-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Πηγαινε να προσκυνησεις την βασιλισσα και τα ξαναλεμε.Γιατί να προσκυνήσω την Βασίλισσα; Ούτε Άγγλος είμαι, ούτε βασιλόφρων.
Απλά σου εξηγώ πως έχουν τα πράγματα σε μια άλλη χώρα μπας και νιώσεις, αλλά δεν το βλέπω... Αν δεν έχει μέσα αγιαστούρα, δεν κάνει register!Άλλος ένας λόγος που οι εγγλέζοι έχουν καταντήσει καρικατούρα του πάλαι ποτέ ένδοξου παρελθόντος τους
Οι Άγγλοι πάντοτε υποστήριζαν την βασιλεία (σε γενικές γραμμές, όχι όλοι φυσικά). Αν μη τι άλλο, σήμερα η υποστήριξη είναι μικρότερη από ότι στο παρελθόν, οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.
Δεν βλέπω γιατί να θεωρείται λιγότερη ηλίθια η εμμονή του μέσου εγγλέζου με τον βασιλιά από ότι της γιαγιάς μου με τον Χρηστό Και αν σκεφτείς οτι η γιαγιά μου είχε βγάλει μόνο δημοτικό και δεν έχει και τίποτα καλύτερο να κάνει τα κυριακάτικα πρωινά, ε γέρνει όλο και περισσότερο η πλάστιγγα υπερ του ειδώλου της
Επειδή η Βασίλισσα, όντως υπάρχει. Αν έπρεπε να διαλέξω βασιλιά πάντως, θα προτιμούσα αυτόν που μπορώ να δω και όχι τον άλλο στον ουρανό. Βέβαια δεν έχω τέτοια προβλήματα καθώς απορρίπτω και τους δύο βασιλιάδες!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Άλλος ένας λόγος που οι εγγλέζοι έχουν καταντήσει καρικατούρα του πάλαι ποτέ ένδοξου παρελθόντος τους
Δεν βλέπω γιατί να θεωρείται λιγότερη ηλίθια η εμμονή του μέσου εγγλέζου με τον βασιλιά από ότι της γιαγιάς μου με τον Χρηστό Και αν σκεφτείς οτι η γιαγιά μου είχε βγάλει μόνο δημοτικό και δεν έχει και τίποτα καλύτερο να κάνει τα κυριακάτικα πρωινά, ε γέρνει όλο και περισσότερο η πλάστιγγα υπερ του ειδώλου της
Ενας καλος λογος:
Αγγλική Βασιλική Οικογένεια ---> Αποδεδειγμένα υπάρχει.
Θεός ---> αναπόδειχτη οντότητα.(κ συμπληρωνω) αναπόδειχτη οντότητα που αλλοι ανθρωποι σου πασαρουν οτι υπαρχει, αλλα δεν φαινεται, δεν βλεπεται, γενικα δεν δεν δεν, αλλα 'αφου το λενε εκεινοι οι ανθρωποι, τοτε ετσι ειναι'...
θεοποιείς μια αναπόδειχθη οντότητα Vs θεοποιείς μια αποδεδειγμένα γήινη οντότητα ...
και το βρίσκεις και καλό λόγο
στην μπουμπούνησαν στο κεφάλι πριν βγάλεις την ρακέτα?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στα χαρτιά η Αγγλία (το Η.Β. για να είμαστε ακριβολόγοι) είναι χριστιανική χώρα. Her Majesty the Queen, ERII, είναι ο αρχηγός του Κράτους και της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Ο Μονάρχης στέφεται από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury και κυβερνά ελέω Θεού, αλλά ως εκεί. Η καθημερινότητα δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία, οι εκκλησιασμοί είναι σπάνιο φαινόμενο και γενικά ο λαός δεν έχει σχέσεις με όλα αυτά. Να βρεις θεούσα αγγλίδα γιαγιάκα είναι πιο σπάνιο από το να δεις Enzo...Για να είμαστε ακριβολόγοι η Αγγλία είναι χριστιανική χώρα, το ΗΒ δεν έχει επίσημη θρησκεία.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Άλλος ένας λόγος που οι εγγλέζοι έχουν καταντήσει καρικατούρα του πάλαι ποτέ ένδοξου παρελθόντος τους
Ενας καλος λογος:
Αγγλική Βασιλική Οικογένεια ---> Αποδεδειγμένα υπάρχει.
Θεός ---> αναπόδειχτη οντότητα.(κ συμπληρωνω) αναπόδειχτη οντότητα που αλλοι ανθρωποι σου πασαρουν οτι υπαρχει, αλλα δεν φαινεται, δεν βλεπεται, γενικα δεν δεν δεν, αλλα 'αφου το λενε εκεινοι οι ανθρωποι, τοτε ετσι ειναι'...
θεοποιείς μια αναπόδειχθη οντότητα Vs θεοποιείς μια αποδεδειγμένα γήινη οντότητα ...
και το βρίσκεις και καλό λόγο
στην μπουμπούνησαν στο κεφάλι πριν βγάλεις την ρακέτα?
