-
Υπάρχουν κάπου αναρτημένα αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών? Να μπορώ δηλαδή να δω πόσες ψήφους πήρε ο προτελευταίος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο τάδε χωριό, όχι μόνο αυτοί που εκλέγονται
-
Δε νομίζω όμως να έχει και τους σταυρούς των συμβούλων.
edit - Αν όντως ο χ,ψ επαρχιώτης δεν έχει θιγεί ιδιαίτερα, για ποιό λόγο προκαλεί έκπληξη το ότι ψηφίζει όπως ψήφιζε; Και γιατί δηλαδή να ζητάμε να 'ξεπατωθούν' τα χωριά; Δε μου φαίνεται ιδιαίτερα δημοκρατικό αυτό....
-
Δημοκρατικό, σίγουρα όχι, θα ήταν μια ριζική το δίχως άλλο κίνηση εκπολιτισμού...
Η ελληνική επαρχία (μιλώ για τα χωριά περισσότερο και λιγότερο τις πόλεις) είναι σάπια μέχρι το μεδούλι και μόνον μια καλή κατεδάφιση θα βελτίωνε την κατάσταση.
Όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ ελιτίστικο μου κάνει αυτό.
edit:
Αδυνατώ πλήρως να καταλάβω γιατί ένας τυπάκος που δουλεύει σε μια τράπεζα στην Αλίαρτο είναι πιο σάπιος από τον αντίστοχο της Αθήνας, η εν πάσει περιπτώσει ο 'μέσος επαρχιώτης' από τον 'μέσο Αθηναίο'. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πολύ ελιτίστικο μου κάνει αυτό.Εμενα παλι μαλακια μου φανηκε.
-
Η παραπάνω απάντηση με κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις για την ποιότητα κάποιων αθηναίων, αλλά επειδή εν τέλει πρόκειται περί μεμονωμένης περίπτωσης, δεν αλλάζει το γενικό συμπέρασμα...
Είναι θέμα απλής καθημερινότητας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: Τι ερεθίσματα έχεις αν ζεις στην Αλίαρτο, με ποιους συναναστρέφεσαι, τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου, ποιους μπορείς να γνωρίσεις, ποιους μπορείς να αποφύγεις κ.ο.κ.
Ο εγκλωβισμός είναι άσχημο πράγμα....Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ενώ σε πολλές περιοχές της Αττικής το μόνο που κάνουν είναι να ασχολούνται με την πολιτική ανάλυση και τον πολιτισμό όλη μέρα
Για αυτό παίρνει 20% η Χρυσή Αυγή,από τους ανοικτούς ορίζοντες... -
Στην επαρχία πολιτικοποιούνται οι προσωπικές αντιθέσεις , οι οποίες μπορεί να προέρχονται από το οικογενειακό παρελθόν .
Ακόμα στις τοπικές εκλογές παίζουν οικογένειες εναντίον οικογενειών και παραδόσεις .
Ετσι τα αποτελέσματα δεν κρίνονται πολιτικά , αλλά με προσωπικά δεδομένα .Αυτός που διορίστηκε από την ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ , η που ο παππούς του ήταν αριστερός και πήγε εξορία ,ψηφίζει με συγκεκριμμένο τρόπο .
Στις ευρωεκλογές βέβαια θα είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα .
-
+1 στον ΗταΦΙ.
η κατασταση ειναι απελπιστικη πλεον εκτος Αθηνων (αντε και Θεσσαλονικη).
Εναν καφε πας να πιεις και ειναι τιγκα το μαγαζι στους χωριατες.
Θα μου πεις βεβαια και στην Αθηνα εισαι σιγουρος; Μπορει να πας για σουσι στο Ζουμπερι και εκει που συζητας τσουπ! κατω απο το τραπεζι πεταγεται ο Trident 'Και ΕΣΥ τι εισαι; Ο προστατης των φτωχωνε;'
-
+1 στον ακα εφ....
Γεμίσαμε φτωχούς και χωριάτες
Τι μπασκλασαρια Θεέ μου -
Κατά την ίδια έννοια θα μπορούσε κανείς να αντιπαραθέσει τα ποσοστά που πήρε στην Αθήνα η Χ.Α σε σχέση με την επαρχία και να αντιστρέψει τα περί 'σαπίλας'. Είναι και offtopic, ας μην το κάνουμε εδώ 'Αθήνα vs επαρχία', απλώς το σχόλιο ήταν αρκετά άκομψο και ελιτίστικο.
Τεσπα, απόψεις είναι αυτές....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η παραπάνω απάντηση με κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις για την ποιότητα κάποιων αθηναίων, αλλά επειδή εν τέλει πρόκειται περί μεμονωμένης περίπτωσης, δεν αλλάζει το γενικό συμπέρασμα...
Είναι θέμα απλής καθημερινότητας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: Τι ερεθίσματα έχεις αν ζεις στην Αλίαρτο, με ποιους συναναστρέφεσαι, τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου, ποιους μπορείς να γνωρίσεις, ποιους μπορείς να αποφύγεις κ.ο.κ.
