-
Όπως επιθυμείτε:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Γκρούεζας -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Όπως επιθυμείτε:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο ΓκρούεζαςΓια να βγάλω τον koutsan από τον κόπο, στην (απίθανη) περίπτωση που το διάβασε αυτό που έβαλες (εγώ το έκανα πάντως...):
http://www.hellenicparliament.gr/voulef ... 7b52d45889
Και κάπου εδώ τελειώνει η κουβέντα για το οποίο νέο φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική συμπεριφορά... Δυστυχώς.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τηγανιτες πατατες και γατοκεφαλα
'το πατιμεντο' , εκδοσεις τσιχλας
-
Μα αυτό λέει κι ο αποπάνω.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
nai γιατι σου εγραψα κατι και εφαγα 2 κιτρινεσ
Δυστυχώς δεν τα πρόλαβα. Όπως και να έχει, τι σχέση έχουν οι κίτρινες με το να μας εξηγήσεις ποια είναι τα λάθη που έχεις κάνει και ποια η βρόμικη δουλειά που έχεις να κάνεις; Εσύ το έγραψες, δεν στο εκμαιεύσαμε.
Σorry φιλε. Δεν θελω να επεκταθω. Μη με βαζεις σε διαδικασιες. Καποιος φροντισε για σενα. Εχω χασει την εμπιστοσυνη μου, σε ΟΛΟΥΣ. Αμυνομαι μεχρι να αλλαξει κατι. Θελω να ειμαι εδω μεχρι τις εκλογες...τα λεμε τοτε, c u. Οσοι προλαβαν και διαβασαν θα καταλαβουν, αλλοιως ολα καλα.
sorry για το off topic
**Μετάφραση: ο ELTASSOS έφαγε warn επειδή απάντησε σε άλλο χρήστη ως εξής:
αντε παγαινε σε κανα σχολειο αγραμματε
και έφαγε άλλο ένα επειδή επανειλλημένως αγνόησε προτροπές του Mod για να παραμείνει στο θέμα.
Οπότε θέλει να διαψεύσει τον Mod που του 'γραψε σε ΡΜ ότι αν συνεχίσει έτσι δεν τον βλέπει να είναι μαζί μας μέχρι τις ευρωεκλογές. Και παριστάνει και τον φιμωμένο και τον 'δεν μπορώ να μιλήσω και οι τοίχοι έχουν αφτιά'
Τέλος το off-topic, συμφωνώ [Mod]**
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μετάφραση: ο ELTASSOS έφαγε warn επειδή απάντησε σε άλλο χρήστη ως εξής:
αντε παγαινε σε κανα σχολειο αγραμματε
...και ο trident με τον Red, που εδώ και 3 σελίδες προσπαθούν να βγάλουν ο ένας τον άλλον αγράμματο, πού διαφέρει στην ουσία από το παραπάνω?..
-
**edit mod **
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Μετάφραση: ο ELTASSOS έφαγε warn επειδή απάντησε σε άλλο χρήστη ως εξής:
αντε παγαινε σε κανα σχολειο αγραμματε
...και ο trident με τον Red, που εδώ και 3 σελίδες προσπαθούν να βγάλουν ο ένας τον άλλον αγράμματο, πού διαφέρει στην ουσία από το παραπάνω?..
Έγραψε και άλλα που δεν είναι για κοινή θέα.Tέλος τα offtopic [mod]
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
@HFΜα αυτό λέει κι ο αποπάνω.
Όχι, δεν λέει αυτό:
Μια τυχαία είδηση: http://archive.avgi.gr/avgi/www.nnet.gr ... 364&page=1Ο αποπάνω, λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξυπηρετεί τοπικά ρουσφετάκια. Εγώ λέω, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ, εξυπηρετεί ό,τι ρουσφέτι χρειάζεται.
Πώς ακριβώς διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα κλασικά κόμματα, όταν βασιλεύει και σ' αυτόν ο νεποτισμός σε επίπεδο...ψηφοδελτίου επικρατείας; Τι ελπίδες αφήνει (στην απίθανη περίπτωση...) που γίνει κυβέρνηση;
Το να φύγει ο οχετός Σαμαρά, Βενιζέλου και οι συν αυτώ, δεν με κάνει καθόλου αισιόδοξο για το μετά. Προφανώς, δύσκολο να είναι χειρότεροι οι ΣΥΡΙΖαίοι από αυτούς, αλλά αυτούς εδώ τουλάχιστον, δεν τους έχουμε ψηφίσει, σωστά;Το ότι δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πουθενά, είναι το τεράστιο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή. Το μόνο (και το λέω με πάσα ειλικρίνεια) που τους δικαιολογεί, είναι ο τεράστιος πόλεμος που τους γίνεται από το κατεστημένο και κανάλια τους.
