Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
    • 1
    • 2
    • 116
    • 117
    • 118
    • 119
    • 120
    • 753
    • 754
    • 118 / 754
    Αντίλογος
    255
    15080
    125045
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      stormold last edited by

Άκουσα χθες αυτόν τον (παντελώς άγνωστο σε μένα) Θοδωράκη με το Ποτάμι σε μία συνέντευξη.
      Προσωπικά απόρησα με αυτά που έλεγε.
      Κάτι ασυναρτησίες, κάτι αοριστολογίες, λίγο από όλα, ένας αχταρμάς.
      Σαν να ξύπνησε μία μέρα ο τύπος και επειδή δεν είχε τι να κάνει αποφάσισε να μαζέψει κάποιους για να γίνει 'το τρίτο κόμμα'.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι τόνιζε διαρκώς ότι **έπρεπε **να κάνει αυτή τη κίνηση γιατί διαφορετικά τρίτο κόμμα θα ήταν άλλο και αυτό θα ήταν απαράδεκτο...
      Έπρεπε; Δηλαδή ο απώτερος σκοπός του ήταν να μην είναι η ΧΑ τρίτο κόμμα;;
      Ο τύπος είναι καλά στα μυαλά του; Μήπως παίρνει τίποτα φάρμακα ληγμένα ή τίποτα μαύρα;

Και κάνει βόλτες σε όλα τα κανάλια, μέχρι και στον Μητσικώστα πήγε...με ένα σακίδιο στην πλάτη
      Τόση διαφήμιση από τα κανάλια πλέον αποτελεί χειραγώγηση.
      Κάποτε είχαμε τα ζιβάγκο, τώρα έχουμε τα σακίδια στη πλάτη...

Ποιος τελικά είναι αυτός ο τυπίσκος που όλη η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με αυτόν και μάλιστα να αποτελεί μέρος της κεντρικής πολιτικής σκηνής;

Και στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί δεν βλέπουμε άλλους ποιο σοβαρούς ανθρώπους να βολτάρουν στις φυλλάδες και στα κανάλια;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • 2
        224-v last edited by

Ειναι καποιος που σηκωθηκε απο τον καναπε του που ολοι λενε εδω μεσα. Αν δεν μας αρεσει αυτα που λεει, απλα τον προσπερναμε. Αλλα ΕΚΑΝΕ κατι, καλο- κακο κατι τελος παντων..., Εσυ τι ακριβως εκανες για να τον κρινεις??? Δικαιωμα εχεις φυσικα να το κανεις ... αλοιμονο, οπως και οι αλλοι που θα ψηφησουν και θα δουμε τις προτιμησεις τους...

• vice246
          vice246 last edited by

@storm θα συμφωνήσω στο θέμα του μη συγκροτημενου λόγου και σχεδίου....απ' την άλλη όμως δεν βλέπω ουτε έναν πιο 'σοβαρό' απ τον τύπο με το ταγάρι....

• S
            stormold last edited by

Εγώ βλέπω π.χ. τον Καζάκη και τον Κατσανέβα τους οποίους τους θεωρώ πολύ ποιο σοβαρούς από ένα τύπο που απλά ισχυρίζεται ότι σηκώθηκε από το καναπέ του.

Αν και πολύ αμφιβάλλω ότι έχει σηκωθεί από τον καναπέ του.
            Με αυτά που λέει έχω πεισθεί ότι παραμένει στον καναπέ του και κάποιοι 'χορηγοί' τον κουβαλάνε μαζί με τον καναπέ του ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα. Σαν το Καίσαρα ένα πράμα...

• H
              hellenic-tifosi last edited by

Οι υπηρεσίες της καθαριότητας θα πρέπει να είναι ιδιωτικές, ακριβώς για να αποφεύγονται φαινόμενα όπως αυτό που περιγράφει ο trident. Την ίδια ώρα όμως οφείλεις να είσαι κέρβερος για να εξασφαλίζεις ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται και θα αντιμετωπίζονται ως σκλάβες.

