-
159.....ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALFA ROMEO!
-
Ο χρήστης bmw_m3_csl έγραψε:
Ακομα ηχουν στα αυτια μου,τα πυρακια που βαραγε 156 5 μηνων αγορασμενη καινουργια.Δεν ξερω αν ηταν μεμονομενο περιστατικο ή γνωστο προβλημα ολων των 156.Ας με διαφωτισει καποιος
Πιθανότατα να φταίει η ελληνική 95άρα βενζίνη...
Το Ίμπιζά μου χτυπάει πειράκια αφόρτωτο και με μισό γκάζι ακόμα, ενώ στο εξωτερικό από το 2ο γέμισμα το πολύ εξαφανίζονται κόμα και με 4 άτομα φούλ γκάζι!!!!
Επίσης η κατανάλωσή του στην Ελλάδα δύσκολα πέφτει κάτω από το 9, ενώ στο εξωτερικό είναι 6,5... (πάντα μιλάω για 95άρες, ανεξαρτήτως μάρκας...)
Και αυτό όχι μια φορά, αλλά όταν είχε 0 χιλιόμετρα, 15.000 χιλιόμετρα, 35.000 χιλιόμετρα και 45.000 χιλιόμετρα που το πήγα εντός-εκτός Ελλάδας και είδα τις διαφορές... -
Ο χρήστης tel έγραψε:
159.....ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALFA ROMEO!Και η 3άρα μπιντές τότε; (ΠΙΣΩ κίνηση, καταλαβαίνεις... )
Λέω να συγκρατηθείς, γιατί θα φταίνε οι Ιταλόφιλοι που είναι φανατίλες μετά...
-
Και γιατι να μην γινει η συγκριση με την 330Χi,επισης 4κινητη??Αν ο εγκεφαλος που μοιραζει την ροπη αναλογα με τις συνθηκες λεγεται τετρακινηση τοτε η μονιμη και ενεργητικη τετρακινηση με ta πολλα διαφορικα των mitshu-subaru kai alfa romeo ti einai?....κατι παρομοιο με το tapeino-fthino handlex einai kai tipote to eksairetiko kai ekseligmeno...aplos to ebgalan gia na beltoiosoun tin eikona tous sta skandinabika krati opou logo sinthikon oi bmw einai monimos parkarismenes.....ta pantilikia me to x-drive ta eides sta xonia?
-
νομιζω οτι εχετε χασει εντελως το μετρο οι αλφιστι! Τι να το κανω εγω το 156 που στον μηνα επανω χαλασαν τα παραθυρα, δεν κουμπωνει καλα η 2α, κανει σαν την ντουζιερα μου και ειναι μπροστοκινητες; Ακομη τι να κανω την gta που ουτε καν μπορεις να απενεργοποιησεις τα ηλεκτρονικα για να πεταξεις κωλιδια;
-
Και γιατι να μην γινει η συγκριση με την 330Χi,επισης 4κινητη?Τα συστήματα τετρακίνησης της Ε46 είναι πρωτόγονα, και βγήκαν μόνο για να λέει η BMW ότι έχει και 4κίνητο. Το X-drive είναι καλή πατέντα, αλλά προς το παρόν μπαίνει μόνο στα Χ3 και Χ5 (και μάλιστα το παλιό Χ5 είναι σαφώς υποδεέστερο από το νέο).
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Και γιατι να μην γινει η συγκριση με την 330Χi,επισης 4κινητη??
Αν ο εγκεφαλος που μοιραζει την ροπη αναλογα με τις συνθηκες λεγεται τετρακινηση τοτε η μονιμη και ενεργητικη τετρακινηση με ta πολλα διαφορικα των mitshu-subaru kai alfa romeo ti einai?....κατι παρομοιο με το tapeino-fthino handlex einai kai tipote to eksairetiko kai ekseligmeno...aplos to ebgalan gia na beltoiosoun tin eikona tous sta skandinabika krati opou logo sinthikon oi bmw einai monimos parkarismenes.....ta pantilikia me to x-drive ta eides sta xonia?
Ξέχασες κάτι **πολύ **σημαντικό
-
και στην 5αρα Ε60!
-
Όταν μιλάμε για τις κορυφαίες τετρακινήσεις καλό είναι να μιλάμε μόνο για Mitsubishi και Subaru και όχι για Alfa..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όταν μιλάμε για τις κορυφαίες τετρακινήσεις καλό είναι να μιλάμε **μόνο για Mitsubishi και Subaru **και όχι για Alfa..Κι εσύ ξεχασιάρης είσαι
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Όταν μιλάμε για τις κορυφαίες τετρακινήσεις καλό είναι να μιλάμε **μόνο για Mitsubishi και Subaru **και όχι για Alfa..