Ο εγκλωβισμός είναι άσχημο πράγμα....Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κάλα η Αλιαρτος ειναι και 50 λεπτα απο την Αθήνα.Μόνο εγκλωβισμένοι δεν είναι οι κατοικοι.Τα ξαδέρφια μου μια χαρά παιδιά είναι.Θα έλεγα οτι είναι και πολυ ώριμα για την ηλικία τους.
Πιο πολυ εγκλωβισμένους θεωρω κάτι γνωστους μας που μενουν πλατεία Αττικής και φοβουνται να βγουν εξω απο το σπίτι μετα τις 8 το βράδυ. -
Aνεφερα παραπανω για καταθεσεις κατα κεφαλην πολιτων στον τοπο μου και εκλογες. Παρτε μια ιδεα και πιο γενικα να δειτε γιατι ψηφιζουν οπως ψηφιζαν. Και φυσικα ποιοι νομοι δε πληρωνουν στις υποχρεωσεις τους ενδεικτικα.
http://www.agrinionews.gr/τε% ... %83%CF%87/ -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδη δεν φαινεσαι ΤΟΣΟ γκαου, και θα σου δωσω τη δικαιολογια οτι παρασυρεσαι, σου λεω το εξης: Η αρχικη σου αποψη ειναι μαλακια, γιατι ακουγεται επικινδυνα κοντα στα 'καποιοι δε θα επρεπε να ψηφιζουν', 'καποιοι δε θα επρεπε να οδηγουν', 'καποιοι δε θα επρεπε να κανουν παιδια', 'καποια βιβλια ειναι βλαβερα', 'καποιες ρατσες ανθρωπων δε θα επρεπε να υπαρχουν' κλπ.
Μαντεψε τωρα ποιος ειχε τετοιες σκεψεις και τις εκανε και πραγματικοτητα εν μερει, οσο προλαβε και μπορεσε. Για να σε βοηθησω, ειχε ενα ιδιοτυπο μουστακι και χωριστρα. Α, και μιλαγε και Γερμανικα ΑΠΤΑΙΣΤΑ.
Πες μου σε τι διαφερει πραγματικα αυτο που εγραψες απο τις αποψεις αυτου του παλληκαριου, εκτος απο το οτι στη δικη σου αποψη εσαι ΕΣΥ ο κριτης 'που ξερεις καλυτερα' και οχι αυτος. -
Πάντως κάποιοι όντως δεν θα έπρεπε να κάνουν παιδιά.
Καλημέρα ξμαρ, φιλάκια. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κάλα η Αλιαρτος ειναι και 50 λεπτα απο την Αθήνα.Μόνο εγκλωβισμένοι δεν είναι οι κατοικοι.Τα ξαδέρφια μου μια χαρά παιδιά είναι.Θα έλεγα οτι είναι και πολυ ώριμα για την ηλικία τους.
Πιο πολυ εγκλωβισμένους θεωρω κάτι γνωστους μας που μενουν πλατεία Αττικής και φοβουνται να βγουν εξω απο το σπίτι μετα τις 8 το βράδυ.Ενώ οι συγχωριανοί μου, αν βγουν έξω το βράδυ, θα πάνε στο καφενείο και θα γουστάρουν!
Αν δεν τους δαγκώσει καμιά αρκούδα στο δρόμο πάντα... (true story, λόγω Εγνατίας Οδού, οι αρκούδες έχουν αλλάξει βιότοπο και τις βλέπεις στις παρυφές των γειτονικών χωριών... ).
Αν δεν καταλαβαίνετε πως τα χωριά των 100, 200 ακόμη και 2000+ κατοίκων, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν σας φταίω εγώ!
Για ποιο λόγο κάποιος πχ να ζει στο Μέτσοβο και να μην ζει στα Γιάννενα; Δεν είπα να κατεδαφίσουμε τα Γιάννενα και την Λάρισα, προφανώς τα χάλια τους έχουν τώρα, αλλά αν δεν υπήρχαν τα χωριά γύρω γύρω, και οι πόλεις αυτές είχαν υποδομές, θα μπορούσες να είχες και καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους, και παραγωγή από τα χωράφια (αγροτικά και κτηνοτροφικά, τουρισμό, κλπ κλπ).