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί οι μοναδικές μας επιλογές να είναι 'μόνιμες που ξύνονται' ή 'ενοικιαζόμενες δούλες'. Το 'ενοικιαζόμενες που δουλεύουν τις προβλεπόμενες ώρες και έχουν ΙΚΑ' γιατί δεν παίζει;

• L
                liostemi last edited by

Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
                Οι υπηρεσίες της καθαριότητας θα πρέπει να είναι ιδιωτικές, ακριβώς για να αποφεύγονται φαινόμενα όπως αυτό που περιγράφει ο trident. Την ίδια ώρα όμως οφείλεις να είσαι κέρβερος για να εξασφαλίζεις ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται και θα αντιμετωπίζονται ως σκλάβες.

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί οι μοναδικές μας επιλογές να είναι 'μόνιμες που ξύνονται' ή 'ενοικιαζόμενες δούλες'. Το 'ενοικιαζόμενες που δουλεύουν τις προβλεπόμενες ώρες και έχουν ΙΚΑ' γιατί δεν παίζει;

...απλά, γιατί ...'δεν παίζει'!..

• C
                  christos-lappas last edited by

Δεν μας παίρνει πλέον να μην παίζει. Δεν έχουμε να τις πληρώνουμε, πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει αυτό κανείς;

• ?
                    A Former User last edited by

Ο χρήστης Red Garland έγραψε:

Για τα άλλα επαγγέλματα που είναι σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου οι μόνοι που ασχολούνται, ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται είναι οι της αριστεράς.

Κανονικά τέτοια ποστ θα έπρεπε αυτομάτως να φεύγουν κατευθείαν για τα funniest.

Συνεπώς, την ερώτηση για διαχωρισμό να την απευθύνεις στους αναγνώστες του capital.gr.

Συνεπώς μάλλον την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνεις σε αυτούς που αρέσκονται σε διαχωρισμούς, και θυμούνται την ισότητα μόνο όταν είναι να κατεβάσουν τον άλλο προς τα κάτω.

Φυσικά ο Red Garland δεν αρέσκεται σε διαχωρισμούς...ντάξει κάποιοι ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ (ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΩΝ:

Στο μεταξύ για όλα τους φταίει αυτός που είναι σε λίγο καλύτερη θέση από αυτούς.

Που εντελώς τυχαία είναι πάντα στο δημόσιο. Κι όταν κάποιος είναι στο δημόσιο κι είναι σε λίγο καλύτερη θέση από σένα...μόνο για ένα λόγο μπορεί να 'χει καταφέρει κάτι τέτοιο: επειδή τα παίρνει από σένα.
                    Εσύ δηλαδή, με τα λεφτά σου εξασφαλίζεις στον δυ μια θέση 'λίγο καλύτερη από σένα' και για τον εαυτό σου...μια λίγο χειρότερη...κι αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...
                    ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ...

• R
                      red-garland last edited by

Ο χρήστης trident1971 έγραψε:

Για τετοιο 'εργασιακο σκλαβοπαζαρο' μιλαμε?

Αυτές τις ερωτήσεις που δείχνουν ότι δεν κατάλαβες στάλα από αυτά που γράφει ο άλλος γιατί τις κάνεις;

