-
μετα απο συμβιωση 10 μηνων....... απολαυσα κυριως μεγαλα ταξιδια με το αυτοκινητο (14.000 χλμ) , ο κινητηρας εστρωσε κι αλλο , η καταναλωση με νορμαλ οδηγηση εως 120-130 χλμ ειναι στα 7-7.5 (μικρη οδηγηση)
Μεσα στην πολη οδηγηση στις 1500-2000 στροφες και μεγαλες σχεσεις και παει μια χαρα ακομη και σ ανηφορες.
Στην καμπινα δεν περναει κανενας θορυβος , γι αυτο σπανια ανοιγω τα τζαμια!!!! το χρωμα ειναι αψογο (κραταει ολη τη σκονη χωρις να φαινεται)
εχω δοκιμασει καποιες χωματινες διαδρομες αλλα επειδη απο κατω δεν ειναι ψηλο δεν το πηγα οπως θα το ηθελα.Παρόλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχει για κατανομή ροπής κλπ σπινάρουν σχετικά εύκολα οι τροχοί (ειδικα αν πατησεις λιγο παραπανω το γκαζακι). Για το ύψος του όμως είναι πολύ στιβαρό στις στροφές και δεν έχει πάρει ποτε ανησυχητικες κλίσεις.
Καποιες λεπτομερειες που δε μ αρεσαν τις εχω αναφερει ηδη (εταζιερα πισω) , επισης τα μαυρα πλαστικα που φοραει κατω περιμετρικα λερωνουν ευκολα και προδιδουν τη σκονη σε αντίθεση με το χρώμα.....
σκασανε κάποια πλαστικά - τσιμούχες που ειναι για στεγανοποίηση περιμετρικά στα παράθυρα τα οποία θα αλλαχθούν άμεσα -και χωρις κοστος- στην αντιπροσωπεία. (οσο το εχω εγω δεν το εχει δει ιδιαιτερα ηλιος αλλα στο λιμανι της βαλενθια ποιος ξερει τι εχει γινει....) -
καλησπέρα, από εχθές είμαι και εγώ ένας κάτοχος grand c max 1.6 ecoboost trend.
Οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής στα πρώτα 600 χλμ είναι πάρα πολύ καλές (αν και νωρίς ακόμη) ειδικά στο θέμα κινητήρα, ποιότητα κύλισης και μόνωσης.
Το πρώτο αρνητικό που εντόπισα είναι ένας συντονισμός (ή τριγμός) που κάνει το παράθυρο του οδηγού (που μου χάλασε ελαφρώς τον ενθουσιασμό.) Ίσως να φταίει κάποιο λάστιχο αλλά αν συνεχίσει θα πάω μέχρι αντιπροσωπεία. Επίσης ενώ μου αναγνώρισε το usb μου έγραφε invalid file name. Θα προσπαθήσω και με άλλο στικάκι ειδάλλως θα που να μου το κοιτάξουν και αυτόedit: τελικά το θέμα με το usb λύθηκε καθώς έβαλα άλλο στικάκι και δούλεψε κανονικά
-
καλημερα
επανερχομαι με το θεμα του bluetooth και θα ηθελα τη βοηθεια οποιου γνωριζει. Πηρα νεο κινητο το lenovo p780. Mε την ευκαιρια ειπα να το ρυθμισω ωστε να ακουω το navigator απο τα ηχεια. Του φορτωσα το sygic, αλλα παλι δεν ακουω τις οδηγιες απο τα ηχεια. Με την εφαρμογη ΒΤ ΜΟΝΟ ακουγεται μεν απο τα ηχεια αλλα η συνδεση μενει μονιμα ανοιχτη και δε μπορω να ακουσω μουσικη.
Αν κανω ρυθμιση απο το κινητο την συνδεση κι αφησω μονο το bluetooth-settings-phone ακουω τις κλησεις αν κανω bluetooth-settings-media χανει την συνδεση τελειως.... (τα δοκιμασα ξεχωριστα για να δω τι γινεται)
Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει καποια ρυθμιση ή καποια εγαρμογη android που θα κανει δουλεια αλλα ποια?? -
Καλησπερα παιδια! Εχει κανεις στην κατοχη του, το CMAX με τον 100αρη κινητηρα με τα 125 αλογα?
Αν ναι, πως ειναι? Ειναι στιβαρος δεδομενου οτι το αυτοκινητο ζυγιζει περι τα 1400 κιλα?
Η εκδοση diesel αξιζει?Στις εργοστασιακες τιμες η καταναλωση ειναι παρεμφερης, συν οτι ειναι απο τους diesel με τελη κυκλοφοριας.
Γενικοτερα απο ποιοτητα, χωρους και αξιοπιστια, ειστε ευχαριστημενοι?Αξιζει δηλαδη μια τετοια αγορα?
