-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...ρε μιγιακοβε, με κεφαλαία και μαύρα γράφω: ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ (εσύ ΔΕΝ είσαι μέσα σ' αυτούς - μετά στραβώνεις για το... νιανιά!..)δεν γελάω με το χιούμορ σου, λες ότι το χάσαμε/δεν είχαμε ποτέ.
Γελάω, πάλι δεν σου αρέσει -
Ο μιγιακοβος ειναι απο τους ανθρωπους που θεωρουν εαυτον τους νοητικα ανωτερο , επειδη δεν πιστευουν σε καποιον θεο συγκεκριμενα.Βεβαια τα επιχειρηματα τους ειναι εντελως γελοια και ερχονται σε αντιθεση με το υψηλο iq που διαθετουν.
-
-
Σημαντικό: έχει τελικά υψηλό iq, ή απλά νομίζει πως είναι έξυπνος; Θέλω μια δεύτερη γνώμη, γιατί με έχει κουράσει κι εμένα ο εξυπνάκιας!
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ακούστε οποίος θέλει αυτή τη μικρή
ομιλία για να δείτε πως ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πολλές φορές στα γεράματα τα χάνει ο άνθρωπος...
-
Μπορεί κι αυτό να συμβεί αλλα για τον Φλωράκη δε νομίζω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Λογικό συμπέρασμα:
Ο άθεος Φλωράκης έγινε χριστιανός στα γεράματά του => ο θεός υπάρχει και μάλιστα είναι αυτός της ανατολικής ορθόδοξης εκκλήσίας => όσοι δεν πιστεύουν κάνουν λάθος...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σημαντικό: έχει τελικά υψηλό iq, ή απλά νομίζει πως είναι έξυπνος; Θέλω μια δεύτερη γνώμη, γιατί με έχει κουράσει κι εμένα ο εξυπνάκιας!Y.Γ. ...να διευκρινίσω ότι πρόκειται για αστειάκι...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λογικό συμπέρασμα:Ο άθεος Φλωράκης έγινε χριστιανός στα γεράματά του => ο θεός υπάρχει και μάλιστα είναι αυτός της ανατολικής ορθόδοξης εκκλήσίας => όσοι δεν πιστεύουν κάνουν λάθος...
Το ζητούμενο δεν ειναι να βγει ένα λογικό ή λογικοφανες συμπέρασμα. Ο φλωρακης ή ο οποιοσδήποτε μπορεί να αλλάξει απόψεις πιστεύω ή και ζωη έστω και στα γεράματα. Ο άθεος να πιστέψει και ο πιστός να δύσπιστησει. Ούτε φυσικά αποδυκνειεται αν υπάρχει Θεός με κάτι τέτοιο. Απλά μπορεί ο καθένας να δει οτι τίποτα δεν ειναι όπως φαίνεται και οτι οι άνθρωποι αλλάζουν ίσως και με τη 'Θεία παρέμβαση' η οποία οδηγεί τον καλοπροαίρετο άνθρωπο κοντά του.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
On the other hand, στα γεράματα συνήθως δεν θα δεις ανθρώπους να βρίσκονται στην πιο δημιουργική περίοδο της σκέψης τους. Δεν θα δεις πολλούς να γίνονται επιτυχημένοι συγγραφείς στα 70 τους για παράδειγμα. Αν μη τι άλλο, ο νους αρχίζει να φυραίνει λόγω των συνάψεων που έχουν σιγήσει.
Αν το υπέρτατο ον πρόκειται να στείλει 'φώτιση' σε κάποιον, ίσως θα ήταν καλύτερα να το κάνει πιο νωρίς, όταν το άτομο είναι ακόμα στην ακμή της νοητικής του ικανότητας, όχι όταν πλέον μπερδεύει το Αλτσχάϊμερς με το Έμενταλ.
-
Επίσης υπάρχει και ο φόβος του θανάτου.
Ο παππούς μου δεν είχε την παραμικρή σχέση με την εκκλησία - ηταν εντελώς αποστασιοποιημένος. Η μάνα μου και οι αδερφές της λένε ότι στην παιδική τους ηλικία των θυμούνται ως μάλλον άθεο.