Εχεις δικιο, να τις παρουμε ολες, με 25 ευρουλακια την ωρα. Ειναι απαραιτητες, μονο αυτες, οχι αλλες, και με τον προηγουμενο μισθο τους βεβαια.
                      Αν σου αρεσει να στεκεσαι διπλα στον εργατη/βιοπαλαιστη/κατα τη γνωμη σου ανισχυρο κλπ, εισαι φοβερος, καντο ομως με τα λεφτα ΣΟΥ και τοτε μαγκιά σου, οχι με των αλλων τα λεφτα. Λογακια ξερουν και αλλοι να λενε στα φορα, περι στασης ζωης που δεν διδασκεται, οπως επισης να δινουν και τσαμπε αλληλεγγυη. Αμα θεωρεις οτι οι καθαριστριες του ΥΠΟΙΚ παιρνουν/επαιρναν λιγα, ή αδικως τις εδιωξαν, μπορεις να κανεις δωρεα στο συλλογο τους ή παρε μια σπιτι σου, να σου καθαριζει 1 μιση ωρα την ημερα να τσιμπαει ενα 800αρι το μηνα.
                      Επειδη το εργο ομως το συγκεκριμενο το εχω δει με τα ματια μου, και δε μου το ειπαν ή το διαβασα στην εφημεριδα, οτι και να πεις, δεν μετραει.

Ναι έχω δίκιο ότι δεν κατάλαβες ότι το 'εργασιακό σκλαβοπάζαρο' το εννοούσα για τις ενοικιαζόμενους εργαζόμενους σε εργολάβους. Αλλά αν δε διαστρέψεις τα λόγια του συνομιλητή σου πώς θα κάνεις εντύπωση;

Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να κάνει ο Υπουργός, Οικονομικών μάλιστα, συμβάσεις που να μην έχουν τα ανωτέρω προβλήματα που αναφέρεις; Άλλωστε ο Υπουργός εργασίας δε στάθηκε στο οικονομικό ενώ θα μπορούσε.
                      Τώρα για την καραμελίτσα με τα λεφτά μου κτλ, που πάντα προσφεύγετε οι γνωστοί καλοπληρωτές και έντιμοι συμπολίτες μου. Προφανώς και πληρώνω μέσω των φόρων μου όλα αυτά, όπως και** τα εκατομμύρια προστίμων που διαγράφει η κυβέρνηση που υποστηρίζεις εδώ μέσα, όπως και την κάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων, όπως και το βόλεμα του κάθε Πρωτόπαπα στην Εθνική για να μη μείνει άνεργος αφού και τον καταψήφισε ο κόσμος, όπως και το βόλεμα του καθηγητή μου Ζανιά στην Εθνική Τράπεζα ως αντίτιμο για τις υπηρεσίες του στο Μνημόνιο. Κατέβασε λοιπόν το δαχτυλάκι, να τα πεις αλλού αυτά.**

• M
                        mad-max-13 last edited by

μια απορια

κομμα Α. το οποιο ειναι εναντιων της Ευρωπαικης Ενωσης γιατι κατεβαινει στις εκλογες?
                        κομμα Β. το οποιο ειναι εναντιων της ανακρουσης του εθνικου υμνου και της σημαιας και και και γιατι στο προεκλογικο σποτ τα συμπεριλαμβανει?

• ?

Τώρα για την καραμελίτσα με τα λεφτά μου κτλ, που πάντα προσφεύγετε οι γνωστοί καλοπληρωτές και έντιμοι συμπολίτες μου. Προφανώς και πληρώνω μέσω των φόρων μου όλα αυτά, όπως και** τα εκατομμύρια προστίμων που διαγράφει η κυβέρνηση που υποστηρίζεις εδώ μέσα, όπως και την κάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων, όπως και το βόλεμα του κάθε Πρωτόπαπα στην Εθνική για να μη μείνει άνεργος αφού και τον καταψήφισε ο κόσμος, όπως και το βόλεμα του καθηγητή μου Ζανιά στην Εθνική Τράπεζα ως αντίτιμο για τις υπηρεσίες του στο Μνημόνιο. Κατέβασε λοιπόν το δαχτυλάκι, να τα πεις αλλού αυτά.**

Κι επειδή πληρώνεις όλους αυτούς, πρέπει να μας φανεί λογικό να πληρώνουμε και τις καθαρίστριες;
                          Εγώ που δεν είμαι καλοπληρωτής ούτε έντιμος, επιτρέπεται να μην θέλω να πληρώνω καθαρίστριες - δυ;

• ?

