-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Πάντως αυτό που 'χω καταλάβει από τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι ότι η επαρχία δεν έχει πάρει καν χαμπάρι ότι η χώρα περνάει βαθύτατη οικονομική κρίση.
Μάλλον η κρίση είναι αθηναϊκό πρόβλημα.Εν μερει ναι
Αλλα να μην ξεχναμε οτι οι εκλογες της Κυριακης που περασε ηταν αυτοδιοικητικες
Ο Συριζα μεχρι προσφατα ηταν ενα κομμα του 3%,δεν εχει παρελθον πισω του και οργανωσηΟ μοναδικος κερδισμενος των εκλογων μεχρι τωρα ειναι η ΧΑ
-
Βασικά παρελθόν έχει, οργάνωση για 25% δεν έχει.
-
Πάντως αυτό που 'χω καταλάβει από τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι ότι η επαρχία δεν έχει πάρει καν χαμπάρι ότι η χώρα περνάει βαθύτατη οικονομική κρίση.
Μάλλον η κρίση είναι αθηναϊκό πρόβλημα.επειδη στην επαρχια ειναι πιο προσωποκεντρικη η ψηφος,και ο Συριζα δεν εχει ριζες βαθιες στην αυτοδιοικηση,θα περιμενω μεχρι την Κυριακη για να δω.
Σιγουρα παντως η επαρχια δεν εχει καταλαβει την κριση οσο η Αθηνα.
Σαφως παντως ο κερδισμενος ηταν η Χυσαυγη. -
Μάλλον η κρίση είναι αθηναϊκό πρόβλημα.Απο τοτε που μπηκα στο forum το εχω γραψει αυτο και πριν σφιξουν οι κωλοι και καποιοι κοροιδευαν. Τους ελεγα περι αγροτιας και περιουσιακων στοιχειων οτι δηλ δεν εφτασε η κριση ουτε στα αφτια τους εδω στην επαρχια και το επαιζαν βαρυ πεπονι.
Ποσο πηρε η ΧΑ ποσοστο στα μεγαλα αστικα κεντρα αραγε? Ποσο σε επαρχια και με ποια συμμετοχη? Και εννοειται οτι οι πλεον ξυπνιοι ειναι στα κεντρα αυτα ετσι! Αφου οπως εχει λεχθει ξανα και ξανα εδω μεσα το επιπεδο μορφωσης στην επαρχια ειναι χαμηλο.
Οτι τον βολευει λεει ο καθενας.
Σας ελεγα για τα 100ευρα που κουνουσαν στις ταβερνες στα γκαρσονια εδω κατω και λεγανε καποιοι οτι ειμαι Ελβετια. Οταν στην Αθηνα μαζευαν σκουπιδια απο καδους για φαγητο. Τα μαγαζια εκλειναν το ενα μετα το αλλο στις συνοικιες της. Και φυσικα εδω στην επαρχια και στον τοπο μου μονο σε καταθεσεις αντιστοιχουν 7000 ευρω σε καθε πολιτη συμφωνα με ερευνα της εφ Κεφαλαιο.
Πρωτη δυναμη ΠΑΣΟΚ ΝΔ.
Γερες βασεις φτιαγμενες με κοπο και 'αιμα' 'εντιμων' πολιτικων και ανθρωπων που συνεργαζονταν στα κοινα.
Αντε ας κατεβουμε ανεξαρτητοι στις εκλογες να μη φαινεται η ρετσινια του εσεις τα φαγατε μηπως φερουμε πισω αυτους που μας πουλησαν και πηγαν στον Τσιπρα και κανουν τους δηθεν νεους αριστερους. -
Κουπέα φεύγω για επαρχία, δε λέει εδώ, μας έχουν πηδήξει πατόκορφα.
Αρκεί να μην πέσω πάνω σου και δεν φοράω τσίγκινο σωβρακάκι ! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κοιτούσα αυτό: http://www.zougla.gr/politiki/article/a ... o-dimarxioΥπάρχουν τόσο μικροί Δήμοι;
Πάντως η κοπελίτσα αποκαταστάθηκε επαγγελματικά... Μια χαρούλα...
