-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τα εχω τερματισει αυτα τα 2Note 3 and Tapatalk
-
Για trx (totall resistant exercise) τι ξέρουμε?
(Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά βαριέμαι να ψάχνω) -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Νταξ’ εχει και καποια 'θετικα' υποθετω, ειδικα για καποιον που δεν εχει γυμναστει ποτε... αλλα εγω θα εμενα οσο πιο μακρια γινεται.
Ενα αρθρακι με το οποιο συμφωνω:
http://www.t-nation.com/training/crossf ... d-the-uglyΔε διάβασα για το crossfit ακόμα, αλλά εκει δεξία στο photo section, έχει θησαυρό!
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
(Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά βαριέμαι να ψάχνω)Αν μιλαμε για οποιοδηποτε suspension trainer (δλδ ιμαντες που κρεμονται απο σταθερο σημειο) ειναι ενας πολυ καλος τροπος για resistance training (προπονηση αντιστασεων, αντι για βαρη πχ).
Μπορεις να κανεις προοδευτικα δυσκολοτερες ασκησεις αυξανοντας την αντισταση στους μυες. Πχ οι κλασικοι κρικοι ειναι τυπος suspension training και μπορεις να πετυχεις εντυπωσιακα αποτελεσματα μονο με ενα ζευγαρι κρικους.Αν μιλας για τους συγκεκριμενους ιμαντες trx, υπερεκτιμημενοι μεχρι αηδιας.
Ενα ζευγαρι κρικοι με ιμαντες ρυθμιζομενους εχουν 30-40 €, ενω μπορεις και μονος σου να φτιαξεις ανετα (καπου ειχα ποσταρει και φωτο απ’το δικο μου με ενα σχοινι και 2 χερουλια απο παλιο σωληνα ομπρελας θαλασσης με λαστιχο ποτισματος μεσα για να μην κοβει το σχοινι). -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Νταξ’ εχει και καποια 'θετικα' υποθετω, ειδικα για καποιον που δεν εχει γυμναστει ποτε... αλλα εγω θα εμενα οσο πιο μακρια γινεται.
Ενα αρθρακι με το οποιο συμφωνω:
http://www.t-nation.com/training/crossf ... d-the-uglyΔε διάβασα για το crossfit ακόμα, αλλά εκει δεξία στο photo section, έχει θησαυρό!
ειδες κωλαρακια που φτιαχνουν τα squats
-
(Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά βαριέμαι να ψάχνω)βρηκα και τη φωτο
Το σκοινι ειναι το TRX μου
-
Ρε σεις, ποιος τον γαμει το διαδρομο;
Στο γυμναστηριο πατε για να τρεχετε στο διαδρομο;!
Τρεξτε σε κανα παρκο. Βρειτε καμια ωραια ανηφορα για σπριντ. Δεν υπαρχει καλυτερη αεροβια-αναεροβια.
...Πάρκο; Ανηφόρα; Τι είναι τούτα; Αυτά σε άλλες χώρες... Εντό Atina_Pakistani...
Εδώ δύο ποδήλατα είχα για καμιά βολτίτσα στο κτήμα Συγγρού και τα δύο μου τα ξάφρισαν μέσα από το σπίτι μου.
Και εσύ λες για πάρκα και ανηφοριές... Καλό...Εγώ πάντως στο γυμναστήριο πλέον μόνο διάδρομο. Τα υπόλοιπα με αηδιάζουν.
Αν ποτέ ξαναγυρίσω στο ΔΑΙΣ (που ήταν καθαρό και τακτοποιημένο) τότε θα ξαναρχίσω όργανα και βάρη.Άσχετο και σχετικό. Χθες το απόγευμα πέτυχα έναν δυστυχή που έκανε τρέξιμο στο παράλληλο δρόμο πάνω από την Αττική Οδό από το κόμβο της Κηφισίας προς Βριλήσσια.
Όλο το καυσαέριο στην μούρη του. Σχεδόν σερνόταν ο δυστυχής. Αυτό το πράμα δεν είναι τρέξιμο. -
(Sorry αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά βαριέμαι να ψάχνω)Αν μιλαμε για οποιοδηποτε suspension trainer (δλδ ιμαντες που κρεμονται απο σταθερο σημειο) ειναι ενας πολυ καλος τροπος για resistance training (προπονηση αντιστασεων, αντι για βαρη πχ).