Βρε ΒΛΑΚΑ και εσυ, εν ετει 2014 κανεις δεν θεοποιει το βασιλια. Αλλοι δεχονται την ιδιοτητα του και το concept της μοναρχιας (οπως αυτο ισχυει σημερα - και μη ξεχνας οτι η μοναρχια ειναι ενα πολιτικο συστημα πρωτα απ'όλα), αλλοι οχι.
Αντιθετα, εν ετει 2014 παρα πολλοι θεοποιουν μια οχι μονο αναποδειχτη οντοτητα αλλα κατι που η μονη γνωση υπαρξης της ειναι επειδη αλλοι ανθρωποι σου λενε οτι υπαρχει. Και οχι μονο ειναι αναποδειχτη, αλλα οι ιδιοι αυτοι ανθρωποι σου λενε μαλιστα οτι δεν γινεται να αποδειχτει, να τη δεις, να τη νιωσεις, να τη προσδιορισεις. Εγκεφαλικη βλαβη στα καλυτερα της.
Αν βγω εγω αυριο και λεω οτι τα στρουμφακια ειναι αληθινα, και εχω καλο PR και καταφερω να με πιστεψουν καποιοι, δεν ειναι ηλιθιοι αυτοι οι καποιοι?
-
Όντως του την μπουμπούνισαν
-
-
-
Η ειδωλολατρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Χριστιανισμού, και ειδικότερα του 'ορθόδοξου'. 'Άγια' φώτα, 'τίμιες' ζώνες, 'τίμια ξύλα', εικόνες, τάματα, μούμιες 'αγίων'...
Δεν είναι μικρότερος ο παραλογισμός κάποιου που λατρεύει μια εικόνα από κάποιον που φιλάει ένα μικρόφωνο.
-
Το αστείο είναι πως είχε μπει σε 'kissing loop'. Ότι βλέπουμε το φιλάμε! Όπως στον στρατό ένα πράγμα που ότι κινείται το χαιρετάς!
-
Ερώτηση προς mods: Μπορώ να ανοίξω ένα topic για τις αρνητικές επιπτώσεις των θρησκειών γενικά;
-
Εγω θα προτεινα να ανοιξεις ενα με τα θετικα και τα αρνητικα .
-
Εγώ θα πρότεινα να ανοίξεις εσύ το θέμα που θέλεις και να αφήσεις εμένα να ανοίξω αυτό που θέλω εγώ. Το ερώτημα μου είναι αν οι συντονιστές θα το επιτρέψουν.
-
Εγω θα προτεινα να χαλαρωσεις λιγο.
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Εγω θα προτεινα να χαλαρωσεις λιγο.Ειπε αυτος που κοροιδευει τους παντες γιατι δεν εχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχειρημα να απαντησει σε αυτονοητα πραγματα με τα οποια εκεινος διαφωνει.
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η ειδωλολατρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Χριστιανισμού, και ειδικότερα του 'ορθόδοξου'. 'Άγια' φώτα, 'τίμιες' ζώνες, 'τίμια ξύλα', εικόνες, τάματα, μούμιες 'αγίων'...Δεν είναι μικρότερος ο παραλογισμός κάποιου που λατρεύει μια εικόνα από κάποιον που φιλάει ένα μικρόφωνο.
Το σκάνδαλο ή η μωρια ειναι η πίστη στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού ως Θεανθρώπου, ως μεσσια, ως του προσώπου τομή στη ανθρώπινη ιστορία, το οποίο αποτέλεσε την ολοκλήρωση των προσδοκιών που υπήρχαν σε πολλούς λαούς και θρησκείες σε όλο τον προ χριστιανικό κόσμο. Όποιος λοιπόν αποδέχεται την Θεότητα του Χριστού και την Ανάσταση Του όχι μόνο νοηματοδοτεί την ζωή του με την ελπίδα της αιωνιότητας και έτσι δεν απελπίζεται, παλεύει και αγωνίζεται στη ζωη του με σεβασμό στον συνάνθρωπο. Και φυσικά η αγάπη του προς τον Χριστο και τους μιμητές του δηλ. τους Άγιους τον κάνει να τιμά και να προσκυνά πχ. το Τίμιο Ξύλο ή κάποιο σώμα Αγίου ή μια εικόνα όχι για να λατρέψει αυτά αλλα επειδή αφορούν την πίστη του και τελικά την ζωη του. Φυσικά οποίος δεν πιστεύει τα βλεπει ως είδωλολατρεία. Πάντα βέβαια υπάρχει και παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης της πίστης τα οποία και πρέπει να αποδοκιμάζονται. Και τελικά πρέπει ο καθένας να ειναι ελεύθερος να πιστευει οτι θέλει χωρίς όμως να προσβάλει τον αντίθετο με προσβλητικά ή απαξιώτικα σχόλια.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Θα κατεβαζα καντηλια αλλα ειδα οτι συνοδευεσαι απο το 'k' οποτε σκαω γιατι θα πω μαλακιες.
-
Τι σχέση έχει το 'Κ'; Πες οτι θες, ο καθένας εξάλλου κρίνεται με οτι γραφει
-
Καλά πάρκαρε. Πνευματική η αναπηρία...
-
Σε αυτό είσαι σωστός, αλλα δεν έχει σχέση με την ιδιότητα αλλα με τα ελληνικά γονιδια.
Περί εκκλησίας [#3]