Εμείς έχουμε αυτόν:
http://www.neatv.gr/el/23731/dimarchos- ... inikoi.php -
τουλαχιστον ειναι νεο μυαλο ποτε δεν ξερεις ισως πετυχει..
-
Κουπέα φεύγω για επαρχία, δε λέει εδώ, μας έχουν πηδήξει πατόκορφα.
Αρκεί να μην πέσω πάνω σου και δεν φοράω τσίγκινο σωβρακάκι !Εχω ζησει στην Αθηνα στα καλα χρονια και σημερα ειναι πολυ ευκολο να διακρινω τη αθλια κατασταση της . Εχω γνωστους φιλους κτλ που εκλεισαν τις επιχειρησεις τους τους εδιωξαν γιατι δεν τους πληρωναν και γυρισαν εδω στα λιγοτερα αλλα χωρις ενοικιο και εξοδα μετακινησης κτλ.
Προχθες μου λεει καποιος που ειχα χρονια να δω: Ειμαι 6 χρονια ανεργος!. Τον κοιταω με απορια με το καφεδακι του παντρεμενος και να λεει εχει ο θεος. Νταξ και τι να κανει. 6 χρονια με οικογενεια ανεργος πως ζει ρε παιδια. Χωρις ανεργια . Ρεφενε απο συγγενεις η γκαβατζα χρημα . Εισοδηματιας δεν ειναι. Δε λεω οτι δεν περνα δυσκολα αλλα οχι οπως τα παρουσιαζουν τα ΜΜΕ στα κεντρα. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Προχθες μου λεει καποιος που ειχα χρονια να δω: Ειμαι 6 χρονια ανεργος!.Ανδρέα τον λένε;
-
Ακη!
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Προχθες μου λεει καποιος που ειχα χρονια να δω: Ειμαι 6 χρονια ανεργος!.
Ανδρέα τον λένε;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Μάλλον η κρίση είναι αθηναϊκό πρόβλημα.επειδη στην επαρχια ειναι πιο προσωποκεντρικη η ψηφος,και ο Συριζα δεν εχει ριζες βαθιες στην αυτοδιοικηση,θα περιμενω μεχρι την Κυριακη για να δω.
Σαφως παντως ο κερδισμενος ηταν η Χυσαυγη.Οντως...
ΝΔ ήττα τρελλή! (Σπηλιωτόπουλος, Κουμουτσάκος, Ιωαννίδης κτλ.) αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο φταίει για την ήττα η ΝΔ (σε φάση αποδοκιμασία πολιτικής, σίγουρα παίζει και αυτό σημαντικά) και πόσο τα εντελώς ακατάλληλα πρόσωπα (λες και ο Σαμαράς να ήθελε να χάσουν ? να εκτονώσει ίσως οργή ?)
ΣΥΡΙΖΑ ήττα επίσης (Δούρου, Σακελλαρίδης στο β' γύρο γιοκ... εκτός και αν για ένα κόμμα εξουσίας το να παλεύει στο 25% είναι επιτυχία)Για να δούμε ευρωεκλογές...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Σαφως παντως ο κερδισμενος ηταν η Χυσαυγη.Η κρίση πρέπει να είναι πιό ήπια στην επαρχία, ειδικά για τους ντόπιους, επειδή εν γένει
(α) Δεν υπήρχε ποτέ δυναμική δραστηριότητα σε βιομηχανία και εθνικής εμβέλειας υπηρεσίες για να καταρρεύσουν. Κι όπου παίζει τουρισμός και αγροτοκτηνοτροφικά έχουν βελτίωση κι ας γκρινιάζουν (με τα φορολογικά).