-
Λέει και αυτό:
Αντίπαλοι θα είναι οι πάντες:
....
Όσα από τα μέλη και στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να μοιράζουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια, αναπαράγοντας κι αυτά το μοντέλο της εξυπηρέτησης (ακόμα κι αν δεν το εννοούν κάποιοι έτσι, αυτό αντιλαμβάνεται ο καθημερινός πολίτης και μπαίνει σε αναμονή για «εξυπηρέτηση»).
.....Κανένα Βουδούρη δεν εξαιρεί.
Και φυσικά οι ψηφοφόροι (του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πιο προοδευτικών, ίσως, σχημάτων) έχουν δια της σταυροδοσίας τη χρυσή ευκαιρία στα πολυπληθή ψηφοδέλτια να μην επιλέξουν το Βουδούρη (οκ, αν δεν είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου), αλλά τον χ παπαρίδη. Είναι μια πρόοδος.
-
-
Quiz, τι είπε ποιος....?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Quiz, τι είπε ποιος....?Xαχαχα, καλο!!! 7/10 επιασα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Γενικά, δεν είναι για σοβαρή κριτική το βιντεάκι, ψάξε ένα ένα τα ονόματα που παραθέτει, και δες πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ονόματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα...
Εγώ μίλησα για συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται εκεί, όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει πρασινοστελέχη, αλλά γιατί κάνει ρουσφετάκια και χάρες για εσωτερικούς λόγους.
Και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο (ψηφοδέλτιο Επικρατείας), όπου δεν υπάρχει και θέμα σταυρού προτίμησης...Τα πρόσωπα στο βιντεάκι, είναι περισσότερο προπαγάνδα, παρά κάτι άλλο. Δεν λέω πως δεν έχει σχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ με τους διάφορους συνδικαλιστές (ποιο κόμμα δεν έχει; και γιατί να μην έχει; ), λέω πως απλώς αναφέρονται σε μια προσπάθεια να δείξουν πόσο 'κακός' είναι ο ΣΥΡΙΖΑ...
Αυτό που λέω εγώ είναι, πως ΥΠΟ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ένα στέλεχος σαν τον Τσουκαλά, δεν θα έπρεπε να είναι ΠΟΤΕ σε ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να που είναι και να που είναι και σε κορυφαίο επίπεδο. Τέτοια, ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου, τα πρόσεχε το 81' (μετά βέβαια που έγινε εξουσία, στ' @@ του κι αυτού! )...
Η ριζοσπαστική αριστερά, αν θέλει να λέγεται τέτοια και να νοείται σαν τέτοια, θα έπρεπε ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, να είναι άτεγκτη σε τέτοια θέματα. Όχι μόνον δεν είναι, αλλά βάζει και πολύυυυυυυυυυυυυυυ νερό στο κρασί της, όταν υπάρχουν 'ιδιαίτεροι' λόγοι... Κι όταν γίνεται η στραβή, σφυρίζει αδιάφορα επίσης... -
Δεν απαντούσα σε κάποιο δικό σου post.
Μου φάνηκε εξαιρετικό ποτ πουρί ενσταντανέ (πχ Φωτόπουλος, Τραγί του Μετρό) όπως επίσης και το ότι οι ΝΔκράτες δεν κολλάνε στο να παραποιήσουν λογότυπα και να στήσουν (με αρκετό χρήμα) ολόκληρα προφίλ για να κράξουν το ΣΥΡΙΖΑ.