Ε...όταν είναι για το καλό της πατρίδας..παραβλέπεις κάποιες λεφτομέρειες...

• R

Ο χρήστης Panosss έγραψε:

Για τα άλλα επαγγέλματα που είναι σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου οι μόνοι που ασχολούνται, ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται είναι οι της αριστεράς.

Κανονικά τέτοια ποστ θα έπρεπε αυτομάτως να φεύγουν κατευθείαν για τα funniest.

Να φύγει στα funiest ή άμα σε ενοχλεί το σβήνω, ΑΝ μου δείξεις Τζήμερο, Ξαφά και Σκυλακάκη ή Στουρνάρα and Companoi να έχουν πει τίποτα για το θέμα των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.
                              Και μην κάνεις 1 μέρα να απαντήσεις

• ?

Δηλαδή...εξισώνεις...'Τζήμερο, Ξαφά και Σκυλακάκη' με...'Στουρνάρα and Companoi'...
                                Ο Τζήμερος, η Ξαφά κι ο Σκυλακάκης είναι οι μόνοι που έχουν ασχοληθεί με τον ιδιωτικό τομέα.
                                Που έχουν παρατηρήσει ότι καν υπάρχει, τη στιγμή που για όλους τους άλλους είναι απλά ανύπαρκτος.
                                Οι πολιτική τους θέση είναι να ξεφορτωθεί επιτέλους ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα από όλο το κομματικό σκυλολόι που του χουν φορτώσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια διορίζοντάς το στο δεμόσιο. Αυτό δεν είναι υπέρ των αδύναμων; (μα..τι λέω; αφού σύμφωνα με τη δηθεναριστερή άποψη οι αδύναμοι είναι...οι δυ.. )
                                Όλοι οι υπόλοιποι θέλουν ακριβώς το αντίθετο. Μέχρι στιγμής νικάνε κατά κράτος.

Για το θέμα των ενοικιαζόμενων δεν ξέρω αν έχουν πει κάτι, υποθέτω ότι είναι υπέρ αν εφαρμοστεί όπως σε πολιτισμένες χώρες, δηλαδή να περιορίζεται υποχρεωτικά σε λίγους μήνες η 'ενοικίαση' και μετά να μετατρέπεται σε μόνιμη απασχόληση ή απόλυση.

• R

Για το θέμα των ενοικιαζόμενων εργαζομένων δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφορά μεταξύ Ξαφά, Τζήμερου, Στουρνάρα. Εσύ πιστεύεις ότι διαφωνούν δηλαδή; Ενδιαφέρουσα άποψη, να μας την επιχειρηματολογήσεις όμως.
                                  Επειδή απαντάς αλλού για αλλού. Και ο ΣΕΒ ασχολείται ολημερίς με τον ΙΤ, δεν τον λες ακριβώς και worker-friendly.
                                  Διότι άλλο πράγμα οι φοροελαφρύνσεις, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση των ΔΥ και άλλο η βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων στον ΙΤ. Που αυτό είναι και το θέμα που σε ενόχλησε.

Για πες μου λοιπόν, τι έχουν πει για τα 'επαγγέλματα που είναι σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου', αυτό δεν θα πήγαινε για funiest;
                                  Έχεις κάτι να πεις, ή υποθέτεις;

• ?

Για το θέμα των ενοικιαζόμενων εργαζομένων δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφορά μεταξύ Ξαφά, Τζήμερου, Στουρνάρα. Εσύ πιστεύεις ότι διαφωνούν δηλαδή; Ενδιαφέρουσα άποψη, να μας την επιχειρηματολογήσεις όμως.
                                    Επειδή απαντάς αλλού για αλλού. Και ο ΣΕΒ ασχολείται ολημερίς με τον ΙΤ, δεν τον λες ακριβώς και worker-friendly.
                                    Διότι άλλο πράγμα οι φοροελαφρύνσεις, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση των ΔΥ και άλλο η βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων στον ΙΤ. Που αυτό είναι και το θέμα που σε ενόχλησε.