Με το να έχεις μεγάλες ομάδες πληθυσμού σε μικρά χωριά και μικρές πόλεις, τους καταδικάζεις σε στασιμότητα και μαρασμό. Ας είχες στο θεσσαλικό κάμπο πχ 3-4 μεγάλες πόλεις και κανένα χωριό. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Αυτό βέβαια θέλει σχεδιασμό και υπομονή και δεν γίνεται αύριο... Για να το κάνεις, θα έπρεπε να επανασχεδιάσεις τις πόλεις, με κριτήρια μητροπολιτικών κέντρων και όχι με επεκτάσεις σχεδίου πόλης για διόρωφα με πιλοτή, που είναι επαρχιώτικη αθλιότητα... Φτιάξε μητροπολιτικό κέντρο και μετά δες τις επεκτάσεις. Στην Ελλάδα, μεταφέρουμε την χωριατιά στις πόλεις και τούμπαλιν! Γι' αυτό μόνον η Αθήνα (και προφανώς όχι όλη...) δίνει το κάτι παραπάνω.Μια εμπνευσμένη ηγεσία, θα έκανε ακριβώς αυτό: μητροπολιτικό σχεδιασμό, ρυθμιστικά σχέδια για ΟΛΕΣ τις αξιόλογες επαρχιακές πόλεις, σοβαρές επεκτάσεις σχεδίου πόλης με ορίζοντα 50 και 100 χρόνων, μηδενικά κίνητρα ανάπτυξης μικρών χωριών, κυνήγι αυθαίρετης δόμησης μαζί με κίνητρα αστικοποίησης, υποδομές στις πόλεις και ΟΧΙ στα χωριά (με εξαιρέσεις παραδοσιακών και βιώσιμων οικισμών, και φυσικά τα νησιά που έχουν και τουρισμό) κλπ κλπ.
Όσο για την Αθήνα, τα προβλήματά της είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολο να λυθούν, ακόμη και η χειρότερη γειτονιά του κέντρου, είναι πολύ καλύτερο μέρος να ζεις από το τελευταίο κουτσοχώρι ξεχασμένο από το θεό. Και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εύκολο να γίνει καλύτερη με ελάχιστη προσπάθεια, όταν για το χωριό, δεν υπάρχει σωτήρια άλλη, εκτός από μετακίνηση του πληθυσμού σε μια πόλη εκεί κοντά. Αυτά, δεν τα λέω επειδή μου καρφώθηκαν ξαφνικά στο κεφάλι, με την ελληνική επαρχία, έχω σχέση παιδιόθεν, εκεί έχω μεγαλώσει και ακόμη και σήμερα λόγω δουλειάς τα βλέπω ξανά και ξανά. Όσοι έχουν ζήσει μόνον στην Αθήνα και έχουν πάει στην επαρχία μόνον για διακοπές, μπορεί να με κοιτάζουν παράξενα, αλλά απλώς δεν γνωρίζουν την κατάσταση από κοντά και σε βάθος... Εμένα, μόνον σιδηροδέσμιο θα με γύριζες σήμερα στην ΟΠΟΙΑ επαρχία, μόνον καμιά Κρήτη θα μπορούσα να σκεφτώ για τα γεράματα λόγω καλύτερου κλίματος και γειτνίασης με την θάλασσα... Θα γεράσω, θα με πονάει η πλάτη μου σίγουρα, οπότε καλός είναι ο περισσότερος ήλιος και η θάλασσα...
-
Μητροπολιτικός σχεδιασμός by HighFidelity
Είμαστε off-topic και βαριέμαι κιόλας να σου αναλύσω πόσο άκυρο είναι αυτό που λες (δεν είμαι ειδικός αλλά το έχω συζητήσει εκτενώς με τον πολεοδόμο κουμπάρο) αλλά αναλογήσου μόνο, για ποιό λόγο να είναι γεμάτη χωριουδάκια των (ας πούμε) 200-500 κατοίκων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ενώ στην Ελλάδα θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλοι σε πόλεις των 100-200 χιλιάδων κατοίκων ?
-
@HF
Αααα, τωρα αλλαζει, αυτα τα εκανε πραξη ενας αλλος με μουστακι, πιο παχυ. Εφτιαξε μεγαλες πολεις με δωρεαν εργασια.
Το ονομα του θυμιζε σίδερα... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μητροπολιτικός σχεδιασμός by HighFidelityΕίμαστε off-topic και βαριέμαι κιόλας να σου αναλύσω πόσο άκυρο είναι αυτό που λες (δεν είμαι ειδικός αλλά το έχω συζητήσει εκτενώς με τον πολεοδόμο κουμπάρο) αλλά αναλογήσου μόνο, για ποιό λόγο να είναι γεμάτη χωριουδάκια των (ας πούμε) 200-500 κατοίκων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ενώ στην Ελλάδα θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλοι σε πόλεις των 100-200 χιλιάδων κατοίκων ?
Επαιζε SimCity μικρος και ξερει
-
Για εκλογές μιλάμε. Πόσοι είναι οι κάτοικοι των χωριών; Μιλάμε για μόνιμους κάτοικους, όχι γι αυτούς που ζούνε στην Αθήνα/Σαλονίκη και έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο τάδε κατσικοχώρι.
Αν βάλεις Αθήνα 5+ μύρια, θεσσαλονίκη 1,5 μύριο, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα κλπ συν τις άλλες πόλεις/πρωτεύουσες νομών.
πολύ χοντρικά ούτε 10% δεν είναι οι ψηφοφόροι των χωριών που δεν ξέρουν τι γίνεται παραέξω από την αυλή τους.
Και αν βγάλουμε εκτός και αυτούς που μένουν κοντά σε κάποιο αστικό κέντρο (είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο) τότε το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλότερο.
Αυτοί είναι το πρόβλημα; Μαθηματικά τουλάχιστον δεν στέκει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