Μπορεις να κανεις προοδευτικα δυσκολοτερες ασκησεις αυξανοντας την αντισταση στους μυες. Πχ οι κλασικοι κρικοι ειναι τυπος suspension training και μπορεις να πετυχεις εντυπωσιακα αποτελεσματα μονο με ενα ζευγαρι κρικους.Αν μιλας για τους συγκεκριμενους ιμαντες trx, υπερεκτιμημενοι μεχρι αηδιας.
Ενα ζευγαρι κρικοι με ιμαντες ρυθμιζομενους εχουν 30-40 €, ενω μπορεις και μονος σου να φτιαξεις ανετα (καπου ειχα ποσταρει και φωτο απ’το δικο μου με ενα σχοινι και 2 χερουλια απο παλιο σωληνα ομπρελας θαλασσης με λαστιχο ποτισματος μεσα για να μην κοβει το σχοινι).Ναι μιλάω για ιμάντες trx.
Βασικά το γυμναστήριο με όργανα το σιχαίνομαι.
Η μόνη γυμναστική που κάνω σχεδόν καθημερινά είναι περπάτημα-τρέξιμο (όχι σε διάδρομο) και ασκησούλες σουηδικής ή κολύμβηση (από Απρίλιο έως Οκτώβριο) και υδρόβιες ασκησούλες.
Επειδή σκέφτομαι να ασχοληθώ με θαλάσσια κολύμβηση λίγο μεγαλύτερων αποστάσεων μου είπαν για πιο άμεση ενδυνάμωση το πρόγραμμα με ιμάντες trx. Δε με ενδιαφέρουν όγκοι και τέτοια.
Έχει κινδύνους μυικών τραυματισμών ?
Είναι όντως πιο άμεση η ενδυνάμωση? -
Θησαυρος και παπαρια ρε Spartan...ετσι ειναι και η περιπτερου μου
-
Διευθυνση ΤΩΡΑ!
-
Λιγο καθυστερημενα:
Βασικά το γυμναστήριο με όργανα το σιχαίνομαι.Και γω. Βασικα το μονο 'οργανο' που χρειαζεται να εχει ενα γυμναστηριο ειναι μπαρες και racks.
Η μόνη γυμναστική που κάνω σχεδόν καθημερινά είναι περπάτημα-τρέξιμο (όχι σε διάδρομο) και ασκησούλες σουηδικής ή κολύμβηση (από Απρίλιο έως Οκτώβριο) και υδρόβιες ασκησούλες.
Επειδή σκέφτομαι να ασχοληθώ με θαλάσσια κολύμβηση λίγο μεγαλύτερων αποστάσεων μου είπαν για πιο άμεση ενδυνάμωση το πρόγραμμα με ιμάντες trx. Δε με ενδιαφέρουν όγκοι και τέτοια.
Έχει κινδύνους μυικών τραυματισμών ?
Είναι όντως πιο άμεση η ενδυνάμωση?Koιτα, πιο αμεση ενδυναμωση απ'οτι με βαρη δε νομιζω να μπορεις να πετυχεις (οχι με οργανα αλλα με ελευθερα παντα).
Ισως λογω ασταθειας καποιες ασκησεις ενεργοποιουν καλυτερα τους μυς (πχ πουσ-απς με κρικους ειναι μακραν δυσκολοτερα απ οτι στο πατωμα), οποτε σιγουρα με ενα καλο προγραμμα θα εχεις καλα αποτελεσματα και μαλλον καλυτερα απ οτι με απλες ασκησουλες σουηδικης που λες (και μαλλον δεν τις αλλαζεις - δυσκολευεις προοδευτικα).
Κινδυνους παντα εχει καθε μορφη προπονησης, αυτο το στυλ ισως λιγο περισσοτερο λογω ασταθειας (ειδικα σε δυσκολοτερες κινησεις), θελει να δυσκολεψεις προοδευτικα τις ασκησεις και φυσικα οπως και για ΚΑΘΕ σπορ ή αθλητικο στοχο να ακολουθησεις μια μορφη progressive overload, ητοι να ανεβαινει καθε φορα και απο λιγο η δυσκολια ωστε να προσαρμοζεται και να βελτιωνεται το σωμα σου.