Κι εσύ ξεχασιάρης είσαι
Όχι technik, δεν την ξέχασα την audi και το quattro αλλά οι Ιάπωνες (ωχ, είπα λέξη που θα ανάψει φωτιές..) σε αυτόν τον τομέα είναι μπροστά..
(αλλά εξακολουθώ να θέλω το RS4 ) -
Όταν μιλάμε για τις κορυφαίες τετρακινήσεις καλό είναι να μιλάμε **μόνο για Mitsubishi και Subaru **και όχι για Alfa..
Κι εσύ ξεχασιάρης είσαι
Κατι μου θυμίζει το avatar σου, κατι μου θυμίζει...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όταν μιλάμε για τις κορυφαίες τετρακινήσεις καλό είναι να μιλάμε μόνο για Mitsubishi και Subaru και όχι για Alfa..Να υποθέσω ότι έχεις οδηγήσει 159 Q4 έτσι;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όταν μιλάμε για τις κορυφαίες τετρακινήσεις καλό είναι να μιλάμε μόνο για Mitsubishi και Subaru και όχι για Alfa..
Να υποθέσω ότι έχεις οδηγήσει 159 Q4 έτσι;
Όχι αλλά δεν νομίζω ότι η AR έχει φτάσει στο επίπεδο να έχει τόσο καλή τετρακίνηση όσο οι Ιάπωνες. Μακάρι, αλλά είμαι κατά 99% σίγουρος ότι δεν είναι τόσο καλή.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν λέω ότι η AR δεν έχει καλή τετρακίνηση, λέω ότι δεν έχει τόσο καλή όσο η Mitsubishi ή η Subaru.. -
Ξεκινά νέος καυγάς ή μου φαίνεται?
-
Σου φαίνεται !!!
-
Σου φαίνεται. Δε με ξέρεις πολύ καλά ακόμα.
-
¼ôáí ìéëÜìå ãéá ôéò êïñõöáßåò ôåôñáêéíÞóåéò êáëü åßíáé íá ìéëÜìå **ìüíï ãéá Mitsubishi êáé Subaru **êáé ü÷é ãéá Alfa..
Êé åóý îå÷áóéÜñçò åßóáé
íáé íáé îå÷íÜåé ...áëÞèåéá ðùò ôçí ëÝíå åêåßíç ôçí åôáéñéïýëá ðïõ âãÜæåé ÷ììì÷ì åêåßíá ðþò ôá ëÝíå êïõÜôñï êïõáôñü ?????
-
Κουαντρό;
-
Λοιπον
Επειδη το θεμα ομορφιας ειναι κατι υποκειμενικο θα μου επιτρεψετε να μιλησω για ποιοτητα κυλισης καθως και για τους κινητηρες μιας και ειπωθηκε κατι τετοιο.
Δυστυχως η ευτυχως δεν μπορει να ξεπερασει καμια αλφα την BMW στο θεμα ποιοτητα κυλισης.Να πλησιασει ναι,να την φτασει και να την ξεπερασει,οχι.Τουλαχιστον οχι ακομα.
Και επειδη το πρωτο post ελεγε για κινητηρες απο 2.0 και πανω,να πω οτι κυριολεκτικα μιλαμε για διαφορες της ταξεως μερας-νυχτας,ασπρο-μαυρο.
Κανενας κινητηρας της alfa δεν μπορει να συναγωνιστει τους 6,8,10κυλινδρους της BMW.Nαι συμφωνω οτι οι μικρες BMW δεν μπορουν να πιασουν τις alfa (μιλαω για 316,318 μεχρι και Ε46.Για Ε90 δεν ξερω τι θα γινει),αλλά μεχρι εκει.Απο εκει και πανω το χαος.Ειτε αρεσει σε μερικους,ειτε οχι,μονο ετσι μπορουν να χαρακτηριστουν οι διαφορες:ΧΑΟΤΙΚΕΣ.
Και μιας και αναφερθηκε κοντρα για Μ3 και GTA εγω θα ελεγα οτι ναι μπορει να ισχυσει κατι τετοιο μιας και μιλαμε για 2 αντιπαλα μοντελα που παιζουν στην ιδια κατηγορια και ειναι τα κορυφαια της καθε σειρας.Για να μην πω και για το CSL (αν δεν ευλογησουμε τα γενια μας ).Και δεν μιλαω μονο για μια ευθεια 0-100 ή 0-200.Λεω ΚΑΙ για πιστα οπου ενα υποδεεστερο αμαξι σε ιπποδυναμη μπορει αναλογως την πιστα να βολευτει καλυτερα απο καποιο άλλο πιο δυνατο,και να κανει καλυτερους χρονους.Και εδω ομως η BMW κυριαρχει ολοκληρωτικα.
Επισης διαβασα απο καποιον για συγκριση της 159 τετρακινητης με 330 πισωκινητη?Και γιατι να μην γινει η συγκριση με την 330Χi,επισης 4κινητη??