Θα ειναι για οικογενειακο αυτοκινητο , 2 ενηλκες και 2 μωρα! -
εχω τον 1600 με τα 150 αλογα , νομιζω οτι ο 1000αρης θα ζοριζεται λιγο. Τον diesel τον εχω οδηγησει σε αλλο αμαξι παροποιο , πηγαινει πολυ καλα....
προτιμησε diesel ειναι οικονομικος -
Xμμ.. Πολυ με προβληματισες τωρα!
Βασικα το 1000αρι με τα 125, διαφημιζεται σε πολλα τα περιοδικα, και ελεγε οτι ειναι οκ σε επιδοσεις γενικα. Βεβαια καμια φορα τα περιοδικα δεν λενε κι ολη την αληθεια. Για παραδειγμα το autotriti το εχει στο εξωφυλλο για δυο συνεχη τευχη!
Και οσο να'ναι με εψησε για τους εξης λογους:
-χαμηλη ασφαλιση
-χαμηλα τελη
-χαμηλη καταναλωση
-και χαμηλοτερη τιμη κτησης.
Αν πρεπει να παω στα 1600, ισως να πρεπει να κοιταξω καποια αλλη λυση μαλλον. Δυστυχως..
Γιατι και η τιμη ανεβαινει πολυ, και η ασφαλεια, και το συγκεκριμενο diesel πληρωνει και τελη. -
και γω το 1,6 με 150 έχω λιγότερο από μήνα και είμαι ευχαριστημένος
η ποιότητα είναι πολύ καλή όχι όμως στα επίπεδα VW, οι χώροι αρκετοί για οικογενεία
για αξιοπιστία είναι νωρίς να σου μιλήσω
τώρα για το δίλλημα σου αν κάνεις 15000χλμ και πάνω πάρε το diesel για να κάνεις απόσβεση σε 2-3χρόνια τα έξτρα χρήματα
αλλιώς πρότιμησε το 1000αρι με τους 125ίππους το οποίο μπορεί να ζορίζεται με μεγάλο φορτίο αλλά στο 80% των περιπτώσεων θα είναι ΟΚ -
το 1000αρι με αυτο το σκαφος σιγουρα δε θα καιει λιγο.... πηγαινε σε diesel ,απο την αλλα ομως εχει και καλυτερα diesel η αγορα
κωστα τι εννοεις για την ποιοτητα κατασκευης ? δεν εισαι ευχαριστημενος?? ποια εκδοση εχεις??
ποιοτητα κυλισης κι αξιοπιστια νομιζω ειναι εφαμιλο και καλυτερο απο ακριβοτερα αυτοκινητα της κατηγοριας του. εχω κανει 35000 χλμ , σε εγνατια οδο τα περισσοτερα βεβαια, αλλα το δοκιμασα και σε χιονια και σε καταιγιδες. Πηγαινει σαν τραινο , το cruise control βαζεις κι αστο να πηγαινει
αλλες συμβουλες παραπερα δε μπορω να σου δωσω γιατι δεν παρακολουθω τις εξελιξεις κι εχει πλεον παρα πολλα νεα ενδιαφεροντα μοντελα
εχει ομως εδω κοσμο ενημερωμενο να σε κατατοπισει , δωσε παραπανω στοιχεια σε τι budget κινεισαι κλπ
απλα το μονο που θα προσθεσω ειναι οτι κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να πας να κανεις test drive σε οτι σ ενδιαφερει και οταν καταληξεις καπου παιρνεις και την οικογενεια με καθισματακια κλπ και τα φορτωνεις ολα πανω για δοκιμη!!!! οπως το ακουσες γιατι πιστευω οτι οι χωροι ειναι ενα απο τα πολυ σημαντικα θεματα που ενδιαφερουν μια οικογενεια -
Προς το παρον κανω γυρω στα 10000χλμ το χρονο, οποτε δεν ξερω αν με συμφερει το diesel.
Επειδη περιμενουμε διδυμακια, θελουμε ενα αυτοκινητο με χωρους και ασφαλεια.
Για χωρους κοιτουσα αρχικα και καποια station (leon ST, golf variant) Aν και εχουν απειρο πορτμπαγκαζ (590 λιτρα το λιγοτερο), το βρηκα λιγακι υπερβολικο, συν το γεγονος οτι ολο το group VAG βαζει ημιακαμπτο αξονα πισω στα αυτοκινητα του (της κατηγοριας που θελω δλδ) μειωνοντας την ανεση, και το κρατημα.
Γι'αυτο κοιτουσα το cmax, και δη το 1000αρι. Τωρα αν δεν τραβαει, δεν θελω να παντρευτω ενα αυτοκινητο για 12+ χρονια, που μετα απο λιγο ο κινητηρας θα ξεφουσκωσει.
Εχετε κατι αλλο να προτεινετε? -
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Τιμουλα δεν μας εβαλες αγαπητε μου, ομως και με στεναχωρεις!