Για πες μου λοιπόν, τι έχουν πει για τα 'επαγγέλματα που είναι σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου', αυτό δεν θα πήγαινε για funiest;
                                    Έχεις κάτι να πεις, ή υποθέτεις;

Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς εμένα για την άποψη άλλων.
                                    Αν θελήσεις δηλαδή την άποψή μου...θα ρωτήσεις άλλους;

Επειδή απαντάς αλλού για αλλού

Ποιος το λέει; Ο εφευρέτης του 'αλλού γι αλλού'!!

Διότι άλλο πράγμα οι φοροελαφρύνσεις, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση των ΔΥ και άλλο η βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων στον ΙΤ.

Μα οι συνθήκες εργασίας (και οι αμοιβές) των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι χάλια ακριβώς λόγο φοροεπιβαρύνσεων, μεγάλης - αντιπαραγωγικής- ακριβής - γραφειοκρατίας, πολλών και ταυτόχρονα άχρηστων δυ.
                                    Το χάλι του δημοσίου αντισταθμίζεται επιβαρύνοντας τον ιδιωτικό τομέα.
                                    Ξέρω διαφωνείς, αν συμφωνούσες δεν θα 'σουν δηθεναριστερός.

• P
                                      pik last edited by

Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση....

αναπτυξη!!!!!

• R

Ο χρήστης Panosss έγραψε:
                                        Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς εμένα για την άποψη άλλων.
                                        Αν θελήσεις δηλαδή την άποψή μου...θα ρωτήσεις άλλους;

Εγώ δεν ζητάω την άποψή σου. Ζήτησα να μου αποδείξεις γιατί αυτό που είπα μπαίνει στα funniest. Τι πιο απλό;
                                        Σε ρώτησα πού στο δεξιό-φιλελεύθερο χώρο είδες ενδιαφέρον για αυτές τις συνθήκες πέρα από την αριστερά, και το οποίο θα διέψευδε τα λόγια μου. Απάντηση με τσιτάτα.
                                        Αν δεν έχεις επιχειρήματα, πες το από την αρχή, μην το κουράζουμε.

Μα οι συνθήκες εργασίας (και οι αμοιβές) των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι χάλια ακριβώς λόγο φοροεπιβαρύνσεων, μεγάλης - αντιπαραγωγικής- ακριβής - γραφειοκρατίας, πολλών δυ.
                                        Το χάλι του δημοσίου αντισταθμίζεται επιβαρύνοντας τον ιδιωτικό τομέα.
                                        Ξέρω διαφωνείς, αν συμφωνούσες δεν θα 'σουν δηθεναριστερός.

Η ενοικιαζόμενη εργασία και αντίστοιχες μορφές ελαστικής απασχόλησης πέρα ότι εφαρμόζονταν και προ κρίσης στην Ελλάδα, υπάρχουν με τα ίδια προβλήματα και σε ανεπτυγμένες χώρες με σωστό ΔΤ. Αλλά δε σε πειράζει που διαφωνεί μαζί σου η πραγματικότητα.

• ?

Η δική σου πραγματικότητα.

Άρα...'τα ίδια κι εκεί'. Και γιατί μεταναστεύουν όλοι στα εξωτερικά; το EL παράδοξο, πάνε αλλού να βρουν τα ίδια!
                                          Στα υπόλοιπα σου απάντησα, όπως και να 'χει δεν βλέπω νόημα στο 'διάλογο'.

• A
                                            adriver last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:
                                            Άκουσα χθες αυτόν τον (παντελώς άγνωστο σε μένα) Θοδωράκη με το Ποτάμι σε μία συνέντευξη.
                                            Προσωπικά απόρησα με αυτά που έλεγε.
                                            Κάτι ασυναρτησίες, κάτι αοριστολογίες, λίγο από όλα, ένας αχταρμάς.
                                            Σαν να ξύπνησε μία μέρα ο τύπος και επειδή δεν είχε τι να κάνει αποφάσισε να μαζέψει κάποιους για να γίνει 'το τρίτο κόμμα'.