Το πιο συνηθισμενο σε αυτου του τυπου ασκηση ειναι το double progression model:
Πχ με πουσ-απς ξεκινας εχοντας τους κρικους σχετικα ψηλα ωστε να κανεις ανετα 5-6 επαναληψεις και βαζεις στοχο εναν αριθμο (πχ 15). Οταν μπορεις να κανεις 3χ15, κατεβαζεις τους κρικους (ή το trx) πιο κατω μακραινοντας τους ιμαντες (δυσκολοτερη ασκηση) και ξεκινας παλι απο χαμηλοτερο αριθμο (3χ8 πχ) μεχρι να φτασεις παλι 3χ15. Μετα κατεβαινεις χαμηλοτερα κλπ κλπ επαναλαμβανοντας τη διαδικασια.Ασχετο:
Την προηγουμενη βδομαδα ημουν Αυστρια και εκμεταλλευτηκα το τοπικο γυμναστηριο (στo Hall in Tirol) που συνεργαζοταν το ξενοδοχειο μου για να κανω μια προπονηση (ειχα να πατησω σε γυμναστηριο πολλα χρονια, πανω απο 5).
Ειπα να κανω ενα full body προγραμμα με squat, παγκο, βυθισεις, ελξεις και οτι αλλο μου ρθει.
Ολα καλα με τα υπολοιπα (εκανα dips και ελξεις με εξτρα βαρος - ειχε ζωνουλα πρωτη - rows με βαρακια, πιεσεις ωμων κλπ που ανταποκριθηκε το σωμα μου ανετα προφανως συνηθισμενος απο το κανονικο μου προγραμμα) αλλα τα squat με πεθαναν!!
Εκανα (επαναληψεις χ κιλα): 10χ20 (μονο μπαρα), 5χ40, 5χ60, 5χ80, 2χ90 και δεν πιεσα αλλο γιατι με επιασε ενα μικρο σφιξιμο στον αριστερο 4κεφαλο... τπτ τρομερο δλδ απο αποψη κιλων (ειμαι ~ 90 κιλα).
Ε, το πιασιμο τις επομενες 2-3 μερες δεν περιγραφεται!
Δεν μπορουσα να ανεβοκατεβω μερικα σκαλια καλα-καλα, χωρια που περπατουσαμε καθε μερα 5-6 ωρες και δε μπορουσα να λυγισω τα ποδια ! (ωραια εποχη διαλεξα για σκουωτ ).Τεσπα το νοημα ειναι οτι παρολο που για το πανω μερος του σωματος θεωρω οτι μπορεις να πετυχεις φοβερα αποτελεσματα με ασκησεις χωρις βαρη ή μονο με ενα ζευγαρι κρικους πχ, για τα ποδια η μπαρα ειναι βασιλιας...
Σκεφτομαι να γραφτω σε gym μονο και μονο για squats 1-2 φορες τη βδομαδα ή να παρω κανα κλουβι σπιτι...
Εχει παρει κανεις κανα τετοιο:http://www.ebay.co.uk/itm/GYMANO-PROFES ... 258c3dc390
Της Rogue γαμουν αλλα ειναι πανακριβα:
http://www.rogueeurope.eu/rogue-s-2-squat-stand.php
http://www.rogueeurope.eu/rogue-bolt-to ... r-3-eu.php -
Και στο σκρουτζ πάντως με ελληνικά ιντερνετομάγαζα τόσο περίπου είχαν τα post για squats γύρω στο 300άρι. Μην ρωτάς όμως για υλικά και αντοχές. Μήπως να πήγαινες σε κάναν σιδερά να στο φτιάξει και όπως θέλεις και να γλυτώσεις και τις συνδρομές;
-
Του σκρουτζ τα χω ψαξει και ειναι της πλακας ολα.
Ασε που θελω και ασφαλειες (της rogue ας πουμε παιρνουν spotter arms) γι αυτο ειναι προτιμοτερο το κλουβι. -
Τα αποτελέσματα που μπορείς να πετύχεις με ελεύθερα βάρη δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού... Μια μπάρα και 2 ρυθμιζόμενα αλτηράκια και δεν θες τίποτα άλλο
-
Τα καλύτερα αποτελέσματα τα πετυχαίνεις και με το σώμα σου μόνο, αυτό αρκεί. Αλλά για να φτάσεις εκεί, πρέπει να είσαι αρκετά γυμνασμένος... Τρέξιμο, κάμψεις, έλξεις, παρκούρ.
Τί λέω: Αν κάνεις 5 σετ των 20 κάμψεων κάθε μέρα ή 4-5 φορές την εβδομάδα είσαι μια χαρά. Το ίδιο κ με έλξεις. Αλλά για να βάλεις έναν 100 κιλά να κάνει αυτό, πρέπει προηγουμένως να είναι fit... Αλλιώς η ανακοπή παραμονεύει. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τα καλύτερα αποτελέσματα τα πετυχαίνεις και με το σώμα σου μόνο, αυτό αρκεί. Αλλά για να φτάσεις εκεί, πρέπει να είσαι αρκετά γυμνασμένος... Τρέξιμο, κάμψεις, έλξεις, παρκούρ.