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... del_id=788
Δεν ξέρω απο εκπτωσεις τι παίζει.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Model&model_id=508&sub_model_id=788Δεν ξέρω απο εκπτωσεις τι παίζει.
Παντως στον http://www.renault.com.gr/range.html δεν υπαρχει!
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Προς το παρον κανω γυρω στα 10000χλμ το χρονο, οποτε δεν ξερω αν με συμφερει το diesel.
Επειδη περιμενουμε διδυμακια, θελουμε ενα αυτοκινητο με χωρους και ασφαλεια.
Για χωρους κοιτουσα αρχικα και καποια station (leon ST, golf variant) Aν και εχουν απειρο πορτμπαγκαζ (590 λιτρα το λιγοτερο), το βρηκα λιγακι υπερβολικο, συν το γεγονος οτι ολο το group VAG βαζει ημιακαμπτο αξονα πισω στα αυτοκινητα του (της κατηγοριας που θελω δλδ) μειωνοντας την ανεση, και το κρατημα.
Γι'αυτο κοιτουσα το cmax, και δη το 1000αρι. Τωρα αν δεν τραβαει, δεν θελω να παντρευτω ενα αυτοκινητο για 12+ χρονια, που μετα απο λιγο ο κινητηρας θα ξεφουσκωσει.
Εχετε κατι αλλο να προτεινετε?δεν ειπαμε να τον βγαλουμε κι αχρηστο τον 1000αρη!!!! πανε κανε ενα test drive!!!!
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
δεν ειπαμε να τον βγαλουμε κι αχρηστο τον 1000αρη!!!! πανε κανε ενα test drive!!!!
Καλα μην παρεξηγηθω κιολας. Εγω προσωπικα προτιμω να παρω ενα 1000αρι.
Απλα καποιοι ειπαν οτι σε ενα τοσο βαρυ αμαξωμα, ισως καει πολυ, η' ισως ζοριζεται.
Οσον αφορα το test drive, στις βολτες μου στις αντιπροσωπειες παρατηρω οτι παρα πολλα μοντελα δεν υπαρχουν καν να τα δεις, ποσο μαλλον να τα οδηγησεις
Γι' αυτο αν υπαρχει καποιος ιδιοκτητης με 1000αρι, ας καταθεσει τις αποψεις του! -
εχεις δικιο... πηρες τηλ σε ολες τις αντπροσωπειες και σου πανε πως δεν το χει καμμια?? παντως παρε την titanium εκδοση μη λυπηθεις τα χρηματα ειναι τουμπανο , ειδικα τωρα!!!!
-
επιτελους βγηκε κιτ υγραεριου της prins για τον κινητηρα του c max. ξερει κανεις να μου πει κανεναν καλο εγκαταστατη για systhma prins στη θεσσαλονικη ??
-
ηλεκτρικο προβλημα στο control της καμπινας επιβατων.... τι σημαινει αυτο??? το χειριστηριο της θεσης του οδηγου μια λειτουργει και μια οχι....
με περιοδικοτητα 3 δευτερολεπτων περιπου.... αυτο επηρεαζει και το ανοιγμα - κλεισιμο των καθρευτων....
αυριο παω σε ηλεκτρολογο αυτοκινητων , το εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο??? -
ευτυχως εγινε ανωδυνα απο ηλεκτρολογο-γατα , υπηρχε ψυχρη κοληση σε πλακετα που βρισκοταν στην πορτα , οποτε ολα καλα
-
Χθες το απόγευμα μας έβγαλε αυτή την ειδοποίηση και ταυτόχρονα έχανε ισχύ ο κινητήρας "έχανε το γκάζι", έγινε 2 φορές μέσα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων περίπου και έπειτα από στάση σε ασφαλές σημείο έπαψε να εκκινεί.
Δεν μπήκα σε διαδικασία να αφαιρέσω τον πόλο της μπαταρίας για να δοκιμάσω εάν ξεκινήσει έχοντας αρκετά χιλιόμετρα να κάνω σε εθνική οδό και φοβούμενος πρόκληση ατυχήματος και περαιτέρω ζημιάς.
Το αυτοκίνητο το παρέλαβε η οδική βοήθεια, εμάς ένα ταξί, τι πληρώνουμε ασφάλειες και οδική άλλωστε.
Αύριο περιμένω να έρθει, ως τότε από κλασική περιέργεια ψάχνω για να δω τι μπορεί να "φταίει".
Το αυτοκίνητο είναι diesel 1.6 του 2010.
Σέρβις έγινε πριν από 4-5 μήνες, λάδια φίλτρα λαδιού, φίλτρα πετρελαίου...
Δεν ζητάω διάγνωση, ένοιωσα την ανάγκη "κάπου να το πω"
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ford C-Max II