Πάει πολύ να χαρακτηρίζονται σαν αοριστολογίες και ασυναρτησίες η ελευθερία από ακραίες ιδεοληψίες, δογματισμούς και μικροσυμφέροντα που οδηγούν σε εμμονές και παραισθήσεις για τη πραγματικότητα! Και είναι επικίνδυνες, και τις έχουμε πληρώσει και τις πληρώνουμε ακριβά!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαμορφώνει το 'Ποτάμι' σαν αυθεντική έκφραση του μετριοπαθούς πολιτικού χώρου που χρειάζεται η δημοκρατία για να λειτουργήσει αποτελεσματικά για το καλό όλων. Στοχεύει να είναι η καλή/σύγχρονη έκδοση των κομμάτων του κεντρώου χώρου που αναγκαστικά πρέπει/θέλουμε να κυβερνήσουν τη χώρα (αναγκαστικά γιατί αλλιώς θα μιλάμε για άλλο πολιτικό σύστημα).
                                            Όταν βλέπεις τόση πολιτική σύγχυση, φθορά και παραλογισμό στά παλιά κόμματα που διεκδικούν το χώρο της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς, η έλευση κάποιου καινούργιου με καθαρές ιδέες μοιάζει με όαση σωτηρίας και ελπίδα αλλαγής προς τα εμπρός!

Η κοινή λογική, ο εξορθολογισμός, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι ασυναρτησίες. Όποιος έχει μπεί στο κόπο να διαβάσει τα πολιτικά κείμενα του Θεοδωράκη, δύσκολα θα βρεί κάτι διαφορετικό από αυτά:
                                            17 Πολιτικά Κείμενα
                                            http://topotami.gr/category/politika-kimena/

Και δεν είναι τυχαίο, αλλά καθοριστικό και σημαντικό για τον άνθρωπο και τις ιδέες του, ότι ο Θεοδωράκης δεν είναι άλλο ένα φυντάνι της μεγαλοαστικής τάξης της Αθήνας, δεν είναι άλλος ένας εκπαιδευμένος για να επιβληθεί στη κοινωνία από το Αμερικανικό Κολλέγιο, το ALBA, τη μεγάλη ΚΝΕ, κλπ.
                                            Οι εμπειρίες μας καθορίζουν τις πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις μας και δεν μπορεί να μην είχε επίδραση που 'Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισσάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας. ....'
                                            http://topotami.gr/o-stavros/

Για τέλος, θα σταθώ στο παρακάτω απόσπασμα κείμενου του. Τι να καταλάβει, όμως, όποιος αυτά π.χ. με το λάδι από το χωριό τα είδε μόνο σε ταινίες? (κι αν τα είδε)
                                            http://topotami.gr/politika-kimena/piso ... us-fagame/
                                            '..... Αν και η καλύτερη λύση θα ήταν να φύγει και το αεροδρόμιο από το αεροδρόμιο και να γυρίσει στο Ελληνικό. Το βλέπεις στις ελληνικές ταινίες και το χαίρεσαι. Χωρίς κιγκλιδώματα και μπάτσους. Να μπαίνουμε στην πίστα να χαιρετάμε τους δικούς μας. Να παραλαμβάνουμε οι ίδιοι από τη σκάλα του αεροπλάνου τους ντενεκέδες που μας στέλνει η μάνα από το χωριό. Να γίνει πάλι ανθρώπινη η ζωή μας. Να βάλουν εισπράκτορες στα λεωφορεία. Θα πρότεινα να κλείσει και το Μετρό, αλλά δεν θέλω να φανώ υπερβολικός. .....' (διευκρίνηση ότι είναι ειρωνικό κείμενο)

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 116
                                            • 117
                                            • 118
                                            • 119
                                            • 120
                                            • 753
                                            • 754