Ε, μετά τα 80 ο καημενούλης ήταν πρώτο στασίδι πίστα
-
Ξεκουτιανε απλα ο Χαρίλαος.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
On the other hand, στα γεράματα συνήθως δεν θα δεις ανθρώπους να βρίσκονται στην πιο δημιουργική περίοδο της σκέψης τους. Δεν θα δεις πολλούς να γίνονται επιτυχημένοι συγγραφείς στα 70 τους για παράδειγμα. Αν μη τι άλλο, ο νους αρχίζει να φυραίνει λόγω των συνάψεων που έχουν σιγήσει.Αν το υπέρτατο ον πρόκειται να στείλει 'φώτιση' σε κάποιον, ίσως θα ήταν καλύτερα να το κάνει πιο νωρίς, όταν το άτομο είναι ακόμα στην ακμή της νοητικής του ικανότητας, όχι όταν πλέον μπερδεύει το Αλτσχάϊμερς με το Έμενταλ.
Συγνωμη αλλα γραφεις αρλουμπες.Το πνευματικο επιπεδο δεν εχει να κανει με την ηλικια ,εκτος και αν μιλαμε για ανθρωπους πραγματικα αρρωστους.Και ως συνηθως οσο γερναει ο ανθρωπος γινεται πιο σοφος .
Οποτε ασε τις κουτοπονηραδες και μην προσπαθεις να βγαλεις εναν ανθρωπο χαζο επειδη στραφηκε προς τον θεο.
Ιδιαιτερα ο Φλωρακης εχει μια ιστορια και ειχε περασει τοσα στην ζωη του που εμεις δεν θα τα αντεχαμε και εζησε μεχρι τα 90 χρονια.Ασχολεισου καλυτερα με τα ποδηλατα και τα αεροστατα που εχουν κι αυτα την ομορφια τους αλλα απεχουν .
Τα ιδια ισχυουν και για σενα REALZEUS κομμουνιστη της φακης. -
Δηλαδή εσύ τώρα ισχυρίζεσαι ότι ένας άνθρωπος στα 85 του έχει την ίδια παρουσία μυαλού όπως όταν ήταν 40, ή στα 50 χρόνων. Σωστά;
-
Δηλαδή εσύ τώρα ισχυρίζεσαι ότι ένας άνθρωπος στα 85 του έχει την ίδια παρουσία μυαλού όπως όταν ήταν 40, ή στα 50 χρόνων. Σωστά;Ισχυριζομαι οτι ενας ανθρωπος οσο γερναει γινεται πιο σοφος και οχι πιο εξυπνος.
Δεν προσπαθω να πεισω οτι υπαρχει θεος,αλλα πρεπει και εμεις να σεβομαστε τις αποφασεις καποιων αλλων σε θεματα που εχουν να κανουν με σταση ζωης .αποφευγοντας να τους υποτιμαμε και να λεμε οτι ξεκουτιαναν πχ οπως γραφει ο αλλος απο πανω ,επειδη δεν μας συμφερει.
Γιαυτο θα διαπιστωσεις οτι ολοι οι μεγαλοι ποιητες,μουσικοι,καλιτεχνες γενικοτερα ,εμειναν στην ιστορια οχι για την εξυπναδα τους αλλα για τα εργα τους.Γιατι ειναι πνευματικα εργα. -
Κι εσενα για πιο σοφο σε κοβω ιταλακια, φτανεις iq ραδικιου σιγα σιγα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κι εσενα για πιο σοφο σε κοβω ιταλακια, φτανεις iq ραδικιου σιγα σιγαVote ITALAKIAS for PRESIDENT!!!
-
Δηλαδή εσύ τώρα ισχυρίζεσαι ότι ένας άνθρωπος στα 85 του έχει την ίδια παρουσία μυαλού όπως όταν ήταν 40, ή στα 50 χρόνων. Σωστά;Απλά είπε την μαλακία του, ιταλάκιας είναι αυτός.
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Δηλαδή εσύ τώρα ισχυρίζεσαι ότι ένας άνθρωπος στα 85 του έχει την ίδια παρουσία μυαλού όπως όταν ήταν 40, ή στα 50 χρόνων. Σωστά;
Ισχυριζομαι οτι ενας ανθρωπος οσο γερναει γινεται πιο σοφος και οχι πιο εξυπνος.
Ας το διατυπώσω αλλιώς λοιπόν. Πιστεύεις πραγματικά ότι ένας άνθρωπος στα 85 του έχει την ίδια ικανότητα να σκεφτεί, να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του, να πάρει μέρος σε μια συζήτηση, να δημιουργήσει λόγο όπως όταν ήταν 40, ή 50;
Τι ακριβώς σημαίνει για εσένα η λέξη σοφός; Μπας και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε (αμφιβάλλω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Περί εκκλησίας [#3]