Επισης διαβασα απο καποιον φιλο οτι τα μοντελα της BMW βγαζουνε προβληματα τα οποια δεν τα λενε ή κατι τετοιο.Απο ποτε?Για ποιο μοντελο συγκεκριμενα μιλατε?Για τι ειδους προβληματα?Ολα αυτα ειναι στη φαντασια καποιων.Φισιολογικες φθορες ολα τα αυτοκινητα εχουν.Και κατασκευαστικο λαθος ακομα,η BMW το αναγνωριζει,οπως το εκανε και προσφατα,και το αντικαθιστα χωρις κοστος ακομα και αν το αμαξι ειναι εκτος εγγυησης.Πως δηλαδη βγηκε το συμπερασμα οτι βγαζουν συνεχεια προβληματα?Ας με ενημερωσει καποιος αν εχει βγαλει η alfa μοτερ που να εχει περισσοτερα απο 600.000 χλμ και αντεχει ακομα χωρις προβληματα,εχοντας κανει μονο τα καθορισμενα σερβις του.
Ακομα ηχουν στα αυτια μου,τα πυρακια που βαραγε 156 5 μηνων αγορασμενη καινουργια.Δεν ξερω αν ηταν μεμονομενο περιστατικο ή γνωστο προβλημα ολων των 156.Ας με διαφωτισει καποιοςΚαλο θα ηταν γενικοτερα καποια πραγματα να μην λεγονται αυθαιρετα η εξεπιτηδες γιατι υπαρχουν και ανθρωποι που μπορει να ξερουν και 5 πραγματα περισσοτερα για το συγκεκριμενο θεμα.Ειναι σαν να υποβιβαζουνε την νοημοσυνη μας.
Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις και προσπαθω καθε άλλο παρα να γινω εριστηκος στα ματια άλλων.
ΑυταΔεν αναφέρομαι σε σένα φίλε Μ3 αλλά σε όλους Ιταλόφιλους-Γερμανόφιλους!!
α! είναι και η Japan
Πρέπει να σεβόμαστε τα ιερά τέρατα της αυτοκίνησης όπως είναι η Άlfa Romeo η Μercedes και η ΒΜW τα τελευταία 20-30 χρόνια(ίσως και παραπάνω)
Το ότι σήμερα η BMW είναι δυνατότερη από την Alfa είναι γεγονός χιλιοειπομένο!! Όπως και ότι κάποτε η Alfa ήταν δυνατότερη από την BMW όπως και μετά από μερικές δεκαετίες μπορεί κάποιος άλλος να είναι καλύτερος και από τους δύο!!
Η Άlfa είναι σε ανοδική πορεία και θέλω να πιστεύω πως θα βγάλει τις πολυπόθητες εκδόσεις GTA των BRERA-159(400+ άλογα για να κοντράρει τα RS4, M3 new) αλλά και την 8C!!
Δεν είναι σωστό να μιλάμε υποτιμητικά για την τωρινή GTA όνομα που είναι ιστορικότατο στην αυτοκινητοβιομηχανία!!
Δεν θα σου άρεζε, αν τελικά βγει η 8C, να πει κάποιος Alfisti ότι η Μ3-Μ6 δεν πιάνουν μια και ξαφνικά γίνουν κακά αμάξια
Εσύ βέβαια μίλησες πολύ κόσμια και μπράβο σου!! δεν παέι σε σένα η μομφή!!
και η GTA και η Μ3 όπως είπες έιναι πολύ καλά αμάξια με την Μ3 να υπερέχει όπως υπερέχει η BMW της ΑLFA την δεδομένη στιγμή.
Όμως μην ξεχνάμε ότι πλέον με τις ανακατατάξει στο γκρουπ δεν υπάρχει Άlfa αλλά Alfa-Mazerrati με την πρώτη να καλύπτει το segment C(147-A3-1series), segment D(159-3 Series, GT, 4 series(new), A4, A5)
segment E(166, 5 series, A6) αλλά και καθαρόαιμα σπορ αμάξια όπως Brera-SLK-Z4-Boxterκαι την δεύτερη το segment F(quattroporte-7 series, coupe-6series)
(Δεν αναφέρομαι σε κάμπριο εκδόσεις)
Επίσης σέβομαι το quattro της AUDI είτε σαν Haldex(Α3-ΤΤ) είτε σαν Torsen B(A4,A6) και ζηλεύω που τόσα χρόνια δεν είχε η Alfa Q4. Σέβομαι την τετρακίνηση ειδικά της Mitsubishi!
Θέλω όμως να σεβόμαστε και το Q4 (Τορσεν C) για το οποίο έχουν γραφτεί φοβερά λόγια! Τώρα αν είναι λίγο καλύτερο ή χειρότερο της Mitsubishi καρφί δεν μου καίγεται!!
Alfa Romeo 159 vs BMW σειρά 3