχεις συμφωνησει. δεν εχω κανει αγορα πανω απο 2.000
για να σου πω τι κανεις σε αυτη την περιπτωση μια και το ποσο μεγαλωνει (νομιζω γινεται μεσω τραπεζας).
ο τυπος σου λεει να γινει μεσω γραφειου, να πληρωσεις ενα μερος του ποσου απο πριν και αλλα τετοια
τα οποια φαινονται περιεργα. γιατι θελει να μπειτε σε τοσο καπου ενω μπορειτε να κανετε τη μεταβιβαση μεσα σε λιγη ωρα? -
Δυστυχώς έστω και για κάποια λεπτά ανάλογα με την μέθοδο που γίνεται η συναλλαγή φέρει όλο το ρίσκο είτε ο αγοραστής, είτε ο πωλητής. Να μην υπάρχει ρίσκο δεν γίνεται με τίποτα.
Αυτο με την τραπεζική επιταγή μειώνει αρκετά το ρίσκο για τον αγοραστή αλλα και πάλι υπάρχει και μάλιστα αυξημένο για τον πωλητή..........Οταν βγει η νεα άδεια ο αγοραστής να μην οπισθογραφησει την επιταγή.Place your bet
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Μην ξεχάσετε να ανταλλάξετε υπευθυνες δηλώσεις για φορολογική δήλωση του χρόνου.
Kαι ακομη να μην ξεχασετε να προσθεσετε το ΑΦΜ (απαραιτητο στη φορολογικη δηλωση) αλλα δεν υπαρχει ετοιμο κουτακι στην υπευθυνη δηλωση για να συμπληρωθει.
-
εαν ο ιδιοκτητης του κανει μια εξουσιοδοτηση να κανει αυτος τις ενεργειες ολες παντου?? σε αυτη τη περιπτωση κανει εξουσιοδωτησ παιρνει λεφτα και ο νεος ιδιοκτητης και εξουσιωδοτηθεις κανει τις ενεργειες....???
-
Πας σε ένα KΕΠ και συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση πως παρέλαβε από εσένα τα μισά χρήματα για την πώληση του αυτοκινήτου. Κάνεις και εσύ μια υπεύθυνη δήλωση πως όταν γίνει η μεταβίβαση θα του δώσεις το υπόλοιπο ποσό. Υπογράφετε μπροστά στον υπάλληλο τις υπεύθυνες δηλώσεις για το γνήσιο της υπογραφής και τελειώσατε.
αγορά ενός ΙΧ απο ιδιώτη και διασφάλιση των χρημάτων του αγο