-
Αν βγει ευρωβουλευτης κ αυτος του Μετρο ....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γενικά, δεν είναι για σοβαρή κριτική το βιντεάκι, ψάξε ένα ένα τα ονόματα που παραθέτει, και δες πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ονόματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα...Καλά το βιντεάκι είναι γτπ, πχ ο Σταματόπουλος δεν είναι καν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Όπως επιθυμείτε:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο ΓκρούεζαςΕδώ ισχύει το 'ευλογούμε τα γένια μας', όταν η υποτιθέμενη θεωρητική ανάλυση ξεκινάει με παραδοχή την απόλυτη εξιδανίκευση για ότι αφορά τη νοοτροπία και πολιτική δράση στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ : 'Τι έγινε λοιπόν στις 18 Μαΐου; Απλώς, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσαν έναν πολιτικό, αυτοδιοικητικό λόγο, απέναντι σε μηχανισμούς που κανένα ενδιαφέρον δεν είχαν ν' ακούσουν τέτοια πράγματα. Και ηττήθηκαν.'
Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνικής νοοτροπίας μηχανισμοί που προσέφεραν και προσφέρουν 'εξυπηρετήσεις', υπήρχαν ανέκαθεν και για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Μπορεί να ήταν άλλος ο 'μέσος όρος' του είδους των εξυπηρετήσεων, μπορεί ο χώρος να θέλει κάποιες να τις βαφτίζει κοινωνική αλληλεγγύη ή αντίσταση στο σύστημα, αλλά η ίδια νοοτροπία ήταν πάντα εδώ! Η υπεράσπιση της ατιμωρησίας υπαλλήλων που δεν κάνουν τη δουλειά τους, ο πόλεμος στην αξιολόγηση στο δημόσιο, η πανεπιστημιακή κλίκα προώθησης ημετέρων σε όλα τα επίπεδα των ιδρυμάτων, είναι τρία εύκολα κατανοητά παραδείγματα για τους περισσότερους του φόρουμ. Κι αν πάμε σε προσωπικές σχέσεις, βλέπεις π.χ. στη ζωή ποιοι δουλεύουν με ποιους!
Το πρόβλημα που δεν θέλει να 'βλέπει' ο αναλυτής είναι ότι οι πιο ικανοί και δημιουργικοί άνθρωποι στις τοπικές κοινωνίες δεν περίμεναν το ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν στο προσκήνιο της κοινωνίας τους, έχουν μετριοπαθείς πολιτικές αντιλήψεις – τις οποίες προσεγγίζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – και έχουν δραστηριοποιηθεί σε άλλους πρωταγωνιστικούς πολιτικούς χώρους. Ένα ψηφοδέλτιο από άτομα που, στην καλύτερη περίπτωση η τοπική κοινωνία βλέπει αδιάφορα και με αμφιβολία ικανοτήτων ή χειρότερα, γραφικούς και προβληματικούς, είναι φυσιολογικό να μην έχει προοπτικές.
Αντίθετα, σε εθνικό επίπεδο είναι πολύ πιο εύκολα να βρεθεί μια 10άδα ανθρώπων να δώσει ένα διακριτό και σεβαστό πολιτικό στίγμα.Οπότε, όπως είχα γράψει και τη βραδιά των δημοτικών εκλογών και συμφωνώ με το άρθρο, για να προχωρήσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά θα πρέπει να μεταγράψει όλο το καθετοποιημένο πολιτικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει μια γενιά να δημιουργήσει το δικό του.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μετακινηθεί σε ένα άλλο πολιτικό χώρο.Και ένα σχόλιο για το οργανωμένο 'κράτος πρόνοιας' που γράφει και ξαναγράφει ο αναλυτής με έμφαση στη πρόνοια. Αυτό που προέχει είναι το «οργανωμένο κράτος» και θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο πεδίο συναίνεσης (μεταρρυθμίσεις) για όλο το πολιτικό σύστημα αυτή την εποχή που υπήρξε μια αλλαγή (λόγω εμπειριών) στις αντιλήψεις της κοινωνίας. Η δόση κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας από το κράτος θα είναι στη συνέχεια θέμα αντιπαράθεσης πολιτικών ιδεών και προγραμμάτων σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυνατότητες του 'οργανωμένου κράτους'.
Υ.Γ. Έως σήμερα, ότι γίνεται στη κατεύθυνση 'οργανωμένου κράτους' βλέπω να προκύπτει μόνο λόγω μνημονίου!
-
Βασικά στους δήμους ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε όπως και το 2010 το αντιμνημονιακό του χαρτί και δεν του έκατσε γιατί ο κόσμος εκεί ψηφίζει είτε αυτόν που θεωρεί πιο ικανό ως δήμαρχο, είτε αυτόν που του κάνει τα ρουσφέτια*.