Τί λέω: Αν κάνεις 5 σετ των 20 κάμψεων κάθε μέρα ή 4-5 φορές την εβδομάδα είσαι μια χαρά. Το ίδιο κ με έλξεις. Αλλά για να βάλεις έναν 100 κιλά να κάνει αυτό, πρέπει προηγουμένως να είναι fit... Αλλιώς η ανακοπή παραμονεύει.Τι εννοείς fit? γιατί είμαι 110kg και κάνω αρκετά παραπάνω
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τί λέω: Αν κάνεις 5 σετ των 20 κάμψεων κάθε μέρα ή 4-5 φορές την εβδομάδα είσαι μια χαρά. Το ίδιο κ με έλξεις. Αλλά για να βάλεις έναν 100 κιλά να κάνει αυτό, πρέπει προηγουμένως να είναι fit... Αλλιώς η ανακοπή παραμονεύει.Τι εννοείς fit? γιατί είμαι 110kg και κάνω αρκετά παραπάνω
να μην είσαι λαπάς. Δεν μπορείς να βάλεις έναν που έχει να γυμναστεί 2 χρόνια σε πρόγραμμα 5 σετ των 20 κάμψεων με τη μία... προφανώς για να τα βγάζεις αυτά είσαι γυμνασμένος.
-
να μην είσαι λαπάς. Δεν μπορείς να βάλεις έναν που έχει να γυμναστεί 2 χρόνια σε πρόγραμμα 5 σετ των 20 κάμψεων με τη μία... προφανώς για να τα βγάζεις αυτά είσαι γυμνασμένος.
Οκ, γιατί τρόμαξα
-
Για τα squats που αναφερθηκαν,σαφως και ειναι Νο 1 για τα ποδια,και για το πιασιμο υπαρχουν λυσεις.
Λυση Νο 1,την επομενη μερα κανεις παλι squats!Ενεργοποιεις και παλι τις μυικες ομαδες και δεν αφηνεις να επεκταθει το φαινομενο του 'πιασίματος'.
Λυση Νο 2,πιο συντηρητικη,μετα την ασκηση κανεις ελαφρυ τρεξιμο ή περπατημα,διατασεις στο τελος (στατικες διατασεις κανουμε παντα μετα την προπονηση,ποτε πριν),την επομενη μερα λιγο κολυμπι,περπατημα κ.ο.κ.
Γενικα η ιδεα ειναι να μην πεσεις σε απολυτη απραξια μετα την γυμναστικη γιατι ετσι γινονται τα ποδια μαρμαρινα και μετα θες φορειο.
Και για καθε μυικη ομαδα που γυμναζετε με βαρη,παντα να ξεκινατε με ενα σετ με σχετικα μικρο βαρος και πολλες επαναληψεις,το ιδανικοτερο ζεσταμα και σωτηρια λυση ειδικα για τους ωμους που ειναι επιρρεπεις σε τραυματισμους. -
Τί λέω: Αν κάνεις 5 σετ των 20 κάμψεων κάθε μέρα ή 4-5 φορές την εβδομάδα είσαι μια χαρά. Το ίδιο κ με έλξεις. Αλλά για να βάλεις έναν 100 κιλά να κάνει αυτό, πρέπει προηγουμένως να είναι fit... Αλλιώς η ανακοπή παραμονεύει.Γιατρος εισαι;
Καπου ειχα διαβασει οτι κατα το τρεξιμο τζοκινγκ,οι παλμοι της καρδιας πρεπει να βρισκονται γυρω στο 60%της μεγιστης καρδιακης συχνοτητας καπου στους 120παλμους το λεπτο και εχει να κανει με την ασφαλεια για οσους ειναι αγυμναστοι και τρεχουν πρωτη φορα.
Ισχυει αυτο το πραμα ,ισχυει και για υπερβαρους ,τι προτεινεις;Επισης καπου στο διαδικτυο διαβασα οτι η ανακοπη κατα την ωρα του τρεξιματος ειναι κατι πολυ σπανιο να συμβει και οτι εχει δημιουργηθει ενας περιπου μυθος,οτι οταν τρεχεις και εισαι υπερβαρος και αγυμναστος,κινδυνευεις να πας στα ραδικια.
Γυμναστήρια και άλλα