(β) Διαθέτουν ακίνητη περιουσία που δεν έχουν οι οικογένειες της εσωτερικής μετανάστευσης στην Αθήνα. Μπορεί να ήταν υπάλληλοι αλλά υπήρχαν και οι ελιές, τα αμπέλια, τα πορτοκάλια, τα μελίσσια, ...Σημαντικώτερο όμως νομίζω είναι ότι όλοι όσοι είχαν ειδικό βάρος στις κοινωνίες και ενδιαφέρον για τα κοινά, έχουν ήδη εκτεθεί στο παρελθόν με κινήσεις συνδεδεμένες με τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απομένουν ανυπόληπτοι επαρχοσυνδικαλιστές, οι διάφοροι γραφικοί και οι επαγγελματίες διαδηλωτές, που το βεληνεκές τους αποδείχθηκε.
Εκτος και αν νομίζετε ότι μπορεί να γίνουν πλειοψηφικό ρεύμα περγαμηνές
μέλους στην εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβριο 2008
στο «κίνημα των πλατειών»
στην αντιμνημονιακή κίνηση πολιτών ''Πολίτες κατά του χρέους''
στη Λαϊκή Στάσης Πληρωμών
στη Συνέλευση Πολιτών Πάνω-Κάτω-Περαχώρας
η εμπλοκή στις περισσότερες μεγάλες τοπικές και περιφερειακές μάχες ... -
Για το Σακελλαρίδη δεν ξέρω, αλλά η Δούρου πιθανότατα θα κερδίσει.
Επίσης η δήλωση στήριξης της ΝΔ (όχι δια του κομματικού αλλά του.... κυβερνητικού εκπροσώπου ) σε Σγουρό, Καμίνη, δε θα τους κάνει καλό. -
-
Δύσκολο το βλέπω και για την Δούρου (απίθανο για τον συμπαθέστατο κατά τ' άλλα Σακελλαρίδη, αφού όλοι οι χαμένοι θα ψηφίσουν ή Καμίνη, ή τίποτε στον δεύτερο γύρο...), θα ήταν πολύ όμορφο (πλην του manosk που είναι ΑΕΚ και στηρίζει Σγουρό...) να ξεκουμπιζόταν το αρχιλαμόγιο ο Σγουρός (που βρήκε 20 εκ. να δώκει στον Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ, επειδή είναι καλό παιδί και του πάνε και τα κίτρινα... ).
Δύσκολο όμως...Να διακινδυνέψω κι εγώ μια πρόβλεψη... Στις δημοτικές-περιφερειακές, το ΝΔΠΑΣΟΚ θα πάει καλά. Ο κόσμος όμως θα τους μουτζώσει με πολλά χέρια στις Ευρωεκλογές. Δεν μιλάμε για τεράστιες διαφορές, ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με +3%, δεν νομίζω παραπάνω.
Και θα βγουν μετά να πουν πως δεν έγινε και κάτι, πήραμε το μήνυμα και προχωράμε το έργο μας... Και όλα θα είναι όμορφα!Αν γίνει κάνα θαύμα και υπάρξει συντριπτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ (που δεν το βλέπω και πουθενά...), μπορεί να σκιαχτούν λίγο οι γερμανοί και τα τσιράκια τους εδώ, μην τυχόν και χάσουν την εξουσία τα φερέφωνά τους... Δεν θα γίνει βέβαια κάτι τέτοιο, η επαρχία θα ψηφίσει Σαμαρά και Μπένι, σε ικανό ποσοστό και θα συνεχίσουν να μας πηδάνε ασάλιωτα.
Αντίθετα με τι πιστεύουν πολλοί, θα έπρεπε να πέσει τσεκούρι, φωτιά και κατεδάφιση σε μπόλικα χωριά, μπας και γίνουμε ποτέ σοβαρό κράτος. Μια καλή αστυφιλία θα μας έσωζε πιθανόν, αλλά δεν το βλέπω... Θα ανέβω κι εγώ επαρχία να ψηφίσω και θα δω τα μούτρα τους για να σας το επιβεβαιώσω και από κοντά.
ΥΓ: Όλο λέω να πάρω τα δικαιώματα από εκεί πάνω, αλλά με πιάνει βαρεμάρα και μέχρι να το αποφασίσω, να σου πάλι εκλογές...