Από τη στιγμή που στρατηγικά επέλεξαν να το πάνε στο αντιμνημόνιο-αντιχούντα-αντικατοχή-venceremos αντί να μιλήσουν για τους δήμους έχασαν.*Θυμίζω τις απελπισμένες θριαμβολογίες της ΝΔ μέχρι και το 2004 σε κάθε δημοτικές εκλογές που ψηφίζονταν ΝΔκράτες δήμαρχοι.
- 'Ο λαός ψήφισε ΝΔ'
- 'Όχι, ο λαός ψήφισε όποιον γουστάρει για δήμαρχο'
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μα αυτό λέει κι ο αποπάνω.
Όχι, δεν λέει αυτό:
Μια τυχαία είδηση: http://archive.avgi.gr/avgi/www.nnet.gr ... 364&page=1Ο αποπάνω, λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξυπηρετεί τοπικά ρουσφετάκια. Εγώ λέω, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ, εξυπηρετεί ό,τι ρουσφέτι χρειάζεται.
Πώς ακριβώς διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα κλασικά κόμματα, όταν βασιλεύει και σ' αυτόν ο νεποτισμός σε επίπεδο...ψηφοδελτίου επικρατείας; Τι ελπίδες αφήνει (στην απίθανη περίπτωση...) που γίνει κυβέρνηση;
Το να φύγει ο οχετός Σαμαρά, Βενιζέλου και οι συν αυτώ, δεν με κάνει καθόλου αισιόδοξο για το μετά. Προφανώς, δύσκολο να είναι χειρότεροι οι ΣΥΡΙΖαίοι από αυτούς, αλλά αυτούς εδώ τουλάχιστον, δεν τους έχουμε ψηφίσει, σωστά;Το ότι δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πουθενά, είναι το τεράστιο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή. Το μόνο (και το λέω με πάσα ειλικρίνεια) που τους δικαιολογεί, είναι ο τεράστιος πόλεμος που τους γίνεται από το κατεστημένο και κανάλια τους.
Σιγα μη ΔΕΝ εξυπηρετουν τα κομματα (γενικως) ρουσφετακια σε διαφορα μεγέθη (ατομικα, τοπικα, πανελληνια) . Αυτα που λεει ο τυπος στο blog ειναι η πραγματικότητα.
Δεν ειχε γινει εδω εντονοτατη συζητηση παλιοτερα σχετικα με το ποιος δημιουργει το ρουσφετι, οι πολιτικοι ή οι πολίτες? και οι δυο το δημιουργουν και το ταϊζουν, ο καθενας για το δικο του σκοπο και χερι χερι, γαμανε τους υπολοιπους. Δε σπαει αυτο ευκολα (και αυτο που λεω το θεωρω και αισιοδοξο). Σε μερικες δεκαετίες ίσως.
Σαφως και δεν εχει κυβερνησει ο Συριζα, αρα και (θεωρητικα) δεν εχει κανεις λογους να τον θεωρει χειροτερο απο το διδυμο της συμφορας που κυβερνα 40 χρονια. Ομως, το μπολιασμά του με τους αρκουδιάρηδες του ΠΑΣΟΚ, του αφαιρει το μανδυα της 'αγνότητας'=ειμαστε φρεσκοι ανθρωποι, που αλλιως θα ειχε. Οι Πασοκοι (οκ, οχι εντελως μονοι τους) τον μεγαλωσαν απο το 3% ποσο ηταν πριν στο 20κάμποσο τωρα, οι ιδιοι Πασοκοι τον κρατάνε απο το να παρει κεφάλι*. Αμα δε βαλει τον Τσουκαλα, δε θα παρει καποιες ψήφους Α, το οτι τον βαζει ομως του στερεί αλλες ψηφους Β.
Πιθανον εσυ, εγω, ο παραδιπλα να τσαντιζομαστε που τον βλεπουμε, πιθανα ομως ο αρχηγος να γνωριζει ή να βαζει το στοιχημα οτι τελικα το Α > Β.*Για αυτο κατα τη γνωμη μου τωρα τελευταια στιγμη, που τους εχουν αναγκη, ακουστηκαν τα γαμηστερά 'οι ψηφοφοροι της ΧΑ δεν ειναι ολοι ναζιστες' ενω πριν μερικες μερες ηταν ολοι μελλοντικοι τροφιμοι Γκουλαγκ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