-
Στο ΠΑΣΟΚ εγινε ενεση με αυξητικη pulp fiction style;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να διακινδυνέψω κι εγώ μια πρόβλεψη... Στις δημοτικές-περιφερειακές, το ΝΔΠΑΣΟΚ θα πάει καλά. Ο κόσμος όμως θα τους μουτζώσει με πολλά χέρια στις Ευρωεκλογές. Δεν μιλάμε για τεράστιες διαφορές, ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με +3%, δεν νομίζω παραπάνω.
Και θα βγουν μετά να πουν πως δεν έγινε και κάτι, πήραμε το μήνυμα και προχωράμε το έργο μας... Και όλα θα είναι όμορφα!Αν γίνει αυτό, θα έχουμε δηλώσεις νίκης και από τους δύο
-
Συμπερασμα...οποιος δεν ψηφιζει αυτο που θέλουμε δεν δικαιούται να ψηφίζει...
Από έκει και πέρα Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα ή μόνο η επαρχία αναλόγως οπτικής γωνίας -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δύσκολο το βλέπω και για την Δούρου (απίθανο για τον συμπαθέστατο κατά τ' άλλα Σακελλαρίδη, αφού όλοι οι χαμένοι θα ψηφίσουν ή Καμίνη, ή τίποτε στον δεύτερο γύρο...), θα ήταν πολύ όμορφο (πλην του manosk που είναι ΑΕΚ και στηρίζει Σγουρό...) να ξεκουμπιζόταν το αρχιλαμόγιο ο Σγουρός (που βρήκε 20 εκ. να δώκει στον Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ, επειδή είναι καλό παιδί και του πάνε και τα κίτρινα... ).
Δύσκολο όμως...Να διακινδυνέψω κι εγώ μια πρόβλεψη... Στις δημοτικές-περιφερειακές, το ΝΔΠΑΣΟΚ θα πάει καλά. Ο κόσμος όμως θα τους μουτζώσει με πολλά χέρια στις Ευρωεκλογές. Δεν μιλάμε για τεράστιες διαφορές, ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με +3%, δεν νομίζω παραπάνω.
Και θα βγουν μετά να πουν πως δεν έγινε και κάτι, πήραμε το μήνυμα και προχωράμε το έργο μας... Και όλα θα είναι όμορφα!Αν γίνει κάνα θαύμα και υπάρξει συντριπτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ (που δεν το βλέπω και πουθενά...), μπορεί να σκιαχτούν λίγο οι γερμανοί και τα τσιράκια τους εδώ, μην τυχόν και χάσουν την εξουσία τα φερέφωνά τους... Δεν θα γίνει βέβαια κάτι τέτοιο, η επαρχία θα ψηφίσει Σαμαρά και Μπένι, σε ικανό ποσοστό και θα συνεχίσουν να μας πηδάνε ασάλιωτα.
Αντίθετα με τι πιστεύουν πολλοί, θα έπρεπε να πέσει τσεκούρι, φωτιά και κατεδάφιση σε μπόλικα χωριά, μπας και γίνουμε ποτέ σοβαρό κράτος. Μια καλή αστυφιλία θα μας έσωζε πιθανόν, αλλά δεν το βλέπω... Θα ανέβω κι εγώ επαρχία να ψηφίσω και θα δω τα μούτρα τους για να σας το επιβεβαιώσω και από κοντά.
ΥΓ: Όλο λέω να πάρω τα δικαιώματα από εκεί πάνω, αλλά με πιάνει βαρεμάρα και μέχρι να το αποφασίσω, να σου πάλι εκλογές...
Το πρόβλημα του Σγουρού δεν είναι (μόνο) τα 20 μυρια που θα χαρίσει (από το υστέρημα του jmarr) στον κολλητό του Σαμαρά , το Μελισσανίδη. Είναι η όλη του λαμογιοπορεία που ζέχνει αλογοφάρμακα για μούφα μετάλλια και πάρε-δώσε με το Μπομπολαίικο. Και βρώμικα λεφτά, πολλά λεφτά.
Μακάρι να ξεκουμπιστεί, που εγώ δεν το βλέπω και τόσο απίθανο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